• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Haksızlığın dayandığı son nokta bir insan ancak böyle demorlize edilebilir :(

Kusura bakmayın ama cidden uzattınız arkadaş tüme varım yaptı sadece yersiz alınganlık yapıyorsunuz , evet belli meslektekiler kibirli oluyor mesela doktorlar hepsi olmasa da geneli bu şimdi belli bir kişiyi hedef almış bulundum mu ? Lütfen konuyu saptırmayın...

Arkadas baskasina soyledigim bir seyden alnti yapiyor, benim icinde bulundugum meslek grubuna hakaret ediliyor ve ben uzatmis oluyorum. Cidden dunyaya baska baska bakiyoruz. Sizin genellemeniz de hos degil ama en azindan hepsi demediniz. İyi bari yarin oburgun bir erkek kadinlarin geneli soyle boyle dese ona da saygi duyun, uzatmayin alttan alin. Aa ama ucu size de dokununca agir mi geliyor yoksa. Hakaret (ki kibirli benim icin hakarettir) rahatca genellenebilecek ve savunulacak bir sey degildir.

Ayrica belirli bir kisiyi hedef almakta sikinti yok. Konuda gecen muhendis kizi elestirin sikinti zaten genellemede.

Sent from my iPhone using Kadınlar Kulübü

Son düzenleme:
Kim ne demiş, ne olmuş ne genelleme olmuş??? Okuyamadım o kısımları da.. herkese aynı genellemeyi yapmak ne kadar doğru?
Ben de şimdi muhasebeciler hakkında birkaç genelleme söylemek isterdim ki çevremdeki herkes de aynı fikirde, çok konuşmuşuzdur muhasebecilerin “yoğunum” sendromlarını.
Eğer “o mühendis olan bayan sana ders versin” deniyorsa komik yani hiçbir iş yerinde yapılmaz bu. Ne muhasebeciler tanıyorum ki mühendisten çok ağırlığı olan. Bir çok şey insanın kendisinde bitiyor.
Ama bir mühendis de tanıdım ki karşındaki işletme bitirine: ben bazıları gibi kıytırık işletme okumadım.
Bu da zayıflığının göstergesidir..
Alim ve arif olan çok servis etmez kendini.

Arkadas baskasina soyledigim bir seyden alnti yapiyor, benim icinde bulundugum meslek grubuna hakaret ediliyor ve ben uzatmis oluyorum. Cidden dunyaya baska baska bakiyoruz. Sizin genellemeniz de hos degil ama en azindan hepsi demediniz. İyi bari yarin oburgun bir erkek kadinlarin geneli soyle boyle dese ona da saygi duyun, uzatmayin alttan alin. Aa ama ucu size de dokununca agir mi geliyor yoksa. Hakaret (ki kibirli benim icin hakarettir) rahatca genellenebilecek ve savunulacak bir sey degildir.

Ayrica belirli bir kisiyi hedef almakta sikinti yok. Konuda gecen muhendis kizi elestirin sikinti zaten genellemede.

Hanım efendi İyi bari yarin oburgun bir erkek kadinlarin geneli soyle boyle dese ona da saygi duyun, uzatmayin alttan alin. yazmışsınız ama erkeklerin kadınların konusu değil meslek konusu için biz yorumladık :34:

Son düzenleme:

Canınfistiği farkın da değilsin belki ama dikte etmeye çalışıyorsun ilk tepki verdiğin de haklı bir tepkiydi ben de kısmen senin gibi düşünüyorum , mesela ev hanımları hakkında da genel bir kanı var ama ben öyle olmadığımı biliyorum ancak o oluşan genel kanının da neden kaynaklandığının da farkındayım. Şu an daha iyi anlaşıldığımı düşünüyorum.

Canınfistiği farkın da değilsin belki ama dikte etmeye çalışıyorsun ilk tepki verdiğin de haklı bir tepkiydi ben de kısmen senin gibi düşünüyorum , mesela ev hanımları hakkında da genel bir kanı var ama ben öyle olmadığımı biliyorum ancak o oluşan genel kanının da neden kaynaklandığının da farkındayım. Şu an daha iyi anlaşıldığımı düşünüyorum.

Bir hakaretin genellemesinin yanlis oldugunu soylemek dikte etmek mi? Benim sinif ogretmenleri salaktir diyen bir tanidigim vardi. Onu da elestirdim yanlis yaptigini soyledim. Yapmasamiydim, saygi mi duysaydim genellemesine? Neyi savunuyorsunuz anlamiyorum. Ben yanlisa yanlis derim, hakarete de saygi duyamam.

Son düzenleme:
Canim ben emek ve egitime deger verilmesinden yanayim. Esim o kadar okumus ve deger muamele gormesini isterim tabi. Ama bu daha az okuyan yada okumayanin daha degersiz oldugunu gostermez. Sen sakinligini koru. Gorgusuzluk baska sey egitimli olmak baska.

Yalnız ikisi de üniversite mezunu. Tek fark, farklı bölümler tercih etmiş olmaları. Kaldı ki okusun okumasın kimsenin kimseye böyle muamele etme hakkı yok.

Konuya gelince, saygısızca davranmışlar. Bir daha olmasına izin vermeyin. Hiç değilse tavırlarınızla memnuniyetsizliğinizi dile getirebilirsiniz.

Son düzenleme:
Hanım efendi İyi bari yarin oburgun bir erkek kadinlarin geneli soyle boyle dese ona da saygi duyun, uzatmayin alttan alin. yazmışsınız ama erkeklerin kadınların konusu değil meslek konusu için biz yorumladık :34:

Hakaret hakarettir, genelleme genellemedir. Meslekler uzerinden yapilinca olur da kadinlar diyince olmaz mi? Meslekler uzerinden yapilan genellemedekiler insan degil mi? Ya da daha genis kitle olunca mi farkediyor?

Hakaret hakarettir, genelleme genellemedir. Meslekler uzerinden yapilinca olur da kadinlar diyince olmaz mi? Meslekler uzerinden yapilan genellemedekiler insan degil mi? Ya da daha genis kitle olunca mi farkediyor?

Konuyu saptırıyosunuz dediğimiz mesleklerdeki davranışlardı neyse sizin bana dediğiniz gibi insan bir yerden sonra anlayamıyor demekki :34:

Konuyu saptırıyosunuz dediğimiz mesleklerdeki davranışlardı neyse sizin bana dediğiniz gibi insan bir yerden sonra anlayamıyor demekki :34:

Sonuna kadar katiliyorum. Anlamiyor.

Ha bu arada kibir mesleki bir davranis degildir ama iste haklisiniz anlasilmiyor.

Son düzenleme:
Bölümleri bile kıyaslıyorlar ya pes doğrusu, ikinizde eğitim görmüş insanlarsınız ha iktisat ha mühendislik yani ona bakarsan Cumhurbaşkanı Başbakan çoğu bakanlar İktisat ve İşletme fakültesi mezunu :ssz:
Müdürün gözüne girmiştir o kız bi şekilde hiç takma :10:

muhendis olarak saygi gormesi cok normal.o kadar zorluk cekiyosun o meslegi edinebilmek icin.ne kadar zorsa o kadarda getirisi olmali bence.ama sizin konunuzda daha cok bi asagilama var.ve bu sadece mesleginizden kaynaklanmiyo.sizden de kaynaklaniyo.neden izin verdiniz hepsinin sizin basinizda toplanip boyle konusup sizden yapabileceginizin fazlasini istemelerine.kagit kalem alabilirmiyim falan diye gerekli malzemeleri istemek bu kadar zormu.kendinizi neden ezdirdiniz boyle.once kendinize guvenin.mesleginizi birakin bi kenara kendinizi ezdirmeyin.

Ama biz iş hayatındaki mesleki kibirden bahsediyoduk o ara uyudunuz heralde :))

Yok merak etmeyin uyumuyorum. Ama mesleki anlamda kibirden bahsedince bu hakaret olmuyor mu? Ya da bir mühendis mesleğiyle ezince mi "mesleki kibir" de bulunmuş oluyor? Hakaretin de savunulacak yeri var mı?

muhendis olarak saygi gormesi cok normal.o kadar zorluk cekiyosun o meslegi edinebilmek icin.ne kadar zorsa o kadarda getirisi olmali bence.ama sizin konunuzda daha cok bi asagilama var.ve bu sadece mesleginizden kaynaklanmiyo.sizden de kaynaklaniyo.neden izin verdiniz hepsinin sizin basinizda toplanip boyle konusup sizden yapabileceginizin fazlasini istemelerine.kagit kalem alabilirmiyim falan diye gerekli malzemeleri istemek bu kadar zormu.kendinizi neden ezdirdiniz boyle.once kendinize guvenin.mesleginizi birakin bi kenara kendinizi ezdirmeyin.

onun mühendis olarak saygı görmesi çok normalse bizim iktisat ve işletme mezunu olarak saygı görmememiz mi normal? ne demek mühendis olarak saygı görmesi normal?

Artık çok sıkıldım. Burda bir sürü insan işte ha mühendis ha muhasebe ne farkeder diyor. Eğer ki ben buna cevap verip de "Aa ama olur mu biz daha çok okuduk bik bik" deseydim ve bunu diretseydim bu dikte etmek olurdu. Kendi fikrimi empoze etmek olurdu.

Biri mühendisler kibirlidir derse ve ben bunun yanlış olduğunu söylersem bu dikte etmek olmuyor. Bu yanlışa yanlış demek oluyor. Daha da nasıl basit anlatabilirim bilmiyorum.

Yok merak etmeyin uyumuyorum. Ama mesleki anlamda kibirden bahsedince bu hakaret olmuyor mu? Ya da bir mühendis mesleğiyle ezince mi "mesleki kibir" de bulunmuş oluyor? Hakaretin de savunulacak yeri var mı?

Bir kere kibir ne küfürdür ne hakarettir ssdece bir davranış biçimidir kapatalım artık konuyu tartışma yerine döndü iyice ama

Bir kere kibir ne küfürdür ne hakarettir ssdece bir davranış biçimidir kapatalım artık konuyu tartışma yerine döndü iyice ama

İlk alıntıyı kimin yaptığını kimin araya girdiğini hatırlatırım size. Bence kibirli demek birine hakarettir. Bana söylenince ben öyle düşünüyorum en azından.

Doktorasini yapan bir muhendisim. Cok guzel etiketlediniz ayni konudaki muhendis kiz gibi. :)

Konusahibj keske sayamam kalem lazim odada sayicam deseydin. Nefret ettim mudurunden. O kiz da egolarinin esiri olmus yapacak bir sey yok. Muhendislere az para verip boyle pohpohlarlar ozel sektorde.:))

Aynısını düşündüm.Az paraya çalışan,istedikleri özellikte mühendis bulunca,elden kaçırmamak için pohpohlamışlardır.
Muhasebeyi nasılsa herkes yapar diye düşünüyorlar.İyi muhasebecinin vezir,kötü muhasebecinin rezil edeceğini bilmiyorlar:)

Sevgili hayalet06,sana tavsiyem o işyerinden ayrıl.Yeni işyerinde daha özgüvenli ve kariyerine hakim olarak çalış.
Anlattığın durumda ben olsam diyemiyorum,o duruma gelmezdim.Dahası kağıda ve hesap makinasına ihtiyaç duymazdım.
Yine de diyelim ki oldu,buyursun saysın deyip çıkardım veya kolaysa herkes hata ararken siz sayın derdim.
Dalga geçmek istiyorsam isterseniz süre tutalım yarışalım derdim vs....

İlk alıntıyı kimin yaptığını kimin araya girdiğini hatırlatırım size. Bence kibirli demek birine hakarettir. Bana söylenince ben öyle düşünüyorum en azından.

Alıntı yapmak yasak olsaydı o buton olmazdı ayrıca sizde o kişiden alıntı yapmıştınız bende size alıntı yaptım kötü bişey değil ki bu en azından ben saygı duyup bitirmeyi bildim uzatan siz oldunuz her iyi günler dediğimde

bence ya dayanacaksın yada oradan istifa edeceksin gerçekten kadın kadına çektiriyor o bayan evli değilse bak sen gör yarın adam bu kadını kaprislerinden boşasında gör

bence sabır et bu sana gülenlerin sonu iyi olacağını sanmıyorum er geç herkes cezasını bulacak malesef iş hayatında her şey hava atma konusu yapılıyor ve her iş yerinde oluyor san ma ki sen şimdi yeni iş bulduğunda orası kafana göre olacak ve iş bulmakta öyle kolay değil ama dersen ben yapamıyorum o vakit
kadının olmadığı işyerler müracat yap

Back
X