• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

Yani bu çirkin görüşe katılmakta özgürsünüz tabi derken o çirkin görüşünüzlede kalın o zaman katılırsanız anlamına geliyo ben size demedim bu çirkin görüşe katılmakta özgürsünüz katılın falan demedim sadece diğer arkadaşa katıldığımı belirttim gayet kibar bir dille dediğim gibi herkesin görüşü kendinedir ben görüşümle mutluyum daha ne ben sizin görüşünüzü eleştireyim nede siz benim görüşümü eleştirin tekrar saygı duyuyorum iyi günler size

Bu paragrafın anlamı nedir biliyor musunuz? Ben sizin de içinde bulunduğunuz mühendis kadınların kibirli olduğunu düşünüyorum, (Sizin kibirli olduğunuzu düşünüyorum) ama size saygı duyuyorum iyi günler.

Bana önce hakaret ettikten sonra (ki birine tanımadan etmeden kibirli demek bence hakarettir) saygı duyuyorum cümlesini ekleyince kibar olunmuyor malesef. Ve ben hala birine hakaret etmenin de nasıl bir özgürlük olduğunu anlayamadım. Ha tabi kibirli demek, onların bölümlerindeki erkekler yoklukta onları pohpohlamış demek hakaret değil derseniz o başka.

Bu paragrafın anlamı nedir biliyor musunuz? Ben sizin de içinde bulunduğunuz mühendis kadınların kibirli olduğunu düşünüyorum, (Sizin kibirli olduğunuzu düşünüyorum) ama size saygı duyuyorum iyi günler.

Bana önce hakaret ettikten sonra (ki birine tanımadan etmeden kibirli demek bence hakarettir) saygı duyuyorum cümlesini ekleyince kibar olunmuyor malesef. Ve ben hala birine hakaret etmenin de nasıl bir özgürlük olduğunu anlayamadım. Ha tabi kibirli demek, onların bölümlerindeki erkekler yoklukta onları pohpohlamış demek hakaret değil derseniz o başka.

Siz katıldığım görüşe çirkin diyerek hakaret ettiniz ben sizin diğerleri gibi kibirli olmadığınızı yazdıklarınızdan dolayı düşünmüştüm hatta sizin gibiler çok az kaldıda demiştim ama şuan anlıyorum ki kibirli olmasanız bukadar kendi fikrini kabul ettirmek içerisinde baskı içerisinde olmazdınız size saygı duyuyorum iyi günler herkesin görüşü kendine diyorum hala uzatıp duruyosunuz anlamadım ne istiyosunuz yani saygıda duydum çünkü daha uzatmanın bi anlamı yok tekrar iyi günler size

Son düzenleme:
Siz katıldığım görüşe çirkin diyerek hakaret ettiniz ben sizin diğerleri gibi kibirli olmadığınızı yazdıklarınızdan dolayı düşünmüştüm hatta sizin gibiler çok az kaldıda demiştim ama şuan anlıyorum ki kibirli olmasanız bukadar fikrini kabul ettirmek içerisinde baskı içerisinde olmazdınız size saygı duyuyorum iyi günler herkesin görüşü kendine diyorum hala uzatıp duruyosunuz anlamadım ne istiyosunuz yani saygıda duydum çünkü daha uzatmanın bi anlamı yok tekrar iyi günler size

Benim fikrim "bütün mühendis kadınlar kibirlidir kendini beğenmiştir" cümlesinin yanlış olduğu ve üzgünüm siyaha beyaz diyemem, siyaha ısrarla beyaz diyene de dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım ama bi noktadan sonra insanlara verebildiğimiz onların alabildiği kadar oluyor. Ben de size saygı duyuyorum o zaman. İyi günler.

ah be güzelim böyle egoistler heryerde var maalesef. sen yanlış yapacaksın ki mutlu edesin onları. sen sıkma canını. birdaha da para gelirse ve sayılacaksa görevliye söyle neresiyse yeri oraya götürsün ve orda sayılsın para. arkadaşlar da söylemiş siz para sayma makinası mısınız. birde himmet ağabeeeey olayı olmuş seninki. nasıl sayılır ki o kadar gürültü arasında. verseydin kızın eline saysaydı oldu olacak. herkes işini yerinde yapsın canım. sen de üzme kendini hiç boşuna.

canım senin yazdıklarını okuyunca o dalga geçen müdürlerle o kızın suratlarının ortasına terliğimi atasım geldi :) ay çok sinir oldum.

Canım ben mimarım. En büyük abim vesile oldu buna da. "teknik üniversite oku. Iş bulman kolay olur vs." ikna etti. Okurken kendisine sövdüm ama şuan maaşım çok iyi. Allah ondan razı olsun. O şimdi benle dalga geçer "hani bu bölümü okumak istemiyodun" diye.

Her neyse.

Kendisi ailemizin en zekisi. Kimin ne problemi var herkes ona danışır. Ara bulucudur çok iyidir. Kendisi de matematik okudu. Sonra matematik mühendisliğinde yüksek yaptı. şimdi de doktora yapıyor. Bir yandan da memurluk yapıyor.

Ben çok şükür onun 3 katı maaş alıyorum nerdeyse. Bazen onun yerine üzülüyorum. şimdi bir de evlenecek.

Benden zeki, benden daha çok okumuş, ama bana yol gösterip benim daha iyi bir gelir almamı sağladı. Nerde şimdi adalet?

Bir insanın statüsü ya da mimar mühendis kimliği ne ki? Insanlığı ahlakı iyi olsun. Iyi anılsın. Ama nerde? şimdi insanlar statüye bakıyorlar. Ama bu adamlar da bunu hakediyor. Allah onları tepe taklak etsin de onlar da görsün statünün kalıcığını ne diyim.
Inan beş para etmez insanlardan doktor çıkıyor mühendis oluyor. Eee maaşın ne kadar olursa olsun. Ne önemi var. Toprağa giricez. Arkalarından şöyle doktordu böyle mühendis mi denecek şu kadar para mı alıyordiycekler? Hayır. Iyi ya da kötü adamdı diycekler. Bu bir gerçek.

Allah size sabır versin. Güzel iş kapıları açsın. Bu sizi küçümseyen insanlarda bir gün sana muhtaç olsunlar inşallah. Hamile hamile dua ettim bak sana. Hiç canını sıkma.

şeytanı cenetten kovduran duygu da kibirdi. O insanlarda da maşallah bundan çok var.

zaten ağlayacaktım şimdi ağladım tam oldu cok cok sagol canım her satırın için ayrı tesekkür ederim..allaha havale ettim dediğin gibi...öyle bir aşağılayısları vardı ki cümlelerimde hissettin mi bilmem canım ama inan içimde yasadıgım acı cok fazla suan..haketmedim buna inancım tam.. :14::14::14: Allah razı olsun senden cidden tepetaklak olur birgün inşallah dediğin gibi kırık kalple yapılan dualr kabul olurmuş.. Insallah rabbime dua ediyorum öyle kolay bir doğumun olur ki melek gibi bir kız dünyaya getirsin ..kız dedim ama içime kız gibi doğdu cinsiyetini bilmiyorum tabi canım:53:

Cok mutlu ettinn beni cidden beni anladıgını cok iyi hissettim çok sagol..
Bir keresinde bu kız bana maaşlarımıza zam yapıldı aynı tarihlerde işe girdik ya ilk zammımız..aksam yemek yemeye gittik bizim şirkette maasları söylemek yasak normalde...insan kaynaklarından müdür gitmiş benim maas bordromu yanlıslıkla olacak bnu ya bu kızın odasına masasına bırakmıs oda benim maasımı görmüş aksam yemekte anlatıyor kahkaha atarak :
-ayy bugün xyz bey hayalet hanımın maaş bordosunu vermiş yanlışlıkla bana bakıyorum bordroya ay benim maaşıma zam yapıacağı yere indirim mi yapılmış diyorum ,,diye bir kahaka atarak anlatışı vardı görmeliydiniz !!! Demek istiyor ki senin maaşının zamlı hali benim zamsız maaşımdan düşük :50:

Benim fikrim "bütün mühendis kadınlar kibirlidir kendini beğenmiştir" cümlesinin yanlış olduğu ve üzgünüm siyaha beyaz diyemem, siyaha ısrarla beyaz diyene de dilimin döndüğünce anlatmaya çalışırım ama bi noktadan sonra insanlara verebildiğimiz onların alabildiği kadar oluyor. Ben de size saygı duyuyorum o zaman. İyi günler.

Lütfen kelimelerinize dikkat edin siz kendinizi bu kadar ne zannediyosunuzda bana vereceksinizde ben alacağım kibirli olduğunuz işte buradan belli insanları kendi fikriyle bırakmak saygı duymak yerine siz kendi doğrumu anlatmaya çalışırım diyosunuz bu ne saygısızlık siz beni stajyeriniz falan zannettiniz heralde size daha tek bir cümle bile yazmak istemiyorum cevapta vermeyeceğim kendi saygısızlığınızla kalın önce sayı duymayı öğrenin :34:

Son düzenleme:
evet resmen eglence cıktı kendilerine..gidip odasına bütün bunları söylememek için zor tutuyorum kendimi.. Bahcede saydık odada bile değildik canım benim bahcede bir masa var onun orda kağıt yok kalme yok h.mak yok öylece saydım düşün
Çok çirkin davranmış yöneticileriniz.İçlerinde kendini bile bi Allahın kulu yokmuydu ki?
Sana bu para sayma işini teklif ettiklerinde aynen yukarıda saydığın malzemelerin yanında olmadığını,odanda sayabileceğini söyleseydin yarı şaka yarı ciddi olurmuştu.
biraz sessiz bir tipsen yüklenen çok oluyor işyerlerinde.
insanlar acımasız olmuş.
bu tip zorlama durumlarda o an cevabını vermen gerekiyor ki bi sonraki hamleyi atamasınlar.
15 yıldır kamudayım.bu tür denemelere defalarca maruz kaldım.zamanla tecrübe arttıkca insan gardını alıyor ve yarı şaka,yarı gözdağı cevap vermeyi öğreniyorsun.

evet önceki muhasebeci kızda bu sebebten dolayı ayrılmış işten..mobbing uyguluyorlar cidden %100..!!!
Allahım onlarada yasatsın inşallah cok kırıldım

mobbing cidden yıpratıcı bir unsur.
eğer mobbinge delil olacak durumlar varsa elinde hakkını arayabilirsin veya işinden vazgeçebilirsin.
psikolojik olarak yıpratıcıdır.
o mühendis arkadaşta da çok hata yok bence.hata işvereninizde. o mühendis bayanın ekstra bir çaba sarfetmesine gerek kalmamış ki.
o ortamda o bayan da ortama ayak uydurmuş gibi olmuş.
sen genel oalrak hayatta nasıl birisindir bilemiyorum ama yeri gelince tavrını koymalı veya hafiften sert yapabilmelisin.
insanlar hep dener birbirini.sen bir adım geri gidersen o iki adım üste gelir.
en alt kademeden en üste kadar bu böyledir.
karşındaki yeri gelir bir çay -temizlik görevlisi olur yeri gelir bir mühendis.
şu aşamada da kimsenin odasına gidip ağlama sakın.
kendine farklı bir çözüm bulman lazım.

zaten ağlayacaktım şimdi ağladım tam oldu cok cok sagol canım her satırın için ayrı tesekkür ederim..allaha havale ettim dediğin gibi...öyle bir aşağılayısları vardı ki cümlelerimde hissettin mi bilmem canım ama inan içimde yasadıgım acı cok fazla suan..haketmedim buna inancım tam.. :14::14::14: Allah razı olsun senden cidden tepetaklak olur birgün inşallah dediğin gibi kırık kalple yapılan dualr kabul olurmuş.. Insallah rabbime dua ediyorum öyle kolay bir doğumun olur ki melek gibi bir kız dünyaya getirsin ..kız dedim ama içime kız gibi doğdu cinsiyetini bilmiyorum tabi canım:53:

Bir keresinde bu kız bana maaşlarımıza zam yapıldı aynı tarihlerde işe girdik ya ilk zammımız..aksam yemek yemeye gittik bizim şirkette maasları söylemek yasak normalde...insan kaynaklarından müdür gitmiş benim maas bordromu yanlıslıkla olacak bnu ya bu kızın odasına masasına bırakmıs oda benim maasımı görmüş aksam yemekte anlatıyor kahkaha atarak :
-ayy bugün xyz bey hayalet hanımın maaş bordosunu vermiş yanlışlıkla bana bakıyorum bordroya ay benim maaşıma zam yapıacağı yere indirim mi yapılmış diyorum ,,diye bir kahaka atarak anlatışı vardı görmeliydiniz !!! Demek istiyor ki senin maaşının zamlı hali benim zamsız maaşımdan düşük :50:

Ya inanamıyorum ben böyle insanlara neden cevap vermekten çekiniyorsunuz? Saçma sapan bi insan. Şu yaptığı mide bulandırıcı. Bana hiç saygısızlığı olmadı demiştiniz ilk mesajınızda. Bundan ala saygısızlık mı olur Allah aşkına? :41: İçinde ne fırtınalar kopuyor kim bilir bu kişinin. Hayatında gram mutlu olduğuna inanmıyorum. Başkalarının mutsuzluğundan zevk alan insanlar kendi mutsuzluklarını bastırıyorlarmış gibi geliyor bana.

Kızlar Canımı inanılmaz sıkan bir şey oldu.. size sormadan sinirle hareket etmek istemiyorum ama özetleyeyim..

kalibrasyon yapan bir şirkette muhasebeci olarak çalışıyorum..100-150 çalışan bir firmayız.. Fabrikadan sorumlu müdürümüz mühendislere ayrımcılık yapıyor yani onları her olayda kayırıyor.. Muhasebecileri kesinlikle sevmiyor ..adamın mühendis takıntısı var.. benle birlikte işe başlayan bir bayan mühendis var ki karşılıklı odalarda oturuyoruz kızla yıldızlarımız bir türlü barışmadı.. birbirimizi sevmiyoruz ama saygı duyuyoruz yani ben ona saygısızlık yapmıyorum Allah var oda yapmıyor ama insan bir insanın hissettirdiğini asla unutmaz sürekli kendini yüksekte gösteren benim fakültem su ayakkabım bu markam bu fabrikadan sorumlu müdürümüz bana bunu dedi(Kendisini övecek bir şey demiş güya; ki gerçekten övüyor da)
BU kız sürekli laf sokuyor bana ben iktisat mezunuyum "ayy kardeşim öss sınavına girdi iktisat istiyormuş ama bence öyle tırttan bölümler 2.üniversite olarak hobi olarak okunması gereken bölümler bence " diyor..
konuşurken benle asla suratıma bakmaz havalı havalı düşünün size sürekli buna benzer laflar sokup yüzünüze bakmayan bir kız düşünün mecbur aynı ortamdasınız haftanın 5 günü ve odanız karşılıklı.. gülüşünüz konuşmalarınız her şeyiniz duyuluyor..ve fabrika müdür sürekli gün içinde onun odasına gelip espri yapıp gidiyor benim odama dönüp merhaba bile demiyor dese de laf sokup gidiyor sevmediğini hissettiriyor yani..

Bugün söyle bir olay gerçekleşti çay molasına çıktık bahçeye masa tenisi oynayacaktım bahçede o sırada para geldi nakit baya yüklü hep 10 tl 20 tl 50 tl 200 tl 100 tl den oluşan banknotlar şeklinde.. bütün müdürler oturmuş bir masaya beni cağırdılar hadi bakalım bu parayı say tahsil et dediler kağıt kalem yok hesap makinesi yok onlar sohbet ederken (sohbetleri şu: muhasebeciler böyle ya, bakalım karıştıracak mı ?unutacak şimdi, hızlı sayamıyor gibi..) bütün bu ortamın içinde aklımda tutarak saymaya calıstım ve beceremedim hem sinirden hem heyecandan.. yanımda o bahsettiğim mühendis kız belirdi dinliyor muhabbetleri ben sayamadım bütün müdürler sakayla karışık üstüme yüklendi sorumlu müdürümüz mühendis hanım sana ders versin demesin mi ?? ay sinirden öldüm resmen beni demorilize ettiler ve yıkıldığım andı ben hırsızlık yapmıyorum soysuzluk yapmıyorum mesleğimin basındayım ve onca ortamın arasında para sayamadım işte :(:43::43::43::43::43:

o kadar yıkıldım o kadar gücendim ki anlatamam şimdi çalışmak içimden gelmiyor ve çok kırıldım herkese.. en çokta beni herkesin içinde rezil etmeye çalışmalarına kırıldım Allaha havale ettim ama zor kızlar ..
Bir şey söyleyin yapmam gerek bir şey yok demi oturup hata yaptığım için üzlemeye devam edeceğim değil mi ?????? :43::14::14::14:

açıkçası mobbing gibi olmuş sana yaptıkları, hiç bir meslek diğerinden üstün değil ki her meslek grubuna ihtiyaç var mesleğim gereği mühendislerle birlikte çalışıyorum bazen içlerinden öyleleri çıkıyor ki ben herşeyi bilirim tarzında öyle ki ben mimar olmama rağmen benim alanımda da bana üstünlük sağlamaya çalışıyorlar bilmedikleri bir konuda çok biliyor gibi diretiyorlar gülüp geçiyorum ben de ama fikrimi de savunuyorum sonuna kadar... bazıları yerini hiç bilmiyor boşver bence

Lütfen kelimelerinize dikkat edin siz kendinizi bu kadar ne zannediyosunuzda bana vereceksinizde ben alacağım kibirli olduğunuz işte buradan belli insanları kendi fikriyle bırakmak saygı duymak lazımken siz kendi doğrumu anlatmaya çalışırım diyosunuz bu ne saygısızlık siz beni stajyeriniz falan zannettiniz heralde size daha tek bir cümle bile yazmak istemiyorum cevapta vermeyeceğim kendi saygısızlığınızla kalın önce sayı duymayı öğrenin :34:

Bakın benim de bu son cevabım çünkü siz daha fikir fikir dediğiniz şeyin hakaret olduğunu ve fikirlere saygı duyulabilecekken hakarete cevap verileceğini bile anlamıyorsunuz. Biri benim için en önemli meslek öğretmenliktir der biri doktorluktur der bunlar birer fikirdir. Hayır işte doktorluktur hayır işte öğretmenliktir diye tartışılmaz çünkü herkesin kendi fikridir. Ama biri birine kibirli diyorsa bu saygı duyulması beklenecek bir fikir değil hakarettir. Umarım anlatabilmişimdir.

Bakın benim de bu son cevabım çünkü siz daha fikir fikir dediğiniz şeyin hakaret olduğunu ve fikirlere saygı duyulabilecekken hakarete cevap verileceğini bile anlamıyorsunuz. Biri benim için en önemli meslek öğretmenliktir der biri doktorluktur der bunlar birer fikirdir. Hayır işte doktorluktur hayır işte öğretmenliktir diye tartışılmaz çünkü herkesin kendi fikridir. Ama biri birine kibirli diyorsa bu saygı duyulması beklenecek bir fikir değil hakarettir. Umarım anlatabilmişimdir.

Sanırım aslında ikimizde saygı duyulması gerektiğini anlatırken pek ifade edemedik bende sizinle aynı kanıdayım saygı duyulması gerekir ben sadece genelde üsttekiler alttakileri ezer demek istedim tabi ezmeyenlerde vardır ama onlar azdır çoğunluk öyle yapar sizde bunu bilirsiniz bu konuda da böyle olmuş zaten çünkü büyüklerimiz bile demiş gücü yeten yetene diye genelde daha yüksek mevkide olanlar küçümser en basiti okuldaki çocuklar bile alt sınıflarını ezerler bunu demek istemiştim sadece

Son düzenleme:
Sen bu yapılanın farkındasın ya on tane müdür var diyorsun aptal değillerse sana yapılanın ne kadar absürd olduğunu anlayabilirler.O yüzden canını sıkma.
Ya kıza yazılıyor , ya aleyhin de laflar dönüyor , yada birine kendini ispat etmeye çalışıyor o müdür müsveddesi.
Ki sen bunu bana yapabilirsiniz mesajını vermesen mümkün değil yapamazlar hem derler ki çok muhabbet tez ayrılık gerektirir öyle iyi olduklarına bakma kötü oldukların da birisi demişti dersin.

çok güzel yazmışlar!! hadi sabahtan beri yoruldun artık! rahatla biraz! o kız da gıcıkmış zaten sen d,yosun ki Allaaa var saygısızlık yapmadı ama hareketleri.... yapmış bayaaa hem de... maaşlınla vs dalga geçmiş vsvsvsv.. güçlü ol!!! bu olanları en tepedeki şahsa anlat!! sana iş mi yok hem!! daha yolun başındaymışsın hem!!! deylatın yazısı çok iyiydi!! akidem de çok akıllıca tespit yapmış.... onlar oynaşıyorlar eğleniyorlar birileri birilerina yaranmaya çalışıyor... ama içlerinden biriki kişi çıkacaktır vicdanı sızlayan...

benim de doğumun başından beri kız geçiyordu aklımdan ve hatta çevremdeki herkes kız diyordu ama doktorumuz "geliyor delikanlı" dedi:))) önemli olan sağlıklı olması. çok teşekkürler duan için.

canım ya maaş ne ki? huzurun olsun. benim eşim türkiye standartlarında iyi bir maaş alıyor. çok şükür. inan soran birinci derece yakınlarıma söylemeyi utanıyorum. çünkü öyle maaş alan yok. ama öyle bir zaman geliyor ki. "ah diyorum işsiz olsaydı ben baksaydım eve, ama huzurum olsaydı. mutlu olsaydım." dediğim oluyor. huzur mutluluk parayla satın alınmıyor canım benim.
çok zengin olup depresyondaki insanlara acıyorum. para işte. en fazla gider arablar alırsın hadi neyse uçak gemi alırsın. ama mutluluğu alamazsın. onlar insan mutlu etmiyor. görüyorum.
o kız normal hayatında müthiş mutsuz ve sizi de bir sebeple kıskanıyor anlaşılan. çok da terbiyesiz. aklınca seni ezecek. boş ver canım onu en iyisi görmemezlikten gel. o kızın içi kötü, iyi biri olsa böyle iğrenç laflar tavırlarda bulunmaz zaten. bana da bu tip insanlar çattığı zamanlar oldu. annem hep derdi "kızım sen onun gibi kötü olup onunla başedemezsin, iyilikle başet. sav gitsin" derdi.
mümkünse görmemezlikten gel canım. dün psikolog randevumuz vardı. bir insanın ne takıntısı varsa onun zıttına bakıp onu iyi tanırsın dedi. mesela kibirli mi, demek ki çok ezilmiş. çok mu para düşkünü cimri, demek ki fakirlik görmüş korkuyor. çok mu ezmeye çalışıyor, demek ki kendi çok ezilmiş. bu 2, 2 daha 4 gibi gerçek bir tespit.
of çok kızdım valla şu kıza ya. Allah sana daha güzel işler nasip etsin tez zamanda. o kıza da hakettiğinin aynısını yaşatsın.

belli bir yaşa gelmiş belli eğitimlerden geçmiş kişilerin
böylesine ucuz basit seviyesiz davarnışlara girmesine çok şaşırıyorum
bir kere bu kişiler insaniyetten nasipsiz kalmış
yaptıklarının hesabını bir bir vereceklerinden habersiz gibi davranıyorlar
dünya fani bir yer senin havalı mühendis kız da
o müdürler de hepsi ölüp aynı mezara girecek
o zaman da kibirlensinler bakalım
ayrıca normal insan karşıdaki insanla uyum içinde yaşama derdinde olur
üstünlük taslayıp ezme derdindeyse kişilik sıkıntıları var demektir

Sanırım aslında ikimizde saygı duyulması gerektiğini anlatırken pek ifade edemedik bende sizinle aynı kanıdayım saygı duyulması gerekir ben sadece genelde üsttekiler alttakileri ezer demek istedim tabi ezmeyenlerde vardır ama onlar azdır çoğunluk öyle yapar sizde bunu bilirsiniz bu konuda da böyle olmuş zaten çünkü büyüklerimiz bile demiş gücü yeten yetene diye genelde daha yüksek mevkide olanlar küçümser en basiti okuldaki çocuklar bile alt sınıflarını ezerler bunu demek istemiştim sadece

Daha üst mevki dediğiniz? Mühendislik muhasebeden daha üst mevki midir?

Ayrıca ben de size bu konuda katılıyorum. Bizim sektörde de hiç okumadan sermayesi ile şirket kurup sonra da altındaki mühendileri ezen çok. (Ben gene hepsi demiyorum) Ama gene de üst mevkidekiler alt mevkidekileri ezerler diye düşünüp de mühendisler kibirlidire vardırıyorsak olayı biz mühendisler baya üst mevkideyiz o zaman. Ki böyle bir şey yok.

heh, bir tarafı koruma adına ezin bütün mühendisleri :19:

konu sahibi, ne yap-et mobbing yapıldığını ispatlamaya bak.. yazık sana da mesleğinin başında TR'nin gerçekleriyle karşılaşmaya başlamışsın..

Daha üst mevki dediğiniz? Mühendislik muhasebeden daha üst mevki midir?

Ayrıca ben de size bu konuda katılıyorum. Bizim sektörde de hiç okumadan sermayesi ile şirket kurup sonra da altındaki mühendileri ezen çok. (Ben gene hepsi demiyorum) Ama gene de üst mevkidekiler alt mevkidekileri ezerler diye düşünüp de mühendisler kibirlidire vardırıyorsak olayı biz mühendisler baya üst mevkideyiz o zaman. Ki böyle bir şey yok.

Yok onu demedim mühendisler gerçekten daha az oluyomuş kadın mühendisler yani bende ona baktım öyleymiş o yüzden dedim daha az oldukları için yani daha nadir oldukları için konu sahibi arkadaşı ezmiştir diye düşünüyorum yani kendini daha nadir gördüğü için onu demek istedim

Son düzenleme:
heh, bir tarafı koruma adına ezin bütün mühendisleri :19:

konu sahibi, ne yap-et mobbing yapıldığını ispatlamaya bak.. yazık sana da mesleğinin başında TR'nin gerçekleriyle karşılaşmaya başlamışsın..

Aslında bütün olay sorumlu müdürün başından çıkıyor ama olan mühendis kızlara olmuş. Kendini beğenecek insan her türlü beğenir. Markalı ayakkabılarıyla övünenin mesleğiyle değil insanlığıyla ilgili sorun vardır. Bizim burda herkes mühendis. Bir yönetici asistanı var onunla ya emir verir gibi konuşacaksın ya da benim gibi rica ederek konuşursan alırsın başına belayı. Terslemeler, istediğini yapmamalar, sert bakışlar. Ama onunlar sert konuşanlara aman efendimler şunlar bunlar. Ha ben burdan bütün yönetici asistanlarına genelleyebilir miyim hayır. Ben onun şahsıyla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.

Son düzenleme:
Aslında bütün olay sorumlu müdürün başından çıkıyor ama olan mühendis kızlara olmuş. Kendini beğenecek insan her türlü beğenir. Markalı ayakkabılarıyla övünenin mesleğiyle değil insanlığıyla ilgili sorun vardır. Bizim burda herkes mühendis. Bir yönetici asistanı var onunla ya emir verir gibi konuşacaksın ya da benim gibi rica ederek konuşursan alırsın başına belayı. Terslemeler, istediğini yapmamalar, sert bakışlar. Ama onunlar sert konuşanlara aman efendimler şunlar bunlar. Ha ben burdan bütün yönetici asistanlarına genelleyebilir miyim hayır. Ben onun şahsıyla ilgili sorun olduğunu düşünüyorum.

aynen, bunun meslekle ne alakası var tamamen karakter sorunu.. bu kız bulaşık yıkıyor bile olsa, ben bardak yıkıyorum sen tencere derdi karşısındakine..

not : iş bu yorumda hiçbir meslek aşağılanmamıştır :27: nihayetinde part time ev hanımı olarak hepimiz bulaşık yıkıyoruz :27:

not2: fıstık, dikkat ettim de ben bugün ne kadar çok katıldım sana yaw :27:

Back
X