• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

hayalet06

Üye
Kayıtlı Üye
30 Aralık 2013
584
43
18
35
Kütahya
Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

Son düzenleme:
Canim ben emek ve egitime deger verilmesinden yanayim. Esim o kadar okumus ve deger muamele gormesini isterim tabi. Ama bu daha az okuyan yada okumayanin daha degersiz oldugunu gostermez. Sen sakinligini koru. Gorgusuzluk baska sey egitimli olmak baska.

keşke saymayı kabul etmeseydiniz

ne o öyle çocuk gibi deniyor

ve bu konuyu paylaşın sorumlu müdürünüzle susmayın

güzel bir dille hiç hoş olmadığını bilsem bile o kadar hızlı saymasını, o an şaşırmanın normal olabileceğini

ayrıca herkesin ve o bayanın yanında küçük düşürüldüğünü zü dile getirin

kimsenin sizden üstünlüğü yok

sizi çok zor durumda bırakmışlar.
bence de çok çirkin bir davranış,hele ki karşılaştırmaları o sana ders versin gibi.
benzer bir olay yaşandığında susmayın sakın.

canim ben emek ve egitime deger verilmesinden yanayim. Esim o kadar okumus ve deger muamele gormesini isterim tabi. Ama bu daha az okuyan yada okumayanin daha degersiz oldugunu gostermez. Sen sakinligini koru. Gorgusuzluk baska sey egitimli olmak baska.

bende üniveriste mezunuyum alanımla alakalı bir bölm okudum sorun şu ki mühendis ve muhasebeci olarak bir yarımın olması ..:14:

Neden demorilize oluyorsunuz olmayın iş büyük bir nimettir ama sevmediğin yerde olmak da eziyettir bence.
Sana kağıt kalemsiz para say dediklerinde yapmayacağını söyle para sayma makinesi değilim
Çok şükür teknoloji var kalem kağıt var makina var
İnsanlık hali gözler insanın üstündeyken tabiki karıştırabilirim kimsenin ders vermesine gerek yok deyin
en kötü ihtimal işten çıkarırlar

Son düzenleme:
boşver cnm ya takma olur öle şeyler işyerinde bende bir ay oldu bir fabrikada muhasebeye başladım hatalarım çok oluyor takmamaya çalışıyorum unut o para sayamamayı sn şimdiki işlerini düzgün yapmaya çalış en iyi şekilde yapki sana laf söyleyemesinler onlar utansın

canım ya kıyamam. çok karaktersiz kişilermiş gerçekten. iğrendim ya. keşke masada deseydin kalem yok kağıt yok falan diye. kendini üzme sen normalsin, anormal hemde ötesi olanlar onlar.

sizi çok zor durumda bırakmışlar.
Bence de çok çirkin bir davranış,hele ki karşılaştırmaları o sana ders versin gibi.
Benzer bir olay yaşandığında susmayın sakın.

evet hissetiğim duyguyu azda olsa yanıstabildim mi bilmiyorum ama inanın elim ayagım haraket etmiyor sanki ruh gibiyim ve cok cok demorlize oldum masadan en az 10 müdür vardır birde o kız.. Ne yapmam gerekiyor o müdüre cıkıp anlatsam dogru olur mu çok sulu gözüm ağlarım diye de korkuyorum ki dokunsalar ağlayacağım :14::14::14::14:

Canım seni o işe alırken eğitim durumunu biliyorlardı değil mi,
yaptıkları kendi egolarını tatmin etmek..
olmuş mu hiç öyle ''oğlum, açta göster amcalara şeyini'' der gibi :19:
bencede keşke saymayı kabul etmeseydin..

keşke saymayı kabul etmeseydiniz

ne o öyle çocuk gibi deniyor

ve bu konuyu paylaşın sorumlu müdürünüzle susmayın

güzel bir dille hiç hoş olmadığını bilsem bile o kadar hızlı saymasını, o an şaşırmanın normal olabileceğini

ayrıca herkesin ve o bayanın yanında küçük düşürüldüğünü zü dile getirin

kimsenin sizden üstünlüğü yok

saymayı kabul etmeme lüksüm yoktu..adamın yanında teslim almalıydım ki bu kız odasına gidip parayı cebine mi attı demesinler diye orada teslim almalıydım :14::14::14: Nasıl bri şekilde söylemeyeliyim bilemiyorum cok kırgınım :14:

neden demorilize oluyorsunuz olmayın iş büyük bir nimettir ama sevmediğin yerde olmak da eziyettir bence.
Sana kağıt kalemsiz para say dediklerinde yapmayacağını söyle para sayma makinesi değilim
çok şükür teknoloji var kalem kağıt var makina var
insanlık hali gözler insanın üstündeyken tabiki karıştırabilirim kimsenin ders vermesine gerek yok deyin
en kötü ihtimal işten çıkarırlar

o an ağzım utançtan sinirden tutuldu şimdi içimde volkanlar patlıyor ama ne yapabilirm hiç bilmiyorum:14::14::14:

bende üniveriste mezunuyum alanımla alakalı bir bölm okudum sorun şu ki mühendis ve muhasebeci olarak bir yarımın olması ..:14:

Canim ayrim demeyelim de sart farklari daha fazla tabi. Esimde muhendis o acidan diyorum. Ama bunun muhendis muhasebeciayrimi olmadigini soyluyorum. Bu gorgusuzluk egitimle ilgili degil yani. 4 5 yil okusun uzerine 2 yil okusun sonra deger gormesin bu daha adaletsiz olurdu. Ben esim acisindan bakiyorum. Empati kurmak lazim. Ama sizin durum tamamen karakterle ilgili. Kizin da mudurunde gorgusu eksik insanlarmis.

Insan saygiyi kendi olusturur. Ben olsam sevgili mudurum ben ekonomistim (iktisat okumussun) meslegim de muhasebecilik, uzmanlik alanlarim arasinda para sayma makineligi yok varsa uzmani yapsin ahahaha diye kahkaha atar gecerim. Muhendis kiz kendini iyi pazarliyor, sen ezik takiliyosun. Yoksa kim bilir nerde ne okudu vesayet.. Harita maden okuyanlar muhendisim diye dolaniyo, baraji bi tik gecmis, sumugumu atmam o bolumlere

canim ayrim demeyelim de sart farklari daha fazla tabi. Esimde muhendis o acidan diyorum. Ama bunun muhendis muhasebeciayrimi olmadigini soyluyorum. Bu gorgusuzluk egitimle ilgili degil yani. 4 5 yil okusun uzerine 2 yil okusun sonra deger gormesin bu daha adaletsiz olurdu. Ben esim acisindan bakiyorum. Empati kurmak lazim. Ama sizin durum tamamen karakterle ilgili. Kizin da mudurunde gorgusu eksik insanlarmis.

evet o konuda dogru diyorsunuz..bende lisans 4 yıllık iktisat mezunuyum departmanımda okunabilecek en iyi bölümü okudum ..daha napayım sadece tecrübesizliğime gencliğime verip ..sen içeride say ..hanım buarada kafan karıstı deyip ortamı toparlayabilirdi olgun bir müdür olsaydı orada..ne yazık ki görgüsüzler :15:

evet hissetiğim duyguyu azda olsa yanıstabildim mi bilmiyorum ama inanın elim ayagım haraket etmiyor sanki ruh gibiyim ve cok cok demorlize oldum masadan en az 10 müdür vardır birde o kız.. Ne yapmam gerekiyor o müdüre cıkıp anlatsam dogru olur mu çok sulu gözüm ağlarım diye de korkuyorum ki dokunsalar ağlayacağım :14::14::14::14:

Konuyu dallandırıp budaklandırmayın bence... O kıza takıntılısınız anlaşılan ..Bu da hal ve hareketlerinize yansıyor ise oda üstünüze geliyordur daha çok..
Sayamayacağınızı düşündüyseniz keşke hiç işe başlamasaydınız.Ben şurdan bir kağıt kalem alıp geliyim deseydiniz. Yada baktınız alay etmeye başlıyorlar sizde üste çıkmaya çalışmalı yada kendiniz ile dalga geçip onları umursamadağnızı gösterseydiniz..

ınsan saygiyi kendi olusturur. Ben olsam sevgili mudurum ben ekonomistim (iktisat okumussun) meslegim de muhasebecilik, uzmanlik alanlarim arasinda para sayma makineligi yok varsa uzmani yapsin ahahaha diye kahkaha atar gecerim. Muhendis kiz kendini iyi pazarliyor, sen ezik takiliyosun. Yoksa kim bilir nerde ne okudu vesayet.. Harita maden okuyanlar muhendisim diye dolaniyo, baraji bi tik gecmis, sumugumu atmam o bolumlere

evet cok iyi pazarlıyor dogru bildin . Ama bana o kadar destek verilse inan bende kendimi süper pazarlardım ..düşünki bir olya yasıyorsunuz aynı olayaı hatayı o kızda yapıyor o kızın hatasını kapatma cabalarını görüp 1 hjafta sonra aynı hatayı siz yaptgınızda müdürünüz herkesin önünde dalga gecerek sizi rencide ediyorsa o zaman o kadar incinip eziliyorsunuz ki anlatamam..haksızlık diz boyu... Dipno:benden önceki muhsebeci müdürün ayrımındn dolayı işten ayrılmış**
yok bu kız elektrik mühendisi

Su an yapilacak bisey yok. Olay oldugu an verilir boyle kucuk olaylarda tepkiler sonradan degil. Rutin zamanda biraz ceki duzen ver kendine, onceki mesajimda yazdigim gibi. Kiytirik tiplere, onlara prim veren kiytirik mudurlere takma kafani. Isinle, durusunla, sozlerinle olustur saygiyi.

evet cok iyi pazarlıyor dogru bildin . Ama bana o kadar destek verilse inan bende kendimi süper pazarlardım ..düşünki bir olya yasıyorsunuz aynı olayaı hatayı o kızda yapıyor o kızın hatasını kapatma cabalarını görüp 1 hjafta sonra aynı hatayı siz yaptgınızda müdürünüz herkesin önünde dalga gecerek sizi rencide ediyorsa o zaman o kadar incinip eziliyorsunuz ki anlatamam..haksızlık diz boyu... Dipno:benden önceki muhsebeci müdürün ayrımındn dolayı işten ayrılmış**
yok bu kız elektrik mühendisi

Ezik davranan sensin. Ne okursa okusun, ne onemi var. Ben de ossde derece yaptim, ust duzey egitim aldim, birlikte is yaptigim kimseyi asagilamiyorum ama. Herkesin uzmanlik alani baska

Son düzenleme:
saymayı kabul etmeme lüksüm yoktu..adamın yanında teslim almalıydım ki bu kız odasına gidip parayı cebine mi attı demesinler diye orada teslim almalıydım :14::14::14: Nasıl bri şekilde söylemeyeliyim bilemiyorum cok kırgınım :14:

birlikte odaya gidip kendi odanda sayabilirdin. o parayı getiren adamda yanında olurdu; "x bey benim odama buyurun orada sayayım, hemde size çay söylerim" gibi... bundan sonra öle yap...

bak canım onların müdür olmaları insan olmalarına faydası olmamış, nasıl aşağılıyabiliyorlar ki?.

çok mühendis seviyorsa müdürlerin, muhasebe işlerinide mühendislere yaptırsınlar. herkezin yeri farklıdır.

bir bayan (hiç okul okumamış, cahil genç bir kadındı) bana dediki aa ne okuyorsun diye sormuştu. bende işletmede yüksek lisans yaptığımı söylemiştim. ya okadar okuyorsun madem doktor felan olsaydın ya demişti kadın bana:27:. cahil safça bir kadındı yanlış anlamadım onu... ama bunu müdür kadrolarındaki adamlar yapıyorsa; vay halimize.....

Back
X