• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

sorumlu müdürüm o kıza bakarak gülüyor konusuyor o kızda verin paraları ben sayayım diyor...

Olabilir ama gene de ayıbın büyüğü müdürünüzde. Sonra biraz say diyince sayan sizde. O kızın da zaten belli bir egosu olduğu kesin. Sütten çıkma ak kaşık demiyorum. Ama sorumlu müdürünüzün yaptığını bir cümlede geçiştirirken mühendis kıza paragraf ayırmanız ilginç geldi bana. Yoksa etrafımızda sürekli böbürlenen insanlar olacak hepsini mi takalım, mühendis olan olmayana, doktor olan olmayana, Odtü okuyan okumayana, elektronik okuyan bilgisayar okuyana sürekli böbürlenir laf sokar. Böbürlenen kendi karakterini ortaya koyar sadece. Size düşen ezilmemek ezik hissetmemek.

bence yanlış düşünüyosunuz sadece neden bu kadar havalı olduklarını açıkladı kimseninde iyi bir bölüm bitirdi diye karşısındakini veya kendinden alttakini aşağlamaya hakkı yoktur ama çok kınadım :19:

Kesinlikle yok ve o kıza istenilen söylenir ama bütün mühendis kızlara genellenirse bir mühendis olarak tepkimi koyarım. Çünkü bana da söylenmiş oluyor o laf ve kimseye ego basmadım bu güne kadar. Havalı falan da değilim. Bölüm arkadaşlarım popomu da kaldırmadı. Arkadaşın avukatlığını yapmadan önce ne yazmış bir daha okuyun isterseniz.

olabilir ama gene de ayıbın büyüğü müdürünüzde. Sonra biraz say diyince sayan sizde. O kızın da zaten belli bir egosu olduğu kesin. Sütten çıkma ak kaşık demiyorum. Ama sorumlu müdürünüzün yaptığını bir cümlede geçiştirirken mühendis kıza paragraf ayırmanız ilginç geldi bana. Yoksa etrafımızda sürekli böbürlenen insanlar olacak hepsini mi takalım, mühendis olan olmayana, doktor olan olmayana, odtü okuyan okumayana, elektronik okuyan bilgisayar okuyana sürekli böbürlenir laf sokar. Böbürlenen kendi karakterini ortaya koyar sadece. Size düşen ezilmemek ezik hissetmemek.

ezik hissetmedim de sadece acaba hatam büyük mü diye hissettim o parayı sayamamak cok büyük bir hatamı diye düşündüm hep birazcık haklı olsaydım o zaman laflarını verirdim opnlara ama o parayı saymak işimin bir parcası ve ben sayamadım işte tıkandıgım nokta bu :26::26::26:

hay allah yaa çok üzüldüm!! Herkes üzüldü! ama şimdi lütfen artık üzülmeyi bırakın! Bundan sonra daha sert daha güçlü olacağınıza dair kararlar alın.. Bir başlarsanız gerisi gelir! Cesaret edin!!! Ya da çıkın o işyerinden! hayat daha neler neler öğretecek!!!! kişiliğinizi, karakterinizi koruyup birtaraftan da dimdik ayakta duracaksınız.. Çok güzel bir bölüm bitirmişsiniz. Gerek yok öyle geri zekalıların tavırlarına üzülmeye artık! insanlıklarından kaybetmişler onlar!!

Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

Sana birşey söyleyeyim her zaman ama herzaman bir toplum içindeen beğenilen insanalr özgüveniolan kendine güvenen ve ezdirmeyen insanlardır. Bunun yanında birazcık esprili dilli olursan tadından yenmez unutma!!
Mühendismiş doktormuş ,gec bunları..
Öylr bir ortamda şunu demeliydin .Hesap makinesi olursa kontrollerimi daha iyi yapabilitrim diyip alıp geleydin hesap makineni,kimse sana kafadan yap diyemez. Bir muhasebecinin hesapmakinesi herseyidir.
Cokayıp etmişşler sana , sen unutma ki daima kendini üstüngörenler kaybeder birgün..

onu konusmus bile saymadan var oldugunu görmemezlikten gelip konusmaya devam ettim kabuzları 2 tane kesiyorum değil mi diye baska bir müdüre soru yönelttim ..oda diğer müdürle gülüştüler

İşte siz görmezlikten geldiğinizi sanıyorsunuz ama cevap veremedi işte diye algılanıyor.

çok sinir bozucu bir olay. önceki iş yerimde ben de böyle olaylar yaşardım. mühendisim ben, ben de böyle küçük düşürülmeye, ezilmeye çalışılırdım. daha ezilir, daha çok hata yapardım. kısır bir döngü. çok can sıkıcı ama bunu kesinlikle dile getirmelisiniz. kendinize güveninizi yok ediyor bu tipler. öncelikle muhasebe departmanı için hukuk ya da veterinerlik okuyan biri olmayacaktı herhalde. muhasebede iktisatçıdan daha iyisi mi olur? bölümünüz çok güzel, siz takılmışsınız biraz. yani adamlar sizi bu psikolojiye sokmuş. biraz ukala olun. hata yaptığınızda çaktırmayın, heyecanlanmayın. çok tecrübeli olduğunuzu sansınlar. mesela bir arkadaş demiş ya "x bey odama geçeyim, orada sayalım" diye, süpper. böyle hakim olun etrafa, ortama. ama bu konuyu da kapatmayın, direkt üst yönetime çıkın, soğukkanlılıkla, ağlamadan, o mühendis kızı hiç olaya karıştırmadan sakince olayı anlatın. dik durun, suratı asık gezin, sallamayın, soğuk durun.

Insan saygiyi kendi olusturur. Ben olsam sevgili mudurum ben ekonomistim (iktisat okumussun) meslegim de muhasebecilik, uzmanlik alanlarim arasinda para sayma makineligi yok varsa uzmani yapsin ahahaha diye kahkaha atar gecerim. Muhendis kiz kendini iyi pazarliyor, sen ezik takiliyosun. Yoksa kim bilir nerde ne okudu vesayet.. Harita maden okuyanlar muhendisim diye dolaniyo, baraji bi tik gecmis, sumugumu atmam o bolumlere

mühendis kadınların özgüveni çok fazla olur daha doğrusu özgüven değilde kendini beğenmişlikleri kibirleri fazla olur

mühendislik fakültelerinde kadın sayısı çok az oluyo genelde erkekler de en ktüsüne bile bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapınca böyle insanlar ortaya çıkıyo

ne farkınız kaldı şimdi sizin o müdürden? yok sümüğünü atmazmış ta yok kendini hint kumaşı sanarmış ta bilmem ne. siz atom parçalamaya devam edin, bizim yapabildiğimiz anca mühendislik. elden bu geliyo. haaa sümüğünüz de size kalsın. Saygılar...

Son düzenleme:
Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

Neden orada gereken cevabı verip hakkını savunmadın.Sen ne kadar ezik davranırsan,daha da çok ezerler.Diyecektin,kağıt yok kalem yok.Ben işe gireli ne kadar olmuş beni mi deniyorsunuz.Kıyaslama yaparak beni mi aşağılıyorsunuz.

çok sinir bozucu bir olay. önceki iş yerimde ben de böyle olaylar yaşardım. mühendisim ben, ben de böyle küçük düşürülmeye, ezilmeye çalışılırdım. daha ezilir, daha çok hata yapardım. kısır bir döngü. çok can sıkıcı ama bunu kesinlikle dile getirmelisiniz. kendinize güveninizi yok ediyor bu tipler. öncelikle muhasebe departmanı için hukuk ya da veterinerlik okuyan biri olmayacaktı herhalde. muhasebede iktisatçıdan daha iyisi mi olur? bölümünüz çok güzel, siz takılmışsınız biraz. yani adamlar sizi bu psikolojiye sokmuş. biraz ukala olun. hata yaptığınızda çaktırmayın, heyecanlanmayın. çok tecrübeli olduğunuzu sansınlar. mesela bir arkadaş demiş ya "x bey odama geçeyim, orada sayalım" diye, süpper. böyle hakim olun etrafa, ortama. ama bu konuyu da kapatmayın, direkt üst yönetime çıkın, soğukkanlılıkla, ağlamadan, o mühendis kızı hiç olaya karıştırmadan sakince olayı anlatın. dik durun, suratı asık gezin, sallamayın, soğuk durun.

HAKLISIN CANIM BUNDAN BÖYLE GÖRÜRLER AMA ALLAH BÜYÜK KIRIK KALPLE YAPILAN DUALARDA KABUL OLURMUŞ ALLAHIN İZNİYLEE..KİMSE KARSINDAKİNE YASATTIĞINI YAŞAMADAN ÖLMEZMİŞ..ALLAHA HAVALE ETMEK EN GÜZELİ..

Kesinlikle yok ve o kıza istenilen söylenir ama bütün mühendis kızlara genellenirse bir mühendis olarak tepkimi koyarım. Çünkü bana da söylenmiş oluyor o laf ve kimseye ego basmadım bu güne kadar. Havalı falan da değilim. Bölüm arkadaşlarım popomu da kaldırmadı. Arkadaşın avukatlığını yapmadan önce ne yazmış bir daha okuyun isterseniz.

avukatlık değil bu bir kere fikirlerimizi söylüyoruz katılan katılıyo katılmayan katılmıyo bende sadece katıldığımı belirttim ayrıca arkadaşta kötü birşey dememiş sadece daha kendilerini beğendiklerini söylemiş ve erkeklerinde onları bulunmaz hint kumaşı gibi görüp yükselttiğini söylemiş ve zaten bu konu sahibinin durumunda da öyle olmuş mühendis kızı yükseltmişler sizin gibi kendini övmeyen çok azdır :34:

ezik hissetmedim de sadece acaba hatam büyük mü diye hissettim o parayı sayamamak cok büyük bir hatamı diye düşündüm hep birazcık haklı olsaydım o zaman laflarını verirdim opnlara ama o parayı saymak işimin bir parcası ve ben sayamadım işte tıkandıgım nokta bu :26::26::26:

heyyyy saçmalama !!! bu gayet normal!!!! öyle bir ortamda zaten olmazdı! ama onlar zaten eğlenmek istemişler bile bile seni şaşırtmışlar görsene bunu!!! paraların hepsini yüzlerine fırlatıp atılmalıkmış hepsi!! madem senin görevin o parayı saymak onların o odada ne işi var!!!! ayyyyyy çok sinir oldum yaaa!!!! sadece eğlenmek dalga geçmek istemişler.... yardımcı olmak isteseler İNSAN OLSALAR sessizce dururlardı..kalem kağıt getirilerdi yol gösterirlerdi... o lafları etmez hatta şşşTT!!! susalım derlerdi sessizce!!! yaaaaa bırak valla değmez üzülmeye!!!!!! işini yapamamış falan değilsin kızm yaaaa!!!! onlar insanlığını yapamamışlar!!! heğimiz işlerimizde hatalar yapıyoruz...gayet normal!!!

Bende muhasebeciyim ve bende önümde hesap makinesi olmadan yüklü miktarda para sayamam yada kağıt kalem olmadan işimi garantiye almak isterim çünkü. Bunlar resmen sana mobbing uyguluyorlar canım. Onlar kendi terbiyesiz ve böyle insanlar için canını sıkıp üzmeye değmez

Durumunuza ve size ne kadar uyuyor bilemiyorum ama belki de moralinizi biraz düzeltir diye şu yazıyı okumanızı istiyorum.

İki psikiyatri uzmanı, 10 yıl kadar önce bir teori ortaya atmış şöyle ki;
"Cehalet, gerçek bilginin aksine, bireyin kendine olan güvenini artırır."
Ve bunun üzerine bir araştırma başlatıldı. Fizyolojik ve zihinsel alanda yapılan çeşitli uygulamaların sonucunda şu bulgulara ulaşıldı:
· Niteliksiz insanlar ne ölçüde niteliksiz olduklarını fark edemezler.
· Niteliksiz insanlar, niteliklerini abartma eğilimindedir.
· Niteliksiz insanlar, gerçekten nitelikli insanların niteliklerini görüp anlamaktan da acizdirler.
· Eğer nitelikleri, belli bir eğitimle artırılırsa, aynı niteliksiz insanlar, niteliksizliklerinin farkına varmaya başlarlar.
Cornell Üniversitesi'ndeki öğrenciler arasında bir test yapıldı ve klasik "Nasıl geçti?" sorusuna öğrencilerden yanıtlar istendi...
Soruların yüzde 10'una bile yanıt veremeyenlerin “kendilerine güvenleri” müthişti. Onların "testin yüzde 60'ına doğru yanıt verdiklerini" düşündükleri; hatta "iyi günlerinde olmaları halinde yüzde 70 başarıya bile ulaşabileceklerine inandıkları" ortaya çıktı.
Soruların yüzde 90'ından fazlasını doğru yanıtlayanlar ise “en alçakgönüllü” deneklerdi; soruların yüzde 70' ine doğru yanıt verdiklerini düşünüyorlardı.
Tüm bu sonuçlar bir araya getirildi ve Dunning Kruger Sendromu'nun metni yazıldı:
“İşinde çok iyi olduğuna” yürekten inanan ‘yetersiz’ kişi, kendini ve yaptıklarını övmekten, her işte öne çıkmaktan ve aslında yapamayacağı işlere talip olmaktan hiçbir rahatsızlık duymaz! Aksine her şeyin hakkı olduğunu düşünür!
Ancak bu ‘cahillik ve haddini bilmeme’ karışımı mesleki açıdan müthiş bir itici güç oluşturur.
‘Eksiler’ kariyer açısından ‘artıya’ dönüşür.
Sonuçta, ‘kifayetsiz muhterisler’ her zaman ve her yerde daha hızlı yükselirler…
Bu arada, gerçekten bilgili ve yetenekli insanlar çalışma hayatında ‘fazla alçakgönüllü' davranarak öne çıkmaz, yüksek görevlere kendiliklerinden talip olmaz, kıymetlerinin bilinmesini beklerler... Tabii beklerken kırılır, kendilerini daha da geriye çekerler... Muhtemelen üstleri tarafından da ‘ihtiras eksikliği’ ile suçlanırlar..."
N'olur fazla mütevazi olmayın!...
"Siz de çevrenize şöyle bir bakın" diyeceğim ama eminim bu satırları okurken bile aklınızdan bir dolu yüz, bir dolu isim geçti...
Bence Dunning ile Kruger'in, bu çalışmalarıyla 2000'de, Nobel yerine Harvard Üniversitesi'nin Ig Nobel'ini alma nedeni "cahil olmamalarıydı".
Gönlümün nobelini bu ikiliye vererek yazımı Bertrand Russel'in bir sözüyle bitiriyorum:
“Dünyanın sorunu, akıllılar hep kuşku içindeyken aptalların küstahça kendilerinden emin olmalarıdır.”

avukatlık değil bu bir kere fikirlerimizi söylüyoruz katılan katılıyo katılmayan katılmıyo bende sadece katıldığımı belirttim ayrıca arkadaşta kötü birşey dememiş sadece daha kendilerini beğendiklerini söylemiş ve erkeklerinde onları bulunmaz hint kumaşı gibi görüp yükselttiğini söylemiş ve zaten bu konu sahibinin durumunda da öyle olmuş mühendis kızı yükseltmişler sizin gibi kendini övmeyen çok azdır :34:

Üzgünüm bütün meslek grubuna yapılan genelleme sizin o eleştirdiğiniz mühendis kızın yaptığı ile aynı. İkisi de çok çirkin bir davranış. Siz de bu çirkin davranışa katılmakta özgürsünüz tabi. Ona bir şey diyemem.

Öncelikle hangi firma merak ettim , böyle terbiyesiz insanlarla çalışmak istemem
kalibrasyonla ilgili firmalarla ben görüşüyorum niyeyse gıcık oldum

ben olsaydım saymaya çalışmadan evvel veyahut sayardım yanlışmı çıktı gülerdim cay molasında anca bu kadar oluyor filan diyip kahkaha atardım
hata yaptığınızı neden düşünüyorsunuz kendilerinin çağırma sebebleri çok farklı ve ayretten ben o konuşmaları duyunca saymazdım oda ayrı zaten sen denekmisin

Üzgünüm bütün meslek grubuna yapılan genelleme sizin o eleştirdiğiniz mühendis kızın yaptığı ile aynı. İkisi de çok çirkin bir davranış. Siz de bu çirkin davranışa katılmakta özgürsünüz tabi. Ona bir şey diyemem.

öncelikle benim katıldığım davranışın çirkinliği yada güzelliği sizihiç ilgilendirmez her zaman mevkisi daha yüksek olan alttakini ezer bunu herkes bilir gücü yeten yetene diye bir söz vardır sizin gibi altındakini ezmeyen karşısındakini küçük görmeyen insanlarda artık çok az nesli tükenmek üzere diyebiliriz genel olarak bende yüksek mevkidelerin daha çok ezici olduğunu düşünüyorum 10'dan 2'si sizin gibiyse geri kalan 8'i ezicidir görüşümü belirttim ve daha fikrim hakkında yorumda bulunmanızıda istemiyorum :34:

Son düzenleme:
öncelikle benim katıldığım davranışın çirkinliği yada güzelliği sizihiç ilgilendirmez her zaman mevkisi daha yüksek olan alttakini ezer bunu herkes bilir gücü yeten yetene diye bir söz vardır sizin gibi altındakini ezmeyen karşısındakini küçük görmeyen insanlarda artık çok az nesli tükenmek üzere diyebiliriz genel olarak bende yüksek mevkidelerin daha çok ezici olduğunu düşünüyorum 10'dan 2'si sizin gibiyse geri kalan 8'i ezicidir :34:

Hiç şimdi mevkisi yükseklerden ben bahsettim aslında falan demeyelim. Arkadaşın bir şey de dememiş ki dediğiniz cümlesi bu:

"mühendis kadınların özgüveni çok fazla olur daha doğrusu özgüven değilde kendini beğenmişlikleri kibirleri fazla olur

mühendislik fakültelerinde kadın sayısı çok az oluyo genelde erkekler de en ktüsüne bile bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapınca böyle insanlar ortaya çıkıyo"

Bakın mühendislerin çoğu falan bile değil. Hepsi için söylenmiş. Ben de buna o zaman ne farkınız kaldı o kızdan dediğimde beni alıntılayarak eleştirmek yerine bence bi şu yukardaki cümle ne diyor onun üzerine düşünelim. Sizin bu katıldığınız cümlenin çirkinliği beni ilgilendirir çünkü o katıldığınız cümledeki gruba giriyorum. Esas benim de içinde bulunduğum grupla ilgili konuştuum bir durumda sizin araya girmeniz sizi ilgilendirmiyor bence.

Insan saygiyi kendi olusturur. Ben olsam sevgili mudurum ben ekonomistim (iktisat okumussun) meslegim de muhasebecilik, uzmanlik alanlarim arasinda para sayma makineligi yok varsa uzmani yapsin ahahaha diye kahkaha atar gecerim. Muhendis kiz kendini iyi pazarliyor, sen ezik takiliyosun. Yoksa kim bilir nerde ne okudu vesayet.. Harita maden okuyanlar muhendisim diye dolaniyo, baraji bi tik gecmis, sumugumu atmam o bolumlere

Tam da soma nin ustune maden muhendislerinin gorevlerini daha iyi kavramak gerektigini dusunurken diger meslekleri asagilama hakkini kendinizde gormeniz ve bir kadina yakismayacak cumle kurmaniz ne isabet olmus...
Haklisiniz universitelerde egitim ogretim o kadar zayif ki disiplinler arasi calismayi tartisirken kabulunden bile uzak insanlar yetisebiliyor.

mühendis kadınların özgüveni çok fazla olur daha doğrusu özgüven değilde kendini beğenmişlikleri kibirleri fazla olur

mühendislik fakültelerinde kadın sayısı çok az oluyo genelde erkekler de en ktüsüne bile bulunmaz hint kumaşı muamelesi yapınca böyle insanlar ortaya çıkıyo
Muhendislikte ben de cok kadin gordum ama aksine boyle kendini begenmis degil erkeklerin icinde olmaktan sıkılan kadinliklarini unuttuklarini soyleyen butun kkufurlerin yanlarinda soylenmesinden artik rahatsizligini bile dile getirmekten yorulan insanlardi.
Tam tersinden bakarsak siz saniyor musunuz ki mimarliktaki erkeklerin uzerine atliyor ordaki kadinlar...
Eger ornek vereceginiz egoistler varsa o durumda ancak cevrenizi gozden gecirmenizi oneririm.

Back
X