- 5 Mart 2018
- 1.394
- 1.355
- 53
- Konu Sahibi Temiznevresimkokusu
-
A2 seviyesinde vardır zaten hiç yok değil. Belki kur sınavında b1 bile çıkabilir. Gramer ileKurstan da bir şey beklemesin. Kurs dil öğretmiyor. Kurs ağzına götürüyor, yeyip yememek senin elinde. Öğrenmek için gitmezse ben öğrenebileceğini de düşünmüyorum. Kursa gidicek de yurt dışına çıkıp gelicek de. Böyle tembel ve sorumluluğunu bilmeyen bir adamla yapamazdım.
Ki Müh okuyan birinin bu yaşa kadar çoktan en az A2 seviyesinde İngilizcesi olması gerekirdi.
Nereyi istiyor plan ne bilmiyorum. Bana oturulup sorulmadi da böyle birşey olsa rızam nedir diye. Gitme etme diyecek değildim. Ama her ağzını açtığında dili engel olarak gören adam 3 senede dil adına tek birşey yapmadı. Benim tepkim tamamen buna. Gidip orada 3 ay kalmak ile olacak iş değil bu.Bence sizin ortak hedefleriniz yok. Sen gerçekten evlilik planlarını tek başına yapmış gibi duruyorsun.
Ingilizceyi bahsettiği şekilde öğrenmek çok zor. Kaldıkı ingilizce ogrenmek icin pek isteği de yok gibi. Gider yurt dışına ogrenemeden geri gelir.
Muhtemelen malta planları yapıyordur. Gider deniz kum güneş kızlar takılır 1 yıl gibi geldi.
Şuan başka bir yol görünmüyor. O kadar incindim ki. Evlilik defteri tamamen kapandı benim için. Eskiden boş zamanlarda evlere göz atar hayaller kurardım. Hatta hürriyet emlaka bakmak benim için hobidir. Çok severim. Ama artık herhangi bir nedenden bakmayı bile istemiyorum.ne kadar üzücü bir durum haksız duruma düşmek hem de her şeyi planladığını sanıp icraatta parmağını oynatmayan bir insandan dolayı ama yine haksız sizi görüyor. ailesi de evlendirmeyi pek düşünmüyorsa valla siz de bırakın ailesiyle yaşasın. sizde hayatınıza bakarsınız.
26 yaşında.. 4 ay burada dil kursu 6 ay dışarıda dil kursu diyelim. Şubatta başlasa Aralık 2019 da geri dönecek en mükemmel plan ile. 2 3 ay iş arama süreci desem 2020 Mart Ayında iş buldu desem. 5 6 ay minimum bir çalışma ile yerini sağlama alıp para kazanmaya başlaması demek Eylül 2020 ayınaa tekabül eder. Ciddi bir adım atmamiz demek Ekim 2020 yılında olacağından düğün 2021 yılında olacak..Adam 26 yasinda daha
Evlenmek icin gec kalmamis ki henuz.
Sen acele ediyorsun ama onum vakti var belli ki.
Bilemedim ..seni sevdiginden eminsen herseyi halletmek istiyor demek ki
Sorumluluk sahibi olmadığını görüyorum bende. Dilinde hep bir evlenme hep bir bir an önce adım atma var fakat görünüşe göre 3 seneden önce gerçekleşemeyecek. Ben hakkında hayırlısı olsun umarım iyi şeyler olur hayatında dediğim için papara yedim. Neden artık biz demiyormusum. Yahu sen oturup fikrimi aldın mı ? Şöyle yapalım böyle yapalım dedin mi ?sorumluluk sahıbı degıl ve sızın gıbı evlılık konusuna yakın degıl
hakkınızda hayırlısı olsun
Ben 3 sene okulunu bitirmesini beklemek ile sizce de fazla esnek olmamış mıyım ?
3 sene boyunca her yaz tatil yapmak yerine yurt dışına gidebilirdi. Ben buna tepki veriyorum işte. Ben ağaç kovugundan dün çıkmadım. 3 senedir hep dili hallet dedim durdum. 1 sene önce tamam başlayacağım demesine rağmen şimdi tekrar 1 sene istiyor. Ben buna nasıl esnek olabilirim ki ?
29 yas evlenmek icin gec bir yas degil. Sen acele ediyorsun gibi geliyor bana. Kariyerine odaklan. Vizyonunu genis tut. Niye bu kadar hemen evlenmek istiyorsun ki? Daha yasin cok genc. Belli ki bu cocukla da ciddi farkliliklariniz var. Hayattan beklentileriniz farkli. Belki sen de bu surecte daha farkli insanlarla tanisacaksin. Tek gercegin bu cocukmus gibi davranma. Belki de daha uygun bir baskasi olacak geleceginde. Sana tek tavsiyem bu kadar ince hesaplamayi birak. Hayat boyle dumduz ilerleyen nir sey degil. Surprizler, inisler cikislar bunlar hep olacak. Sen kendine odaklan. Bakalim kader senin icin neyi uygun gorecek. Ozetle, relax :)26 yaşında.. 4 ay burada dil kursu 6 ay dışarıda dil kursu diyelim. Şubatta başlasa Aralık 2019 da geri dönecek en mükemmel plan ile. 2 3 ay iş arama süreci desem 2020 Mart Ayında iş buldu desem. 5 6 ay minimum bir çalışma ile yerini sağlama alıp para kazanmaya başlaması demek Eylül 2020 ayınaa tekabül eder. Ciddi bir adım atmamiz demek Ekim 2020 yılında olacağından düğün 2021 yılında olacak..
Ben bu hesaplamaları olabilecek asgari zamanda tutarak yaptım. Bu piyasada 3 ay iş aramak demek aslında komik bir veri.
3 sene sonra bu adam 29 yaşında olacak. Bence evlenmek için geç bir yaş.
Fazla hesap yapiyorsun hayata dair.26 yaşında.. 4 ay burada dil kursu 6 ay dışarıda dil kursu diyelim. Şubatta başlasa Aralık 2019 da geri dönecek en mükemmel plan ile. 2 3 ay iş arama süreci desem 2020 Mart Ayında iş buldu desem. 5 6 ay minimum bir çalışma ile yerini sağlama alıp para kazanmaya başlaması demek Eylül 2020 ayınaa tekabül eder. Ciddi bir adım atmamiz demek Ekim 2020 yılında olacağından düğün 2021 yılında olacak..
Ben bu hesaplamaları olabilecek asgari zamanda tutarak yaptım. Bu piyasada 3 ay iş aramak demek aslında komik bir veri.
3 sene sonra bu adam 29 yaşında olacak. Bence evlenmek için geç bir yaş.
Zaten kararımı verdim. Bakacağım. Eğer ki 1 2 aylık süreçte hala dil konusunda bir yol alınmamış ise mesafe koyacağım daha fazla sürdürmenin anlamı yok.nasıl desem 7 sene okumuş dinlenmek istemiş bunalmış.hayali var..ama sanada açıkça soylemesı lazım bak boyle boyle uzun surecek dıye.evlenmeye de nıyetı yok henuz.sende bence evlılık düşüncesı yerıne hayalın varsa onu gercekleştırme yoluna bak.fazla odaklanma evlılık konusuna.sende onun kadar rahat ol.bak ne güzel meslek var elınde.aılene yradımcı ol.ılerde uzulursun gıbıme geldı.
Bana 3 ay için mi bu kavga dediği için hesap kitap yaptım. Elbette hayat böyle değil. Ama karşımdaki insan bana böyle şeyler ile gelir ise mecbur düşünmek zorundayımFazla hesap yapiyorsun hayata dair.
Su kadar ay dil kursu
Su tarih is arama
Su tarik is bulma vs
Ne bu?
Hayat boyle birsey degil.
Akisina birak biraz.
Belki yurtdisina gitmekten vazgececek hayat neler getirir bilemezsin
Ben 3 sene okulunu bitirmesini beklemek ile sizce de fazla esnek olmamış mıyım ?
3 sene boyunca her yaz tatil yapmak yerine yurt dışına gidebilirdi. Ben buna tepki veriyorum işte. Ben ağaç kovugundan dün çıkmadım. 3 senedir hep dili hallet dedim durdum. 1 sene önce tamam başlayacağım demesine rağmen şimdi tekrar 1 sene istiyor. Ben buna nasıl esnek olabilirim ki ?
Ben de açıkçası sorumsuz profili oluşturdu. İyi bir iş demiş ayrıca bir buçuk yılın dile gittiğini düşünürsek 28 yaşında buraya gelince öyle hemen kimseyi iyi iş beklemiyo 5 yıl sonra falan iyi maaşı olur mevkisi olur vs . .bu evlilik erteleme olayı dışında sizi değersiz hissettirdiği başka davranışları yoksa akışa bırakın ama eğer başka şeyler de varsa yol verin hayatınıza gelen güzelliklere açık olun açıkçası benim fikrimce sorumsuzluk genel bi durumdur . Yani evlendiginiz zamanda sorumsuzluklarini görürsünüz ve katlanmak zorunda olur. Açıkçası ben sorumsuzluga tahammül edemiyorumMerhabalar,
25 yaşımı bitirmiş yeni mezun henüz 10 aydır çalışan bir mühendisim. 3 seneyi devirmiş bir ilişkim var. Seviyorum,seviliyorum. Yapı olarak her zaman kendi parasını kazanmaya çalışmış, maddi bir ihtiyacı olmamasına rağmen yazları gece 2ye kadar bulaşık yıkamış bir insanım. Sevgilim ise 26 yaşında ve hayatında staj dönemleri dışında 1 gün dahi çalışmamış, iyi gelirli bir ailenin çocuğu. Kendisi 7. Sınıf mühendislik öğrencisi ve bu sene bitiriyor. Ben hayatına girdigim zaman neredeyse 50 dersi var iken şuan 4 dersi kaldı.
3 senelik ilişkimizde her zaman bir an önce meslekleri elimize alıp evlenelim gezelim tozalım dedik.
Bana hep okul bitsin,dili halledeyim iyi bir isim olsun hemen evlenelim dedi. Peki planın ne dediğim zaman. Bu sene çok az dersim var 1 sene boyunca dil kursuna gidip, okul bitiminde kısa bir süre yurt dışına çıkarım gelince işe başlar hemen süreci hizlandiririz dedi. Ve bu konuşma üzerinden neredeyse 1 sene geçti ve dil konusunda hala bir adım atılmadı. Sürekli ertelemeler, sürekli bahaneler.. Ve artık bu ay başlayacağını burada bir kaç kur görüp yurt dışına çıkacağını ailesinin maddi olarak hazırlandığını söyledi.
Ben çok iyi biliyorum ki burada 3 ayda ciddi bir temel oluşturulamaz. Yanı bu adam genel ingilizceyi halledecek ki orada pratik yapma fırsatı bulacak. Ve bu süreç 6 ay ila 1 sene arasında değişecek.
Bende tepki verdim. Sonuç itibari ile dili önümüzde engel olarak gören biri aylarca evde boş boş oturmaz harekete geçerdi.
Ben 2020de evlilik planları yaparken ve kendimi maddi manevi bu sürece hazırlar iken onun yaptığı planlar ile bu süreç 2021 yılına tekabül ediyor.
Önemli olan 1 sene geç olması değil. Benim dil konusunda sürekli oyalanmam ve onun engel gördüğü şey için 1 senedir adım atmamış olması.
O beni ben ise onu haksız görüyorum.
Sizce ben haksız mıyım ?
Bana ben 2020 yılında bekliyordum annem ile de böyle paylaştım dediğimde sen kendi kendine planlar yapmışsın ben sana yurt dışı olayını söylemiştim üzülecek birşey yok kenske bana da sorsaydın diye tepki vermesi çok ağırıma gitti.
Zaten frenledim kendimi. Evlilik konusu kapandı benim için. Olay 1 sene geç olup olmaması değildi. Önümüze engel gördüğü şey hakkında 3 senedir birşey yapmamasıydı.Olay ‘2 sene sonra olmuş, 1 sene erken olmuş’ olayı değil. Bariz oyalıyor sizi.
Erken evlenmek istemiyor, hayalleri, planları olabilir ama sizinle bunları paylaşması lazım; sizin onunla paylaştığınız gibi. Dese ki 2022’den önce evlenmem ona göre sizde uyarsınız. Ama hiç çaba yok sevgilinizde.
Maalesef ki; ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz gereken bi dönem bence. Ama böyle oyalayan adamlar da kolay kolay değişmiyor aksine ömür tüketiyor.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?