• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haklımıyım haksızmıyım ne yapmalıyım lütfen bir fikir.....

aynen öyle arkadaşım..bende kendimden bian şüphe ettim benmi ayıp ediorum acaba die..ama yazdıkalrınızı okuyunca haklı olduğumu bikes daha anladım.
benimailemin durumu iyi..ve bana tabii sizin tuzunuz kuru sen ondan böyle rahatca konuşuorsun gibi laflar edior.oysaki benim ailem hesabında kitabında insanlar o yüzden bu duruma düşmezlerkii..senin ailenin hatasını ben nie ödeyim

kendini sakın suçlama, ne münasebet! kendi ayıplarına baksınlar. acaba sizin durumunuz tuzunuz kuru olmasaydı, o düğün takılarından 1 çeyrek bile vermezdim. üzülme sakın ama madem içinde kalmasını istemiyorsun; güzel net açıklayıcı ve tatlı dille msj yaz, yazki bir daha bir daha okudugunda hata yaptıgını idrak eder belki ve ondan sonra ne bir msj nede tlf sakın. şimdiden tavrını koymaz kendini hiçe saydırırsan sonra başa cıkamazsın.

bir şeyi çok merak ettim ailen bu duruma ne diyor?

Hem uzaksınız, hem maddi sıkıntılar var.. Birde baba olmadığı için normal olarak nişanlınıza düşüyor..Belliki zorda kalıpta yapmış.. Erkekler için bu para mevzuları çok zor.Kendilerini kaybediyorlar bu durum karşısında..Ama sorumluluklarınıda bilsinler o kadar zor bir durumsa hissettikleri..

Fakat keşke hep böyle yapmayacağı garanti olsaydı..Yani sorun ailesine vermek değil , aslında size ait olabilecek bir parayı , size danışmadan kredi çekmesi.. Karşılıklı danışmak, konuşmak, karar almak; bunlar evlılıkte önemli kriterlerdir.

Düğünü , ya da borçları ödemek için altından başka yol bulamazken , bu durumda kredi çekmesi aklına gelebiliyor. Ki bu kredinin birde faizleri var..Yani 4000 tl ödenemezse daha zor zamanlar bekliyor sizi.

Bu yaşadıklarınız çok normal..Siz başında büyük fedakarlık yağmışsınız..Bu fedakarlık düğün altınlarını kullanalım demekte değil, düğün altınlarını kullanacak kadar zor durumda olunacak bir evliliğe evet demişsiniz..

Ya sonrası.. ?

Sizin hatanız kesinlikle üstelemek olmuş..Ya başta tavrınızı koyacaktınız, uzun uzadıya konuşup kapatacaktınız konuyu , ya da bir daha dile getirmeyecektiniz..

Fakat ne olursa olsun ; '' bir süre konuşmak istemiyorum '' diye yazması hoş değil..

Ne öfkeli, ne içinizi dökmek için ne de başka birşey için yazmayın ve aramayında..Madem konuşmak istemiyorum demiş sizde aramayın..

Konuşmak istemiyorum demesine ragmen ararsanız büyük hata yaparsınız.

bu durum beni kahrediyor zaten he suçlu hem güçlü...ona göre ben paranın lafını yapan altın meraklısı bi kıs durumuna düştm..ben inanın maddi sıkıntı cekmemek için set olarak aradım taradım en ince olanını beğendim dedim sırf maddi cöküntü olmasın die..o beni maddiyatçılıkla sucluo şimdi..kendime söz verdim aramayacağım işte düşün dedim ona zaten düşünsün taşınsın biraz
hep böyleydi ama ben hep haklıyken haksız duruma düştüm değişir dedim değişmedi.

nişanlınızın sizi aramamasındaki sebeb olarak sizin yukarıdaki belirttiğiniz şeyi düşünüyordum ki yazınızı okudum...bunu düşünmemdeki amaç gerekeni söyleyip konuyu kapatmanızdan çok dayanamayıp ısrarla ortaya dökmenizdir...ama işte bazen dayanamıyor insan...bu arada şunuda belirtmek istiyorum ben sizin maddiyata bu denli önem verdiğinize inanmıyorum...sadece yazıları okurken kendimce neden aramıyoru düşünüyordum bir yandan...eşinin gözünde şu anda kardeşi çok zor bir durumda ve ona kendince yardım etmeye çalışıyor...nasıl olsa altınlar hepimizi kurtarır düşüncesiyle...ama ne varki bunu sizinle konuşup ona göre bir yol çizmesi gerekirdi...maalesefki erkekler böyle aileleriyle ilgili böyle bir konu olduğunda hemen yargıyı yapıştırıyorlar...yok sen maddiyatçısın,yok sen benim aileme yardım etmemi istemiyorsun,yok onların ihtiyacı varken görmezden gelemem sen nasıl bunu istersin falan filan işte...nişan dönemi çok zordur...büyük bir ihtimalle o şu anda böyle düşünüyor...aslında bir yandan ailesinin haksız olduğunuda biliyordur...arada kalıyordur...çoğu erkekler her ne kadar severse sevsin ailesinin yardımıyla yanlış anlayabiliyorlar olayları...ben üstüne fazla gitme derim...eminim ki onun böyle düşünmesine sebeb olanlar vardır...erkekler genelde evlenince ailesinin hakkında farkında olduklarını kabullenmeye başlarlar...ben seninde art niyetli olmayan düşüncelerini anlayabiliyorum...ama önemli olan nişanlına üstüne gitmeden güzelce kendince nedenini açıkla üzerindeki yargıdan kurtul senin asıl düşüncelerini anlayabilmesini sağla...ne zaman konuşursunuz bilmiyorum ama nişanlının ömür boyu onların maddi manevi sorumluluğunu taşımaya niyeti varsa bırak arama ipi eline verme ancak bir daha bunu yapmaz diyorsan uzatma bir an önce konuşmaya çalış çünkü bir daha yapmamaya niyeti yoksa büyük bi ihtimal seninle ilgili yargıya varmak için birilerinden olumsuz destek alıyordur...

Kardeşi neden u kadar zor durumda anlamadım ki hastalık mı başka bir şey mi 1 ay işssiz kalmakla ailesiyle yaşayan biri batmaz nasıl borç yapmayı biliyorsa iş beğenmemezlik yapmasın girsin.sizde nişalınıza söyleyin biz kendi borçlarımızı kapatalım diye gerçi söyle de bir şey var nişanlınız aileye bu kadar düşkünse kendi yuvasına da düşkün olacaktır...Ama bankadan kredi çekmek akıl karı değil nedir bu acileiyeti olan para anlamadım açmı kardeşi sokakta mı nedir acil ihtiyacı mantıklı bir şey mi...evlimi çoluğu cocuğumu aç ki abisine kredi çektirtecek kadar...

benim bir yakınımında başında hala öyle bir kocası var...her seferinde bu son diyor sonra dayanamayıp gene yardım ediyor ailesine...tabii ki karşılıklı olarak kimin ailesi gerçekten zor bir durumdaysa yardım edilmeli...ama bu koca kendini şaşırmış kendi evine yapmadıklarını onlara yapıyor...karısı yeri geliyor evinden,mutfak masrafından,çocuğundan kısmak zorunda kalıyor kocası ailesine maddi olanak sağladığı için...kadın neler yaptı vazgeçmesi ya da sınrlayabilmek için ama nafile...karı koca ailece sıkıntı çekiyorlar işte...bunu söylememdeki amaç şimdi aşkın için göze alabilirsin ama evlenince maddi sıkıntılar olunca dayanamayabilirsin...çünkü resmen ben yiyemiyorum al sen ye gibi birşey oluyor ve insan bunu kaldıramıyor ve bir sürü huzursuzluk çıkıyor...eğerki karşındaki bu konuda ısrarlıysa olmuyor değişmeyen değişmiyor...o yüzden nişanlın hakkında iyi karar vermelisin...bir de şöyle bir şey varki;şu anda nişanlının yardım edebilmesini anlıyorum sonuçta kardeşi işsiz belki dolabında doğru dürüst birşeyler bile yoktur...böyle bir durumda yardım etmek istemesi normaldir...seninde kardeşin çok kötü durumda olsa(Allah korusun)eminim sende yardım etmeyi isterdin...buna karar vermek içinde bence en iyisi kardeşinin maddi durumunu gözlemektir...böylece gerçekten ihtiyaç olduğu içinmi yoksa devamıda gelebilecek bir şeymi anlayabilirsin...hatta ben olsam nişanlımın ailesine ve kendisine yanıma annemi,kardeşimi yani yakın olan birini alıp süpriz yapardım...çaktırmadan gözetleyip nişanlımın gerekçeleriyle bağdaştırmaya çalışırdım...sebebler ne kadar doğru az çok anlayabilirsin...

Töbe töbe, oğullarını kendilerine bu kadar bağlamayı nasıl becerir bu analar aklım almıyor.
Düğün arifesinde ben böyle birşey yapmaya kalksam, oğlum beni patlatırdı.
Allah yardımcın olsun canım. Umarım en kısa zamanda nişanlın aklını toparlar ve adil olmayı
hayat felsefesi edinir. Ömür boyu mutlu olmanızı dilerim.

Bu konuya seni üzmeden nasıl yorum yapılır bilemiyorum.Çoğu yorumlar tavır koy şeklinde.Oysa tavır koymanın alasını nişanlın yapmış zaten,sana söz hakkı bile vermiyor.
Bak canım,balık baştan kokar. Nişanlıyken bunu yaşaman son derece tatsız olmuş ama bu olay evlendikten sonrasının sinyallerini veriyor.İnşallah yanılıyorumdur.
Bir de sen başka şehre gelin gidecekmişsin.Orada çalışabilecek misin ? Onların yaşam tarzına ve ortama alışabilecek misin ? Yalnız başına ezilmenden korkarım.İyi ki bu olayı ailene anlatmışsın,haberleri olması iyi olmuş.
Ben olsam demiyorum ama benim kızım olsan önce seni vazgeçirmeye çalışırdım.Baktım ayrılamam diyorsun,kesinlikle düğünü ertelerdim.Bu süre içinde aileyi daha yakından tanımaya çalışırdım.

cnm düğünde toplanacak paralar üzerine evmi kurulur bazen evdeki hesap çarşıya uymaz oyüzden eğerki gerçekten sıkıntıya giriceksiniz biraz erteleyin düğünü derim ben zor bi durum ALLAH yardımcın olsun

nişanlınızın sizi aramamasındaki sebeb olarak sizin yukarıdaki belirttiğiniz şeyi düşünüyordum ki yazınızı okudum...bunu düşünmemdeki amaç gerekeni söyleyip konuyu kapatmanızdan çok dayanamayıp ısrarla ortaya dökmenizdir...ama işte bazen dayanamıyor insan...bu arada şunuda belirtmek istiyorum ben sizin maddiyata bu denli önem verdiğinize inanmıyorum...sadece yazıları okurken kendimce neden aramıyoru düşünüyordum bir yandan...eşinin gözünde şu anda kardeşi çok zor bir durumda ve ona kendince yardım etmeye çalışıyor...nasıl olsa altınlar hepimizi kurtarır düşüncesiyle...ama ne varki bunu sizinle konuşup ona göre bir yol çizmesi gerekirdi...maalesefki erkekler böyle aileleriyle ilgili böyle bir konu olduğunda hemen yargıyı yapıştırıyorlar...yok sen maddiyatçısın,yok sen benim aileme yardım etmemi istemiyorsun,yok onların ihtiyacı varken görmezden gelemem sen nasıl bunu istersin falan filan işte...nişan dönemi çok zordur...büyük bir ihtimalle o şu anda böyle düşünüyor...aslında bir yandan ailesinin haksız olduğunuda biliyordur...arada kalıyordur...çoğu erkekler her ne kadar severse sevsin ailesinin yardımıyla yanlış anlayabiliyorlar olayları...ben üstüne fazla gitme derim...eminim ki onun böyle düşünmesine sebeb olanlar vardır...erkekler genelde evlenince ailesinin hakkında farkında olduklarını kabullenmeye başlarlar...ben seninde art niyetli olmayan düşüncelerini anlayabiliyorum...ama önemli olan nişanlına üstüne gitmeden güzelce kendince nedenini açıkla üzerindeki yargıdan kurtul senin asıl düşüncelerini anlayabilmesini sağla...ne zaman konuşursunuz bilmiyorum ama nişanlının ömür boyu onların maddi manevi sorumluluğunu taşımaya niyeti varsa bırak arama ipi eline verme ancak bir daha bunu yapmaz diyorsan uzatma bir an önce konuşmaya çalış çünkü bir daha yapmamaya niyeti yoksa büyük bi ihtimal seninle ilgili yargıya varmak için birilerinden olumsuz destek alıyordur...

tamamen katılıyorum söylediklerinize...akpınarada söyledim daha önce tamamen haklı ama söylenmesi pişirip pişirip nişanlısının önüne sunması kızdırmış nişanlısını..haklısın demiş kabullenmiş durumu ondan destek beklemiş ama beklediğini bulamamış...ben nişanlanmadan önce kaynanam benimle görüşmemek tanışmamak için nişandan sonrada düğünü ileri tarihe atmak için elinden geleni yaptı...nişanlımında benimde sinirlerimiz bozulmuştu..hatta nişanlımın annesiyle çok tartışması olmuştur ama ben ağzımı açıp tek kelime söylesem bana bişey söylemese bile yüzünden bozulduğunu anlayabiliyorum..erkekler böyle sonuna kadar ailesini haksız görselerde senin haklı olduğunu savunsalarda söz konusu aile olunca bazen beklenmedik tepkiler veriyorlar...bende araması taraftarıyım..ama ara herşeyi unut onun yaptığının doğru olduğu hissi ver demiyorum..gerektiği yerde yaptığı hatayı hatırlat..birde aklıma takılan nişanlının işi iyiymiş iyi kazanıyormuş ama eşyalarınızı henüz almamışınız ne zamandır nişanlısınız bilmiyorum ama nişanlınızın birikimi yokmu hiç...yani en azından nişanlılık döneminde aldığı maaşla ne yaptı.

kızlar siz bi tanesiniz bir sayfa atlamış ben görmeyeli..
hepinize teşekkür ederim..inanın paylaşmak beni rahatlatıo..
mutlupınar biz 1yıldır niaşnlıyız ve borçları vardı onu kapattı ilk 6 ay..son 6ay kalada işte ne birikirse..ben düşün bunada ses etmedim..onları düze cıkart madem dedim..ah ahh ne kadar iyi niyetliyken bunları yaşamak ağrıma gidio..
bana kredi çekebilirmiyim die sormadı..aradı kötü bi haberim var kredi cekmek zorundayım kartlar patladı eve haciz gelecek dedi..
ne ddenirki ya..bu gece arar dieümit ediorum aramazsa ben arıcam içimde ne var ne yok konuşacağım.bu kadarda olmaski
aslında bendede suç var kabul ediyorum o bana altından kalkmak zor 1 yıl bekleyelim dedi..bende olduğu kadar dedim.daha çok sürenin kısalmasını ben istedim.nişanlım bu yüzden şuan trip atma hakkını kendinde görüor..bende mesjda dedim planda annein kart borcu yoktu ama die..akşamada konuşacağım uzun uzun.ben kendi borcumu öderim onun kart borcunu niye ödeyim ya

Son düzenleme:
diğer yorumlara tamamen katılıyorum.tavrını koy yoksa evlendikten sonra daha fazla üzülürsün.
şu an emin olman gereken de şu acaba nişanlın siz evlendikten sonra nasıl davranacak? elbette ki ailesine yardım edeceği günler gelecektir aynı şekilde seninde ama sizi zorlamadan ve birlikte karar alarak olmalı.bu konuda ona güveniyorsan tamam ama emin değilsen eğer düğünü ertele derim.çünkü evlendikten sonra dönüş çok daha zor olur.
ailenin öğrenmesine gelince keşke şu an öğrenmeselerdi.çünkü belki siz durumu düzelteceksiniz belki nişanlın yaptığı hatayı anlayıp kendine çeki düzen vericek bu yaşananı sana unutturacak ama ailen bunu asla unutmayacak.birde sen başka şehre gelin gidecekmişsin akılları hep sende kalacak.
ben ailelerin bu tarz sorunları öğrenmemesinden veya senin onlardan yardım istemeye karar verdiğin an öğrenmesinden yanayım.

diğer yorumlara tamamen katılıyorum.tavrını koy yoksa evlendikten sonra daha fazla üzülürsün.
şu an emin olman gereken de şu acaba nişanlın siz evlendikten sonra nasıl davranacak? elbette ki ailesine yardım edeceği günler gelecektir aynı şekilde seninde ama sizi zorlamadan ve birlikte karar alarak olmalı.bu konuda ona güveniyorsan tamam ama emin değilsen eğer düğünü ertele derim.çünkü evlendikten sonra dönüş çok daha zor olur.
ailenin öğrenmesine gelince keşke şu an öğrenmeselerdi.çünkü belki siz durumu düzelteceksiniz belki nişanlın yaptığı hatayı anlayıp kendine çeki düzen vericek bu yaşananı sana unutturacak ama ailen bunu asla unutmayacak.birde sen başka şehre gelin gidecekmişsin akılları hep sende kalacak.
ben ailelerin bu tarz sorunları öğrenmemesinden veya senin onlardan yardım istemeye karar verdiğin an öğrenmesinden yanayım.
evet cnm ya ailemin öğrenmesi kötü oldu. ben kendimi kaybedip hıçkırıklara büründüm onlarda yanıma geldiler koşarak mecburen öğrendiler.şimdi öfkeliler ona karşı annem konuşağım dior..babam ben sinirden konuşamam annen konuşacak güselce dedi.

aynen öyle benim annem kız annesi olduğu halde nasıl sıkıyor göreceksiniz aman düğünümüz var die..ama onun annesini bu düşünceesiz tavrı beni çok üzdü..ilk zamanalr nişanlım beni anladı hak verdi idare et dedi..ama üstüste söyleyince isyan etti..şimdi cok sucluymuşum gibi aramıo mesajlara cvp bile atmadı..aramayacağım ama ne zaman ararsa artık

kızım ağır konuşacağım ama sana şimdi burdan bi tokat gelir sen ne diye mesaj yazıyosun ya yıllardır bas bas bağrıyoruz erkekler sizin peşinizden gelsin diye hem suçlu hem güçlü adama bak ya kaynanaya gelince normal bişey yapmış bu devirde bütün kaynanalar aynı al birini vur ötekine gerçek yüzünüde göstermiş nişanlından tarafını belirlemiş kusura bakmada tekrar iyi düşün ne yaşamış olursan ol farketmez

borçlarınıda düşünerek bir sene değilde kışa kadar erteleseydiniz keşke..artık olan olmuş düğün bu kadar yaklaşmışken erteleyebilirmisiniz bilmiyorum ama şu an bu durumda ben olsam ailesinin borcunu taksit taksit ödemesini söylerdim..takıların tamamını alacağımı ve gerekli ödemeleri evimiz için harcamaları ben yapacağımı söylerdim.gerekirse ailemide katardım işin içine...elinde varsa az da olsa birikmişi onlarla acil ihtiyaclarınızı alın..diğer eşyalarıda borç yapın ama dediğim gibi sen al ödeme işini filan üstüne

mutlupınar aynı seyleri düşünüyouz belkide buna benzer birsey yaşadığın için beni iyi anlıorsundur..,bende böyle düşünüyorum ..ona taksitle öde diyeceğim .ve dediğim gibi kendi ailemin taktıklarını bozdurmayacağım oun tarafının hiçbir seyinide istemiyorum.bozdurup borcu kapatırım..
dğünü erteleme gibibir sey olmaz cünkü baya hazırlık yapıldı gün alındı salon tutuldu onlara para harcandı birde..ben su saatten sonra ona nasıl fikrini değiştirebilirim bunu düşünüyorum buda güsellikle konuşmayla olacak başka yolu yok

:emir_bebek:
mutlupınar aynı seyleri düşünüyouz belkide buna benzer birsey yaşadığın için beni iyi anlıorsundur..,bende böyle düşünüyorum ..ona taksitle öde diyeceğim .ve dediğim gibi kendi ailemin taktıklarını bozdurmayacağım oun tarafının hiçbir seyinide istemiyorum.bozdurup borcu kapatırım..
dğünü erteleme gibibir sey olmaz cünkü baya hazırlık yapıldı gün alındı salon tutuldu onlara para harcandı birde..ben su saatten sonra ona nasıl fikrini değiştirebilirim bunu düşünüyorum buda güsellikle konuşmayla olacak başka yolu yok

onun tarafı senin tarafın yok hepsini alacaksın tabiki..Ben olsam bende ertelemeyi düşünmezdim.. konuşmanı çok kesin ve kararlı şekilde yap..ben takıların hepsini alıcam annenin borcunu sen taksit taksit ödersin takılan takılara güvenme vermem onları evime harcıcam ben o yüzden beklemem dedim onlara güvendiğim için evlenip annenin kardeşinin harcamalarından hiç bişeyin içimde kalmasına izin veremem herşeyi keşke bir sene daha bekleseydim demeyeceğim şekilde yapıcam sakın bu konuda olmaz gibi bişey söyleme..aileme anlattım durumu biliyorlar aramızda bu soruna çözüm getirelim yok bu şekilde olmaz kafama yatmadı dersen gel ailemle görüş onları ikna et aksisini onlarda kabul etmez düğünü ertelemeyi dahi kabul edebilirler..

canım benimm aynen böyle konuşacağım..yarında gelişmleri yazcağımm

bu arada aramız iyiyken ona düğün parlarından vermem demiştim oda bana ben yanında huzursuz yatarken sen al gönlünce harca madem die laf soktu..
çok etkili bir konuşma hazırlamalıyım ona akrşı tek bir laf edememeli

bir evlilik uzmanını dinlemiştim şöyle diyordu; evlenmeden önce ki sorunları dikkate alın ve asla evlenince düzelir diye düşünmeyin tam tersi bu sorunlar evlenince katlanarak büyüyecektir. evet aynen böyle dedi zaten burdaki dertleri okuyunca da doğruluğunu ıspatlıyor bu söyledikleri. iyi düşün

en büyük korkumda bu işte..ya değişmezse ya dewam ederse..ya bana hep ailesine destek olma fikirleriyle gelirse bunu düşünmek çıldırtıo ya ..çok etkili kesin bir konuşma yapmam gerekio

Back
X