Haksizmiyim?

Yurtdisinda yasiyorum fuarda tercüman olarak calismak icin teklif almistim.(Türk bir firmadan) Tamam, dedim onlarda tamam dedi sonra bir ses cikmadi. Normalde calismam gereken tarih yarin olcakti. Bugün bir az önce mesaj yazmislar. Yarin calisiyorsunuz degil mi diye, ben de sizden ses cikmadi, vazgectiginizi düsündüm yazdim. Sonra cevap geldi aaa olurmu tabi calisiyorsunuz servis elemanligi yapcaksiniz(tercüman olarak anlasmistik) ve su kadar ücret alcaksiniz yazdi. Yazdigi ücret anlastigimizin cok altinda. Ben de konusma metnini attim ve bu sekilde konusmustuk yazdim. Sonra bir süre cevap gelmedi. Sonra karistirmisim evet dedigimiz gibi yazdi ama parayi en son calistiginiz günün sonunda aliyorsunuz yazdi. Ben de her calistigim günün sonunda alirsam daha iyi olur yazdim. O da sartlar bu sekilde size yolladigim belgede oldugu gibi yazmis(belge yollamadi). Ben de bana bir sey yollamadiniz yazdim. O da su an biliyorsunuz iste, sorun var mi, calisiyormusunuz yazmis. Ben de malesef o sekilde olmaz yazdim. Cünkü elimde bir sey de yok parami ödemeseler, iddia edemem bir sey. Ama su an kendimi kötü hissediyorum.(paraya ihtiyacim oldugundan degil) Size güvenmiyorum izlenimi verdigim icin ve sanki onlari yari yolda birakmis gibi oldugum icin kendimi kötü hissediyorum. Sizce abartmismiyim?

20 yıllık Dış Ticaretçiyim. Dünyanın 40'tan fazla ülkesinde fuar tecrübem oldu. Bu durumlarda, kurumsal firmalarda koşulların tamamının yazdığı, ucunun asla açık bırakılmadığı bir sözleşme yapılır. Ücret sözleşmede belirtildiği gibi günlük ya da iş bitiminde artık hangisinde mutabık kalındıysa ödenir.

Hatta, çoğu zaman standta yapılan satış ve ödemeler olduğu için, öğrenci çalıştırdığımızda sözleşme üzerindeki ücretten fazlasıyla ödedim hep.

Kendinizi kötü hissetmeyin. Şark kurnazlığı yapmaya çalışmış muhatabınız. Öyleleri zaten dünyaya açılmasın, ülkenin adını çıkarıyorlar.

Back
X