• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hala sorunu

Ensestlikle alakası yok. Biraz araştırın öyle yorum yapın. Yalnız sizin yetistiğiniz çevrede normal karşılanmıyor olabilir. Dinen bir sakıncası yoktur.

Kuzen değil mi? Babanın kardeşinin oğlu? Bence böyle evlilik yapmayı düşünenler biraz araştırsın ben değil de.

Muhtesem bir yorum
Zaten bu bdv de ogretmenlerin cehaletlerini ve bozuk psikolojilerini gordukce benim ulkenin gelecegine dair hicbir inancim kalmiyor...cok cok kotu maalesef
Tesekkur ederim.
Ben yıllardır okurum, bu forum insanlari analiz etme konusunda bana cok sey ogretti.
Bizim zamanımızın idealist ogretmenleri simdilerde o kadar azaldı ki, ozellikle siddete boyun eğen ogretmenler de beni şoka uğratıyor.
Ulkenin gelecegi zaten bitti ve ben cocugum icin cok endişeleniyorum

Bu konuyu tekrar araştıracağım, belki de ben yanlış biliyorum. Sayenizde varsa bir yanlışım öğrenme şansım olur. Fetva vermiyorum, bildiğimi düşündüğüm bir konu hakkında yorum yaptım. Benim haddime değil fetva vermek. Ancak bu ilişki ensest bir ilişki! Ayrıca ben sadece ilişkinin boyutundan bahsettim kalemimden ahlaksızlık diye bir kelime çıkmadı. Bunu bağdaştıran ve bana söylemişim gibi ima eden sizsiniz.
Ensest ahlaksizliktir, ensest dediginizde bunla suclamis oluyorsunuz, ben yanlis anladiysam kusura bakmayin..

Bazı yerlerde bu normal karşılanırken bazı yerlerde izin verilmez. Ama bu yanlış manasına gelmez. Benim annemle babam da kuzen çocukları bizim burada normal. Tutup da siz bunu eğitimci kişiliğime bağlamanız hoş olmamış. Çağdaşlığı ve eğitimciliği sizden öğrenecek değilim. Ayrıca ortada dinen de yanlış olan birşey yok.
Yanlış anlamayın da, annem babam evlenmis, ben de evlenebilirim, bizim buralarda yaygın diyerek,durumu normallestiremeyiz. Dinen olan durumu biliyorum ama bi gerekli haller icin uygulanmis zamanında. Artik kadin aktif, sosyal hayata katilan ve ekonomik özgürlüğü olan bir varlik. Dinimiz zamana uymayi emrediyor. Ayrica bir yastan sonra cagdasligi zaten öğrenemezsiniz o aileden gelir ve devam eder. Egitimcilik konusunda da en dogrusunu siz bilmelisiniz iste ben de onu diyorum size.

Tesekkur ederim.
Ben yıllardır okurum, bu forum insanlari analiz etme konusunda bana cok sey ogretti.
Bizim zamanımızın idealist ogretmenleri simdilerde o kadar azaldı ki, ozellikle siddete boyun eğen ogretmenler de beni şoka uğratıyor.
Ulkenin gelecegi zaten bitti ve ben cocugum icin cok endişeleniyorum
Kesinlikle haklisiniz , esim anneme gitmeme izin vermiyor diyen ogretmen var burda , sen nasil cocuklari yetistireceksin ? Anlamak mumkun degil gercekten

Bu konuyu tekrar araştıracağım, belki de ben yanlış biliyorum. Sayenizde varsa bir yanlışım öğrenme şansım olur. Fetva vermiyorum, bildiğimi düşündüğüm bir konu hakkında yorum yaptım. Benim haddime değil fetva vermek. Ancak bu ilişki ensest bir ilişki! Ayrıca ben sadece ilişkinin boyutundan bahsettim kalemimden ahlaksızlık diye bir kelime çıkmadı. Bunu bağdaştıran ve bana söylemişim gibi ima eden sizsiniz.

Ensest ahlaksizliktir, ensest dediginizde bunla suclamis oluyorsunuz, ben yanlis anladiysam kusura bakmayin..

Arkadaşım sözlük anlamını yazdın galiba yakın akrabayla ilişki diye. Ama bu ensest iliski degildir.
Çünkü dinimizde kuzen kardeş değildir
Mesela tesettürlü kadınlar babası abisi hatta amcası yanında bile basortusuz geçebilirken, amca oğlunun yanında gezemez. Çünkü o mahrem değildir ve nikâh düşer bu nedenle haram olur.
Ensest tam da budur
Dinin izin vermediği yakınlıkta biriyle biriyle beraber olmaktır
Mesela kişinin annesi babası kardes amca dayı hala teyze ile olan ilişkileri ensest olur.

Kesinlikle haklisiniz , esim anneme gitmeme izin vermiyor diyen ogretmen var burda , sen nasil cocuklari yetistireceksin ? Anlamak mumkun degil gercekten
Bakın hanımefendi kuzen dediğim kişi babamın öz kardeşinin oğlu değil babamın kız kuzeninin oğlu. Biz onlara da hala deriz. Diğer konu sizin yetistiğiniz aile eşrafı buna izin vermiyor olabilir ama benim yetistiğim yerde gayet doğal ve olağan. Ve dini anlamda hiç bir sakıncası yok. Bunu eğitimci kişiliğime nasıl bagladınız valla pes doğrusu. İnsanız hepimizin sıkıntıları olabilir.

Bazı yerlerde bu normal karşılanırken bazı yerlerde izin verilmez. Ama bu yanlış manasına gelmez. Benim annemle babam da kuzen çocukları bizim burada normal. Tutup da siz bunu eğitimci kişiliğime bağlamanız hoş olmamış. Çağdaşlığı ve eğitimciliği sizden öğrenecek değilim. Ayrıca ortada dinen de yanlış olan birşey yok.
Eğitimci kişiliğinizi neden ortaya koydunuz hocam o zaman?
Fal açmadık ya. Bu konuya kafadan öğretmenim diye girmenizin sebebi nedir?
Eleştiriler çok haklı.

Eğitimci kişiliğinizi neden ortaya koydunuz hocam o zaman?
Fal açmadık ya. Bu konuya kafadan öğretmenim diye girmenizin sebebi nedir?
Eleştiriler çok haklı.
Canım öyle istedi koydum yani. Koydum diye bu açıdan eleştiri alacağımı hiç düşünmezdim. Kaldı ki ne alaka yani.

Bu konu amaçtan saptığı için yorum yapmak istemiyordum ancak yorumunuza cevap vermek zorunda hissettim. Tıbbi olarak sizinle aynı fikirdeyim ancak dini açıdan belirtmek istediğim bi nokta var. Kuran-ı Kerim bütün zamanlar için geçerli bir kitaptır. Yani o zaman şartlar o şekildeydi, kural olarak bunlar belirlenmişti; şimdi ise çok şey degişti o zaman kurallar da değişebilir şeklinde kendimizce fetvada bulunmak doğru olmadığı gibi oldukça da tehlikeli. İndirildiği zaman ne haramsa halen o haram, ne helalse halen o helaldir.
Hay ağzın bal yesin :)

Yaygın nedir yahu?
Bazı müslüman toplumlarda kadın sünneti de yaygın. Ülkemizde yapılsa sesiniz çıkmayacak mi? Hem din de yasaklamamis.
Tıbben riskleri olan bir durum "bizim oralar hep böyle, din izin veriyor." diye savunulur mu?
Kaçın o zaman hocam, bebeniz olunca gider öpersiniz kv halanızın elini. Nasılsa bazı bölgelerde kaçmak yaygın ve din de yasaklamamis.

Canım öyle istedi koydum yani. Koydum diye bu açıdan eleştiri alacağımı hiç düşünmezdim. Kaldı ki ne alaka yani.
Kendinizi tanımladığınız o kavram toplumu etkilediği icin.
Muhasebeciyim deseydiniz o eleştiriyi almazdiniz.
Gerçekten bu bağlantıyı kuramadınız mi hocam?

Arkadaşım sözlük anlamını yazdın galiba yakın akrabayla ilişki diye. Ama bu ensest iliski degildir.
Çünkü dinimizde kuzen kardeş değildir
Mesela tesettürlü kadınlar babası abisi hatta amcası yanında bile basortusuz geçebilirken, amca oğlunun yanında gezemez. Çünkü o mahrem değildir ve nikâh düşer bu nedenle haram olur.
Ensest tam da budur
Dinin izin vermediği yakınlıkta biriyle biriyle beraber olmaktır
Mesela kişinin annesi babası kardes amca dayı hala teyze ile olan ilişkileri ensest olur.
Simdi konuyu dine cekiyolar diyecekler :KK53: ben dedim diyecegimi, artik susuyorum

Sabah uyandım konuma bakmak için. kok farklı yerlere sapmış. Kimisi ensest demiş kimisi kuzen kardeştir demiş kimisi haddini bilmeden eğitimci kişiliğime laf etmiş. Öncelikle şunu söylemek istiyorum. Herkesin yaşadığı çevre aynı değildir. Bizim burda akraba evliliği yaygındır. Ayrıca dinen de kuzen konusunda haramlık söz konusu değildir. Benim annemle babam teyzem ve eşi de kuzen evliliği. Büyütecek birşey yok. Herkesin yetiştiği çevre ile alakalı bir durum.
Simdi anneniz ve babaniz kuzense halaniz da annenizin kuzeni olmus oluyor. Ister evlenin ister evlenmeyin ona bir sey diyemem ama eger evlenirseniz ve cocuk sahibi olursaniz cocugunuzun bir hastalik veya engel sahibi olmasi ihtimali iyice artmis oluyor. Eger basit bir hoslanmaysa vazgecin bence.

Back
X