- 26 Ocak 2017
- 433
- 652
- 103
O 20 sene el el üstünde el baş üstünde geçmedi hep bir geçim skntisi oldu halada oluyor babanem.oglanlari evlendirme derdine düştü okulları biter bitmez haliyle düğün dernek borç harç anca nefes alabildiler bir çözüm yolu bulmaya calisiliyor20 sene geçmiş Burda da bir kız çocuğu vardı 4 bölelim dememiş siniz. Nasıl herkesin vicdani rahat. Sizde kalkmış babanneyi sucluyorsunuz. Hadi o cahildi bu erkek kardeş düşünemedimi şurada bir kız çocuğunun payı var diye. 20 sene olmuş kimse vermemiş kız isteyince kotumu oldu. Babanın yada erkeklerin daha kaç 20 sene beklemedi lazım. Haksızsıiniz zamanında yapmalısınız. Halen zaman versin istiyorsunuz
Babaanne klasik önce kız çocuğunu düşünmeyip sonra yaşlanıp ona muhtaç olunca hak peşine düşenlerdenBabanem 75 80 yaşlarında ama fena boraz iste kendince konuşuyor oyle baba hatırası köyde kaldo zaten burada hatıra yok ki sadece köydeki satılan tarla parası ile alındı ya hatıra dediği o
Arkadasım doğal olarak tarafsiz düşünemiyorsunuz ama biraz vicdanınızı dinleyin, geçim sıkıntısı herkes için geçerli, 10 tane evi olan da kendince sıkintı çekiyor, burda konu yasal ve ahlaki olarak hakkıni isteyen halanıza karşı duygu sömürusuyle sizi ve kardeşlerini manipüle eden babanızın tutumu. kusura bakmayın ama halanızı bir 20 yıl daha beklese babanız yine de hakkını vermeyecek, hatta siz de 20 yıl sonra abinize dava açmak zorunda kalacaksıniz benceO 20 sene el el üstünde el baş üstünde geçmedi hep bir geçim skntisi oldu halada oluyor babanem.oglanlari evlendirme derdine düştü okulları biter bitmez haliyle düğün dernek borç harç anca nefes alabildiler bir çözüm yolu bulmaya calisiliyor
Aynı şekilde düşünüyorum halanın evlerde payı yok aslında arsa da payı varBabanneniz geri dursun bir, hem ortalığı karıştırıp hem çözüm yolunu tıkamasın. Tapu babanızın üstüneymiş, ya satsın pay edilsin ya da dediğim gibi arsa değeri öprenilip halaya pay verilsin ki bence bu daha mantıklı, evi yaptıran babanız kendi kazancı sonuçta.
Babannem fena hem hak istiyor hem apartmanı satmak istemiyor bütün çözüm önerilerini engelliyorAynı şekilde düşünüyorum halanın evlerde payı yok aslında arsa da payı var
Babaanne hem kızına bak seni koruyorum deyip hem alttan bildiğini okumanın peşinde
Ben yalvarıyorum satın paylaşınkötü olacaksınız diye ama beni pek sallayan yok ilerdede burdan hak iddia edicek kadar vicdansız değilim ayrıca biri halam biri babam mutsuz olmalarını istememArkadasım doğal olarak tarafsiz düşünemiyorsunuz ama biraz vicdanınızı dinleyin, geçim sıkıntısı herkes için geçerli, 10 tane evi olan da kendince sıkintı çekiyor, burda konu yasal ve ahlaki olarak hakkıni isteyen halanıza karşı duygu sömürusuyle sizi ve kardeşlerini manipüle eden babanızın tutumu. kusura bakmayın ama halanızı bir 20 yıl daha beklese babanız yine de hakkını vermeyecek, hatta siz de 20 yıl sonra abinize dava açmak zorunda kalacaksıniz bence
İyi de surda 100 kadına sor %99 mutlaka buna benzer sıkıntılı zamanlar geçirmiştir. Bahane yapmayın. Halaniz edepliymis vallahi. Buna benzer bir durumda kardeşlerim beni bıraksa gerçekten kardeşliğini sorgularim. Onlar öz evlatta kız uveymi. Birde kalkmış geçim sikintisini bahane ediyorsunuz. Basında bolusurken yapacaktiniz hesabı.O 20 sene el el üstünde el baş üstünde geçmedi hep bir geçim skntisi oldu halada oluyor babanem.oglanlari evlendirme derdine düştü okulları biter bitmez haliyle düğün dernek borç harç anca nefes alabildiler bir çözüm yolu bulmaya calisiliyor
Benim bir hesap yaptığım yok bazı şeyleri yanlış anlıyorsunuz zamanında halam düşünülmemiş umursanmamis simdi hak ister tabiki istesinde hatta alsinda babam kendi üstüne düşeni kısa bir zman sonra vermek için zaman istedi sadece birtek babam verincede sorun çözülmüyor ki halam üçünuz aynı anda verin öyle ayrı gayri olmaz vesayre vesayre...İyi de surda 100 kadına sor %99 mutlaka buna benzer sıkıntılı zamanlar geçirmiştir. Bahane yapmayın. Halaniz edepliymis vallahi. Buna benzer bir durumda kardeşlerim beni bıraksa gerçekten kardeşliğini sorgularim. Onlar öz evlatta kız uveymi. Birde kalkmış geçim sikintisini bahane ediyorsunuz. Basında bolusurken yapacaktiniz hesabı.
babam olsa para verme taraftarı bizde destek olmak istedik ama kabul etmiyor
Bakın siz halanıza namkör diyorsunuz ya asıl nankör olan sizin babanız ve amcalarınız. Halanız bir dava açsa en az bir ev parasıda avukatlara ve mahkemelere dökersiniz. Ama halanız hakkı olanı çok rahat alır o dava sonunda. Ha birde babanızın büyürken destek olduğunu söylüyorsunuz ya ama o evde de sizin yaşınızıda baz alarak söylüyorum en az 30 yıldır siz oturuyorsunuz. 30 yılık kira parasını bir hesaplayın bakalım ne oluyor. Tamam babanızın şimdi borcu var ama dediğiniz gibi o kadar hak hukuk düşünen biri olsaydı zaten halanızın hakkını şimdiye bırakmamalıydı. Bence halanız yeterince beklemiş. Halada amcalarınızın ve babanızın keyfini bekliyor. Dava bile açsa ses çıkarmamanız gerekir.
Mirastan hak istemek vicdansızlik değil ki, siz de elbet zamanı gelince payınızı alacaksıniz ama babanizın kafa yapısı bütün malı abinize hileyle devretmeye musait,ilerde tıpkı halanız gibi çocuklarınızın hakkına sahip çiķmak için mücadele etmek zorunda kalmamak için attığınız bütün imzalara dikkat etmenizi öneririmBen yalvarıyorum satın paylaşınkötü olacaksınız diye ama beni pek sallayan yok ilerdede burdan hak iddia edicek kadar vicdansız değilim ayrıca biri halam biri babam mutsuz olmalarını istemem
Siz msjlari tam.okumamissiniz babam kabul ediyor halam etmiyor biz karismiyalimmis kardeşleriyle onun arasondaymisİşte babanız kendisine düşen payı sizin ödemenizi neden kabul etmiyor?
Hayır dedemin tarlalariyla buradan sadece arsa alındı daireleri babam kendi çalışarak yaptırdı büyük ancamda ona destek oldu babamemde temel atıldığında başlarını hemen soksunlar diye öyle uyduruktan attirmis o yüzden 4cu kat cikilamiyor temel kaldırmazmis diğer 2 amcam paraları var ama babamı bekliyor herkes aynı anda versinmis babam durumum yok siz verin kız kendine biseyler yapsın diyor onlar yok hepimiz aynı zamanda verelim diyor babam hala ısrarla ben cikayim kiraya alsın bu daireyi diyor halamda onu kabul etmiyor
Böyle giderse bu durumlar zaten imza atacağımız bir mal kalmicak satılır giderMirastan hak istemek vicdansızlik değil ki, siz de elbet zamanı gelince payınızı alacaksıniz ama babanizın kafa yapısı bütün malı abinize hileyle devretmeye musait,ilerde tıpkı halanız gibi çocuklarınızın hakkına sahip çiķmak için mücadele etmek zorunda kalmamak için attığınız bütün imzalara dikkat etmenizi öneririm
Ins diyorum keşke diyorumBabanızın emeği büyük, diğer kardeşler elini taşın altına sokmalı.
Vefasızlık yapmasınlar.
Siz msjlari tam.okumamissiniz babam kabul ediyor halam etmiyor biz karismiyalimmis kardeşleriyle onun arasondaymis
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?