- 11 Aralık 2018
- 42.640
- 264.975
- 598
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
Ben 3 sene okulunu bitirmesini beklemek ile sizce de fazla esnek olmamış mıyım ?
3 sene boyunca her yaz tatil yapmak yerine yurt dışına gidebilirdi. Ben buna tepki veriyorum işte. Ben ağaç kovugundan dün çıkmadım. 3 senedir hep dili hallet dedim durdum. 1 sene önce tamam başlayacağım demesine rağmen şimdi tekrar 1 sene istiyor. Ben buna nasıl esnek olabilirim ki ?
Hiç bir zaman sorumluluk almamışsorumluluk sahıbı degıl ve sızın gıbı evlılık konusuna yakın degıl
hakkınızda hayırlısı olsun
Tasarımcı olmak istiyor ve bu adamın babası tasarımcı. Insan bir merak etmez mi? Sen ne yapıyorsun bende dahil olayım tecrübem olsun demez mi ?
3 senedir bunu dediği tek bir an olmadı biliyor musunuz ? Benim babam mühendis olsaydı eğer tek saniye boş bırakmaz faydalanırdım.
Ama ona öyle bir güven duygusu verilmiş ki. Zaten havada karada iş bulurum babam sayesinde diyor içinden.
Inanın sabrım kalmadı bu konuda. Tatlılık ile yapacak gücüm de yok. Bitirmeyi bilr planlıyorum şuan. Çünkü kendimi aptal gibi hissediyorum. Ben bu beklentilere ici boş bir şekilde girmedim.Sevgiliniz siz esneklik gosterdikce gevsiyor sanirim.
O zaman rest cekin. Yani kendi planinizi dayatin. Cunku ona kalsa 3 yil daha atacak.
Bir kursa baslasın. Nisanlanin. Sonrada 3 ayligina gidip gelsin yurtdisina ve evlenin. Hepsi bir yil icinde tamamdir.
Siz zaten 3 yildir ona hadi dil ogren diyormussunuz. Zaten döviz ucmus gitmis dil okulu fiyatlari eskinin kac kati olmus. O kadar para gidecek, evlilige para kalmayacak.
Yalniz dayatmayi tatlilikla yapiyoruz haliyle :)
Şu kadar yorum arasında bir tane bile haksızsın çıkmadı. Arkadaş grubum ile paylaştığımda da haksızsın diyen kimse olmadı. Ama karşımdaki insan bırakın haklısın demeyi ben planları anneme anlattım diye kızdı. Ben artık gerçekten çok bunaldım. 3 sene okulun bitmesini bekledim 3 senede dili halletmesini beklerim herhaldesen her ayrıntıyı düşünürken karşındaki insanın hiç umursamaması... haklısınız bence sizde artık bu muhabbete girmeyin bakın davranışlarına belli bir süre eğer değişim yoksa iyice zaman ilerlemeden ayrılın kendinize yazık etmeyin.
Sabrım kalmadı. 3 senedir inanın oturup derste anlattım, notta buldum.haklısınız.
eğitim dili ingilizce olmayan bölümden 7 senede mezun olup bir de ingilizce öğrenecek de iş bulacak. geçiniz.
Benim de umudum hiç kalmadıİşiniz zor gerçekten, bu yaştan sonra pek değişmez belli ki.
Canim bu tukenmislik durumunda yapilmasi gereken belli. Evlilik konusunu kapa sen hayatina bak. Iliskiyi de rolentiye al. Yani bi sure sen kendinle, ailenle, arkadaslarinla ilgilen. Aradiginda kisa ama sicak konus, yazdiginda kisa ama guzel yanitlar ver bulusmak isterse hep bi islerin olsun bu evde kalip dinlenmek de olur yani bulusma, ona biraz sensizligi yasat. O arada da sen toparlan biraz kafa olarak. Ama bi kac ay boyle yap, arada kisa gorusmelerle. O zaten acar konuyu niye boylesin diye sen de anlatirsin plan bu var misin, yok musun dersin.Inanın sabrım kalmadı bu konuda. Tatlılık ile yapacak gücüm de yok. Bitirmeyi bilr planlıyorum şuan. Çünkü kendimi aptal gibi hissediyorum. Ben bu beklentilere ici boş bir şekilde girmedim.
Gerçekten çok büyük sorumsuzlukHaklısınız... ciddi davranışlar sergilememiş... erkeğin sorumsuzu da hiç çekilmez
Keşke yapabilsem bunu. Şuan bile bana yazmiyor biliyor musunuz. Yanı ben tamamen haksızım onun gözünde. Bana yazmiyor aramıyor sormuyor.Canim bu tukenmislik durumunda yapilmasi gereken belli. Evlilik konusunu kapa sen hayatina bak. Iliskiyi de rolentiye al. Yani bi sure sen kendinle, ailenle, arkadaslarinla ilgilen. Aradiginda kisa ama sicak konus, yazdiginda kisa ama guzel yanitlar ver bulusmak isterse hep bi islerin olsun bu evde kalip dinlenmek de olur yani bulusma, ona biraz sensizligi yasat. O arada da sen toparlan biraz kafa olarak. Ama bi kac ay boyle yap, arada kisa gorusmelerle. O zaten acar konuyu niye boylesin diye sen de anlatirsin plan bu var misin, yok musun dersin.
Sabrım kalmadı. 3 senedir inanın oturup derste anlattım, notta buldum.
2 sene boyunca sınav zamanı yemeğimi fazladan yaptım ona da götürdüm yemek derdi olmasın diye. Notunu da buldum.
Yapmadığım fedakarlık kalmadı.
Ama ben şuan sanki bencil bir insanım gibi karşılanıyorum. Bana da bu durumda bencil olan tamamen kendisi geliyor.
Okulu defalarca uzatmasına rağmen canin sağolsun çabaladın olmadı dedim.
Ama bir 3 senede dili, işi halletmesini bekleyemem ki
Rahata alismis biri. Sen onu zorluyorsun yani rahatini bozuyorsun. Tabii ki aramaz, yazmaz cunku senin soyleyeceklerini duymak istemiyor. Lafimi yanlis anlama ama o da sanirim seni boyle yola getirmek istiyor. Sen ustune gidersen o uzaklasacak sen de onu kaybetmemek icin ne derse tamam diyceksin.Keşke yapabilsem bunu. Şuan bile bana yazmiyor biliyor musunuz. Yanı ben tamamen haksızım onun gözünde. Bana yazmiyor aramıyor sormuyor.
haklısınızHiç bir zaman sorumluluk almamış
1 sene önce e yazin ne yapıyorsun dediğimde eylül ayında dil kursuna başlayacağım demişti. E peki planın ne yaz dönemi boş boş mu duracaksın dediğimde olay tartışmaya evrilmiş ve benim planım olmadığını nereden biliyorsun ben ne yapacağımı bilirim demişti. 1 sene geçti bir arpa boyu yol alınamadı dil konusunda.
Erkekler bizim gibi ince düşünemiyor maalesefBende bunu diyorum. Inanın tepkim sadece ve sadece buna. 3 ayda burada yaptığı temel ile yurt dışında 3 ayda birşey elde edemez. Minimum 6 ay onda bile umutlu değilim. Bana değer veren ve dili engel olarak gören biri burada 1 sene dil eğitimi alıp 3 ay orada pratik yapabilirdi. Sadece bu sorun. Ama ona sorarsanız yurt dışındaki 3 ay mi problem yaratmış, 3 ay mi bizim yollarımız aynı değil dememi sağlamış. Bu kadar basite indirgeyerek görüyor
ne kadar üzücü bir durum haksız duruma düşmek hem de her şeyi planladığını sanıp icraatta parmağını oynatmayan bir insandan dolayı ama yine haksız sizi görüyor. ailesi de evlendirmeyi pek düşünmüyorsa valla siz de bırakın ailesiyle yaşasın. sizde hayatınıza bakarsınız.Şu kadar yorum arasında bir tane bile haksızsın çıkmadı. Arkadaş grubum ile paylaştığımda da haksızsın diyen kimse olmadı. Ama karşımdaki insan bırakın haklısın demeyi ben planları anneme anlattım diye kızdı. Ben artık gerçekten çok bunaldım. 3 sene okulun bitmesini bekledim 3 senede dili halletmesini beklerim herhalde
Merhabalar,
25 yaşımı bitirmiş yeni mezun henüz 10 aydır çalışan bir mühendisim. 3 seneyi devirmiş bir ilişkim var. Seviyorum,seviliyorum. Yapı olarak her zaman kendi parasını kazanmaya çalışmış, maddi bir ihtiyacı olmamasına rağmen yazları gece 2ye kadar bulaşık yıkamış bir insanım. Sevgilim ise 26 yaşında ve hayatında staj dönemleri dışında 1 gün dahi çalışmamış, iyi gelirli bir ailenin çocuğu. Kendisi 7. Sınıf mühendislik öğrencisi ve bu sene bitiriyor. Ben hayatına girdigim zaman neredeyse 50 dersi var iken şuan 4 dersi kaldı.
3 senelik ilişkimizde her zaman bir an önce meslekleri elimize alıp evlenelim gezelim tozalım dedik.
Bana hep okul bitsin,dili halledeyim iyi bir isim olsun hemen evlenelim dedi. Peki planın ne dediğim zaman. Bu sene çok az dersim var 1 sene boyunca dil kursuna gidip, okul bitiminde kısa bir süre yurt dışına çıkarım gelince işe başlar hemen süreci hizlandiririz dedi. Ve bu konuşma üzerinden neredeyse 1 sene geçti ve dil konusunda hala bir adım atılmadı. Sürekli ertelemeler, sürekli bahaneler.. Ve artık bu ay başlayacağını burada bir kaç kur görüp yurt dışına çıkacağını ailesinin maddi olarak hazırlandığını söyledi.
Ben çok iyi biliyorum ki burada 3 ayda ciddi bir temel oluşturulamaz. Yanı bu adam genel ingilizceyi halledecek ki orada pratik yapma fırsatı bulacak. Ve bu süreç 6 ay ila 1 sene arasında değişecek.
Bende tepki verdim. Sonuç itibari ile dili önümüzde engel olarak gören biri aylarca evde boş boş oturmaz harekete geçerdi.
Ben 2020de evlilik planları yaparken ve kendimi maddi manevi bu sürece hazırlar iken onun yaptığı planlar ile bu süreç 2021 yılına tekabül ediyor.
Önemli olan 1 sene geç olması değil. Benim dil konusunda sürekli oyalanmam ve onun engel gördüğü şey için 1 senedir adım atmamış olması.
O beni ben ise onu haksız görüyorum.
Sizce ben haksız mıyım ?
Bana ben 2020 yılında bekliyordum annem ile de böyle paylaştım dediğimde sen kendi kendine planlar yapmışsın ben sana yurt dışı olayını söylemiştim üzülecek birşey yok kenske bana da sorsaydın diye tepki vermesi çok ağırıma gitti.
Bekleme.Hiç bir maddi zorluk yaşamamış. Ailevi bir sorun görmemiş. Ben ise gerek ailevi sorunlar gerek maddi sorunlar ile yüzleştim hayatım boyunca. Ama maddi sorun yaşamadığım anlarda bile 3 5 gün boşlukta çalışıp harçlık çıkarmayı gurur bildim.
22 yaşında olsam ve 3 sene beklesem inanın sorun etmem amaan hayatımızı yasayalım derim ama 25 yaşımı bitirdim. 3 sene sonra 28 olacağım. Neden bunu bekleyeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?