Hakliyken iftiraci oldum

şu doğu meselesinde doğudaki insanları barbar gören sen.. ordaki insanlara hakaret etmeye ne hakkın var? eleştiri yapanıda bir baltaya sap olamamış olarak söylemen zaten senin zihniyeti koyar ortaya.. sana aldığım eğtimi anlatacak değilim kimsede kendini ispat etmek zorunda deil zaten burda eleştiri yapıldı yapılacakta.... kimseyi hizmetçi gören yok burda herkes işini yapacak.. senin işin eğitim vermekse vereceksin evine gideceksin bukdar.. benim işim elektrik mühendisliği işimi sevmedim yapmadım ... tercümanlık okuyorum bunu yapıcam eğer hoca işini yapmayacaksan bıraksın yapacağı işe gitsin bukadar basit.. kimseye işini öğretecek halimiz yok burda.... kimseyi aşşağılama hakkına sahip değiliz sizde dahil... ben ağır eleştirilerde bulunmuş olabilirim lakin adam gibi savunulursa fikirler asla değişmez değildir ... ancak böyle aşşağılamalar yapılırsa kims kimseye itimad etmez...

Hangi mesleyi secerlerse secsinler yeterki ahlakli ve hakkaniyetli olsunlar isterim cumle evladlar icinde duam budur
ogretmene hakaret etmedim benim yuzume bakmaya cesareti varsa dogru bildigimi yine soylerim
Dengesizlik yapmak olsaydi kastim canini cok yakardim ama seviyesiz degilim Yasal olan hakkimi kullandim aldigim cevaptan sok oldum bunfan sonra adaletin bu dunyada aranmayacagi kanaatindeyim Yanina kar kaldigi yetmexmis gibi birde savas kazanmis gibi magrur hanimefendi.

ne demek bunlar şimdi? doğudaki insanlar cahil, çocuklarına defter almayı bile çok görüyolar. o yüzden ordaki öğretmenler para toplayamıyor. başka bir sebebi yok. ayrıca belirtim sizler bir baltaya sap olamamış insanlar olarak öğretmenler ve onların topladıkları aidatlar ve daha başka paralar hakkında atıp tutamazsınız.
İMZA: makam sahibi olabilmiş öğretmen

ne denir ki size, insan okumakla adam olmuyor işde..

işte hakkını aramış bir annenin sonu. it iti ısırmaz sözünü demek istemişsiniz, evet bu durumunuza gayet uygun bi deyim.. ne yazık ki..
bu durumunuz okuldaki diğer velilere ders olur, bundan sonra sesini çıkarmayı düşünende hemen keser sesini, evladım okulundan düzeninden olmasın diye. ve idare-öğretmenler camiası aidat toplamalarına devam ederler zafer kazanmışcasına

Ben öğretmen olarak para işlerine hiç girmiyorum.okulun temiz olup olmaması,güvenliğinin tam olması,araç gerecinin eksiksiz olması benim değil devletin meselesi. benim vazifem öğrenciyi eğitmek, öğrenciye gerekli bilgileri öğretmek, varsa gördüğüm okul şartlarındaki eksikliği bir üstüme bildirmektir. çocuğunuzun öğretmeni işgüzarlık yapmış.üstüne vazife olmayan şeylerin altına elini sokmuş.

ne ogretmen nede veliler temizlik ucretini odemek zorunda degil benim kanaatimce....devlet her seye bir yasa getiriyorsa bunada el atmak zorundalar.... ogretmen konusuna gelirsek zaten yeteri kadar anlayisliyiz bu anlayisi karsidan da beklemek bizim hakkimiz..... yurt disinda sokaktan gecerken hic tanimadigin insan bile sana selam verir bircok yerde bile bu gecerli..... soz kesmeye gelirsek benim oglum daha ana okulu ogrencisi elbetteki ogretmeninden ilgi beklicek.....ogretmen ve bakici hersabah ogrencileri kapida bekler gittikleri zamanda tek tek ugurlar....cocuk sabah okula gidince gunaydin demezse ogretmen uyarir cocugu birsey unuttun diye....soylesen suc soylemesende sucmu oldu yani...ben kendimce hakliyim cunku ogluma kizdi o sirada ama kizacagi yerde tatli dille gunaydin deseydi bu olay hic yasanmayacakti.....oda hatasini anladiki hic konuyu bir daha gundeme getirmedi o hareketi bir daha cocuguma yapmadi.....veli gorusmesine gelirsek gunde 4 defa cocuklarimizi okula goturup getirmekle geciyor ogrenciler gittikten sonra yada girdikten sonraya veliye zaman ayirabilir.... ben elbetki cocugumun hakkini savunacam karsimda kim olursa olsun.....tabiki hakli durumdayken........ ogretmenlerde biraz daha cocuklara karsi ANLAYISLI DUYARLI olduklarini gorsunki egitimlerine daha iyi odaklansinlar.......

Okuduklarıma inanmak istemedim gerçekten. Ben müdür yetkili öğretmenim ve bir dağ başında 4 sınıf idare ediyorum. Müdür yok hademe yok. Ve devlet en son bu okul için 2010 yılında 400 TL para vermişti. Bu okulun tuvaletinde su tesisatı yoktu geldiğimde. 3 yılda 400 TL ile okula ne yapılabilir bunu da söyleyin o zaman. Bu okulun kağıt ihtiyacı, toner ihtiyacı, deterjan ihtiyacı var.

Bir arkadaş yazmış yurt dışında şöyle oluyor böyle oluyor diye bizim ülkemizde olmuyor işte. Veliden alınan her para için makbuz verilir ve sisteme işlenir merak etmeyin. Öğretmenin cebe indirmesi gibi bir durum yok yani. Kaldı ki şu 3 yılda okul için cebimden çıkan parayı hesaplamıyorum bile. Günlük en az 5 TL sigara parası veren bir veli de çocuğu için verdiği 10-20 TL yi çok görmesin.

iste bir ogretmene yakisan cevapta bu olsa gerek tebrik ediyorum..... bir ogretmenin gorevi egitim vermektir asagilamak degildir.......bir kisinin dedigi gibi dogudaki insanlari assagilamak kucuk dusurmek sizin haddinizemi dusmus.....siz hic arastirdinizmi doguda yasayipta en iyi universitelere giden onca kisiyi..... en iyi bolumleri kazanmis kisileri..... bir ogretmen bu laflari soyleyebiliyorsa ogrencileride bu zihniyetle egitiyorsa acirim turkiyenin egitim sistemine.......

benim derdim kiyaslamak degildi....turkiyede herkesin durumu dort dortluk degil.....her velide sigara iciyor diye bir sart yok.....memurun parasi odendigi gibi hademeninde ucreti odenecek gerekirse detarjani ne gerekiyorsa alinacak....o ses cikarmasa bu ses cikarmasa boyle sorunlar yasanack....gerekirse butun millet ayaklanacak bu soruna cozum getirilmesi icin....dusunun ogretmenin maasi odenmezse 1 yil boyunca ogretmenler ayaklanmayacakmi.....yada baska bir meslekteki kisinin....neden bunuida okul icin yapilmiyor bunun faturasi illaki velilerdenmi ciksin....tamam maddi durumu iyi olan yardim etsin ama olmayan ne yapsin illaki assagilansinmi....

öğretmenin üslubu yanlışmış o konuda çok haklısınız da 147 ye şikayet edeceğinize orda tepkinizi göstermeliydiniz.sonuçta kimseyi aşağılamaya hakkı yok.ben deöğretmenim biliyorum bazı öğretmenlerin veliye karşı konuşmaları çok saygısızca olabiliyor.tabi bazı saygısız velilerle de karşılaşılıyor.sonuçta kişilik meselesi bu.
okullarda para alma meselesine gelince,liselere devlet belli bir ödenek verir.ama bu ilkokullara verilmiyor mesela.düşünün hiçbir yardım,para yok.sadece belli miktarda kömür,yakacak neyse o veriliyor.şimdi o okul neyle yürüyecek.fotokopi makinası var bunun bakımı var,toneri var,kağıdı var.bir yer tamir istiyor çeşme bozuluyor,cam kırılıyor.okula alınacak temizlik malzemeleri var.telefon faturaları vs. var.öğrencilerden fotokopi parası alınarak karşılanmaya çalışılıyor hadi fotokopi.sonra bu aidat dediğimiz veya bağış denilerek toplanıyor bu paralarla karşılanabiliyor işte bunlar.inanın yeterli de olmuyor.bir şekilde yürütülmeye çalışılıyor.hele benim çalıştığım okulda velilerden kolay kolay böyle para toplanamıyor.çocukların 3 te biri bile ödemiyor.tabi okulda herşey ona göre oluyor.fotokopi bozuldu,öğretmenler arasında para toplayarak yaptırdı.herşeyi de öğretmenler karşılayamaz ona göre oluyor işte.anlayacağınız şart bu para toplama işi.ama velilere bunu böyle söylesen anlatsan daha anlayışlı olabilirler.ama tabi bu herkes için geçerli değil.ne yaparsanız yapın umurumuzda olmaz tavrındaki veliye de ona göre konuşulur,davranılır.

Durumu olmayan insanlardan ücret talep edilmiyor. Durumu olanlar da 20 Tl verseler ölmezler heralde. Öğretmen kaba konuşmuş olabilir o öğretmenin terbiyesizliği ama gayet medenice isteyen idareciler de var. Bu okulun kağıt, tebeşir, mürekkep ihtiyacı var. Ne yapsınlar almasınlar mı bunları? Bu sefer de çocuğumun okulu ilgisiz, pis diye şikayet edecek veliler.

Siz öğretmenin terbiyesizliğini şikayet etmekte sonuna kadar haklısınız ama bu aidat meselesini bu kadar büyütmeyin. Hem şikayet edince bir şey olmuyor çünkü makbuzlarda BAĞIŞ yazıyor. En fazla okula müfettiş yolluyorlar. Sonra da idare biz öğrencilere patlıyor şikayet ettik diye.

öğretmenin üslubu yanlış kesnlkle bir öğretmen olarak doğru bulmadım ancak sizin de aidat ödememeniz yanlış! birileri döner sermaye dönmemiş gibi çirkin bir ithamda bulunmuş ancak devletten okullara ödenek gelmiyor, temzlk personeli yeterli değil ki öğrenciler aşırı derecede pisler evlerinde oldukları gibi değil okulda yavrularınız! idare mecbur kalıyor, keşke alınmasa ama işte.... ayrıca bu 147 denen saçmalık ötesi bir durum, probleminiz varsa doğrudan gidip öğretmenler idareci ile görüşseydiniz. şikayetinizi ciddiye alınsa nolcaktı, öğretmen soruşturma geçircek falan filan, bu sizin çocuklarınızın eğitim kalitesini etkilemez mi? anlayamıyorum velileri bazen...

bana kızmayın ama belki o konuşmaları yapması için bunalmış olması gerek
demek ki ödemeyip onları zora sokanlar var
tamam bazı okullar abartıyorlar
ama bazı insanlar da bir lirayı bile keyfi olarak vermeyip öğretmene yük bindiriyorlar
öğretmenler cepten vermek zorunda kalabiliyor
bu arada şuna da karşıyım, sene başında verilen eğitim öğretim ödeneğini keyfi kullanan öğretmenler de var
mesela o parayla kira ödeyen, evine eşya alanlar falan
onlara da karşıyım
her şey için 147 i aramak da hoş değil, çünkü soruşturma açılmasına ve huzursuzluğa sebep oluyor
bu kadar basit olmamalı

Son düzenleme:
Bu aidat kesinlikle yasal bir şey değil, ben bir kere şahit olmuştum, nöbetçiyken okulun mali belgelerini müdüre götürmem istenmişti o ara gördüm aylık okula 50 bin tl küsür para veriliyor devlet tarafından. Devlet okulundaki eğitim parasız olmalıdır, ha kitap vs alınır amenna.. Bir keresinde okulda bütün öğrencilerden 25 tl para topladılar pencereleri yaptırıcaz diye, 2 sene geçti mezun olucam hala aynı pencereler.. 25 tl deyip geçmeyin 800 öğrenci var 800 tane 25 tlyi düşünsenize..

Bir de bizden aidat isterlerken kağıt veriyorlardı ' Zorunlu bağış' diye.. Hey Allahım ya bağış zaten içten gelerek yapılır zorunlu nedir ya.. Minareyi çalan kılıfını hazırlar misali..

Son düzenleme:
.......................................
kırıcı olmamak adına siliyorum arkadaşlar

Son düzenleme:
nöbetçi öğrenci okulun mali işlerini çözmüş vay beee
bilmeden konuşmanın tavan yaptığı yer...
okula elli bin lira veriliyormuş
cahilliğin dibi

Okullara Bütçe ve Ödenek Yazısı Bir göz atın derim.

Asıl siz lütfen cahillik yaparak atlamayın ordan, okulların suyu var elektriği var ödenek gelmese devlet okulu bu parayı nasıl ödeyecek ? Mesleğiniz nedir sizin ya, bana takmış durumdasınız,lütfen benim mesajlarıma atmalayın ordan mümkünse, madem öğrenciyim diye küçümsüyorsunuz muhattap olmayın, akıl yaşta değil başta bunu da unutmayın, hadi selametle.

Son düzenleme:
Vay bee devletimin okuluna milyarlar yağıyormuşta haberimiz yokmuş.Aidat toplanamazmış rüşvetmiş.
Bizde 2 tuvalet kagıdı 3 kılo sıvı sabun alalımda diye okula marketlerin kapısını aşındırıp yardım dilenelim.

küçümsemek haddime değil
hoşunuza gitmiyorsa siz de başkasına yapmayacaksınız
size de selametle

Son düzenleme:

devletin okula para yolladığını sanıyorlar galiba
arkadaşlar okulun elektiriği ve suyunu okul idaresi ödemiyor
faturalar milli eğitime yollanıyor onlar hallediyorlar

küçümsemek haddime değil
ama siz başlattınız
hoşunuza gitmiyorsa siz de başkasına yapmayacaksınız
size de selametle

Neyi başlatmışım ben ? Sizin şahsınıza hiçbir şey söylemedim, konuyla ilgili fikrimi yazdım ve ordan atlayarak yok cahil vs. siz rahatsızlık veriyosunuz şu an bana, işinize bakın. Ayrıca burası da bunun yeri değil konuyu amacından saptırmayalım,lütfen beni irrite edecek ve cevap vermem durumunda bırakacak bir şeyler yazmayın kapansın şurda.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…