Haksizmiyim

Yemek yapmanın kadının görevi olması zaten saçmayken bir de her gün farklı yapmadın diye azarlayan koca...
Tam bir kabus olmalı...

Hayır pardon ama erkek neden evde sürekli hizmet edilen kişi oluyor? Kadın da sürekli memnun etmeye çalışan aşçı hizmetçi...Pardon da erkek ne yapıp hakediyor bunu? Eşşek gibi çalışıyor kadın, erkek onu sanki saraylarda yaşatıyor da bi yemek yapsın artık diyor sanki...Sinirlendim valla...Sanki eşlerini çok rahat şartlarda yaşatıyorlarmış gibi...Çalışmaya gelince eşitiz derler, ev işlerinde eşitlik yok...Dandirik işlerde çalışıp eşlerini köle gibi çalıştırıp evde de hizmet ettir...Nesiniz ya

Diyemiyor musun ananın evinde de her gün 4 çeşit mi yerdin o zaman ananın evine git diye...

An itibariyle kadinlarin iç sesi

Eklentiler

• Osmanli tokadi.webp
    Osmanli tokadi.webp
    16,2 KB · Görüntüleme: 18
Haksızsın, bak bu günde çorba var diye şirinlik yapmak nedir ya.

Devamına ne yazsam diye düşündüm düşündüm , farkettim ki ne yazarsam yazayım , çalışan , iki çocuklu bir kadın kocasının ne demek istediğini anlamayıp olayı şakaya vuruyorsa ,benim yoruma ne der diye yazmaktan vazgeçtim.
Konu sahibi ,yukarıdaki üye o kadar dogru yazmış ki.Bugün de çorba var şirinliği coluk çocuga yapılir.Adami öyle tepene çıkartmışsın ki,sana yemek için günlerce küsebiliyor.Vallahi kolay gelsin

Yemiyorsa dışardan söylsin
Sende çalışıyorsun günah ya
Ayy valla ne biçim adamlar var ya

Çalışan bayanlara soruyorum cidden akşamları ne yiyorsunuz yemek yaiyormusunuz yâda yapabiliyormusunuz

Ev hanımıyım bazen ayni yemeği iki gün üst üste yeriz. Oglen yemeğini akşam da yeriz. Bazen hem işyerinde hem evde aynı yemek denk gelir gene yer.
Beğenmiyorsa yemez ama kavga edip küsmez. Tost yer,yoğurt yer. Neticede cocuklar var evde. Onlarla ilgileniyorum.
Eşinizi fazla simartmissiniz. İlk evlendiğinizde önüne iki çeşit koysanız bunlar olmayacakti. Allah sabır versin.

2 çocuğum var.
Çalışıyor olsam işten gelir gelmez mutfağa girmem, çocuklarla ilgilenirim.
Karın doyar bir şekilde.
Eşiniz girsin işten gelir gelmez mutfağa pisboğazlığı üst seviyedeyse.
Tabii bunu huzurunuz bozulmadan yapamazsınız, kaç yıllık düzen sizdeki.

Oha ! Çok haklısınız ama keşke evlenirken daha eşinize durumu alıştırsaydınız..Annen her gün farklı yemek yapabilir ama ben çalışan bir kadınım, annen gibi olamayabilirim diyip her gün o kadar zahmete girmeyecektiniz..2 çocuk varmış ,demek ki en az 2 yıldır adamı bu şekilde alıştırdınız..şimdi de ceremesini çekiosunuz işte..Adam yapabildiğinizi bildiğinden hep yapmanızı bekleyecek..Siz karşınıza alıp konuşun.." İki çocuktan sonra hiçbir şey aynı olmuyor çalışan kadın olarak diye..Çok istiyorsan eve 2 maaş getir çalışmayım ben de ,ama bu şartlar altında benim elimden gelen budur " diyin rest çekin..Oturun yemeğinizi yiyin, asla sofraya çağırmayın..Hatasını anlayıp düşünmesi lazım..Bu aralar yapabilseniz de her gün yeni bişi yapmayın,alışsın biraz.

Sizin gibi kadınları görünce bir sarsıp kendine getirmek istiyorum af edersiniz. Bu adamların dötünü bu kadar kaldırmayı nasıl başarıyorsunuz yahu? Köle gibi bir psikoloji sizinki; eşit bir hayat düzeniniz yok ve bunu öylesine kabullenmişsiniz ki hala kendinizi sorguluyorsunuz haksız mıyım diye... Yemek size zimmetli iş mi? Kocanız ne halta yarıyor? Git dışarıda çalış, gel evde çalış, çocuklara da bak. Adam ne yapıyor bu arada; git dışarıda çalış, gel eve postu ser. Oh ne ala! Bir de bunun için size terbiyesizlik yapabiliyor. Vay be... Şunu bana yapabilecek adamı kapının önüne koyarım hadi defol nerede ne zıkkım yiyorsan ye diye. İçim daralıyor kadınların bu eziyetleri kendilerine reva görmelerinden.

Doğru mu anladım, adam ben her öğün çeşit çeşit farklı yemek isterim dedi, siz de tamam ben her öğün sana çeşit çeşit yemek hazırlarım mı dediniz ve bu zamana kadar aksatmadan yaptınız mı? Hem de çalışıyordunuz ve sonrasında doğum iznine ayrılmıştınız yani bebeğiniz mi vardı?
Kendinizi mi sevmiyorsunuz canınıza kastınız mı vardı?
Sebebi neydi ki?

Hep diyorum evliliğimi çok az şey geri dönüşü olmayan yola sokar.
Ben 2 çocukla ev dışında çalışırken, eşim olacak kişinin 'Hem çalışacaksın hem de yemeği dört dörtlük YAPACAKSIN' şeklinde emir kipiyle konuşması, dünyada her gün açlıktan ölen çocuklar varken evde bir gün önce yapılan yemeğe burun kıvırması ve üstüne kavga çıkarması bu çok az şeylerden biri olur.

İlk sebebi, sizi gözünde konumlandırdığı yer ve beklentilerini çok kötü bir üslupla çözüme tamamen kapalı şekilde belirtmesi. İkinci sebebi ise, dünyanın sorunlarını görmezden gelip düşüncesizlik etmesi (en kibar tabiriyle). Yemek konusunda şükürsüzlük eden insanlar kadar beni rahatsız eden çok az şey var.

Üzgünüm haksızsın.Böyle erkeklere tahammülüm hiç yok zıkkımın pekini yesinler tek çeşit çok onlara.

Herkese merabalar direk konuya girmek istiyorum eşim yemek konusunda çok çeşitlidir her zaman dört dörtlük yemek ister bugün yediğini yarın yemez yâda öğlen yediğini akşama yemez bu zamana kadar dikkat ettim yediği istediği gibi hazırladım.dogum iznim bitti ve ise döndüm. Dün akşam işten geldim bi önceki günden yemek vardı bende yemek yapmadım hem 2 küçük çocuğum var hemde işten gelmiştim. Çorba salata pilav ve anayemek vardı. Gördü ve delirdi neden aynı yemek yeniyormuş onun yemedigini bilmiyormuşum.yine şirinlik yaptım bak bugün ekstra çorbamız var dedim yok hala işi kavgaya çevirdi. Bak işten geldim bu her zaman böyle değil dedim hem çalışıp hem yemeğini yapacaksin dedi 2 gündür konuşmuyorum haksizmiyim
adamdaki tek sorun bu değilse başka kötü yanları da varsa, bundan sonra yazdıklarımı okuma...

yok eğer bu yazdığın dışında şeker gibi bir adamsa, şeker gibi bir babaysa, ben olsam işi bırakırım ve ailemle ilgilenirim. bana göre bu dünyada en büyük yatırım, aileye yapılan yatırımdır. bunun değerini ne yazık ki çok kadın bilmiyor. sürekli egolarına yatırım yapıyorlar.

konuyu 'haksızmıyım' diye açmanız bile bana ego zedelenmesi hissini verdi.

neyse... demek istediğim; özünde güzel olan insanların sadece egonuza zarar veren kusurlarına tahammül edilir. bazısı sinirlidir, bazısı patavatsızdır, bazısı pasaklıdır, bazısı üşengeçtir, bazısı azgındır... vs... ben özünde güzel kalpli mi buna bakarım. yoksa bir ingiliz soylusu kadar kibar ve centilmen de olsa, kalbi kötüyse tekmeyi koyarım...

Herkese merabalar direk konuya girmek istiyorum eşim yemek konusunda çok çeşitlidir her zaman dört dörtlük yemek ister bugün yediğini yarın yemez yâda öğlen yediğini akşama yemez bu zamana kadar dikkat ettim yediği istediği gibi hazırladım.dogum iznim bitti ve ise döndüm. Dün akşam işten geldim bi önceki günden yemek vardı bende yemek yapmadım hem 2 küçük çocuğum var hemde işten gelmiştim. Çorba salata pilav ve anayemek vardı. Gördü ve delirdi neden aynı yemek yeniyormuş onun yemedigini bilmiyormuşum.yine şirinlik yaptım bak bugün ekstra çorbamız var dedim yok hala işi kavgaya çevirdi. Bak işten geldim bu her zaman böyle değil dedim hem çalışıp hem yemeğini yapacaksin dedi 2 gündür konuşmuyorum haksizmiyim
O zaman kendı yapsın siz yiyin

Back
X