halamin oğlu ve ben

madem ki bu aşamaya kadar geldiniz . sizin için de uygun bir eş olduğunu düşünüyorsunuz . kimsenin ne düşündüğünü sormayın.
düşünen ne düşünürse düşünsün. insanların düşüncelerini bu kadar önemserseniz çok üzülürsünüz.
zamana bırakın kendinizi

siz sevmişsiniz, o da razı, aileler razı.
e mutluluklar diliyorum o zaman... bize sordugunuz sey ne?
cocugunuzun engelli olma ihtimalini bile dert etmemissiniz sonucta.

akraba evliligini ya uygun görüyorsunuzdur ya da görmüyorsunuzdur.
insanlar neden okuldan arkadasınla evlendin dediklerinde ne diyecekseniz aynı savunmayı yapacaksınız.
eger akraba evliligine karsıysanız da ASLA bu işe razı gelmeyin.

Ben de boş boş gülüyorum. 26 sayfayı okudum, ama bir kişi bile akraba evliliği kesin sakat çocuğa sebep olur dememiş. Yazılmayan bir şeye neden inatla yorum yapılıyor? RİSKİ ÇOKTUR diyoruz, anlaşılmıyor. Laf anlamayana laf anlatmak çok zor çok...
Daha hala diyor ki her akraba evliliği yapanın çocuğu sakat mı oluyor. E 10 tane akraba evliliği yapan çiftten, 5 tanesinin çocukları sağlıklı diye, geri kalanına bu riske değer, evlenin üreyin mi diyelim şimdi? Bu bu kadar basit bir olay mı?
Ya biraz cesaretli, mantıklı olun, bir kere mantık çerçevesinden baktınız diye marjinal olmazsınız, beyaza beyaz , karaya kara diyin ya!
Bu arada ben lisedeyken, arkadaşlar arasında bir şaka vardı. Garip davranışlar sergileyenlere kızım sen akraba evliliği misin derlerdi. Bakın hakaretlere kadar işlemiş bu durum, görün şunu artık.

Çocuğunuz engelli değil ne mutlu size. Ama onun akdeniz anemisi, renk körlüğü, çölyak vb genetik kökenli hastalıklar taşımadığını biliyor musunuz? Ya da ileride böbrek yetmezliği, karaciğer yetmezliği, kalp sorunlarıyla karşılaşmayacağınızdan nasıl emin oluyorsunuz? Akraba evliliği sadece sakat doğuma sebep olmaz. Burada saydıklarım gibi bir çok hastalığa daha davetiye çıkarır. Bunları siz göze almışsınız da Allah korusun ama çocuğunuzda çıkarsa o çocuğa böyle hastalıklar yaşatmaya ne hakkınız var?

Akraba evliliklerinde ilk çocuk eğer sorunsuz doğarsa sonraki çocuklarda risk daha yüksek olur. İlk çocuk sorunlu doğarsa sonraki çocuklar yine yüksek ihtimalle sorunlu doğar. Şehzadem sağlıklı diye mutluluk naraları atmayın şimdiden bence.

Her hamilelikte risk vardır, ama akraba evliliklerinde risk büyüktür. Bunu anlamakta neden bu kadar zorlanıyorsunuz?

hepsini geçtim benim çevremde akraba evliliği olanların çocukları daha sağlıklı yazmış

beyin hücrelerim o yazıyı okuyup mantık aradığım için benimle küstüler bence

Arkadaşlar kimse %100 engelli olacak demiyor ki.
Biz akrabayız çocuklarımız sağlıklı diyenler olmuş, olabilir.
Siz şanslıymışsınız sağlıklı olmuş ama bu kadar olumsuz örneği varken akraba evliliği tavsiye edilebilir mi bu durumda? İş şansa mı bırakılacak yani?
İstisnalar kaideyi bozmuyor milyonlarca örnek var...

Canim sen benim yazdiklarimi okumamissin galiba...
Ailemizde ozurlu engelli dogmadi cok sukr yazmisim...
Sizin bana ve esime kor diye hitap etmeye hakkiniz yok...
Ben burada kimseyi asagilamadim...
Tanimadan kalbini kirmadim...
Siz kim oluyorsunuz bu sekilde hitap ediyorsunuz...
Kendinize gelin lutfen...
Tanimadiginiz kisiler hakkinda boyle kirici kelimeler kullanmayin...
Sende de algi problemi var desem icinize su serpmis olur muyum...
Boyle gereksizce tartismalar cikararak (karsinizdakinin kalbini kirarak kendinizi mi tatmin ediordunuz )
Yazdiklarimi anlayana kadar okuyun isterseniz...
Ki benim yazmak istediklerimle sizin anlamak istedikleriniz farkli da olabilir...

Iyi gunler hepinize arkadaslar...
Ben sadece ailemden ornek vermek istedim...
Ailemden bosananda yok ...
Evliliklerin saglam olmasi icin bence kisiyi tanimak yetmiyor ailesinide tanimaniz gerekli...
Benim aklimin ucundan gecmezken akraba evliligine oldukcaa karsi olan ben...
cok sukur hicbir zaman pisman olmadim...
Ins. Ilerleyen zamanlarda da olmam buyuk konusmaktan her zaman korkarim...
Rabb'im hicbir anneyi evlatlariyla sinamasin...
Buraa goruyorum ki her IQ dan insanlar var ve herkes bir yaziyi oldukca alakasiz yerlere cekiyor...
Inanin biri en ufak kirici birsey yazdiginda aglamamak icin zor tutuyorum...
Anlatmak istediklerim yazdiklarim ortusmemistir belkide...
Neyse beni anlayan anlamistir hepiniz saglicakla kalin...

hepsini geçtim benim çevremde akraba evliliği olanların çocukları daha sağlıklı yazmış

O cümleyi okuyunca tamam şimdi ya ben ya başka biri ban yiyecek verdiği cevaptan dolayı dedim.
İlk başlarda yorum yapmıştım, gizli takçipsiyim meselenin mapus damlarına düşmeyeyim diye ama tahrik var artık.

Benim nöronlarımdan duman çıkıyor sen ne diyorsun?
Bilmem hatırlar mısın durumu olmayan çok çocuk yapmasın konusunda da böyle olmuştu. Ne kadar benziyor tepkiler.

Algı problemi var bende haklısınız, akraba evliliğini anlayamıyorum çünkü ben. Ne zihniyettir, ne cesarettir anlayamıyorum. Anlamayacağım da, yardırdığınız mesaja da bu kadar yazmayı yeterli buldum, zira anlatamadığım veya anlamadığınız çok açık.

Ne kadar zor bir şey istediğinin farkında mısın?

Benim babamın kuzenleri hep birbiriyle evlenmiş. Ve hepsinin en az bi tane sakat çocuğu var. Ve nasıl biliyo musunuz doğarken normaller. 9 yaş civarında önce yürüyememeye başlıyolar sonra konuşamamaya... Ve yavaş yavaş ailelerinin gözü önünde eriyolar...
Evet genetik hastalıklar akraba evliliği olmadan da ortaya çıkabilir. Ama siz akraba evliliği ile ihtimali arttırıyosunuz.
Mesela ben akdeniz anemisi taşıyıcısıyım evlilik düşündüğüm insan taşıyıcı olsa bile vazgeçerim. Çocuğumun o hastalığı çekmesine neden olmak beni suçlu yapar onun her canı yandığında vicdan azabı çekerim ben. Neden riski bile bile göz yumayım?
Bana bu gen babamdan gelmiş eğer annem babamın akrabası olsaydı taşıyıcı değil hasta olabilirdim. Ya da dedem ve babaannem akraba olsaydı babam taşıyıcı değil hasta olabilirdi.

Siz yiyin birbirinizi bakalım,konu sahibi kızımızda kıl tüy konuları okusun..

demek ki sıkıntı yok derdi bize düştü ama haklı onu halasının oğlu çok seviyo çünkü konu sahibini rüyasında gördü diye sevgilisini terk eden dürüst bi adam o.

Akraba olabilirsiniz ama kardes değilsiniz. Sonuçta evlenmeniz helal. Eğer uygun insanlar iseniz birbirinize elbette evlenebilirsniz. Sevdiyseniz, aileler de uygun gördüyse.. akraba evliliğinin bir takım sıkıntıları olabilir elbette ama insanlarkn yasayacaklari bir sıkıntı varsa kim olursa olsun yasar. Öyle olunca çok takmayin zihninize..
mutluluklar dilerim.

işte savunanlar. 9 yaşında çıkmış ortaya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…