haksız mıyım?

seda_aaa

MEVLAM;Bİ BEBEK VER BANA
Kayıtlı Üye
31 Ocak 2012
310
0
46
36
İstanbul
ben 2 senelik evliyim ve bebeğim olmuyor.çapada tedavi görüyorum.ve benim bu 2 evliliğim.eşimin ilk evliliğinden1kızı var.
geçenlerde çay içerken kaynanama oğlundan sperm testi istedi doktor dedim.ve bana kaynanam döndü benim oğlumun yarısı kadar kızı var
senin çoçuğun olmuyor sen git doktra dedi ve ben kalakaldım sofranın başinda.başımdan kaynar sular döküldü.keşke ölseydim orada.
benki istanbulda gitmediğm doktor kalmadı.doktora bile tek gidiyorum istanbulu bilmediğim halde.geçen pazarda evlerine gittiler.ve dün eşim bana annemi ara nasılmış sor dedi
ben anneni aramam bana sen üstü kapalı sen kısırsın diyen biri ile konuşmam dedim.eşimde arada kaldı ne zorluklar çekidim kızlar anlatsam donar kalırsınz.
neyse ben şimdi haklımıyım haksızmıyım?
aramalımıyım sizce eşimlede konuşmuyorumne yapacağimı şaşırdım
yardım lütfen!!!

bebek tedavisi olayını mümkünse kimseye duyurmayın.

yaşayan bilir. yorum yapan çok oluyor. canınız sıkılmasın.

kayınvalideni ara hatırını sor. kendini ve eşini strese sokma. zaten tedavi süreci epey sıkıntılı ve stresli.

tedavi sürecini, aşamaları, neyin neden istendiğini sadece ve sadece yaşayan bilir.

Son düzenleme:
zaten böyle söylemesi onun ayıbı terbiyesizliği ama senn tavrından rahatsız olup üste çıkmak için söylemiş olabilr bnce sende oğlun sperm testine gdcek yerine x...le dr. gdcez kontrole falan şeklinde syleseydin...

Bence hata yapmışsınız sonuçta kendi özeliniz ne gerek varki bu tür şeyleri onlara duyurmaya eşinize söylerdiniz beraber gidip hallederdiniz hem 2 nizin arasındaki şeyi başka kimlerden duyabilirlerki

bence soyleme seklin yanlis,
kaynanana bebek icin muayne olacagiz gibi birseyler soyleyebilirdin,
kadina direk oglundan sperm testi istiyorlar dersen yanlis anlamistir tabi...

15 yillik evlilik hayatimda ogrendigim birsey varsa o da kaynanayla gorumceyle asla asladertlesmemek gerektigidir kizlar, sakin haaa. Eninde sonunda evirip cevir seni suclu cikarirlar

Siz, çocuğunuzun olmamasından sadece kendinizin sorumlu olmadığınızı mı anlatmak istediniz de böyle tahlisiz bir şekilde bilgilendirdiniz kayınvalidenizi.
Oğlunuzdan diye söz ederek eşinizi suçlamış gibi konuşmuşsunuz.
Kadın da evladıdır, üzülerek bu şekilde tepki vermiş olabilir.

Ben eşinizin annesine pat diye "dr oğlundan tahlil istedi" deyince kadının o şekilde cevap vermiş olabileceğini düşünüyorum.
Aniden oğlunu savunma refleksiyle hareket etmiş olabilir.Bu şekilde konuşması tabi ki hoş değil ama sizinde aniden, üstelik bu konu onları hiç ilgilendirmezken bunu söylemeniz iyi olmamış..
Bundan onlara ne ki? Bu sizin özeliniz..İkinizi ilgilendiren bir şey..

Ben de katılıyorum yorumlara. Okurken bile kulağa hoş gelmiyor "oğlundan sperm testi istediler" ifadesi. Bir de oğlunu "erkek" yapan bir konuda yetersiz kılmışsın kadının gözünde. O da hart diye cevabını kendince yapıştırmış. Keşke hiç paylaşmasaydın ya da farklı bir şekilde girseydin konuya. Bence ara kadını, eşini de arada bırakma. Sonuçta bu süreçte birbirinize destek olmanız lazım. Başkasını da karıştırmayın araya.

Bence bu cevaba sizin ifade ediş tarzınız neden olmuş. Bir kere "eşimden" yerine "oğlundan" ifadesi hoş değil. Sonra pat diye oğlun kusurlu ondan sperm istediler manasına gelebilcek şeklde söylemişsiniz ki kadın da annelik refleksi ile pat diye cevap vermiş.

"Çocuk için tedavi olacağız" demek daha mantıklı olurdu.

Kaldı ki onlar sormadan siz neden söylüyorsunuz. Normalde hep sorar büyükler. Onlar sorunca uygun bir dille haber verirdiniz.

bakın kızlar sorun zaten bende ben sadece oğludan demedim orada eşimin ismini söyledim
yanlış ifade ettim.zaten benim zoruma giden sorun sende sen git doktora demessi
sonuçta ben pat diye de demedim yarın sabah niye doktora gidiyo diye sorduu bende
tahlil verecek dedim ben haksızmıyım yani???

ben daha kaynanamın bana neden bebeğin olumuyor kalk doktora gidelim demedi bende salaklık zaten
sana sorulmayan şeyi neden anlatıyon durduk yerde cevabımı aldım işte şimdide
kendi kendimi yiyorum işte arkadaşım

Son düzenleme:
Konuyla direk alakalı olmada endirek alakalı birşey anlatayım.

Ben sayısız defa tüp deneyerek anne oldum. (Bunu yazmasam ne alaka bu konuşma denebilirdi) Birgün dr.um la sohbet ediyoruz. Birgün bir çift geldi dedi adamın önceki evliliğinden çocuğu var haliyle kadına yoğunlaştık testler tahliller vs. hiçbirşey yok eee tüp bebek maliyetli birşey sonuçta açık kapı kalmaması lazım. Birde adamdan sperm testi istedim adam ee benim çocuğum varya demiş, olsun demiş dr. prosedür. Neyse bir test yaptık diyor sıfır sperm. Adam inanmadı diyor sonra sonra çocuk adamdan çıkmamış.
Neyse adamdan sonra mikro tese ile bir iki sperm bulmuşlarda dölleme yapmışlar vs vs.

Yani doktorlar öyle absürd şeylerle karşılaşıyorlar ki o yüzden artık erkek için önceden çocuk sahibi olmak referans kabul edilmiyor.

Son düzenleme:

bastan boyle anlatmadin ki nasil anlatiysan ona gore yorumladik,
ilk anlattigindaki gibiyse yanlis anlamistir kadin,
hem diger arkadaslara katiliyorum neden anlatma geregi duydunuz ki:26:

Kayınvalideniz öyle sorsa bile bu tür cevap vermek çok yakışıksız yine de.
Anlatmak istiyorsanız da doktora gidiyoruz bunun için tahliller yapılacak her ikimiz için de demek yerine böylesi bir söylem niye????

Son düzenleme:
bence tedavi oldugunuzu bile söylemiycektiniz
bilmesi gerekmiyor kaynana adı üstünde
çocuk sahibi de olsan ilerde sen yarımdın da tedavi ile oldu diye başlıyolar

bende evlilik hayatımda kaynana ve görümce ile hiç birşeyin paylaşılaması taraftarıyım insanın en iyi dostu kendi kardeşi anası
ben bunu bilir bunu söylerim
hepsinin köküne kibrit suyu
ayrıca hem eşiniz de de problem olabilir 1 çocugu oldu diye ikinci de olacak die bir kavram yok
neler gördük şu hayattaa

peki gercekten sizde bir sorun olabilirmi doktor ne soyledi sizin icin?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…