halasi nin nisanlima verdiği akıl

Talihsiz bir cümle olmuş bence

kesinlikle böyle düşünüyorum bende.
DULLAR çalgısız kelimesine üzüldüm.. belkide dulun daha çok hakkıdır çaldı çengi.. mutsuz bir evlilikten çıkmıştır. hayat yüzüne gülmüştür. yeni bir hayat ona umut versin diye..

Cok yerinde cevap vermişsiniz daha güzel bir cevap verilemezdi.. Ben böyle bi karar verilecekse de karşılıklı rızayla verilmesinden yanayım. Nişanlınız şimdiden pintilik etmeye başlamış. Böyle şeyler içte kalmamalı bence .İlerde içinizde kalmasındansa bütçenize göre istediklerinizi belirtin

Maddi durumunuz iyi değilmiş sizin de nişanlınızda ancak çalışıp birşeyler yapmaya çalışacaksınız siz de ailenize yardım ediyordunuz sanırım bir yanda da çeyiz yapmaya çalışıyorsunuz. Bir kere bu insan anne babası varken halasına laf düşmez kaldı ki kuru nikah yaptıysa onun sorunu damat yapmadı demek ki çünkü düğünün erkek tarafı yapar ama evini filan düzmüştür. Eğer gerçekten maddi durum iyi değilse zora girecekseniz ki demişsiniz daha önce toparlanıp öyle düğün yapıcaz diye ya biraz daha bekleyeceksiniz ya da nikah yapıp aile arası yemek yapacaksınız. Öyle millet sürekli soruyor diye zora girip hemen düğün yapılmaz ayrıca milleti eğlendirmekten başka işe yaramıyor hele gelecek altın para gibi şeyler masrafınızı karşılamayacaksa hiç değmez birkaç saatlik bir şey ama o halanızın dediğini aktarmıştır size illa bizde öyle yapalım manasında dememiştir sade nikahı ancak dullar yapar bizim burada ne demek onu da anlamadım sırf nikahla evlenince evlilik olmuyor mu dullara mı yakışıyor bir tek yani ilk evliliği olanlar da sade nikahla evlenebileceği gibi ki önemli olan nikahın olması bana göre, dul bir insan da ikinci evliliği de olsa güzel bir düğün yapabilir. Böyle kalıplara neden sokuyorlar insanları anlamıyorum.

halanın yada nişanlınızın tavrını bir köşeye bırakarak, nişanı kız tarafı yapar peki siz bir mekan tuturak eğlenceli bir nişan yaptınız mı ?

herkesin evlilik hazırlıklarında beklentileri farklıdır, karşı taraftan bir şeyler isteme hakkınız varsa erkek tarafınında kız ailesinden isteme hakkı vardır düşüncesindeyim.

Dul karı nedir arkadaşlar yaa lütfen yani... Evlenen her ladin DUL KARI olmaya adaydir unutmayin. Daha geçenlerde bosanmis , 7 yasinda kizi olan bir arkadasim evlendi. Ada min da ikinci evliliği. Bir çok insanin ilk evlilikte yapmadiklarini yaptilar iki taraf ta. Gelinlik özel dikildi,kina muhteşemdi, düğün deniz kenarinda on numara bi düğün oldu. . . 'zarimla evleniyorum' kutlamasi mi düğün dediğimiz şey? Yoksa mutlu gününü eş dostla paylaşmak mi?

İşte hala böyle bir zihniyet var canım bende çok şahit oldum kadın 2. evliliği gelinlik giymiş diye vay efendim neden giymiş yakışır mıymış dul kadına gereksizmiş utanmıyor muymuş şok oluyorum valla. Hele bir de düğün yaparsa tamam artık sanki boşa masrafa sokmuş gibi algılıyorlar 2. evliliği olanın hiç birşeye hakkı yok. Yeni evlenen biri de kuru nikah yapabilir düğün de yapabilir ama dul biri de yapabilir bizim burada dula yapılır ancak sade nikah ne demek?

Erkek 4.kez de evlense damatlık giyer ve o çok bilen kadınlarımız buna birşey demez, varsa yoksa hemcinslerine haksızlık etsinler

İyi demişsin canım.
Herkesin hayalleri, beklentileri farklıdır. Halasının kızı öyle istemiş öyle yapmış diye sen de isteklerinden vazgeçecek değilsin.
Zaten abartı bişey de istemiyorum diyosun.
Düğün hayalinse düğün yapılır, geçiştirilmeye çalışılmaz. Bi kere gelin olacaksın sonuçta.

siz kaç yaşındasınız bilmiyorum.. ama benm ailemin maddi durumu yoktur bana destek olamaz diye düşünüp gelecekteki evliliğiniz için naptınız?
çeyiz olayından bahsetmiyorum..
mesela şu parayı biriktireyim beyaz eşyalarımı alırım.. yatak odası kız tarafına aittir. ailemin alma gücü olmayabilirim bunun için para biriktirmeliyim diye düşündünüzmü..
siz çalışıyormusunuz.. yada nişanlınız ne iş yapıyor.. benim hep dediğim bişi var.. borçla evlenmek istemiyorum..

ah bu cahil insanlar..
kendisi öyle yapmış olabilir. sorsun bakalım kızına içinde kalanlar, isteyip ama yapılmayan şeyler olmuş mu diye ki kesin vardır.
sizin yaklaşımınız çok yanlış, fazla çıkış yapıp yanlış konuşmuşsunuz.
gereksiz masraflardan kaçının, ama hayalinizdeki şeylerde olsun tabi ki.
hayatınızda bir kez düğününüz olacak.

Erkeğin maddi gücü yoksada evlenmesin uçgurunada sahip çıksın elin kızınıda rezil etmesin
her kızın ,kadının mesleği yok elinde, birde doğum süreci var , günümüzde düzenli bir geliri olması şart ,yoksa ömür boyu kız ailesi erkeğe yardım etmeye mecbur

hala kızı bu şekilde istemiş olabilir ya da maddi durum yoktur yapamamıştır.bu yüzden "cahil" mi olunuyor çok komik cidden:):)
herkesin her zaman istedikleri olmayabilir hayat şartları sebebi ile...
ayrıca hayatta 1 kez olacak diye ne kadra kesin konuşuyorsunuz,hayat bu ,kimin kaç kere evleneceği nasıl eveleneceği belli olmaz..
tabii ki herkes hayalini gerçeğe dönüştürmek ister ama şartlar çerçevesinde..olmuyuorsa ne yapsın??mesela 1000 tl ye de gelinlik var 100.000 tl ye de..100000 alamadım diye hayalkırıklığı yaşamalıyım :):)

Canım bir çok konuda sana katılırım burda da haklı olduğun yönler var ama evlilik karşılıklı anlayış ve iyi niyetle yürür. Yani kadın nasıl ki ama bak falancanın kızı böyle evleniyor ben de böyle düğün istiyorum derse anlamsızdır, erkeğin de tutup da işte halam böyle dedi, halamın kızı böyle evlendi demesi anlamsız. O öyle saçmalarsa konu sahibinin lafı da cuk oturmuş bence. Mantıklı, bilinçli bir erkek durumumuz budur, sade bir nikah mı olsa der, öyle başkasının aklı ile de değil müstakbel eşiyle ortak karar vermeye çalışırcasına. Ha tabi mantıklı bir erkek de ablasının düğün zamanı karşı tarafa "Aaa yok öyle olmaz, düğün dernek olsun" diyorsa bu cesareti varsa kendi de yapacak bence. Başka şartlarda, başka medeniyetlerde haklısın ama burda bence konu ahibinin lafı tam da cuk oturmuş.

Anlıyorum senin çizmeye çalıştığın bir tablo var. Çok güzel ve olması gereken br tablo. Ama erkek tarafı o tabloya oturmazsa kız tarafını da zorla o tabloya oturtmanın anlamı yok. Anlayış ve özveri karşılıklı olması gereken şeyler.

Bende yorumari okurken senin gibi ayni saskinligi hisettim. Senin yorumunu okuyuncaya kadar yalniz oldugumu sanmistim

Bide yorumlarin en kötüsü "ben dul kadinmiyimda...". Bu forumda nice bosanmis kadinlar var, erkeklerin onlara farkli göz ile bakiyorlar diye yakiniyorlar, gel gör ki kadinlarda ayni seyi yapiyor. Sözün gelisi bile olsa insan nasil bu cümleyi söyler/yazar? Hiçbirimizin durumu belli degil, yarin birgün bosanabilirizde, esimiz ölebilir ve o igrendikleri "dul" tabiri ile yasayabiliriz.

Neyse konuya gelirsek asil benim anlamadigim, bunlar 10 ay nisanliymis, insan hiçmi beraber oturup konusmaz? Bu hayatta ne istediklerini, dügün nasil olmali, bütçe ne kadar gibi? Yani böyle birsey zaten 10 ay konusmamasi ayri bir tuhaf. Ben nisanlanmadan önce bile istediklerimi konusuyordum esim ile beraber, o'da kendi istediklerini felan konusurdu. Nisanlandiktan sonrada beraber oturup bütçeyi, masrafi konusuyorduk ve ona göre hareket ediyorduk.

Konu sahibinin herseyi sadece beklemeye almis. Yani herkes konu sahibi için dört dönsün istiyor, kendiside birsey yapmak istemiyor. Kendi durumu iyi degil fakat herseyi erkek tarafindan bekliyor ki onlarin durumu ne bilmiyoruz.

Az bile söylemişsin

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

2yıllık flört dönemleri olmuş. bu dönemde hiçmi bunları konuşmadılar. kızın düğün isteyeceğini bilememişmi çocuk..
yada kız çocuğunun durumunu bilememişmi.. neler yapmışlar acaba ilerdeki evlilikleri için? bu nasıl kopuk bir ilişkidir anlamadım
kadının mesleği yoksa nişanlısana destek amaçlı gidip bir yere çalışabilirdi..
düğün olmadan neden doğumu karıştırdınız anlamadım..
bazı kadınlar didinir çabalar.. mesleğim olmadan evlenmem der.. ama buda çalışmayan kadınlar tarafından"şanslı hatun" diye tabir edilir..

kızın ailesi ömür boyu çocuga neden yardım edecekmiş ? alan memnun satan memnun bu sorular bizi ilgilendirmez.. cocugun ne iş yaptığıda bizi ilgilendirmez..
kız tarafı herşeyi isterken kendisi acaba neler yaptı ben şahsen onları merak ediyorum. nişanlım halası bana öyle dedi. acaba neden dedi?

Son düzenleme:

Iyide zaten anlayis, saygi yok ise çabalamanin anlami ne? Hatta daha büyük tablodan bakarsak evlenmenin anlami ne? Daha önce yazdigim gibi, neredeyse 1 sene olmus ve dügünün (ki bu en basit konu) nasil olacagina dair ortak fikir bile yok, yani dügünden sonraki hayatlari üzerinde fikirlerinin ortak oldugu ve ya paylasildigini pek düsünemiyorum. Asil sikinti burda basliyor bence.

Yalnız bu konu sahibi kızımız doğuda ,lstanbulda değil

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…