haksız mıyım?

Şimdi böyle diyor sevgilin ama annesi ilerde bir durum olduğunda daha sevgiliyken bile evimizden çıkmıyordun sen diyebilir,deme ihtimalleri yüksek.

Teyzem bu cümleyi gelinine söyledi mesela.kizcagiz çok utanmisti.

işte bende bu durumlarda kalmaktan korkuyorum..misal ben onlardayken annesinin eşi dostu akrabası geliyo beni de orda görünce onlarla tanıştırıyo annesi tanıştırırkende gelin adayım diyo.. Millet dicekki kıza bak şimdiden evden çıkmıyo ne rahat dicek uffff anlatamıyorum sevgilime..beni arada bırakıyosun diyo ne alakası var onu arada bırakmakla

siz onun hiçbişeyi deilsiniz şuan bundan emin olun onun ailesinin olduğu düğün derneklere gitmek zorunda deilsiniz isterseniz 10 yıl gezin tozun ama evlilik farklı...

arada resmiyet olmadan gelmem yakışıksız olur de bence sürekli bastır bu konuda oda anlasın

benim içinde doğru ama tutturmuş soğukluğundan insanlar senle konuşmaya çekinyo diyo.

bana diyor ki biz kalabalık bi aileyiz kızım sen evlenincede böyle olcaksan beni arada bırakıcaksan senle işim zor diyo..Ya beni onu arada bırakmakla suçluyo saçmalıyo resmen
madem o seni suçluyor sen de onu sucla de ki ailenle benim aramda kalmaktan korkuyorsun ama benim ailemi benim ne duruma düşeceğimi düşünmüyorsun. Arada resmiyet yokken ailenle icli disli olmak istemiyorum hem neden o sana tesrif etmedi mi diyeyim diye laf sokuyor da sozu/nisani annesi askerden sonra dedi diye erteliyor? Kusura bakma da bana saygi duymayan adamı ben koca diye almam hele ki böyle konussaydi yol verirdim çünkü emrivaki tavırlardan ve suclamalardan hoslanmam bir erkek o tavirlara giriyorsa henüz buyumemistir (yaşı kac olursa olsun).

takın bi yüzük o halde.

Hatan var çünkü en baştan ortada fol yok yumurta yok dayıya teyzeye oraya gitmişsin. Şu şartlarda anne ile bile tanışman çok gerekli değilmiş. Sen x kişinin kız arkadaşısın. Onların hiçbir şeyisin. Gelinleri olduğunda olacak şeyleri arkadaşken neden yaptın ki? Şimdi nasıl çevirirsin bu durumu bilemedim çünkü bu sefer de gitmediğinde adın kötü olacak . Zor valla çok zor...

bir daha ısrar ettiğinde, sizde, tak parmağıma yüzüğü deyin. yoksa artık gelmeyi düşünmüyorum deyin. ya da suçu ailenize atabilirsiniz. artık ortada resmi birşey yokken size çok gidip gelmeyi istemiyorlar deyin. ki bana kalırsa aileniz sizin bu kadar onlara gittiğinizi bilmiyor değil mi.. yoksa izin vermezlerdi gibime geliyor.

şimdi bu hafta sonuda akrabasına davetliyim...güya onlar çok ısrar etmiş benim gelmem için niye gelmiyo hiç bişey mi oldu filan bi sorun mu var demişler.. Ya ben inanmıyorum pek neden ben geliyim diye ısrar etsinler ki bence sevgilim abartıp ben geliyim diye bana yalan söylüyo...beni gitmek zorunda bırakıyo..zaten bi kınaya nikaha gitmesem ooo demediği kalmaz..

Beyefendinin annesi askerden sonra diye buyurmuslar
ooo anneciyiz yani hobaaa
evlenirsen görürsün gününü askerden sonra nişan ne demek bi 3-5 sene de öyle bekletir sultanım ..
sen vasıfsızca erkek tarafında kukla olup gezerken ben arada hiçbir resmiyetin yoksa kusura bakmada seni alaşağı ederim derim ki x nasılsa bunla eğlenir daha bir şey yok ailede kız gider başkasıyla evlenir.

ailem yok zaten benim bi annem var.annemede sevgilimin annesi çağırdı yemeğe gitcem veya dayısı yengesi çağırdı gitcem diiyorum oda bişey demiyo.

Kalmasin sen de lafını esirgeme alttan aldikca tepene çıkıyor, bundan sonra aramızda ailelerin de dahil.oldugu bir resmiyet olmadığı sürece benden ailen ile ilgili aktivitelerde yer almami bekleme de kestir at. O suçladiginda sen alttan alirsan kabul etmis oluyorsun ve seni kolayca suclu ilan edebilme hakkini kendinde görüyor

sevgilin değil annesi zorluyor sen bu işe keskin bir hat çek artık bence..seviyorsundur ama bir onurun olmalı.
birde sırf annen var diye bastırıyorlar bence..yani anennle senin bir aile olduğunuzu kavramamışlar.bunu hatırlat onlara.

çok haklısınız.beni düşürdüğü halin farkında bile değil ya sıkıldım

ya uf ya! bu hafta sonu benim adıma hemen tamam geliriz demiş yengesine.Abisi yeni evlendim gelmedi bile demiş güyaaa yeni gelin evi diye bi hediye alıp gidicem ama böyle böyle mecbur kalıyorum. bu kez de gitsem birdaha kesinlikle hiç biyere gitmesem mi.

yüzük takalım demiş annesine anneside askere git gel öyle demiş.bizde askerlik yapmayan adama kız mı alınır demiş...askere bu şubatta gitcek
Yapma ya askerlik yapmayana kız istenmiyor ama cafede sinemada gezmesi gereken kız akrabaya Gümüş tepside sunuluyor gelin diye. Biraz ayarsız bi aile bunlar belli..

Yapma ya askerlik yapmayana kız istenmiyor ama cafede sinemada gezmesi gereken kız akrabaya Gümüş tepside sunuluyor gelin diye. Biraz ayarsız bi aile bunlar belli..

tanıştırılarken de Gelin adayımız! şeklinde tanıştırıldım...hiç hoş bi durum değil

ailem yok zaten benim bi annem var.annemede sevgilimin annesi çağırdı yemeğe gitcem veya dayısı yengesi çağırdı gitcem diiyorum oda bişey demiyo.

o halde annenize söyleyin rahatsız olduğunuzu. gitmek istemediğinizi. seni bahane edeceğim artık deyin.
yani dediklerim işlemiyor, hep laf söylüyor diyorsunuz ya, anne araya girse sanki değişir gibime geliyor.
misal benim annem biz evlenmeden evvel hep saat verdi. o saati geçirmeyeceksiniz dedi.
eşim çok kızıyordu ama birşey diyemiyordu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…