Haksız mıyım?

A2 seviyesinde vardır zaten hiç yok değil. Belki kur sınavında b1 bile çıkabilir. Gramer ile

Ama kelime bilgisi, günlük konuşma yetkinliği çok sınırlı.

Nereyi istiyor plan ne bilmiyorum. Bana oturulup sorulmadi da böyle birşey olsa rızam nedir diye. Gitme etme diyecek değildim. Ama her ağzını açtığında dili engel olarak gören adam 3 senede dil adına tek birşey yapmadı. Benim tepkim tamamen buna. Gidip orada 3 ay kalmak ile olacak iş değil bu.

Şuan başka bir yol görünmüyor. O kadar incindim ki. Evlilik defteri tamamen kapandı benim için. Eskiden boş zamanlarda evlere göz atar hayaller kurardım. Hatta hürriyet emlaka bakmak benim için hobidir. Çok severim. Ama artık herhangi bir nedenden bakmayı bile istemiyorum.
Kendime şu son 1 senede 5 6 bin liralık çeyiz ve altın birikimi yaptım. Hepsi ikimiz içindi. Ama sevgilim şu son 1 senede engel olarak gördüğü dil için arpa boyu yol katetmedi. Işte bunların hepsi benim Canimi yakan seyler

Adam 26 yasinda daha

Evlenmek icin gec kalmamis ki henuz.

Sen acele ediyorsun ama onum vakti var belli ki.

Bilemedim ..seni sevdiginden eminsen herseyi halletmek istiyor demek ki

Adam 26 yasinda daha

Evlenmek icin gec kalmamis ki henuz.

Sen acele ediyorsun ama onum vakti var belli ki.

Bilemedim ..seni sevdiginden eminsen herseyi halletmek istiyor demek ki
26 yaşında.. 4 ay burada dil kursu 6 ay dışarıda dil kursu diyelim. Şubatta başlasa Aralık 2019 da geri dönecek en mükemmel plan ile. 2 3 ay iş arama süreci desem 2020 Mart Ayında iş buldu desem. 5 6 ay minimum bir çalışma ile yerini sağlama alıp para kazanmaya başlaması demek Eylül 2020 ayınaa tekabül eder. Ciddi bir adım atmamiz demek Ekim 2020 yılında olacağından düğün 2021 yılında olacak..
Ben bu hesaplamaları olabilecek asgari zamanda tutarak yaptım. Bu piyasada 3 ay iş aramak demek aslında komik bir veri.
3 sene sonra bu adam 29 yaşında olacak. Bence evlenmek için geç bir yaş.

sorumluluk sahıbı degıl ve sızın gıbı evlılık konusuna yakın degıl
hakkınızda hayırlısı olsun
Sorumluluk sahibi olmadığını görüyorum bende. Dilinde hep bir evlenme hep bir bir an önce adım atma var fakat görünüşe göre 3 seneden önce gerçekleşemeyecek. Ben hakkında hayırlısı olsun umarım iyi şeyler olur hayatında dediğim için papara yedim. Neden artık biz demiyormusum. Yahu sen oturup fikrimi aldın mı ? Şöyle yapalım böyle yapalım dedin mi ?
Ben suçlu oldum. Dünden beri bana yazmiyor konuşmuyor. Bende ona yazmıyorum. Umarım onun hakkında da, benim hakkımda da hayırlısı olur. Ben artık ikimizi aynı yolun yolcusu olarak göremiyorum

Siz fazla sorumluluk sahibisiniz, o ise tam tersi. Yani şuan sizin istediğiniz olsa bile, 2020'de evlendiniz diyelim, onun karakter yapısı bir ömür boyu böyle olacak, değişmeyecek. Uzun vadede bu sizi çok yıpratacak, yoracak bir şey. Hayatınızda her şeyi siz çekip çevirecek, yoluna sokmaya çalışacaksınız, o da "rahat ol ya, hallederiz" modunda salacak gibi görünüyor. Aşk, sevgi güzel şeyler de, işte evliliğin yıpranmaması için daha farklı şeylere de ihtiyaç var. Sorumluluk sahibi olmak en temel şeylerden biri ve sevgilinizde bu yok. O yüzden evlenmeden önce geleceğinizin nasıl olabileceğini gözünüzde bir canlandırmaya çalışın, öyle karar verin bence.

Zaten olmasi gereken bir kaç yil beraber olmak. Yani bir ilişki için 3-4 gayet iyi bir süreç.

Ertelemeside sorun değil, ancak bunu seni oyalayarak yapmasi sorun. Hani dese atiyorum 2022de evlenmek istiyorum ve önce şunu şunu hal etmek istiyorum dese, tamam olabilir derdim.

Ancak adam kendinide, senide oyaliyor. Tembel biri. Yarin birgün ailesinin sağladiği imkanlar ile, torpili ile iyi bir işi ve maddi durumu olabilir. Ancak tembelliği değişmez.

Bence adam istese bile, evliliğe hazir değil. Genel olarak sorumluluğa hazir değil. Şimdi evlenseniz, adam evliliği çok sikici bulur. Mutlu olacağini sanmiyorum.

Seçenek senin, ya bu adamin olgunlaşmasini bekleyeceksin. Ya bu ilişkiyi bitereceksin.

Son düzenleme:
T Temiznevresimkokusu 25 yaş sizin gibi bi kadın için evlenebilinecek bi yaş ama sizin sevgiliniz için erken bi yaş, ben sevgilinizin hazır olacağı yaşı en iyi ihtimalle 30 olarak görüyorum. Biz eşimle ikimizde 25 yaşındayken evlendik ve evlendiğimizde o işsizdi hatta ama ailesinin maddi birikimi vardı ve tüm birikimi evlenmek için kullandı. Evlendikten iki ay sonra da işe girdi. Yani bu istemekle alakalı sevgilinizin o taraklarda bezi yok anlaşılan ve siz ne yaparsanız yapın o istemedikten sonra onu o yola sokamazsınız.

Anlatımınıza göre aile yapılarınız ve karakterleriniz çok farklı siz bunları bile bile 3 yıl geçirmişsiniz şimdi ise değişmesini istiyorsunuz bu kişi sizinle şuan evlense dahi karakteri yapısı değişmeyecek. Ailesi destekliyor demekki sizede zaten uzun bir süreçten bahsetmiş ayrıca bencede sizin yaşınız evlilik için uygun olabilir ama özelliklede günümüze göre erkek arkadaşınızın yaşı küçük erkekler daha geç olgunlaşıyor

29 yas evlenmek icin gec bir yas degil. Sen acele ediyorsun gibi geliyor bana. Kariyerine odaklan. Vizyonunu genis tut. Niye bu kadar hemen evlenmek istiyorsun ki? Daha yasin cok genc. Belli ki bu cocukla da ciddi farkliliklariniz var. Hayattan beklentileriniz farkli. Belki sen de bu surecte daha farkli insanlarla tanisacaksin. Tek gercegin bu cocukmus gibi davranma. Belki de daha uygun bir baskasi olacak geleceginde. Sana tek tavsiyem bu kadar ince hesaplamayi birak. Hayat boyle dumduz ilerleyen nir sey degil. Surprizler, inisler cikislar bunlar hep olacak. Sen kendine odaklan. Bakalim kader senin icin neyi uygun gorecek. Ozetle, relax :)

Fazla hesap yapiyorsun hayata dair.
Su kadar ay dil kursu
Su tarih is arama
Su tarik is bulma vs

Ne bu?
Hayat boyle birsey degil.

Akisina birak biraz.
Belki yurtdisina gitmekten vazgececek hayat neler getirir bilemezsin

nasıl desem 7 sene okumuş dinlenmek istemiş bunalmış.hayali var..ama sanada açıkça soylemesı lazım bak boyle boyle uzun surecek dıye.evlenmeye de nıyetı yok henuz.sende bence evlılık düşüncesı yerıne hayalın varsa onu gercekleştırme yoluna bak.fazla odaklanma evlılık konusuna.sende onun kadar rahat ol.bak ne güzel meslek var elınde.aılene yradımcı ol.ılerde uzulursun gıbıme geldı.

Zaten kararımı verdim. Bakacağım. Eğer ki 1 2 aylık süreçte hala dil konusunda bir yol alınmamış ise mesafe koyacağım daha fazla sürdürmenin anlamı yok.
Haklısınız. Iyi sayılabilecek bir zam aldım. Bunu güzel şeyler ile değerlendirmek istiyorum. Artık o da ne yapmak isterse onu yapsın :)

Fazla hesap yapiyorsun hayata dair.
Su kadar ay dil kursu
Su tarih is arama
Su tarik is bulma vs

Ne bu?
Hayat boyle birsey degil.

Akisina birak biraz.
Belki yurtdisina gitmekten vazgececek hayat neler getirir bilemezsin
Bana 3 ay için mi bu kavga dediği için hesap kitap yaptım. Elbette hayat böyle değil. Ama karşımdaki insan bana böyle şeyler ile gelir ise mecbur düşünmek zorundayım

Daha fazla sizi oyalamasına izin vermeyin bi 3 sene daha beklemek ciddi mesele bilmiyorum ya niyeti gerçekten evlenmek değilse 3 sene sizin için ciddi bi kayıp olabilir. Sezerdim demişsiniz ama bilemiyorum insanlar çok adi olabiliyor

Ben de açıkçası sorumsuz profili oluşturdu. İyi bir iş demiş ayrıca bir buçuk yılın dile gittiğini düşünürsek 28 yaşında buraya gelince öyle hemen kimseyi iyi iş beklemiyo 5 yıl sonra falan iyi maaşı olur mevkisi olur vs . .bu evlilik erteleme olayı dışında sizi değersiz hissettirdiği başka davranışları yoksa akışa bırakın ama eğer başka şeyler de varsa yol verin hayatınıza gelen güzelliklere açık olun açıkçası benim fikrimce sorumsuzluk genel bi durumdur . Yani evlendiginiz zamanda sorumsuzluklarini görürsünüz ve katlanmak zorunda olur. Açıkçası ben sorumsuzluga tahammül edemiyorum

Olay ‘2 sene sonra olmuş, 1 sene erken olmuş’ olayı değil. Bariz oyalıyor sizi.
Erken evlenmek istemiyor, hayalleri, planları olabilir ama sizinle bunları paylaşması lazım; sizin onunla paylaştığınız gibi. Dese ki 2022’den önce evlenmem ona göre sizde uyarsınız. Ama hiç çaba yok sevgilinizde.
Maalesef ki; ilişkinizi tekrar gözden geçirmeniz gereken bi dönem bence. Ama böyle oyalayan adamlar da kolay kolay değişmiyor aksine ömür tüketiyor.

Zaten frenledim kendimi. Evlilik konusu kapandı benim için. Olay 1 sene geç olup olmaması değildi. Önümüze engel gördüğü şey hakkında 3 senedir birşey yapmamasıydı.
Ben kendi hayatıma bakıyorum artık. Çok şükür bi işim var kendimi geliştiriyorum. Para kazanıyorum. Ailem sağlıklı ben sağlıklıyım. Insanların boşvermiş halleri ile daha fazla uğraşıp yapıcı olamam.
Kendisine de söyledim. Evlilik konusu kapandı benim için. Herkesin hayattan beklentisi farklıdır. Umarım sen aradigin prestijli ise sahip olursun dedim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…