Halamin mal davasi babamin üzüntüsü 😔

Cikssekil

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
14 Nisan 2019
2.155
5.691
88
32
Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum😔

İnsan oğlu nankör diye boşa demiyirum :(
Aynen halam sürekli ben kimseden bisey istemiyorum kimseyle helallesmekte istemiyorum ahirete bıraktım diyor annem kahirdaan inmeler inecek daha çok bizde halamla çok iyiydik arkadaş gibi bu mevzulardan ötürü ve eşime olan anlayissiz tavrından soğudum kendinden babamı üzgün gördükçe evi ateşe veresim geliyor

Halanız haksız değil bence neden haksız buldunuz? 3 kardeş annelerinin de destek olup aldığı evde otururken halanızın kirada oturması ve kardeşlerinin yardım etmemesi haksızlık bana kalırsa.

Büyük kardeşler daha verici olur doğru ama halanızın şuan ki durumunu da düşünmek lazım.

Diğer amcalar ne diyor bu duruma? Babanızın durumu iyi değilse siz yardımcı olabilirsiniz evlatları olarak bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.

Son düzenleme:
Ben şeyi merak ettim, babanız hepsini evlendirdi ve borçlarını kapadıysa, neden diğer iki kardeşin o arsada evleri var ama kız kardeşin yok? Babanız hariç diğer üç kardeşin eşit durumda olması gerekmez miydi? Evi kendileri mi ödediler? Yoksa dedenizden kalan mirasla 3 daire mi yaptırıldı? Öyleyse neden? Neden 4 daire yaptırılmadı? Tamam Allah razı olsun babanızdan, kardeşlerine çok destek olmuş ama sanki diğer iki kardeşle, kız kardeş arasında bir adaletsizlik yapılmış gibi. Belki de ben yanlış anladım, ayrıntı verirseniz, daha iyi anlarız.

Halanız haksız değil bence neden haksız buldunuz? 3 kardeş babalarının evinde otururken halanızın kirada oturması ve kardeşlerinin yardım etmemesi haksızlık bana kalırsa.

Büyük kardeşler daha verici olur doğru ama halanızın şuan ki durumunu da düşünmek lazım.

Diğer amcalar ne diyor bu duruma? Babanızın durumu iyi değilse siz yardımcı olabilirsiniz evlatları olarak bir şekilde çözülür diye düşünüyorum.
Zamanında babanem evin temeli atılırken uyduruktan temel attirmis 4cu katı çıkamadılar babamda kendi oturduğu yeri halama vermek istedi halam istemedi yani onu hiçe saymış değiller sadece ne dese halam istemiyor ortak noktada buluşmuyir sonrada yetim hakkı diye yaygara yapiyir

Sevgili kk üyeleri genelde pek konu açmam ama buna çok icim sıkıldı babam 4 kardeş 3 oğlan 1 kız halamla aramda 5 6 yaş var arkadaş gibiyiz fakat söyleki bundan yaklaşık 30 yil önce dedim vefat etmiş ve babam babanem dedemin köydeki tarlalarını satıp yaşadığımız şehirden küçük bir arsa almışlar zor şartlarla babam en büyük oğlan onlara bakmış sahip çıkmış bir nevi babalık yapmış hepsini tek tek evlendirip düğün borçlarını ödemiş artı ekstra yardımlarda bulunmuş şu 3 kardeş 3 katlı ev birer dairede oturuyor halam eşinden boşandı yanimizda kalıyordu bir tane kizi var sonra kendi rızasıyla kiraya çıktı şimdi babanemle tutturmuşlar yetim hakkı diye babam ve amcalarimdan para istiyorlar neymiş 3 kardeş toplanıp halama para vericeklermis babam benim şu an durumum yok ben kiraya cikayim o gelsin diyor halam kabul etmiyor ve bu durum evde huzursuzluğa yol açıyor biz de 4 kardeşiz abimle o kadar bunaldikki ikimizde babamla annemi yanımıza almak istiyoruz babam gelmiyor babanem ona bile laf yapıyor adam 30 yil emek vermiş ailesine simdi hiç birşey yapmamış gibi yargılanıyor çok uzuluyorum😔
O arsa alındı ne yapıldı , sadece babanız değil diğer kardeşler de halaniza maddi manevi destek olmak zorunda. Keşke zamanında onunda hakkı olan pay verilseydi. Bugün verdikleri her şeyi mirastan değil de kendi ceplerinden vermiş hissediyorlar

Ben şeyi merak ettim, babanız hepsini evlendirdi ve borçlarını kapadıysa, neden diğer iki kardeşin o arsada evleri var ama kız kardeşin yok? Babanız hariç diğer üç kardeşin eşit durumda olması gerekmez miydi? Evi kendileri mi ödediler? Yoksa dedenizden kalan mirasla 3 daire mi yaptırıldı? Öyleyse neden? Neden 4 daire yaptırılmadı? Tamam Allah razı olsun babanızdan, kardeşlerine çok destek olmuş ama sanki diğer iki kardeşle, kız kardeş arasında bir adaletsizlik yapılmış gibi. Belki de ben yanlış anladım, ayrıntı verirseniz, daha iyi anlarız.
Hayır dedemin tarlalariyla buradan sadece arsa alındı daireleri babam kendi çalışarak yaptırdı büyük ancamda ona destek oldu babamemde temel atıldığında başlarını hemen soksunlar diye öyle uyduruktan attirmis o yüzden 4cu kat cikilamiyor temel kaldırmazmis diğer 2 amcam paraları var ama babamı bekliyor herkes aynı anda versinmis babam durumum yok siz verin kız kendine biseyler yapsın diyor onlar yok hepimiz aynı zamanda verelim diyor babam hala ısrarla ben cikayim kiraya alsın bu daireyi diyor halamda onu kabul etmiyor

Söyle birsey var: Herkese ev yapıldıysa ona da yapılmali veya almali. Sonucta herkes hakkina düşen payını almış gibi o hariç. Onu zamanında yapmaları lazımdi. Onu yapmama nedeni genelde "kiz çocuğu zaten ele gidecek, başkaları yemesin". Herkes kendine yeni ev yaptırırken ona şimdi eskitilmis evi vermeye çalışmaları zoruna gidiyordur. Birde anneler sözüm size: Mal varlığınız varsa zamanında kime ne düşecekse bir yerde yazılı tutun. Ya avukat ya noter eşikte. Her kardeş adil çıkmıyor. Hak çalan cok. Aynısını esimin annesine babasına söyledim. Onlarda da miras kavgası çıkma ihtimali yüksek. Şimdiden halletsin ler ki bizim başımızı kimse agritmasin.

Hayır dedemin tarlalariyla buradan sadece arsa alındı daireleri babam kendi çalışarak yaptırdı büyük ancamda ona destek oldu babamemde temel atıldığında başlarını hemen soksunlar diye öyle uyduruktan attirmis o yüzden 4cu kat cikilamiyor temel kaldırmazmis diğer 2 amcam paraları var ama babamı bekliyor herkes aynı anda versinmis babam durumum yok siz verin kız kendine biseyler yapsın diyor onlar yok hepimiz aynı zamanda verelim diyor babam hala ısrarla ben cikayim kiraya alsın bu daireyi diyor halamda onu kabul etmiyor

Neredeyse bütün ailelerde bu sıkıntı var. Bir tanesi bütün kardeşlere ana babaya daha fazla emek verir. Evlenip gidince her şey hemen unutulur.

Neredeyse bütün ailelerde bu sıkıntı var. Bir tanesi bütün kardeşlere ana babaya daha fazla emek verir. Evlenip gidince her şey hemen unutulur.
Aslında beni uzende para falan istemesi değil babamın onca emeğinin hiçe sayılarak sen hiç birşey yapmasın denilmesi yoksa halami haksız bulmuyorum tabiki hakkıdır keşke babam da olsa hemen çıkarıp vercek adam.ama yok adamın durumu ortadayken baskı yapıyor babanemde her ay maaş alıyor azcik destek olsa ev giderlerine adam gene yapicam diyor ama babanem.yer içer ne elektrik ne su ne market ne pazar maaşını aldığı gibi sosyete pazarlarında üstüne babamdan harçlık bile ister

Babaanne de gayet ayrımcı bir anneymiş. Bahane yani uyduruk temel filan. En başta, benim 4 çocuğum var, ona göre temel atılsın diye düşünmek zor iş değildi. Neyse... Daireleri babanız kendi yaptırdıysa, sonuçta yine diğer 2 erkek kardeşe ev verilmiş, ama kız kardeşe yok. Yani halanızın yerine kendinizi koyun. Kırılmasını, öfkelenmesini, öfkesini yatıştıracak yol bulamadığı için de intikam alır gibi işi yokuşa sürmesini biraz anlayabiliyorum. Ha bu doğru bir yol mudur? Bence de değil ama çok da anlaşılmaz bir durum değil. Kimse ona eşit davranmamış.

Bence o diğer iki erkek kardeş var ya, babanızdan çok onların el atması gerekiyor şuan olaya. O arsada halanızın da hakkı var. O iki kardeş abilerinin emeğinin üzerinde oturuyorlar. Herkes aynı anda versin muhabbeti yaptıklarına göre, abilerinin emeğine de yeterince minnettar değiller. Arsızlık diyoruz buna. Tapular kimin üstüne?

Yetim hakkıysa o zaman sadece arsa ederinin 1/4'ü düşüyor halaya. Evi babanız ve amcanız kendi imkanlarıyla yaptıysa halanza sadece tarlalardan düşen hakkı verirler. Tabi babaanneniz arsadan hariç kendine para ayırmış da olabilir ki hakkı var. Bir avukata danışılıp eksiyi artıyı haklarını öğrensin bence herkes

Baban kiraya çıkayım derken ne kadar samimi ?? Yanlış anlama ama bunu halan kabul etmez tabiki insanlar ne diyecek bu sefer abisini evden çıkarttı kendi oturdu diyecekler ve senin annen ne diyecek bu duruma ??

Bu sıkıntılar her ailede oluyor, tek sebep büyüklerin baştan yanlış davranmaları sonra kardeşler birbirine düşüyor yazık valla dünya malı için..

Söyle birsey var: Herkese ev yapıldıysa ona da yapılmali veya almali. Sonucta herkes hakkina düşen payını almış gibi o hariç. Onu zamanında yapmaları lazımdi. Onu yapmama nedeni genelde "kiz çocuğu zaten ele gidecek, başkaları yemesin". Herkes kendine yeni ev yaptırırken ona şimdi eskitilmis evi vermeye çalışmaları zoruna gidiyordur. Birde anneler sözüm size: Mal varlığınız varsa zamanında kime ne düşecekse bir yerde yazılı tutun. Ya avukat ya noter eşikte. Her kardeş adil çıkmıyor. Hak çalan cok. Aynısını esimin annesine babasına söyledim. Onlarda da miras kavgası çıkma ihtimali yüksek. Şimdiden halletsin ler ki bizim başımızı kimse agritmasin.
Zamanında babanem evlenecek diye düşündüğü için bir hak görmemiş ona simdi yetim hakkı yiyorsun doye babamı darliyor adam herşeyi denedi maddi durumu çok iyi olmadığı için kendi oturduğu daireyi vermek istiyor hani babanem yetim hakkı diye bağırdığı için yoksa babam olsa para verme taraftarı bizde destek olmak istedik ama kabul etmiyor

Back
X