Haksızlik

CANIM2YAVRUM

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
10 Nisan 2013
280
115
123
İstanbul
Merhaba kızlar.Biz 3 ay önce krediyle araba aldık.Çünkü o kadar ihtiyaç ki.Çocuklar hastalanıyor ,acil işimiz çikiyor.arabaya ihtiyac olunca eşim hemen babamı yada kız kardeşimin eşini arıyor.Bizi şuraya getir buraya getir diye.Biz arabayı almadan 6 ay önce kızım bronsit oldu.Doktor 1 haftalik iğne verdi.Eşim babamı ve enistemi ariyordu.Bizi hastaneye getirin diye.onlarda işlerini yarıda bırakıp bizi 1 hafta hastaneye taşidilar.Eşime kaç kere yalvardım.Annenlerin arabasını 1 haftalıgina al diye.Ben onlara minnet etmem diye tutturdu.Kayınvalidem arabayı satın aldı gitti direk arabayı kaynıma verdi .Onu istedigi zaman sağa sola gezdirsin diye.Kaynım evli ve evi ayrı.20 dakikalık mesafede oturuyorlar.Esime dedimki ne farkeder bu hafta araba sende dursa.sonucta sende oģlusun.biryere gidecekse arar.sen getirirsin.sonrada çocugun ignesi bittikten sonra tekrar arabayı geri veririz.diger ogluna versin dedim.Yokkk minnet etmemm onlara diye tutturdu yine. Daha kayınvaldemin arabasina bir kere bile binmedim.Madem öyle araba al dedim.Amaaa eğer ihtiyaclari olur arabayı asla vermiyeceksin,onları hic biryere tasimayacaksin dedim.Tamam dedi söz verdi.Biz krediyle zar zor aldık arabayı.Onlarda arabayı satmıslar.yeni haberimiz oldu.eşimi ariyorlar bizi şuraya getir .kapının önünden al.eczaneden ilac al.Veee eşim bana verdigi sòzü unuttu.ilerleyen zamanlarda arabayıda isteyecekler ve verecek biliyorum.Belkide aldik alali 3 ayda 2 kere bindim arabaya.benden cok bindiler arabaya.esime o kadar sinirliyim ki anlatamam.Sizce sinirimi içime gömeyip susayım mı? Yoksa bu adamın burnundan getireyim mi? Not:babam ve enistem işe arabayla gidiyorlardı.işin ortasinda izin alıp bizi hastaneye getiriyorlardı.pandemi nedeninle dolmuslara binmedik.

Yani haklısınız arabasizlik sıkıntı hele şu pandemide birinden istemek birilerini ve kendini de riske atmak demek. Ne kadar yakın olursan ol istemek zor gelir.

Bizde aynı durumu yaşadık canım
Bizim aramiz vardı zaten her işi eşin hallederdi.ailesiyle alakalı.ne lazım olursa eşim yapar ailesiyle arabayla herşeyi hallederdi.
Biz pandemiden önce erken rezervasyon ile tatil aldık.arabamkxla gidip 3 gün kalıp gelecektir.zaten eşim esnaf öyle haftalarca falan durmuyoruz tatilde hazırlandık bavullar falan.gece araba ariza yaptı çekici geldi götürdü 1 hafta da ancak olur dedi
Eşime ablana,annene söyle onların arabasını alalım 3 gün tatil yanmasin dedim.yalvardik,yakardik yok vermediler.ben sinir krizi geçirdim ama nafile tatil yandı bizim
Eşime sözler verdirdim,oda çok kızdı ailesine.onlarin işini de yapmayacaktık ama nerdeeee.o sözler o günler unutuldu.
Ama benim içimden çıkmıyor.bece sen çok haklısın.kktu gününde yanında olmayan destek olmayan sonra senden değerli oluyor.biz çektiğimizle kalıyoruz.

Siz isteyememişsiniz, zor gününüzde yardımcı olamamışlar bu sebeple. Ama onlar sizde istiyor fark burada bence. Eşiniz hiç istememiş araba, belki isteseydiniz kayın aileniz de verirdi orasını bilemiyorum. İstediğimde verecek insana karşı bende esirgemem yardımımı.
Ama sizin açınızdan bakıldığında haklı mısınız haklısınız. Eşinizle sakince konuştuğunuzda, takıldığınız noktaları paylaştığınızda sizi anlayacağını umuyorum.
Hayırlısı olsun umarım halledebilirsiniz.

Bizde ayni durumu yasadik ben zorla sattirdim arabayi ev aldim.sonra bu yil pandemiden dolayi araba aldik ama esime sart kostum kesinlikle vermeyeceksin diye.neyseki onlardan uzaga tasindik isteselerde alamazlar artik.yakin olsak kesin isterlerdi ama

Sizin yaşadiginiz olayda cok sinir bozucu. Eşiniz o kadar islerine koşusturmus.onlar 3 günlugune arabayi cok görmusler.Bende bu tarz haksizliklara gelemiyorum.

Düz mantık bakarsak siz hiç araba istememişsiniz kayınvalidenizden
Sizi zor günde yüz üstü bırakmış değiller

Diğer oğlu da belki eşinizden daha müsait oluyordur oraya buraya götürmeye kadını
O yüzden o kısımlar bana pek tuhaf gelmedi

Tek sorun şu
Eşinizin yaptığınız anlaşmayı bozmuş olması
Ve bununla ilgili herhangi bi mazeret öne sürmemiş olması

Eşiniz arabayı hiç istememis istemiş olsaydı verir miydi annesi peki evet ailenize karşı haksızlık bencede(işlerini guclerini bırakmışlar en azından 1 kere teklif edebilirdi ailesine) ama arabayı eşiniz isteyip vermeyip o zaman haksızlık olurdu bence.

Annesinin acil ihtiyaclari durumunda getirip götürebilir ama araba verme olayı olursa vermesin tabi ki.

Verselerde 1 hafta durmasini belkide istemezlerdi ..ama annesine, bende oğlunum.Kardesimde her gün duruyor deyip.1 hafta bendede durabilir diyebilirdi.Ana olarak vicdanı,adaleti varsa kabul ederdi.

Demek ki onlara minnet etmemek icin degil ailesini rahatsiz etmemek icin istemiyormuş arabayi.

Bizde ayni durumu yasadik ben zorla sattirdim arabayi ev aldim.sonra bu yil pandemiden dolayi araba aldik ama esime sart kostum kesinlikle vermeyeceksin diye.neyseki onlardan uzaga tasindik isteselerde alamazlar artik.yakin olsak kesin isterlerdi ama
Aslinda bizim araba konumuz çok uzun.Ilk ortak araba aldik.kayinvalidemlerle.arabayi sattilar yediler.bize o paradan kurus vermediler.
Sonra biz 2. Arabamizi tek basimiza aldik.esimle kaynim bizim arabayi işe giderken servis yaptilar.araba kaza yapti.kaynim arabanin tamirine beş kurus para vermedi.o kazandigi paralara baktı. O kadar fırsatci ve cok iyi insan kullaniyor ki
.yillar sonra 3. Arabayi aldik.ve kaynim her gün esimi ariyor.şu işe gidelim mi bu işe gidelim mi diye.duydu bizde araba var.degerli oldu benim esim.benim esimde kullandiriyor kendini.bir müddet annesinin arabasi kullandi.sira bize geldi. Bende aslinda sizin gibi araba degilde ev düsunuyordum.ama şuan ev alma gibi durumda degiliz.anca 3 sene sonra alabiliruz.sizin uzaklara gidip arabamizla rahat rahat gezmek vardi
Suan sizin gibi uzaklara gittip onlardan kurtulmayi hayal ettim

Şimdi siz arabayı onlardan hiç istememissiniz ama belki isteseydiniz vereceklerdi onu bilemiyorum...burada açıklama yapması gereken eşiniz neden başta kendi ailesine minnet edip arabayı istemiyor sizin ailenizden istiyor ve sonrasında araba alacağı sıra sizinle böyle bir anlaşma yapıyor ama sonrada söylediklerini unutuyor..tuhaf geldi bana

Konu sahibi cok haklısı ama bir konu da hata yapmisssin madem ailesinden minnet edip araba istemiyor sende kendi ailenden istemesine izin vermeyecektin . Bir haftalık araba kiralayacak yada taksiyle git gel yapacaktı .
Annem ve babam kardeslerim biliyordu iğne olayini.esim annesinden araba almayi kabul etmeyince .anneme soyledim.o zaman baban getirsin dedi

Eee arabayı hiç istememiş eşiniz. Istese vermeseler sonra da şimdi sizden isteseler neyse diyeceğim de daha arabayi almadan söz verdirmissiniz vermeyeceksin diye. O kadar garip geliyor ki bana olmayan şeyler üzerinden yapılan çıkarımlar malını sakınmak falan. Haksızlık nerde göremedim de tam.

Eşimin arabası olunca nedense esimde onlari gezdirmeye müsait oldu.demekki arabayi esime verseydi.oda onu istedigi yere gezdirebilirdi.her neyse istedigi ogluna versin arabayi umrumda degil.sadece 1 haftaligina bizim icin cok onemliydi.malesef istemedi..evet bende onu diyorum zaten
Bir mazeret bulabilirdi.sözunde durmadi esim.

Böyle bir isteğe söz bile verilmez eşiniz orda hata yapmış. Bana gelip biri böyle bir istekte bulunsa daha almadan hem de üç gün soğurum ya.

Eşim daha bundan önceki arabalarini istediklerinde.esimi belkide on kere ararlardi.ne zaman gelecekdiniz diye.yani arabayi hep gönülsüz verirlerdi.o yüzden bizimkide bu sonradan aldiklari arabayi hic istemedi.zaten onuda kaynima verdiler.

Bunların hepsi varsayım ama
Net olan şeyse eşinizin arabayı istememiş olması
Sizinle yaptığı anlaşmayı bozmuş olması

Eşinizi de en iyi siz tanırsınız
Nasıl bu sorunu çözeceğinizi en iyi siz bilirsiniz
Eşiniz laftan anlayan biriyse sebebini sorun mesela

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…