• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım sizce???

yorgunari

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
2 Eylül 2014
9
3
3
35
evlenmeden önce 4-5 sene çalışıp kendime masraf yapmayıp biriktirerek kendime araba almıştım.şimdi 4 aylık evliyim model değiştirme sebebiyle arabayı satıp yenisini alacağız.fakat eşim kendi üstüne olsun istiyor asla olmaz deyince de surat yaptı zaten evlilik sonrası alınmış olacak ortak sayılır niye hesap yapıyorsun dedi :( benim üstüme olması sorun değilmiş ağzımı aramış öyle diyor.oturduğumuz ev eşimin babasına ait bizim üstümüzde değil.sizce ne yapmalıyım???

tabıkı kendı ustune alır bızım ev benım ustume eşim sağolsun bana bırsey olursa ortada kalmayın dıye hepsını ustume yaptı

Eşler arasında neden böyle mal mülk konuları sorun olur anlamam ikinizin arabasi olmayacak mı o araba kimin üstüne olduğu neden sorun ki?

kendi çalışıp biriktirdiğini niye üstüne verecekmişsin ki? he doğru evlendikten sonra aldığınız için ortak ama onun da yolu var. evlilik öncesi alındığını kanıtlarsnız. bankadan yaparsınız işlemleri. yarın birgün bir şey olduğunda mazallah alırsınız arabanızı. saçmalamış yani kadın bunun için denenir mi? millet karısına yığıyor, bazıları da ne koparırsam kar gözüyle bakıyor. ilginç..

haksız değilsin. sonuna kadar haklısın.
eşinizin sizi kıskanabilme ihtimali var mı ????

evlenmeden önce 4-5 sene çalışıp kendime masraf yapmayıp biriktirerek kendime araba almıştım.şimdi 4 aylık evliyim model değiştirme sebebiyle arabayı satıp yenisini alacağız.fakat eşim kendi üstüne olsun istiyor asla olmaz deyince de surat yaptı zaten evlilik sonrası alınmış olacak ortak sayılır niye hesap yapıyorsun dedi :KK43: benim üstüme olması sorun değilmiş ağzımı aramış öyle diyor.oturduğumuz ev eşimin babasına ait bizim üstümüzde değil.sizce ne yapmalıyım???
Neden durduk yere kendi ustune yapmak istedi ki onceki arabayi sen kndi paranla alsin diye karismadi heralde simdi de boyle konulari acmasina hic gerek yoktu

evliliğin iyi günü kötü günü var.kağıt üzerinde herşey ortak ama bir ters rüzgar eserse kendi adına olanları satabilir size zorluk çıkarmaya çalışır.siz ortak paylaşımdı mahkemeydi diyene kadar 2 sene geçer.mümkün olduğunca her şeyi kendi üzerinize alın.bu bir art niyet değil kadının kendini güvenceye alması olarak bakın.günde kaç konu açılıyor bununla ilgili.

ben kendi üstüme yaptırdım ama asrın hatasıydı kasko trafık bayan ve genç kullanıcı olma sebebi ile çok yüksek çıktı
ayrıca erkekler için bu konu biraz hava meselesi
kendi üzerine olan araba onu onure edecektir
ev olsa sana yapardıda araba olunca erkeklerin ince noktası
arabam der jantım der 1.6motorum der
eşimin arabası demek istemez :cool:

sonuçta kendı parasıyla almış ne munasebet ? erkek dedıgın hazıra konmaz eger adamsa
Yeni modele geçeceklermis ya belkı üstüne para ekleyen esidir diye düşündüm ondan öyle dedim sonuçta ortak yaşam bu tarz şeyler para konuşmak bana göre değil ondan fikrimi söyledim

evlenmeden önce 4-5 sene çalışıp kendime masraf yapmayıp biriktirerek kendime araba almıştım.şimdi 4 aylık evliyim model değiştirme sebebiyle arabayı satıp yenisini alacağız.fakat eşim kendi üstüne olsun istiyor asla olmaz deyince de surat yaptı zaten evlilik sonrası alınmış olacak ortak sayılır niye hesap yapıyorsun dedi :( benim üstüme olması sorun değilmiş ağzımı aramış öyle diyor.oturduğumuz ev eşimin babasına ait bizim üstümüzde değil.sizce ne yapmalıyım???
hesap yapmakla sucluyosa, kendi neden boyle bi hesabin icine giriyo, hic lafini bie etmemesi lazim

evlenmeden önce 4-5 sene çalışıp kendime masraf yapmayıp biriktirerek kendime araba almıştım.şimdi 4 aylık evliyim model değiştirme sebebiyle arabayı satıp yenisini alacağız.fakat eşim kendi üstüne olsun istiyor asla olmaz deyince de surat yaptı zaten evlilik sonrası alınmış olacak ortak sayılır niye hesap yapıyorsun dedi :KK43: benim üstüme olması sorun değilmiş ağzımı aramış öyle diyor.oturduğumuz ev eşimin babasına ait bizim üstümüzde değil.sizce ne yapmalıyım???

Tabii ki arabayı kendi üzerinize yapacaksınız.:KK14:

eşim şuan çalışmıyor memuriyet kazandı bi aya atanacak sanırım eve giren tek maaşın benim olması ve bu durum biraz dokunuyo gururuna bir kaç kere farketmeden benim arabam demişim mevzu burdan çıktı :(

Merhaba ,

Kendi üzerinize alabilirsiniz. Evlilik sonrası alınmış olsa dahi , evlenmeden önceki birikim ve kazanımlarınız ayrılık durumunda size aittir.

Konu hakkında bir kaç örnek ve kaynakları :

Soru : eşin evlenmeden önceki, şahsi mallarının üzerinde diğer eşin hakkı

merhaba ben eşimle 2009 yılında evlendim eşimin kendisine ait evlenmeden önce edinmiş olduğu gayrimenkulleri var.Bizim evliliğimizden sonra da bu süreçte yapmış olduğumuz taşınır ve taşınmaz mal varlıkları var.Eşim çalışıyor ben ise ev hanımıyım.Evlenmeden önce ve sonraki mallarmızın hepsi de eşimin üzerine kayıtlı ve eşimin ilk evliliğinden de 2 tane çocuğu var.Ayrıca aramızda yapmış olduğumuz herhangi bir sözleşme yok.Benim size sormak istediğim herhangi bir boşanma veya v.s. durumlarda kanunen hakkım ne olacaktır ve bu paylaşım ne şekilde yapılacaktır?Sorumu bilgilerinize arz ederim.Saygılar ve iyi çalışmalar.

Cevap :
Yasal Mal Rejimi, Edinilmiş Mallara Katılma rejimidir.
Yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılmada, her eşin iki tür malvarlığı vardır. Bunlar edinilmiş mallar ve kişisel mallardır.
Evlenmeden önce sahip olunan mallar her eş için kişisel mal olarak kabul edilip boşanma durumunda bu kişisel mallar, tasfiye halinde paylaştırmaya tabi olmayıp, ait olduğu eşin mülkiyetinde kalacak mallardır.
Evlendikten sonra "edinilmiş mallar" ın değeri üzerinde diğer eşin alacak hakkı mevcuttur.
Sayın Katılımcı,
Herhangi bir hak kaybına uğramamak için lütfen hukuki desteği DOĞRUDAN alınız.
Maddi durumunuz avukatlık üreti ödemeye elverişli değilse, bulunduğunuz ilin barosuna ücretsiz avukatlık hizmeti için başvurunuz. İlçelerde adliye binaları içinde adli yardım büroları da size yol gösterir.

Kaynak : http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=62910

Bir diğer örnek , uzun olduğu için linki yazıyorum.

Soru : Evlenmeden Önce Alınan,Evlilikte Ödemesi Devam Eden Ev ve Tasfiye Payı

cevap: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=53623

Konu hakkında Şükrü Kızılot un " Oğlan veya Kız boşanınca malın yarısı gidecek mi ? " yazısına bakabilirsiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24479830.asp

ben kendi üstüme yaptırdım ama asrın hatasıydı kasko trafık bayan ve genç kullanıcı olma sebebi ile çok yüksek çıktı
ayrıca erkekler için bu konu biraz hava meselesi
kendi üzerine olan araba onu onure edecektir
ev olsa sana yapardıda araba olunca erkeklerin ince noktası
arabam der jantım der 1.6motorum der
eşimin arabası demek istemez :cool:
kesinlikle doğru evi senin üstüne yapalım dedi uyanıklık olsa onu demezdi erkekleri anlamak zor

Bende olsam değiştirmem bu koca çok hesapçı bence onaneymişki yani zaten ortak oluyo mallar neyin derdinde

Back
X