• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

haksız mıyım sizce???

Merhaba ,

Kendi üzerinize alabilirsiniz. Evlilik sonrası alınmış olsa dahi , evlenmeden önceki birikim ve kazanımlarınız ayrılık durumunda size aittir.

Konu hakkında bir kaç örnek ve kaynakları :

Soru : eşin evlenmeden önceki, şahsi mallarının üzerinde diğer eşin hakkı

merhaba ben eşimle 2009 yılında evlendim eşimin kendisine ait evlenmeden önce edinmiş olduğu gayrimenkulleri var.Bizim evliliğimizden sonra da bu süreçte yapmış olduğumuz taşınır ve taşınmaz mal varlıkları var.Eşim çalışıyor ben ise ev hanımıyım.Evlenmeden önce ve sonraki mallarmızın hepsi de eşimin üzerine kayıtlı ve eşimin ilk evliliğinden de 2 tane çocuğu var.Ayrıca aramızda yapmış olduğumuz herhangi bir sözleşme yok.Benim size sormak istediğim herhangi bir boşanma veya v.s. durumlarda kanunen hakkım ne olacaktır ve bu paylaşım ne şekilde yapılacaktır?Sorumu bilgilerinize arz ederim.Saygılar ve iyi çalışmalar.

Cevap :
Yasal Mal Rejimi, Edinilmiş Mallara Katılma rejimidir.
Yasal mal rejimi olan edinilmiş mallara katılmada, her eşin iki tür malvarlığı vardır. Bunlar edinilmiş mallar ve kişisel mallardır.
Evlenmeden önce sahip olunan mallar her eş için kişisel mal olarak kabul edilip boşanma durumunda bu kişisel mallar, tasfiye halinde paylaştırmaya tabi olmayıp, ait olduğu eşin mülkiyetinde kalacak mallardır.
Evlendikten sonra "edinilmiş mallar" ın değeri üzerinde diğer eşin alacak hakkı mevcuttur.
Sayın Katılımcı,
Herhangi bir hak kaybına uğramamak için lütfen hukuki desteği DOĞRUDAN alınız.
Maddi durumunuz avukatlık üreti ödemeye elverişli değilse, bulunduğunuz ilin barosuna ücretsiz avukatlık hizmeti için başvurunuz. İlçelerde adliye binaları içinde adli yardım büroları da size yol gösterir.

Kaynak : http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=62910

Bir diğer örnek , uzun olduğu için linki yazıyorum.

Soru : Evlenmeden Önce Alınan,Evlilikte Ödemesi Devam Eden Ev ve Tasfiye Payı

cevap: http://www.turkhukuksitesi.com/showthread.php?t=53623

Konu hakkında Şükrü Kızılot un " Oğlan veya Kız boşanınca malın yarısı gidecek mi ? " yazısına bakabilirsiniz.

http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/24479830.asp
teşekkürler çok açıklayıcı olmuş;)
 
Kesinlikle onun üzerine olmasına müsade etmeyin eğer illa benim üzerime olacak diyorsa da arabanın modleini değiştirmeyin. Madem öyle sizde evi değiştirsek mi ama benim üzerime olsun deyin bakalım nolucak? :KK14:
 
teşekkürler çok açıklayıcı olmuş:KK66:

Rica ederim. ;) Bu arada kasko üstüme olunca pahalı olacak , sorun çıkacak diye düşünmeyin. Tam tersine kadın sürücü olduğu için kasko indirimi almıştı arkadaşım. Zaten sizin de yıllardır arabanız olduğu için konuya hakimsiniz.
 
Rica ederim. :KK66: Bu arada kasko üstüme olunca pahalı olacak , sorun çıkacak diye düşünmeyin. Tam tersine kadın sürücü olduğu için kasko indirimi almıştı arkadaşım. Zaten sizin de yıllardır arabanız olduğu için konuya hakimsiniz.
evet kesinlikle 5 senedir arabam var :9
 
Kesinlikle onun üzerine olmasına müsade etmeyin eğer illa benim üzerime olacak diyorsa da arabanın modleini değiştirmeyin. Madem öyle sizde evi değiştirsek mi ama benim üzerime olsun deyin bakalım nolucak? :KK14:
zaten ben asla olmaz deyince geri adım attı ısrar etmedi hatta istersen evi sattığımızda üstüne yapalım bize inanmıyosun gibi geldi ayrılık düşüncesi gibi dedi :(
 
Artık ortak bir hayat kurmuşsunuz bu tarz maddi konuların lafı bile olmamalı aranızda. Ama kendi emeğinizle almışsınız yerinizde olsam bende kendi üstümde kalması taraftarı olurdum. Sadece üslubunuz hatalı biraz. Kesin cümlelerle konuşmak yerine uygun bir dille izah etseydiniz bir kırgınlık oluşmazdı.
 
ben kendi üstüme yaptırdım ama asrın hatasıydı kasko trafık bayan ve genç kullanıcı olma sebebi ile çok yüksek çıktı
ayrıca erkekler için bu konu biraz hava meselesi
kendi üzerine olan araba onu onure edecektir
ev olsa sana yapardıda araba olunca erkeklerin ince noktası
arabam der jantım der 1.6motorum der
eşimin arabası demek istemez :cool:

:) :) :)

Bu biraz eşle de alakalı. Eşimin bana araba sözü var, ama bak bana alacaksın sana kullandırmam diyorum (ben mazot parasını düşünürüm, mesela otobüsle gideceğim kolay bir yerse ve park parası vereceksem otobüsle giderim; çok uzak bir yere farklı 2 günde gideceksem işlerimi ayarlarım aynı gün tek seferde giderim; çünkü maddiyatımız ancak bunu kaldırır, ancak eşim bunu pek düşünmez ), zaten ben yanında oturcam senin oh miss, trafik derdi yok yorgunluk derdi yok, sana müzik açarım klimayı açarım diyor .)
 
Artık ortak bir hayat kurmuşsunuz bu tarz maddi konuların lafı bile olmamalı aranızda. Ama kendi emeğinizle almışsınız yerinizde olsam bende kendi üstümde kalması taraftarı olurdum. Sadece üslubunuz hatalı biraz. Kesin cümlelerle konuşmak yerine uygun bir dille izah etseydiniz bir kırgınlık oluşmazdı.
haklısınız sanırım düşünmeden tepki verdim :( Allahtan eşim kinci biri değil hemen unutur hatta birazdan kendi gelip özür diler :)
 
yarın bigün ne olacağı belli değil ben olsam çok bozulurdum yani ben o kdr emek etmişim ona ne kdr güvensem de geleceğimizden emin olsam da vermezdim ben emeğimi harcamışım bunu anlaması lazım..
 
kızlar hepinize çok teşekkürler eşim şimdi geldi özür diledi bazen erkeklik gururu yapıp saçmalıyorum özür dilerim tabiki senin emeğin böyle bi konu bi açılmaz dedi bende kıyamadım barıştık ;) içim rahatladı küsünce mutsuz oluyoruz yaa :)
 
Kesinlikle onun üzerine yapma eşim araba almayi düşünüyor ve benim üzerime yapacak ben calismiyorum ve parada katkim olmayacak sende taviz verme bu konuda
 
Madem ortak sayıldığını biliyor neden kendi üzerine olmasında ısrar ediyor?

sen onu kendi birikiminle yapmışsın senin üstüne olmalı.
 
Back
X