• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala oluyorum ama yardıma ihtiyacım var :(

:nazar:
Ben yakınlarıma hediye sepeti hazırlıyorum:KK70:
Komik gelmesin ama.
Bu koctastaki hasır büyük sepetlerden alıyorum.
Içine bi paket bez
Islak mendil
Şampuan
Pisim kremi
Sabun
Bebe yağı
Bebe taragi
Tırnak makası
Burun pompası
Dis kasıyıcı
Emzik ve askisi
Biberon
Kulak çöpü
Bebeğe patik ve corap
Anne süt pedi
2 tane zıbın
2 tane takım
Anneye çorap
Anneye pijama takımı
Anneye çorap
Çıngırak takimi
Sut arttırıcı cay
Ateş olcer

2 defa yaptım. Bunları koymuştum. Aklıma gelmeyen de olabilir. Guzel bi susluyorum tulle kurdeleyle. 2si de çok çok beğendiler ve kullaniyorlar hep görüyorum.
Düşünebilirsin bence
Yaa çok güzel :) En gerekli seyleri koymussunuz bravo:nazar:

Siz gücünüzün yettiği kadar altın alın, o ihtiyacı neyse ona harcasın.
Ben başkasının zevkine göre giydirmek istemezdim çocuğumu, yada oto koltuğunu araştırıp kendim almak isterdim vs.

Bence güzel kaliteli bir zıbın takımı ve üzerinede alabileceğiniz altını takıp verin... Sonuçta ihtiyacı varsa altını bozdurup alsınlar anladığım kadarıyla yengeniz çok iç içe olmayı tercih etmiyor en doğrusu altını alabileceğiniz en büyük olanını alıp vermek. tabi bir de hatıra olsun fotolarda filan diye işte zıbın yada benzeri bi giyim alırsınız. Bende hala oldum ve şahsen böyle yaptım.

Mama sandalyesi, araba koltuğu,bebek arabası vs... ama sormadan almayın belki bunları tamamlamışlardır.
bebek mağzalarında satılıyor. yada büyük avm lerde bulabilirsiniz. Google yazın yaşadığınız ilde ilçede nerde ne var öğrenin.
Siz bide bebek doğunca ki tripleri bir görün herkes doğurduğu çocuğa baksın... suratları gülmez siz gelince
sanki sadece o doğum yapmış bir tek o bebek bakıyor. Bir tek o uykusuz kalıyor..
Tecrübe ettiğim için söylüyorum. Mahcup olmayın ,mümkün olduğunca mesafeli olun en doğrusu bu, duruşunuz olsun.
Niye böyle yaptı niye böyle davrandı diye düşünmeyin. Halasınız görün bebeği sevin gidin gelin..
Çünkü bir derdi olan açıkca söyler, karnından konuşanları sevmem.
Her şey erkekte bitiyor da neyse fazla uzatmayım.
Acikcasi lohusaliktan yeni cikmis biri olarak söylüyorum,misafirden gina gelmisti..Ki ben hamilelik oncesi ve hamilelikte misafiri gercektwn seven birisiydim..Ama lohusa olunca baska oluyor,rahat edemiyorsunuz uykulusunuz yorgunsunuz bebegin gazi vs derken benim de kimseyi gormek istemedigim gunler oldu hala da devam ediyor,cunku ne yazik ki bizde bebek ziyareti kisa tutulmuyor,anlayis sifir..

Günaydın kızlar, umarım mus mutlu bir gün geçirirsiniz ..

Konuma gelirsek abimin eşi şu an hamile son haftasında bugün yarın Allah'ın izniyle Doğum yapacak :)
Bende 6 aylık evlı ve 2,5 aylık hamileyim:anneadayı: son zamanlarında beraber bişeyler yapalım ihtiyacın varmı diye kaç kere sorsamda açıkça sunu yapalım şu lazım demedı hiç bi zaman ama kendi bişeylerle uğraşıyormuş sanırım .. tabi bu süreçte benım ilk aylarım oldukça bulantı ve halsizlıkle gectıgı için gidip çokta üstüne düşemedim ısrarcı olamadım ..

ne beklediler bilmiyorum ama abim banada annemden imalı laflar bakışlar felan yaptı alındım sonuçta kaç kez sordum zorla olmadık ıhtıyacı varsa soylemelı düye düşünüyorum dışarda tutuyo bizi .
Üstelik evlerimizde uzak ve geçen haftaya kadarsa çalışıyordu 2senelık evliler annem babam toplasan bi elin parmağını geçmez beraber gittiğimiz zaman gitsek memnun olmazlar gitmesek yük olmayalım hamıle diye beklerler kırılırlar ...

Abim benım düğünümde bana bulaşık makinası elektrik süpürgesi ve bi yarım birde çeyrek taktı hepsi toplam 2,500 civarında tuttu .

Altta kalmak istemiyorum.isterdimki begendıgı hosuna güden bişey alayım sonuçta alacağım işine yarasın içinde kalmasın diye düşündüm ama elimden bişey gelmiyor kendım alısveriş yapacağım ,
elbisedir zıbın vs ne almam gerekir sizce hiç bi bilgim Yok neler yapmalıyım elınden örgü gelmez öten bırıne yaptırabilirim .
Banayardımcı olur musunuz ? Neler yapmalıyım ki sonrasında laf olmasın ?
Sevgili kk bayanları bi el atıverın şu konuma
:110:
bence 2500 az bir para değil büyük bir kısmıyla altın alın derim geri kalanıyla da bebişe kıyafet tarzı alabilirsiniz.

Her ikinizin bebeği de hayırlı uğurlu olsun inşallah..

Bebek için çıtçıtlı badiler tulumlar çok kullanılıyo. Zıbın takımı veya hastane çıkışı alabilirsiniz. Anne için şık bi bileklik bebek için çeyrek veya isminin yazdığı bi künye alabilirsiniz..

Konuma gelirsek abimin eşi şu an hamile son haftasında bugün yarın Allah'ın izniyle Doğum yapacak :)
Bende 6 aylık evlı ve 2,5 aylık hamileyim:anneadayı: son zamanlarında beraber bişeyler yapalım ihtiyacın varmı diye kaç kere sorsamda açıkça sunu yapalım şu lazım demedı hiç bi zaman ama kendi bişeylerle uğraşıyormuş sanırım .. tabi bu süreçte benım ilk aylarım oldukça bulantı ve halsizlıkle gectıgı için gidip çokta üstüne düşemedim ısrarcı olamadım ..

ne beklediler bilmiyorum ama abim banada annemden imalı laflar bakışlar felan yaptı alındım sonuçta kaç kez sordum zorla olmadık ıhtıyacı varsa soylemelı düye düşünüyorum dışarda tutuyo bizi .
Üstelik evlerimizde uzak ve geçen haftaya kadarsa çalışıyordu 2senelık evliler annem babam toplasan bi elin parmağını geçmez beraber gittiğimiz zaman gitsek memnun olmazlar gitmesek yük olmayalım hamıle diye beklerler kırılırlar ...

Abim benım düğünümde bana bulaşık makinası elektrik süpürgesi ve bi yarım birde çeyrek taktı hepsi toplam 2,500 civarında tuttu .

Altta kalmak istemiyorum.isterdimki begendıgı hosuna güden bişey alayım sonuçta alacağım işine yarasın içinde kalmasın diye düşündüm ama elimden bişey gelmiyor kendım alısveriş yapacağım ,
elbisedir zıbın vs ne almam gerekir sizce hiç bi bilgim Yok neler yapmalıyım elınden örgü gelmez öten bırıne yaptırabilirim .
Yeni Doğan bir takım, 3 6 ay 2 3 tane takım, 2 3 tane yelek bir de bebek mont veya onun yerine kalın tulum dışarıya çıkarken giysin diye alabilirsiniz.. bunların yanında bebeğe bebek salıncağı, hamagı veya sallanan beşik, oyun halısı , park yatak gibi şeylerden birini ikisini alabilirsiniz, birde altınınızı taktınız mı bu işin altında kalmazsınız.:)

Beğendiğiniz bir hastane çıkışı seti,bebeğe künye alabilirsiniz.Bana esimin ailesi inci bilezik benim ailem bilezik taktı.Cok mutlu oldum:KK49: Bence gelininiz sizlerin (siz ,anne babaniz) bebek odası almayi teklif etmesinizi de beklemiştir

K KumkatNedir mayısta dogum yaptım canım
Az cok neye ihtiyac olur arkadaslar yazmıs zaten
Ama benim fikrim giyim filan alma
Mesela ben diyorumki keske biri bana suan oto koltugu alsa
Cünkü biraz bütceyi zorluyo ve olması gereken bişey
Yada kaliteli bir mama sandalyesi olabilir

Ben olsam tam altın takardim çocuğa hastane çıkışı bakım ürün seti bez anneye lohusa set ve doğum sonrası rahat edebileceği emzirirken giyebileceği tayt gömlek falan alırdım

Yani yeğenim doğduğunda böyle yapmıştım

Ben iki altın takıyorum yeğenlerim doğduğunda bir de kocaman süslü bir sepet hazırlıyorum içine A’dan Z’y her şeylerini koyuyorum. Şampuan, sabun, tırnak seti, zıbınlar, elbiseler vs. Siz de aynısını yapabilirsiniz bence.

yeni dogan esyalari coktan alinmistir daha ilerde kullanacagi guzel birseyini alin masraflar cocuk buyudukce dahada artiyor oyuncaklar isin icine giriyor biz besigini almistik mesela cocuk kolik dogdu birde salincakli yatak almak zorunda kaldik duruma gore dogduktan sonra alin ama bebege bi altinini takin dogunca yada dedigim gibi bi salincak yatak alin her anneye el ayak olacak bisey bence

benim gorumcem de bana surekli diyor beraber cikalim alalim vs diye. Ama ben ozellikle atlatiyorum onu her seferinde tek basima hallediyorum. Gercekten yardim etmek isteyen, bir seyler almak isteyen insan sormaz çunku. Direk icraata gecer. Su lazim mi? Bunu alayim mi doye sormak bana cok sacma geliyor. Karsinizdaki insan yuzsuz degilse veya asiri samimi degilseniz al demez cunku. Benim de cevremde herkes soruyor su lazim mi diye. Esim asgari ucretle calisiyor ve evimiz kira herkes biliyor bunu. Ve evet her sey lazim. 3-5 kurusla bir sey alinmiyor cunku. Ama kimse de sunu bu ben aliyorum diye kararli durmuyor. Anca ustlerinden yuk atmak icin soruyorlar. Neden? Cunku ilerde sizin yaptiginiz gibi “ biz elimizden geleni yaptik ama onlar istemedi “ diyecekler. Gercekten kararli olsaydiniz doguma 1 hafta kalaya kadar beklemez, yigeniniz icin gercekten bir sey yapmak istiyorduysaniz yapardiniz.

belki kendi başına birşeyleri halletmeyi seven bir gelininiz vardır bende öyleyimdir kimseden ne yardım ne başka şey beklemem o nedenle sizi olayın dışında tutmuştur zaten çalışıyormuşta vaktide olmamıştır birlikte alışveriş vs ye..
ama abiniz farklı gözle baktığından tavır almış olabilir yani ben sana neelr yaptım sen birşey almadın etemdin gibisinden..
abinize sorun neler alınmış öğrenin alamdılarsa bebek arabasını siz alın , herşeyi tas tamam ise güzel bir altın bileklik yaptırın yanına da birkaç parça alt üst takım falan alın hediye olarak...
hastane ziyaretine giderkende alırsınız bir pasta tamamdır..

Biz ilk arkadaşlarla birleşip bir sepet hazırlamıştık yeğenime. Sonra ben kendim hediyeler almaya başladım mesela hastane çıkışı takımı, hoşuma giden kıyafetler. Tam altın da taktık eşimle tabiki. Sonradan ufak tefek hediyeler mesela küçük kızlar içün çanta kol saati falan. Biraz süslüdür bizim minik kuzumuz:KK45: Benim düğünümde 4 aylıktı ve gelinliğini ve kafaya takılan çiçekli bantlardan var onları ben almıştım minik bir gelin olsun diye.
Ablam yurtdışında olduğu için anca gittiğimde veya onlar senelik izine geldiğinde hediye alabiliyorum. En son pembe bir kazak aldım hiç üstünden çıkarmıyor en sevdiği kazak. “Teyşemmm aldı” diyormuş:KK36::KK36::KK36:
Hep “Teyşemmm” diye seslenir bana totosuna kurban olduğum ay çok özledim ben onu:mad:

Yani bence içinden ne geliyorsa ne hoşuna gidiyorsa onu al.

Son düzenleme:
benim gorumcem de bana surekli diyor beraber cikalim alalim vs diye. Ama ben ozellikle atlatiyorum onu her seferinde tek basima hallediyorum. Gercekten yardim etmek isteyen, bir seyler almak isteyen insan sormaz çunku. Direk icraata gecer. Su lazim mi? Bunu alayim mi doye sormak bana cok sacma geliyor. Karsinizdaki insan yuzsuz degilse veya asiri samimi degilseniz al demez cunku. Benim de cevremde herkes soruyor su lazim mi diye. Esim asgari ucretle calisiyor ve evimiz kira herkes biliyor bunu. Ve evet her sey lazim. 3-5 kurusla bir sey alinmiyor cunku. Ama kimse de sunu bu ben aliyorum diye kararli durmuyor. Anca ustlerinden yuk atmak icin soruyorlar. Neden? Cunku ilerde sizin yaptiginiz gibi “ biz elimizden geleni yaptik ama onlar istemedi “ diyecekler. Gercekten kararli olsaydiniz doguma 1 hafta kalaya kadar beklemez, yigeniniz icin gercekten bir sey yapmak istiyorduysaniz yapardiniz.
Sonuna kadar katılıyorum. Eşimin teyzesi başka ülkeden aradı araba almayın ben alacağım diye, kız kardeşim her görüşmemizde ufak tefek şeyler getirdi, ama görümcem ay ne alsam ne yapsam diye söyleye söyleye bir şey yapmadı.

bence abinizin aldiklarina karsilik dogumdan sonra bebege tam altin takabilirsiniz hediyeden ziyade. zaten cogu seyi almislardir . pijama zibin cok basit kacar diye dusunuyorum .

Back
X