Hala net karar veremedim

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Biraz eşinizin arkasında olmaya ne dersiniz ? Hani yol arkadaşlığı bunu gerektirir ya ondan diyorum. Zamanın birinde babam bizim arabayı istedi . Eşim arabada bazı sıkıntılar var vermeyelim dedi . Eşimle tartıştım : ve arabayı verdirttim babama . Sonra ne oldu biliyor musunuz babam arabayı bilmem ne karısı gibi kullanmış gelip evin önüne bıraktı . Arabada sıç..lmamış yer kalmamış . Üstüne üstün bir sürü trafik cezası yemiş . Sonra babamı arayıp baba ceza yemişsin dediğimde babam ne var canım ödeyiverin demişti . İşte o an eşimden dilemediğim özür kalmamıştı . Haklıydı çünkü . Aptallık ettim . O günden beri asla karışmam işine . Hesap ödememiş mi vardır bi bildiği der geçerim . Bazen eşleri görmezden geliyoruz yapmamak lazım bunu . Ben çok şükür akıllandım darısı senin başına 💋

Fazla uzatmışsınız konuyu. Ailen konuyu hala uzatıp konuşuyorsa, eşiniz ve bu konu hakkına konuşulmasını istemediğinizi söyleyip, gerekirse sert çıkıp kapatacaksınız ağızlarını. Velev ki eşiniz cimri, siz sevip evlenmişsiniz, kimseye laf düşmez. Bu tür konularda, eşinizin arkasından konuşturmayın. Benim eşimde böyle bir insan, ben seviyorum deyin geçin. 1 yıldır aynı muhabbet. Nasıl bir takıntı bu. Konuyu kapatmalarını ve bir daha asla konuşulmasını istemediğinizi, eşim olduğu sürece yüzyüze bakıcaz ve hepimiz birbirimize sevmesek de saygı duyacağız diyin ailenize de, eşinize de..

Biraz eşinizin arkasında olmaya ne dersiniz ? Hani yol arkadaşlığı bunu gerektirir ya ondan diyorum. Zamanın birinde babam bizim arabayı istedi . Eşim arabada bazı sıkıntılar var vermeyelim dedi . Eşimle tartıştım : ve arabayı verdirttim babama . Sonra ne oldu biliyor musunuz babam arabayı bilmem ne karısı gibi kullanmış gelip evin önüne bıraktı . Arabada sıç..lmamış yer kalmamış . Üstüne üstün bir sürü trafik cezası yemiş . Sonra babamı arayıp baba ceza yemişsin dediğimde babam ne var canım ödeyiverin demişti . İşte o an eşimden dilemediğim özür kalmamıştı . Haklıydı çünkü . Aptallık ettim . O günden beri asla karışmam işine . Hesap ödememiş mi vardır bi bildiği der geçerim . Bazen eşleri görmezden geliyoruz yapmamak lazım bunu . Ben çok şükür akıllandım darısı senin başına 💋
Evet aynen bu şekilde olur diye vermek istemiyor kimseye,başına bir şey gelirse daha kötü oluruz şimdiden kötü desinler bnem için daha iyi diyor,bizimkilere göre de malzeme eşya araba para hiç önemli şeyler değil

Eve alınanlar,dışarda yenilenler ,icilenler konusunda babanız haklı. Sonucta misafir,buyüğü hemde bu insan. Ben anneme/kayınvalideme hesapta ödetmem, alışveriş yaparken ufak tefek beğendikleri şeyler olunca da alırim genelde sorun etmem. İstemeseler de kendi aldıklarimla öder geçerim,ayırmam. Ben fakir olmam yani bununla.
Araba konusunda da babanız haksız,araba verilmez yani ne alaka. Ben de vermem,vermiyorum kimseye arabamı. Taksi,toplu taşıma var,sehrin gobeğinde yaşıyoruz herkes heryere ulaşabilir sanki dağ başındaymışsınız gibi araba bırakılmasını beklemek,buna bozulmak tuhaf.
Anneniz ne dedi bilmiyorum ama siz bile söylememesi gerekirdi diyorsanız maksadını aşmış bir konuşma geçmiş aralarında demek ki bu konuda eşiniz konuşmamakta haklı.
Öte yandan üzerinden seneler gecmis babaniz hala konuşuyor,eşiniz annenizin soylediklerini uzatmamış.
Bence en çok aileniz hatalı bu durumda,annenin de babanin da hali ortada zira.

Sonucta misafir,buyüğü hemde bu insan. Ben anneme/kayınvalideme hesapta ödetmem, alışveriş yaparken ufak tefek beğendikleri şeyler olunca da alırim genelde sorun etmem. İstemeseler de kendi aldıklarimla öder geçerim,ayırmam. Ben fakir olmam yani bununla
İşte tam olarak bu düşüncedeler ve bekledikleri,sandıkları buydu

Fazla uzatmışsınız konuyu. Ailen konuyu hala uzatıp konuşuyorsa, eşiniz ve bu konu hakkına konuşulmasını istemediğinizi söyleyip, gerekirse sert çıkıp kapatacaksınız ağızlarını. Velev ki eşiniz cimri, siz sevip evlenmişsiniz, kimseye laf düşmez. Bu tür konularda, eşinizin arkasından konuşturmayın. Benim eşimde böyle bir insan, ben seviyorum deyin geçin. 1 yıldır aynı muhabbet. Nasıl bir takıntı bu. Konuyu kapatmalarını ve bir daha asla konuşulmasını istemediğinizi, eşim olduğu sürece yüzyüze bakıcaz ve hepimiz birbirimize sevmesek de saygı duyacağız diyin ailenize de, eşinize de..
bile utanıyorum kendimden hala düşündüğüm için

Babanızın gelip de böyle böyle şeyler beklerdim istenmediğimi düşündüm falan demesi bana yanlış geldi. Eşim cok yanlış yaptı babam böyle konussaydı ben cok üzülürdüm. Sonuçta üzecek sizi eşinize karsı istemeden de olsa tavır alacaksınız. Eşiniz arabayı teklif etmek zorunda değil, hadi suraya gidelim annemlerle dediğinizde reddetmediği sürece sıkıntı yok. Evde surat asıyorsa saygısızlık ediyorsa annenlere o da çok yanlış. Ama iyi davranıyor sayıyorsa sıkıntı etmeyin.
Zaten dediğiniz gibi ben duymasaydım sorun yoktu babamın düşüncelerini,evde de eşim surat asmıyordu ama dediğim gibi annemden dolayı bazen salona gitmiyordu,bazen başka odada kapıyı kapatıp uzun süre telefonla konuşuyordu ,birde bana geceleri çok söyleniyordu ailemle ilgili ben de ağlıyordum sessizce acaba onları mı duydular diyorum ancak onları duyarlarsa böyle tepki verirler

Ailenizin yaptiklari da dogru degil ama esinizin bu yaptigi da cok ayip. Sordunuz mu, ne aciklama yapiyor bu davranisi icin ?
Sordum sözde kardeşim,top düşünce topu al ya diye konuşmuş,kardeşim küçük bizle de öyle konuşur,telefon çalmış oda dışarı çıkmış telefon bahanesiyle

Sordum sözde kardeşim,top düşünce topu al ya diye konuşmuş,kardeşim küçük bizle de öyle konuşur,telefon çalmış oda dışarı çıkmış telefon bahanesiyle
Siz ailenizin hatalarını anlatırken hep bir affettirme dili kullanıyorsunuz bu örnekte olduğu gibi. Kocanızın yaptıklarını anlatırken ağzınızı doldura doldura öyle yapmış, böyle yapmış, yapmaması gerekmez miydi, öne atılması gerekmez miydi... Aşırı dramatik abartılı bir dil, inanmayacaksınız ama o mesajınızı nedense unutamıyorum ben. Siz ne kendinize ne kocanıza huzur vereceksiniz belli. Boşanın da kurtulsun adam.

Siz ailenizin hatalarını anlatırken hep bir affettirme dili kullanıyorsunuz bu örnekte olduğu gibi. Kocanızın yaptıklarını anlatırken ağzınızı doldura doldura öyle yapmış, böyle yapmış, yapmaması gerekmez miydi, öne atılması gerekmez miydi... Aşırı dramatik abartılı bir dil, inanmayacaksınız ama o mesajınızı nedense unutamıyorum ben. Siz ne kendinize ne kocanıza huzur vereceksiniz belli. Boşanın da kurtulsun adam.
Benim ailem maddiyata önem vermez gibi bi şeyler dedi halbuki adamlar düz batakçı. 😂 Emeğin, kaynakların kıymetini bilmiyorlar, hele hele elin malı konusunda aşırı cesurlar. Eskiden anne tarafım böyleydi, ama dedem babama karşı saygılıydı, bişey rica ederken çekinirdi. Maşallah bunlar çata pata. Bi de laf ediyolar. :)

Benim ailem maddiyata önem vermez gibi bi şeyler dedi halbuki adamlar düz batakçı. 😂 Emeğin, kaynakların kıymetini bilmiyorlar, hele hele elin malı konusunda aşırı cesurlar. Eskiden anne tarafım böyleydi, ama dedem babama karşı saygılıydı, bişey rica ederken çekinirdi. Maşallah bunlar çata pata. Bi de laf ediyolar. :)
Yahu adamın karısı yeni doğum yapmış. Karısı çalışıyor mu hatırlamıyorum belki adam tek maaş. Dünyanın masrafına girmiş. Sadece kendisi de değil çoluk çocuk toplanmış adamın evinde kalıyorsun. İnsan kendisi teklif eder bu da benden olsun diye. Alışveriş yaptığın da kızın ya kızın. Bu kadar oturur mu insanın içine 1 senedir marketi ödedim de ödedim. Kızı da ağzını açıp parası neyse verelim de sus diyemiyor yani. Karşılıklı ağlaşıp krize giriyorlar 1 senedir. Kardeşi topu al yööaa demiş koca adama, o küçük bize de öyle konuşuyor diyor. Sana konuşur kardeşim kocana konuşamaz. Kocan çekmek zorunda değil kardeşinin kabalığını. Adam küfür etmemek için çıkmış gitmiş hedabı bana kitledi diye 1 senedir zırlıyor. Beyamca sponsor arıyor.

Babanız şu konuda haklı, o kadar gelmişler ama her şeyi de kendileri almış etmiş. Bizde misafir geldi mi para harcamasına izin verilmez. Her şeyi karşılamasa bile ortak olabilirdi. Araba konusunda babanıza katılmıyorum.

Yıl geçmiş hala daha söylenmek de hoş değil. Önceki konularınızı bilmiyorum, bu konu üzerinden yaptım yorumumu.
Esinin öyle davranması için bir n seni var bence , durduk yere yapmış olacağını düşünmüyorum. Anne ne dedi mesela

Yahu adamın karısı yeni doğum yapmış. Karısı çalışıyor mu hatırlamıyorum belki adam tek maaş. Dünyanın masrafına girmiş. Sadece kendisi de değil çoluk çocuk toplanmış adamın evinde kalıyorsun. İnsan kendisi teklif eder bu da benden olsun diye. Alışveriş yaptığın da kızın ya kızın. Bu kadar oturur mu insanın içine 1 senedir marketi ödedim de ödedim. Kızı da ağzını açıp parası neyse verelim de sus diyemiyor yani. Karşılıklı ağlaşıp krize giriyorlar 1 senedir. Kardeşi topu al yööaa demiş koca adama, o küçük bize de öyle konuşuyor diyor. Sana konuşur kardeşim kocana konuşamaz. Kocan çekmek zorunda değil kardeşinin kabalığını. Adam küfür etmemek için çıkmış gitmiş hedabı bana kitledi diye 1 senedir zırlıyor. Beyamca sponsor arıyor.
Offf vır vır vır bey amca, kaynanadan betermiş ya, ç.klü kaynana deniyor bunlara bizim orda.

Bilmiyorum ya ben esinizin tavrindan da hoslanmadim. Aileniz de sizi yipratiyor. Bir cinnet gecirin sesinizi kesin artik arada beni yipratiyorsunuz diye, herkes kendine ceki duzen versin. Kucuk bebeginiz var caniniza yazik yani.

Neden biliyor musunuz?
O sıralar eşim akşamları bana ailem hakkında çok söyleniyordu,ağlıyordum bende,onların yüzüne söylemiyordu ama onlar hakkındaki düşüncelerini söylene söylene bana yansıtıyordu

Sizi alkışlıyorum ne yazarsanız yazın kırıcı bile olsa okuyup yorumlayarak bana sürekli destek olduğunuz için teşekkür ederim

Ben de çalışıyorum,babam sanırım durmumuzun kötü olma ihtimalini düşünemedi,bu arada sürekli söylenmiyor konu açmıyor ama ben hissediyorum, yazdıklarınızda haklısınız da eşimde biz 2 kişiyiz onlar 4 kişi aldıklarının hesabını yapıyorlar tabı ki alacaklar demişti senin gibi

Neden biliyor musunuz?
O sıralar eşim akşamları bana ailem hakkında çok söyleniyordu,ağlıyordum bende,onların yüzüne söylemiyordu ama onlar hakkındaki düşüncelerini söylene söylene bana yansıtıyordu
Yani ailenizin yüzüne karşı bundan bundan rahatsız oldum dese annenizle babanız ayılıp bayılıp kendilerini hastaneye kaldırtacak insanlara benziyorlar. Ne yapsın adam çatlasın mı? Azıcık da beni savun diye size anlatmış ama siz ağlamakla yetinmişsiniz.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X