halamin oğlu ve ben

4 eş vakti zamanında helal(!) kılınmış, üstünüze 3 adet kuma ister misiniz ?

ben kuzen diyorum.. Can diyorum..kardesim diyorum...
Sen ise "Halamin oğlu" olay bitmistir..

Sen kararini vermissin ileride dogacak sorunlari kabulleniyorsan problem yok.

Ayni sey degil hanimefendi. Biraz arastirmanizi tavsiye ederim. Tartismak icin sebepler aranmasina şaşırıyorum.

Dinen helal yazmanıza istinaden bu soruya maruz kaldınız. Demek ki neymiş CAİZ diye her şeyi kabul etmiyormuşuz. Dönemin şartlarını göz önünde bulundurmak gerekiyormuş. Ben de sene olmuş 2015 gelen bu cevaplara şaşırıyorum onu ne yapalım, ne önerirsiniz ?

evet doğumdan sonrada o hastalıklar karşısına cıkabiliyor tamam ama bu illaki akraba evliliğinden dolayı olmaz bu hastalıklar arada hiç bi kan bağı olmayanlarda da olabiliyor haa akraba olunca bu risk daha çok artıyor ama eğer evlenmeye kararlıysa seviyosa bu konuda konu sahibine katiyen evlenme diyemeyiz sonuçta biz nekadar yorum yaparsak yapalım o yine istediğini yapacak hem engelli bi çocuğu dünyaya getirmek felaketmiş gibi görüyorlar bazıları sanki aman yapma etme ben yazılınları okurken bunu hissettim. engelli çocuk dünyaya getirmek felaket değil biz nekadar önlem alırsak alalım eğer kader de olacağı varsa zaten olur önemli olan öyle bi durumla karşılaştığında yavrusuna sahip çıkmayı bilmeli insan ve bi felaketmiş gibi görmemeli

Esimin anne babasi teyze cocuklari gorunurde hepsi saglikli ama esim de kromozm bozuklu var ve doktorlara gore cocugumuz olmuycak nasip bu isler insallah sizin cocuklarinizda proplem cikmaz

Ortada tıbbi veriler varken genetik varken BILIM varken hala caiz mi degil mi tartışması yapılması cok ....... (Kelime bulamadım)
daha mı namuslu olunuyor acaba görücü usülü olunca anaaammm ben yollumuyum kızz

Sanirim öyle. Annemin arkadaslarinin kizlari var, bazilari sakliyor. "Ya 1 ay icinde oldu, daha önce görüsmemisler" diyor kadin, ama cümle alem 4 yildir beraber olduklarini biliyor :)) Annesi bilmiyor degil, yalan söylüyor, o da biliyor halbuki gercegi. Cok komik. Ozaman biz hakkaten cok namussuzus, bize o gözle bakiliyor, saf gibi "biz 3 yil ciktik" dedigimiz zaman :))) amaan insanlar bir tuhaf

O tarihteki kaynaklar dediginiz sey Kuran efendim. Kuran'da yazilanin güvenirligi tartisilir mi sizce? Onun tarihi zamani olmaz. Olayin ne sekilde gerceklesip gerceklesmedigi degil konu. Kuran'da kuzenin ile evlenemezsin diye birsey yok. Ama kuzeninle evlen diyede birsey yok. Evlenirsnde evlenmezsende günah degil. Diyorsnuz ki "Hem biraz da peygamberimizin güzel ahlakını örnek alsa insanlar ama yok cinsellik olunca konu işlerine geliyor". Konu cinsellik degil ki, konu evlilik.

4 eş vakti zamanında helal(!) kılınmış, üstünüze 3 adet kuma ister misiniz ?

Allah askina karsilastirdiginiz seye bakin, ayni sey mi o?

Iki insanin evlenmesiyle, bir kadinin üstüne kuma getirlmesini Ayni sey olarak görmenize cok sasirdim. Sizin bahsettiginizde bir kere "hak" denen birsey var, kadin istemiyorsa erkek yinede evleirse, kadina "hak" gecer".
Kuzen evliligi ise iki tarafin birbirii istemesi demektir, 3. bir sahis yoktur ortada.

Bu arada dini acidan olaylari tartismak yasak mi bu forumda?
Bilmedigim icin soruyorum.

hadi ya .6 yaşındaki kızla evlenmek de günah değil normal bazılarına göre .Hangi kitapta yazıyor bu ya da karınız öldükten sonra 6 saat cinsel ilişkiye girebilirsiniz .Hangi kutsal kitapta yazıyor .Birileri bir şeyler uyduruyor birileri de körü körüne inanıyor .
Biraz beyin jimnastiği şart.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…