• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala oluyorum ama yardıma ihtiyacım var :(

KumkatNedir

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2014
1.381
832
73
Günaydın kızlar, umarım mus mutlu bir gün geçirirsiniz ..

Konuma gelirsek abimin eşi şu an hamile son haftasında bugün yarın Allah'ın izniyle Doğum yapacak :)
Bende 6 aylık evlı ve 2,5 aylık hamileyim:anneadayı: son zamanlarında beraber bişeyler yapalım ihtiyacın varmı diye kaç kere sorsamda açıkça sunu yapalım şu lazım demedı hiç bi zaman ama kendi bişeylerle uğraşıyormuş sanırım .. tabi bu süreçte benım ilk aylarım oldukça bulantı ve halsizlıkle gectıgı için gidip çokta üstüne düşemedim ısrarcı olamadım ..

ne beklediler bilmiyorum ama abim banada annemden imalı laflar bakışlar felan yaptı alındım sonuçta kaç kez sordum zorla olmadık ıhtıyacı varsa soylemelı düye düşünüyorum dışarda tutuyo bizi .
Üstelik evlerimizde uzak ve geçen haftaya kadarsa çalışıyordu 2senelık evliler annem babam toplasan bi elin parmağını geçmez beraber gittiğimiz zaman gitsek memnun olmazlar gitmesek yük olmayalım hamıle diye beklerler kırılırlar ...

Abim benım düğünümde bana bulaşık makinası elektrik süpürgesi ve bi yarım birde çeyrek taktı hepsi toplam 2,500 civarında tuttu .

Altta kalmak istemiyorum.
elbisedir zıbın vs ne almam gerekir sizce hiç bi bilgim Yok neler yapmalıyım elınden örgü gelmez öten bırıne yaptırabilirim .
Banayardımcı olur musunuz ? Neler yapmalıyım ki sonrasında laf olmasın ?
Sevgili kk bayanları bi el atıverın şu konuma
:110:

Abinizin bebeği de sizin bebeğiniz de hayırlı uğurlu olsun hayırlı sağlıklı evlat olsunlar inşallah. Bence arayip bak ben alışverişe çıkıyorum yani illa ki bişeyler alacam hani ne eksik ne lazım lazım ya da ne istersin diye son bir kez sorun derim. Yine de net bişey soylemezse banyo havlusu, zibin takımı, pamuk battaniye, bebek sampuani, pisik kremi, cıtçıtlı aletler vs alıp göturebilirsiniz. Doğunca da altınınızı götürür takarsiniz :)

Son düzenleme:
Canim once hayirli olsun.sordugunuz halde birseye gerek yok diyorsa bile siz hediyenizi alin.sonra yapmadi etmedi derler.onu da bosver icinden geleni yap.sonucta yegenin oluyor.orgu yelek olsun.uyaninca terli ise giydirir annesi.birde tulum kiyafet bir zibin takimi altli uslu pijama takimi vs alabilirsin.bence geline de bir hediye alman hos olur.hep bebeklere geliyor anneye de hediye hos olur.hatta babaya bile hediye olur.

Durumunuza göre hareket edin. Mümkünse altınınızı takın ve eksiği olan eşyaları alın. Örneğin araba koltuğu, ana kuçağı vs.. buna benzer dişe dokunan hediyeler alabilirsiniz. Ayrıca bu beklentili halleri bende anlamıyorum herkes kendine işine gücüne anca yetişiyor. Yok gelmedi gitmedi tripleri çok yersiz....
Siz sormuşsunuz yardıma ihtiyacın varmı diye, varsa açıkca söylesinler surat asmakta neyin nesi.
Siz kendi hayatınıza bakın kimseyi memnun edemezsiniz. İnan bana dünyayı ayaklarına ser yinede tripli oluyorlar.

Bebek arabası almadılarsa onu alabilirsiniz ama bence geç kalmışsınız altta kalmak istemiyorum demek için zira
Bu zamana kadar almışlardır.
Keşke söyleseydiniz bir kaç ay önce abi/yenge bebek arabasını beğenin ben alacağım,yada bebek odasını beğenin ben alacağım diye.
Zıbın vs cidden size yapılanın karşılığı olamaz.(siz altta kalmak istemiyorum dediğiniz için yazdim bunu)
Arayıp sorun neye ihtiyacınız var onu almak istiyorum diye.

Yengem yada görümcelerim hamile olsa doğum öncesi ve doğum sonrası birer çiçek alırım onlara. Güzel kokan,insanı hafifleten türden. Zevklerine göre birde manevi değeri olacak küçük bir hediye. Öncelik her zaman anne olmalı bence. Cefayı çeken kadın, neden bebeğe hediye alınır bilmiyorum.

Yeğenlerime de zıbın, bir iki pijama alırdım. Belki bide çıngırak seti. Hediye zaten bebeklere çok gelir. Annelere bir şey almak daha güzel bence. :anne:

Doğuma az kalmış birçok şeyi tamamlamışlardır zaten. O dönemlere ait ihtiyaç listeleri alınmıştır. Oto koltuğu, mama sandalyesi, oyun hakılısı, aktivite masası tarzında şeyleri tamamlayabilirsiniz. Ek olarak da bütçenizin el verdiği ölçüde tam/yarım/çeyrek vs birşey takarsınız.
Ccelik Ccelik dediği gibi anneye eşofman takımı ya da annenin takabileceği bebeğin isminin yazdığı bir kolye alabilirsiniz.

Yengem yada görümcelerim hamile olsa doğum öncesi ve doğum sonrası birer çiçek alırım onlara. Güzel kokan,insanı hafifleten türden. Zevklerine göre birde manevi değeri olacak küçük bir hediye. Öncelik her zaman anne olmalı bence. Cefayı çeken kadın, neden bebeğe hediye alınır bilmiyorum.

Yeğenlerime de zıbın, bir iki pijama alırdım. Belki bide çıngırak seti. Hediye zaten bebeklere çok gelir. Annelere bir şey almak daha güzel bence. :anne:
Bence de hatta kalici olmasini istiyorsa yapay guzel bir cicekte olabilir

Ben çok fenayım :) bana imada bulunacaklar bakış atacaklar bide gidip bisey alıcam zorla :D kahkaha attım .. içimden geliyorsa alırım ,gelmiyorsa kimsenin bakışı narin yerlerimı rahatsız etmez . Ama yeğenim olacağı zaman çok heyecanlanıp bir dolu yenidogan kıyafeti almıştım ,bez de buna dahil ..

Bide o bana şu kadar masraf yaptı ben de bukadar yapayım ,altta kalmayayım mantığı bana yanlış geliyor .abi - kardeşsiniz siz ,yedi kat yabancıdan bahsediyorsun sanki ..he çok umrundaysa da git 2500 e babalar gibi bebek arabası al yada bebise hesap aç ,parayı oraya yatır ,büyüyünce hacı murat alır :)

Durumunuza göre hareket edin. Mümkünse altınınızı takın ve eksiği olan eşyaları alın. Örneğin araba koltuğu, ana kuçağı vs.. buna benzer dişe dokunan hediyeler alabilirsiniz. Ayrıca bu beklentili halleri bende anlamıyorum herkes kendine işine gücüne anca yetişiyor. Yok gelmedi gitmedi tripleri çok yersiz....
Siz sormuşsunuz yardıma ihtiyacın varmı diye, varsa açıkca söylesinler surat asmakta neyin nesi.
Siz kendi hayatınıza bakın kimseyi memnun edemezsiniz. İnan bana dünyayı ayaklarına ser yinede tripli oluyorlar.

İnan'ın öyle zor ki annemde bende soruyoruz ailemize ilk defa böyle yakından bi bebek katılıyo ne kadar olsada bilmiyoruz söylense çanımızı verırız elimizden ne gelmiyorsa yapılır ama bu şekilde ne beklendıgını bilmiyorum sonuçta müneccim değiliz net olunsa daha kolaylaşır herşey Beklentıler insanı çok yoruyor.

Bebeğe çeyrekte değil yarımlık takmayı düşünüyorum . Onun haricinde pijama takımı zıbın yelek kıyafet türünde alacağım ama bu araba koltuğu ana kucağı bunlardan anlamıyorum nasıl bişey almalıyım nereden

Anneye çiçek, bebeğe yarım altın.
İhtiyacı olan şeyleri de bebek görmeye gidince zaten öğrenirsiniz illa ki ona göre bir şey alırsınız

Bir çeyrek tak yanında 20li hastane çıkışı al.ana kucağı ve oto koltuğunda alabilirdin ama almışlardır.Anneye lohusa geceliği sabahlıklı olanlardan olabilir.sanki çok içinizden gelmiyordu zorunluluktan yapıyor gibisiniz.siz öremiyorsanız örenlerden patik bebek yeleği bebek ceketi anneye de patik ve lizöz(lohusa şalı)alabilirsiniz

İnan'ın öyle zor ki annemde bende soruyoruz ailemize ilk defa böyle yakından bi bebek katılıyo ne kadar olsada bilmiyoruz söylense çanımızı verırız elimizden ne gelmiyorsa yapılır ama bu şekilde ne beklendıgını bilmiyorum sonuçta müneccim değiliz net olunsa daha kolaylaşır herşey Beklentıler insanı çok yoruyor.

Bebeğe çeyrekte değil yarımlık takmayı düşünüyorum . Onun haricinde pijama takımı zıbın yelek kıyafet türünde alacağım ama bu araba koltuğu ana kucağı bunlardan anlamıyorum nasıl bişey almalıyım nereden
Böyle şeyler için genelde abi/abla bebeğin oto koltuğunu/anakucağınj vs ben alacağım seninle çıkalım beğenelim ya da beğen bana gönder denilir. Herkesin aklında bir model olabilir.

Bu arada buyuk bir hediye olarak ana kucagi bebek arabasi oto koltugu vs de olabilir
Bebek arabası almadılarsa onu alabilirsiniz ama bence geç kalmışsınız altta kalmak istemiyorum demek için zira
Bu zamana kadar almışlardır.
Keşke söyleseydiniz bir kaç ay önce abi/yenge bebek arabasını beğenin ben alacağım,yada bebek odasını beğenin ben alacağım diye.
Zıbın vs cidden size yapılanın karşılığı olamaz.(siz altta kalmak istemiyorum dediğiniz için yazdim bunu)
Arayıp sorun neye ihtiyacınız var onu almak istiyorum diye.

Öncesindeyse çok sordum ciddi anlamda üstelik neye ihtiyacınız varsa diye açıkcası bilmediğim içinde geç kaldım bebek doğuncaya alınır ne eksıkse diye düşündüm .
nasıl bişey alayım bilmiyorum arabayı ana kucağını felan daha almadılar sanırım

Ne istediğini soylemiyorsa gucunde yetiyorsa tam altin
veya bebege yarim altin annesine bebegin isminin yazili oldugu bir kolye alabilirsin

Ya benim biricik minnoş gorumcem bana kocaman bi paket hazırladı ünlü bi markadan bakım paketi, icin de vücut sütleri saç kremleri sampuanlar yüz temizleyiciler dudak koruyucular vücut yağları duş jelleri ne ararsan vardı. Kargolamış, Allah'ım öyle mutlu oldum ki. Bir de bunun yanında bebek arabasi oto koltugu alacakmis.

Bence öncelikle yengenize böyle bi jest yapabilirsiniz acaip mutlu olur inanın. Hediyeyi de ayrıca sorun bu paketi goturunce. Bebek arabası aldınız mi ben alcam vs.diye

Ben yakınlarıma hediye sepeti hazırlıyorum:KK70:
Komik gelmesin ama.
Bu koctastaki hasır büyük sepetlerden alıyorum.
Içine bi paket bez
Islak mendil
Şampuan
Pisim kremi
Sabun
Bebe yağı
Bebe taragi
Tırnak makası
Burun pompası
Dis kasıyıcı
Emzik ve askisi
Biberon
Kulak çöpü
Bebeğe patik ve corap
Anne süt pedi
2 tane zıbın
2 tane takım
Anneye çorap
Anneye pijama takımı
Anneye çorap
Çıngırak takimi
Sut arttırıcı cay
Ateş olcer

2 defa yaptım. Bunları koymuştum. Aklıma gelmeyen de olabilir. Guzel bi susluyorum tulle kurdeleyle. 2si de çok çok beğendiler ve kullaniyorlar hep görüyorum.
Düşünebilirsin bence

Bence cocuklu evlerin en buyuk ihtiyaci ates olcer. Braun'in cok guzel kulaktan atesi olcen dereceleri var. Gidin ondan alin bir tane hem kendinize hem abinize.

Back
X