- Konu Sahibi balkonkusu
-
Bana göre evet....cevremde buna bircok defa sahit oldum.
Bir kadin esi ve esinin ailesi icin ne kadar fedakarsa o kadar az kiymeti oluyor.
Bir bakin cevrenize.....nerde güzel, becerikli, caliskan, fedakar, anlayisli, temiz kalbi kadinlar varsa....ya aldatiliyorlar....ya dayak yiyorlar, yada eslerinin gözünde zerre kadar kiymetleri yok.
Ama nerde yeri geldimi cirkef ve cazgir olan, hakkini arayan, net, kararli, taviz vermeyen kadinlar varsa esleri nerdeyse tapar derecesinde seviyor ve sayiyor....ve kimseye ufacik bir olumsuz söz söyletmiyorlar esleri hakkinda.....
evt çok haklısın çok tepeme çıkarmışım gerçekten .ama aileden gelen bişi heralde hiç bir şeye izin vermiyor napabilirim ki çalışmama boyanmama süslenmeme çarşıya dahi çıkamıyorum her zaman bu yaşıma kadar hiç çalışmadım ilk okul mezunuyum napabilirimki.
ya borçtan para pul meselelerinden geçtim biraz anlayış olsa .köyde büyümüş ama kendini geliştirmiş muhasebeci mesleği çokta çevresi var aynı zamanda muhtarlık yapıyor. okul yüzü görmüş bir insan sosyal çevreside var .ama anlayış yok.
ya borçtan para pul meselelerinden geçtim biraz anlayış olsa .köyde büyümüş ama kendini geliştirmiş muhasebeci mesleği çokta çevresi var aynı zamanda muhtarlık yapıyor. okul yüzü görmüş bir insan sosyal çevreside var .ama anlayış yok.
dedimya aileden öyle gördük saygısızlık etmiyim dedim hep sordum yüz buldu işte yarama tuz bastınız.
Ah be güzelim keske okumakla adam olunsa...keske okumakla insan olunsa...
Ne okumus essekler var malesef?
Yakin cevremden bir örnek....Adam ögretmen, pedagog, ilk bakista ohhh kültürlü okumus gezmis görmüs dersin, ama gel gelelim cocuklarina siddet uyguluyor....karisini bir toplum icinde rezil etmekten zevk aliyor.....samimi olmadigi insanlarin evinde bile öyle rahat davranabiliyorki sok olursun.....sofrada herkezin icinde salatanin suyunu icecek kadar yane.......benneyaptımki
Bunlar hep ufak örnekler....daha neler neler var.boshayallersmile
Okumak insani gelistirir, cok seyler katar vesselam....ama insanlik cok farkli birsey......
o ya vardir yada yoktur.....
Allah bizi insanligmizdan ayirmasin insallah.
Saygi hak edenedir......bunu sakin unutma....
Saygi hak edenedir......bunu sakin unutma....
her tartışmanın ardından yaptığımız sakin konuşmalar tabiki var çok denedim.ama malesef işe yaramıyor hoca bildiğini okuyor yine.
sen konuşmaktan bıkma herdaim konuşkii o pes etsin
elbet yola gelecekklava:
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?