• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala sorunu

Yaygın nedir yahu?
Bazı müslüman toplumlarda kadın sünneti de yaygın. Ülkemizde yapılsa sesiniz çıkmayacak mi? Hem din de yasaklamamis.
Tıbben riskleri olan bir durum "bizim oralar hep böyle, din izin veriyor." diye savunulur mu?
Kaçın o zaman hocam, bebeniz olunca gider öpersiniz kv halanızın elini. Nasılsa bazı bölgelerde kaçmak yaygın ve din de yasaklamamis.
Ya ben cok sasiriyorum gercekten , dinen yasak degil deyip herseye kilif uydurulmasi bu cagda inanilir gibi degil

O kadar guzel bir ornek vermissiniz ki tebrik ediyorum sizi

Yada ailemde yaygin diyerek mesrulastirmaya calismak , herkes ailelerinin hatasini devam ettirirse nasil ilerleyecek bu toplum ? Bilmem kac yuzyil once kiz cocuklarini gomuyorlarmis o zaman bizde gomelim tovbe yaaa , okumus ogretmen olmus bir kisinin sigindigi seyler din ve ailemde yaygin
Nerde elestirel dusunce ? Nerde bilimsel yaklasim ? Nerde cagdas yaklasim ? Cocuklarinin buyuk olasilikla sakat olacagini bile bile akraba evliligi...

Yine ortalik karisacak:KK51:
Biz hep bir arada büyüdüğümüz icin hic oyle kuzenler arasi evlilik dusuncesi olmadi aramizda, kardes gibi goruldu hep, halen de oyledir..
Ama kalkip akraba evliligini "ensest" diye adlandirmak cok cirkin, cok yanlis.. Tercih edersin/etmezsin ayridir ama bunu yapan insanlari bu sekilde itham etmek cok hadsizce.. Dinen bi sakincasi yok kuzenler arasi evliliğin, kardes gibi gorebilirsin ama kardes degilsin, kardes baska bi sey kuzen baska.. Ha dedigim gibi, tercih edersin etmezsin, o cok baska bi durum..
Herkesin inanci ayni olmayabilir ama şahsım adina Islam dininde akraba evliligi yasak degildir, Peygamberimiz (asm) de hala kiziyla evlilik yapmıştır.. O nedenle, yok lut kavmi(ki onlarin olayi cok farkliydi), yok murat başoğlu(özbeöz yeğeni idi, kuzeni degil) diye benzer seyler gibi bahsetmek hem yanlis hem de tehlikeli(gunah boyutu açısından)..
Dedigim gibi, ben de tercih etmezdim ama kalkip milleti de ahlaksizlikla, ensestle suclamadim..
Ne güzel dediniz.. :super:

Ya ben cok sasiriyorum gercekten , dinen yasak degil deyip herseye kilif uydurulmasi bu cagda inanilir gibi degil

O kadar guzel bir ornek vermissiniz ki tebrik ediyorum sizi

Yada ailemde yaygin diyerek mesrulastirmaya calismak , herkes ailelerinin hatasini devam ettirirse nasil ilerleyecek bu toplum ? Bilmem kac yuzyil once kiz cocuklarini gomuyorlarmis o zaman bizde gomelim tovbe yaaa , okumus ogretmen olmus bir kisinin sigindigi seyler din ve ailemde yaygin
Nerde elestirel dusunce ? Nerde bilimsel yaklasim ? Nerde cagdas yaklasim ? Cocuklarinin buyuk olasilikla sakat olacagini bile bile akraba evliligi...
Özellikle kadınların bu argümanlara sarılması fena.
Ne diyeyim. Bazı şeyler feda edilince fark edilecek. Vizyonsuzluk desem linç edilirim ama oyle.

Özellikle kadınların bu argümanlara sarılması fena.
Ne diyeyim. Bazı şeyler feda edilince fark edilecek. Vizyonsuzluk desem linç edilirim ama oyle.
Tamamen vizyonsuzluk ve ulkedeki egitimin geldigi nokta.. universitelerde bile cagdas ve bilimsel dusunce ogretilemiyor
Yazik bu ulke gencligine gercekten

Mrb arkadaslar konuyu çok uzatmak istemiyorum. Ben öğretmenim kuzenim de havalimanında çalışan bir memur. Kendisi halamın oğlu olur. Birbirimizden hoşlanıyoruz. Ama halamdan hoşlandığımı söyleyemem. O da beni pek sevmez. Daha doğrusu annemle falan çok çekişir. Bizi beğenmez. Eminim bunu duyunca onay vermeyecektir. Annem için de aynı şey geçerli. Nasil bir yol izlemeliyiz ?:skandal:Başından böyle birşey geçen oldu mu .
Ben akraba evliliğine sıcak bakmıyorum . Zaten kuzenine nasıl yan gözle bakabilirsin ya ! Kuzen demek kardeş demektir. Sizi kesinlikle yargılamıyorum ama iyi düşünmeni tavsiye ederim . Evlilik gibi bir durum olursa ileride ,sağlık ocağına mutlaka değerlerinize batırınız.

Ensest değildir tabi ki ama dinen caiz olması yapılması olağan olarak da gösterilmemeli bence.

Bazı arkadaşlar çok güzel ifade etmiş. Ensest dediğiniz şey bu değil. Misal başörtülü biri, abisinin, babasının, amcasının, dayısının yanında baş örtüsünü çıkarabilir. Çünkü onlara nikah düşmez. İşte böyle nikah düşmeyen insanların birbirleri ile ilişkisi olursa, bunun adına Ensest denir. Ama hala dayı teyze çocukları namahremdir. Kardeşim gibi o benim diyerek, baş örtüsünü çıkaramazsınız yanında mesela. Lütfen sapla samanı karıştırmayın. Haa benim de tercih edeceğim bişey değil bu. Orası ayrı. Ama dinimize göre, olur mu olur. Helal mi helal. Bitti yani. Din açısından, konunun olabiliritesini tartışmaya, üzerine konuşmaya bile gerek yok. Göz göre göre de, İslam da yok öle bişey demek çok tehlikeli.

Mune Mune @Margarikotin konu sahibi arkadaş sanırım içeriği değiştirmiş diye banlandi. Oraya konuyu kapatmak istediğine benzer bir şey yazmıştı . Konu amacından çıktığı gibi bide sahibi de banlandi. Kapanması gerekmez mi artik?

Sen fikrini istedigin gibi savunabiliyosun, buna hakkin var degil mi? Baska insanlara da izin(!) ver o halde, savunsun dusuncesini, hemen "yav he he", "savunmayin bunu" modunda tartismaya ceviren sensin, kusura bakma..
neden tartışmak istemediğim ortada zaten sonra da halledildi bir şekilde keşke diğerlerini de okusaydınız hem böylece komik duruma düşmezdiniz.

neden tartışmak istemediğim ortada zaten sonra da halledildi bir şekilde keşke diğerlerini de okusaydınız hem böylece komik duruma düşmezdiniz.
Komik duruma dusmek, hmm:KK51: Mesele halledilip halledilmemesi degil, 2 uyenin diyaloğu hic degil, mesele sizin yaklasiminiz, fikrinizle ile ilgili değil, istediginizi dusunursunuz, dusunup dile de getiriyosunuz zaten ama baskalarina da bu hakki verin, "bunu savunma, tartismak istemiyorum" tavri hic dogru degil.. Tartismak istemeyen tartismasin, ama kendi dusunceni savunup savunup baskasini "bunu savunma, dile getirme" diye susturma hakki kimsede yok..

Komik duruma dusmek, hmm:KK51: Mesele halledilip halledilmemesi degil, 2 uyenin diyaloğu hic degil, mesele sizin yaklasiminiz, fikrinizle ile ilgili değil, istediginizi dusunursunuz, dusunup dile de getiriyosunuz zaten ama baskalarina da bu hakki verin, "bunu savunma, tartismak istemiyorum" tavri hic dogru degil.. Tartismak istemeyen tartismasin, ama kendi dusunceni savunup savunup baskasini "bunu savunma, dile getirme" diye susturma hakki kimsede yok..
ya tamam akraba evliliğini savunuyorsunuz, ben savunmuyorum ve siz bunu savunduğunuz için de bu konuyu uzatmayacağım gerçekten. siz savunmaya devam edin dilediğinizce.

Mrb arkadaslar konuyu çok uzatmak istemiyorum. Ben öğretmenim kuzenim de havalimanında çalışan bir memur. Kendisi halamın oğlu olur. Birbirimizden hoşlanıyoruz. Ama halamdan hoşlandığımı söyleyemem. O da beni pek sevmez. Daha doğrusu annemle falan çok çekişir. Bizi beğenmez. Eminim bunu duyunca onay vermeyecektir. Annem için de aynı şey geçerli. Nasil bir yol izlemeliyiz ?:skandal:Başından böyle birşey geçen oldu mu .
benim eltimle kaynım da hala dayı çocukları aileler akraba olunca biraz farklı oluyo gelin kaynana ilişkileri bu birazda kişilerin karakteriyle alakalı

Back
X