- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Ben oturup hesap kitap yapıyorum. Aileme yük olmadan nasıl evlenebilirim diye. Çünkü ben aileme evleneceğim dediğim zaman 15 20 bin tl para hibe edemez. Bunu benim sağlamam gerekiyor. Ve ben bu ince hesapları yapıyorum. Sanki onun böyle bir kaygısı yokmuş gibi davranıyor. Ben bu birikim mevzunu ayarlamak için oturup konuşalım ben bir yol haritası çizeyim dedim. Ama aldığım her cevap okul bitsin dil hallolsun güzel bir isim olsun çok istiyorum demek olduBu adam sana layık değil (layık kelimeyi sevmem insandan konuşunca ama burda cuk oturuyor). Yapınız çok farklı
Ailesi beni biliyor en başından beri. Ve dil eğitimin ne kadar masraflı olduğunu da biliyorlar. Ama ailesi evlendirmeye niyetli değil ki büyük bir meblağ dil için harcayabiliyor. Bende soruyorum kendime madem böyle biz hangi para ile evleneceğiz. Geldiğinde çalışacağı 3 5 ayda Nas il bir birikim sağlanacak.Sen tezcanlısın o agırkanlı. Zor bir ikili. Ama uc yıl gectiyse uyum var demek ki. Bana sorarsan sen haklisin daha ne bekleniliyor ki ama o tabii erkek olarak erteleyebilecegi en uzak tarihi tercih ediyor olmali yurtdisi gibi de şık bir bahanesi var. Evlenin birlikte gidin dil egitimine cok mu imkansiz yani. Madem durumu iyi ikinizin de oradaki masraflarini karsilar sen isten ciksan bile donunce daha iyisini bulursun ve hatta is yeri belki izin verir. Yani yeter ki onun niyeti evlilik olsun yolu bulunur da...
Ben oturup hesap kitap yapıyorum. Aileme yük olmadan nasıl evlenebilirim diye. Çünkü ben aileme evleneceğim dediğim zaman 15 20 bin tl para hibe edemez. Bunu benim sağlamam gerekiyor. Ve ben bu ince hesapları yapıyorum. Sanki onun böyle bir kaygısı yokmuş gibi davranıyor. Ben bu birikim mevzunu ayarlamak için oturup konuşalım ben bir yol haritası çizeyim dedim. Ama aldığım her cevap okul bitsin dil hallolsun güzel bir isim olsun çok istiyorum demek oldu
Aptal bir insan da değilim ki karşımdaki insan evlenmeye hevesli olmasa sürekli dile getirmese öyle bir olaya hazırlık edeyim.
Ama ben sineğin yağını çıkaracak kadar ince hesaplar yaparken ve karşımdaki insan maddi güç olarak iyi olmasına rağmen ben herşeyin azamisini isterken bana yurt dışına gideceğim demesi bizi düşünmemek olarak geldi. Ama ona sorarsanız da o ikimizin refahı için gidiyor.
Hiç bir maddi zorluk yaşamamış. Ailevi bir sorun görmemiş. Ben ise gerek ailevi sorunlar gerek maddi sorunlar ile yüzleştim hayatım boyunca. Ama maddi sorun yaşamadığım anlarda bile 3 5 gün boşlukta çalışıp harçlık çıkarmayı gurur bildim.Aile yapılarınızın, kafa yapılarınızın farklı olması muhtemel gözüküyor. Beklentilerinizi dile getirmek dışında pek de bir şey yapamazsınız. Bununla birlikte belli ki karşınızdaki insan sizden daha az hayatta zorluk görerek büyümüş ya da rahatını bozmayı pek sevmiyor. Bence bir kez daha ciddiyetle konuşun yoksa tavrınızı biraz olsun koyun. Çünkü evlilik gibi bir şey için iki tarafında birçok sorumluluk sırtlaması gerekiyor.
Ben çok kuşkucu bir tipim. Yanı benimle evlenmeye hevesli olmadığını hissettiğim an bitiririm. Kaldı ki her zaman o dile getirdi bunu. Ama şimdi söylediklerine çok ters bir şekilde yurt dışı planlarını söylüyor. Beklemek istemediğimi kendisi de biliyor. Benim ailemden babam hariç herkes biliyor. Babam öğrense gelsinler diyecek ben 3 sene var daha dersem benim babam bunu anlayışla karşılamaz. Bunu kendisi de çok iyi biliyorBence adam sizi istediği kadar bekletebilecegini düşünüyor.. Daha adamın yurtdisi planları var. Yani düğün arka sırada henüz.. Yani sizi üzmek için söylemiyorum, ama galiba ikiniz ayni hissetmiyor
Dediğim gibi, bence karşıdaki kişinin problemi evlenmek ile alakalı değil. Comfort zone'una daha düşkün olmasıyla alakalı ve bu da çocukluğuyla alakalı. İşte bu yüzden evlenirken aile yapılarının da benzer olması cidden önemli bir kriter. Sizi anlamakla beraber, karşınıza alıp konuşmaktan başka çareniz olduğunu düşünmüyorum. Kazık kadar adam yani, bir şeyleri zorla yaptıramazsınız.Hiç bir maddi zorluk yaşamamış. Ailevi bir sorun görmemiş. Ben ise gerek ailevi sorunlar gerek maddi sorunlar ile yüzleştim hayatım boyunca. Ama maddi sorun yaşamadığım anlarda bile 3 5 gün boşlukta çalışıp harçlık çıkarmayı gurur bildim.
22 yaşında olsam ve 3 sene beklesem inanın sorun etmem amaan hayatımızı yasayalım derim ama 25 yaşımı bitirdim. 3 sene sonra 28 olacağım. Neden bunu bekleyeyim.
Ben 3 sene okulunu bitirmesini beklemek ile sizce de fazla esnek olmamış mıyım ?Eğer dil dediğiniz ikinci bir yabancı dil değil de ingilizceyse vay ülkemin haline. Mühendislik öğrencisinin başlangıç seviyesi ingilizce bilmiyor olması korkunç değil mi?
İnsanlar farklı karakterlere sahiptirler ve bunlar genelde doğuştan gelen kolay kolay değişmeyen yapılardır. Siz cevval, hareketli, tez canlı bir insansınız sevgiliniz tam tersi. Eğer olursa evliliğiniz bu zıtlıkların çatışmasıyla sürecek. Yani şu durumda ya birbirinizin yapısını kabullenecek yola öyle devam edeceksiniz ya da ayrılacaksınız.
Tarih olayı bambaşka bir mevzu. Evdeki hesap hiç bir zaman çarşıya uymaz bu durumlarda. Biraz esnek olmalısınız.
Tasarımcı olmak istiyor ve bu adamın babası tasarımcı. Insan bir merak etmez mi? Sen ne yapıyorsun bende dahil olayım tecrübem olsun demez mi ?İp
Dediğim gibi, bence karşıdaki kişinin problemi evlenmek ile alakalı değil. Comfort zone'una daha düşkün olmasıyla alakalı ve bu da çocukluğuyla alakalı. İşte bu yüzden evlenirken aile yapılarının da benzer olması cidden önemli bir kriter. Sizi anlamakla beraber, karşınıza alıp konuşmaktan başka çareniz olduğunu düşünmüyorum. Kazık kadar adam yani, bir şeyleri zorla yaptıramazsınız.
Inanın bıçak gibi kesip atmayı düşünüyorum. Fevri olmak istemediğim için frenliyorum.Elinde olmayan sebepler olsa anlarim ornegin maddiyat ya da ailevi problemler gibi ama banada sevgiliniz evliligi gecistiriyor gibi geldi. Haklisiniz.
Bende bunu diyorum. Inanın tepkim sadece ve sadece buna. 3 ayda burada yaptığı temel ile yurt dışında 3 ayda birşey elde edemez. Minimum 6 ay onda bile umutlu değilim. Bana değer veren ve dili engel olarak gören biri burada 1 sene dil eğitimi alıp 3 ay orada pratik yapabilirdi. Sadece bu sorun. Ama ona sorarsanız yurt dışındaki 3 ay mi problem yaratmış, 3 ay mi bizim yollarımız aynı değil dememi sağlamış. Bu kadar basite indirgeyerek görüyorİngilizce günlük konuşma seviyesine gelmesi en az 10 ayını alır :) sizin gibi çalışkan ve geleceği düşünerek hareket eden bir yapısı yok maalesef
Sevgiliniz siz esneklik gosterdikce gevsiyor sanirim.Ailesi beni biliyor en başından beri. Ve dil eğitimin ne kadar masraflı olduğunu da biliyorlar. Ama ailesi evlendirmeye niyetli değil ki büyük bir meblağ dil için harcayabiliyor. Bende soruyorum kendime madem böyle biz hangi para ile evleneceğiz. Geldiğinde çalışacağı 3 5 ayda Nas il bir birikim sağlanacak.
Inanın yurt dışına gitmesin demiyorum çokta güzel bir fırsat. Ama burada temeli sağlam şekilde atsaydı 1 sene içerisinde orada 3 ay kalması dahi yeterli gelirdi. Ben buna kızıyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?