- 25 Ağustos 2011
- 18.321
- 13.421
- 298
Talihsiz bir cümle olmuş bence
Açıkçası ilk evliliğim ve oynamayı sevmediğimden sade bi nikah tercih ettim ( Dul da olsam çalgı seviyosam çaldırırım )
Bu yüzden dullar davulsuz zurnasız evlenir cümlesini garipsedim
Bir de mantıklı düşünmeye çalışarak düğüne harcayacağım parayı ev peşinatıma eklerim dedim, pişman değilim
Hemen hemen her şeyi yarı yarıya üstlenmeme rağmen benim şöyle hayallerim var karşılamıyosan git başkasının kızını al demedim
Tamam kızmakta haklısınız ama cevabınız biraz ağır olmuş
Sanki en önemli şey eşya ve düğün gibi bir çırpıda silebiliyosunuz hayat arkadaşınız olacak kişiyi
Hala, amca ya da komşu her zaman birşeyler der, asıl olan sizin ikinizin ne düşündüğü nasıl sırtlandığıdır hayatı
kesinlikle böyle düşünüyorum bende.
DULLAR çalgısız kelimesine üzüldüm.. belkide dulun daha çok hakkıdır çaldı çengi.. mutsuz bir evlilikten çıkmıştır. hayat yüzüne gülmüştür. yeni bir hayat ona umut versin diye..
İşte hala böyle bir zihniyet var canım bende çok şahit oldum kadın 2. evliliği gelinlik giymiş diye vay efendim neden giymiş yakışır mıymış dul kadına gereksizmiş utanmıyor muymuş şok oluyorum valla. Hele bir de düğün yaparsa tamam artık sanki boşa masrafa sokmuş gibi algılıyorlar 2. evliliği olanın hiç birşeye hakkı yok. Yeni evlenen biri de kuru nikah yapabilir düğün de yapabilir ama dul biri de yapabilir bizim burada dula yapılır ancak sade nikah ne demek?
Iyi geceler kızlar ben 10 Aydır nişanlıyım Ve nisanlimla nişanlanmadan 2 YILDA flört donemimiz oldu. 10 Aydır hiçbir hazırlık yapmadı nisanlim evlilikle alakali Aksam nisanlimla konuştuk halasi gelmiş istanbuldan dün kızını düğün suz dernek siz kuru bir nikâh la evlendirmiş nisanlima da demişki al bir yatak odası kıyın nikahı olsun bitsin benim kızım öğretmen ben hiçbişey istemedim huzurlu olsun yeter demiş. Nisanlimda bunu benim gözüme sokuyor.bende dedimki varsa Halanin başka kızı sana versin masrafsız yapın düğününüzü bedavaya gelmiş olur dedim iyimi ettim kötümu ettim bilmiyorum bi akıl verin haksızmiyim yeterince sabir gösterip beklemisim zaten benimde hayallerim var ama öle pahali hayaller değil.napim siz söyleyin(((
ah bu cahil insanlar..
kendisi öyle yapmış olabilir. sorsun bakalım kızına içinde kalanlar, isteyip ama yapılmayan şeyler olmuş mu diye ki kesin vardır.
sizin yaklaşımınız çok yanlış, fazla çıkış yapıp yanlış konuşmuşsunuz.
gereksiz masraflardan kaçının, ama hayalinizdeki şeylerde olsun tabi ki.
hayatınızda bir kez düğününüz olacak.
Valla bana sorarsanız KÖTÜ etmişsiniz, ne kadar çirkin ve saygısızca bir söz bu böyle. Burada size, "ohh yapıştırmışsın cevabı", "ohh iyi demişsin" diyenler sanırım bekar. Evlilikler böyle, laf yapıştırarak, ağzını lafla kapatarak yada lafı gediğine koymakla yürütülmüyor maalesef. Anlayış, saygı ve sevgi ile yürütülüyor. Bir kere evleniyorum, hayallerimde ki düğün olsun diye diretiyorsunuz, evlendikten sonra borçlar yüzünden birbirinizi yiyorsunuz. O sizin hayallerinize göre yapılan düğün sizin evliliğinizin de hayalerinizde ki gibi olacağının garantisi değil üzgünüm. Sevmek fedakarlıktır, seviyorum ama... diye kurduğunuz cümlelerin hiç bir anlamı yok. Tabi ki karşılıklı olmalı fedakarlıklar, tek taraflı zaten bir yere kadar gider.
Siz düğün hayalleri kurarken ,nişanlınızın maddi durumunu düşünmeye fırsatınız olmuyor galiba. Hayat öyle pembe panjurlu ev, bahçesinden koşan çocuklar kadar toz pembe değil. Halası da kötü birşey söylememiş bana göre, "boşuna masraf yapmayın" demek istemiş ama bunu ifadesi biraz kabaca olmuş. Belki de tarzı budur. Nişanlınızın da gelip aynen size aktarması da ayrıca kaba bir davranış zaten.
Valla bana sorarsanız KÖTÜ etmişsiniz, ne kadar çirkin ve saygısızca bir söz bu böyle. Burada size, "ohh yapıştırmışsın cevabı", "ohh iyi demişsin" diyenler sanırım bekar. Evlilikler böyle, laf yapıştırarak, ağzını lafla kapatarak yada lafı gediğine koymakla yürütülmüyor maalesef. Anlayış, saygı ve sevgi ile yürütülüyor. Bir kere evleniyorum, hayallerimde ki düğün olsun diye diretiyorsunuz, evlendikten sonra borçlar yüzünden birbirinizi yiyorsunuz. O sizin hayallerinize göre yapılan düğün sizin evliliğinizin de hayalerinizde ki gibi olacağının garantisi değil üzgünüm. Sevmek fedakarlıktır, seviyorum ama... diye kurduğunuz cümlelerin hiç bir anlamı yok. Tabi ki karşılıklı olmalı fedakarlıklar, tek taraflı zaten bir yere kadar gider.
Siz düğün hayalleri kurarken ,nişanlınızın maddi durumunu düşünmeye fırsatınız olmuyor galiba. Hayat öyle pembe panjurlu ev, bahçesinden koşan çocuklar kadar toz pembe değil. Halası da kötü birşey söylememiş bana göre, "boşuna masraf yapmayın" demek istemiş ama bunu ifadesi biraz kabaca olmuş. Belki de tarzı budur. Nişanlınızın da gelip aynen size aktarması da ayrıca kaba bir davranış zaten.
Erkeğin maddi gücü yoksada evlenmesin uçgurunada sahip çıksın elin kızınıda rezil etmesin
her kızın ,kadının mesleği yok elinde, birde doğum süreci var , günümüzde düzenli bir geliri olması şart ,yoksa ömür boyu kız ailesi erkeğe yardım etmeye mecbur
Canım bir çok konuda sana katılırım burda da haklı olduğun yönler var ama evlilik karşılıklı anlayış ve iyi niyetle yürür. Yani kadın nasıl ki ama bak falancanın kızı böyle evleniyor ben de böyle düğün istiyorum derse anlamsızdır, erkeğin de tutup da işte halam böyle dedi, halamın kızı böyle evlendi demesi anlamsız. O öyle saçmalarsa konu sahibinin lafı da cuk oturmuş bence. Mantıklı, bilinçli bir erkek durumumuz budur, sade bir nikah mı olsa der, öyle başkasının aklı ile de değil müstakbel eşiyle ortak karar vermeye çalışırcasına. Ha tabi mantıklı bir erkek de ablasının düğün zamanı karşı tarafa "Aaa yok öyle olmaz, düğün dernek olsun" diyorsa bu cesareti varsa kendi de yapacak bence. Başka şartlarda, başka medeniyetlerde haklısın ama burda bence konu ahibinin lafı tam da cuk oturmuş.
Anlıyorum senin çizmeye çalıştığın bir tablo var. Çok güzel ve olması gereken br tablo. Ama erkek tarafı o tabloya oturmazsa kız tarafını da zorla o tabloya oturtmanın anlamı yok. Anlayış ve özveri karşılıklı olması gereken şeyler.
Yalnız bu konu sahibi kızımız doğuda ,lstanbulda değil
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?