halasi nin nisanlima verdiği akıl

Ben her türlü ilişkimde karşımda ki insanın seviyesine değil de, kendi seviyeme göre hareket eder ve konuşurum. Çok şükür Allah'ıma karşıma benim gibi düşünen birini çıkardı. Ama bana seviyesiz konuşmalar yapacak yada benim seviyemi düşürecek tarzda bir insanla olamazdım zaten. Nazik ve anlayışlı konuşmadan anlamayan biri beni hayatımda olamazdı. Çünkü ilişkilerde saygı benim için çok önemlidir, yerlere düşmeye başladıkça sıkıntı artar bana göre. Bu benim bakış açım ve yaşam tarzım tabi ki, herkes aynı olmak durumunda değil.
Dediğim gibi Allah konu sahibinin de, herkesin de gönlüne göre versin.

olur......................

kadın kendi kızı tek yatak odasıyla nikahla gelin oldu diye herkeside o şekilde yönlendiremez bu haddine değil yani tavrın gayette yerinde olmuş..

Her şeyi geçtim, adetinizi falan filan da şu cümleye takıldım. Destek olmakla aileye değer vermek arasında nasıl bir orantı var sizce? Kimse evlilik yaşına gelmiş çocuğuna destek olmak zorunda değil. İçinden geliyorsa, istiyorsa yapar. Yapmıyorsa da iki genç insan birlikte güçleri yettiğince, istekleri doğrultusunda bişeyler yaparlar. Siz ondan bundan bekleyeceğinize siz de destek olun nişanlınıza yapın istediklerinizi.

Af buyur??? Tabiiki destek olmak zorunda anne bana…bu cocuk agac kovugundan cikmadi herhalde dimi?? Anne baba cocugunun egitiminden ve evlenmesinden sorumludur. Dinimize gorede bu boyle…kulturumuze gorede…

Kaldiki iyi bir cevap vermis bu kizcezzz…insan 1 kez evlenmek istiyor..o kadar hayal kurmus..anasi elinde avucundakini bunlara verirken erkek tarafi bi sey yapmayacak oyle mi?? kusura bakmada bu ananin derdine n’olduda kendini paraliyor?? Herkes ustune duseni yapsin…kizin cevabida super kapak olmus nisanli Denen sahisa…zaten burda en cok kizidigim nisanli kisisi…hadi halasi derde, erkege n’oluyor…koyun gibi guduluyor???

O cevabı verdiğinizdeki yüz ifadesini çok merak ettim bende böyle pat diye söylerim cevabımı dumura uğrarlar

Kadınlar Kulübü Mobil uygulaması kullanılarak gönderilmiştir.

çok güzel vermişsin ağzının payını oohhh...
o öyle istemiş öyle yapmış aynısını yapmak zorundamısın yani..
istemediğin hiçbişeyi kabul etme...

ayy düşünsem aklıma gelmez mükemmel bi cevap

niye hazırlık yapmıyor canım? burcu ikizler mi acabaaa?

bana da aynısı oldu. aylarca hiçbir şey yapılmadı sonlara doğru hallederiz diye diye bişeyler halletti güya evlendik borçları bana yıkmaya kalktı taktıklarının peşine düştü 2 ay sürdü evlilik. böyle biriyle evlenmek isteme konusunda kararlı msn?

hadi halası yapmış bir şey, bu da koşup sana yetiştirmiş, yani senin arkanda duran biri değil, işine geldiği gibi.

hakkında hayırlısı olsun

Cevabınız müthiş olmuş
10 numara kapak

Ona her ilişkinin birbirinden farklı ve özel olduğunu
Herkesin hayallerinin, beklentilerinin farklı olduğunu söyleyebilirsiniz

yakında şöyle cümleler duyarsak şaşırmayalım bence oğlan alıyorsunuz kolay mı nişanıda yapın düğünü de yapın evin eşyasınıda tamamlayın biz düğüne gelir otururuz diyen erkekler ve aileleri türeyecek gidiş onu gösteriyor ha bunu yapan ailelerde sonradan oğlumuzu evlendirdik diyor işte o kısım insanı sinir eden
vallahi ben bana değer veren biriyle evlenmek isterim burda demek istediğim insan asgari ücretle çalışırken evine 5000 liralık bir tv alamaz örneğin ama bir defa alınıyor şu bu deyip 1000 liraya kadar bir tv alabilir yada filancanın kızı tvde istememiş buzdolabıda sen al diyebilir

düğün konularınıda buna benzetiyorum ben kız tarafı isteklerinde uçmadıkça çok gerekli olan eşyaların da düğününde olabilecek en iyisi yapılması tarafındayım ama olmuyorsa maddi durum hiç yoksa düşünülür yada evlilik tarihi ertelenir
hiç durumu olmayan yetim bir kız tanıdığımız vardı nişanlısının durumuda hiç yoktu neyse düğün günü geldi çattı çocuk kıza önceden takılan alyansının üstüne bin bir zorlukla incecik bir bileklik almış kız çok sevinçli oldu bu takılınca düğünde arada bir bileklikine bakıp duruyordu bu insanı düşünmektir yoksa nişanlısı diyebilirdi ne var bir kuru nikahla da evlenebiliriz altını mı düşünücem ama yapmadı

bu konuda bir halaya sen kızını nasıl evlendirdiysen evlendirdin sen nasıl yaptıysan herkes öyle yapmak zorunda mı seni sadece kızının oğlunun düğünü bağlar ne bu benim yaptığım doğru dercesine ahkam kesmek
nişanlı ayrı tuhaf yanlız kendisi düğün falan yapmak istemiyor aynı şey ablasına istenince kıyamet kopuyor işte bu iki yüzlü tavırlarda beni delirtiyor

Şimdiye kadar kız aileleri diyordu bunu, biraz da erkek aileleri desin, ne olacak.

iyi etmişsiniz valla ...
ne halaymış be ..
düşman başına ..
nişanlını ara ve beni başkasıyla kıyaslama de ..

Şimdiye kadar kız aileleri diyordu bunu, biraz da erkek aileleri desin, ne olacak.

vallahi benim tanıdıklarıma baktığımda hiç bunu diyenini görmedim en azından nişanı ekstra evin beyaz eşya takımını yaparlar bunun okumuşu da okumamışı da başka şehirlerden olanlarıda ben görmedim bunu diyeni bunu deyincede yani biz hiç bir şeye dokunmuyoruz altın falan istemiyoruza gelir bunun sonucunda da
yani kız tarafı bir şeyde yapmaz istemez de
ama tam dediğim erkek ailelerinde böyle olmuyor genelde önce biz bir şey yapmayız diyorlar sonra oğlumuzu dört dörtlük evlendirdik diyorlar

Bence gayet yerinde bir cevap olmuş. halası kızı bedavaya gitti diye acısını çıkarmaya çalışıyor ama kendi kuyruk acısını neden başkalarının hayallerini bozarak çıkarıyor anlamadım. gitsin dünüründen çıkarsın. herkesin hayali farklıdır. hayallerinizi yaşayın. insan hayata bir kere geliyor. nişanlınız da onu bunu örnek göstermek yerine ne istersin nasıl olsun nasıl mutlu olursun ne yapalım diye oturup sizin fikrinizi alsın beraber karar verin elalemin düşüncesinden ona neymiş anlamadım. siz haklısınız. hayallerinizi asla ama asla başkaları yüzünden ertelemeyin ve vazgeçmeyin... mutluluklar şimdiden..

bızım dememıze kalmamış sen en guzel cevabı yapıştırmışsın zaten aferın kız aklı sıra nışanlında bedavaya getırecek ama yemezler akıllı ol aman

Konu sahibi dışında alıntı yapmak yasak diye biliyorum. Yanlışsa affola.
Benim görüşüme göre anne babanın görevi çocuğuna iyi bir eğitim verdikten, meslek sahibi yaptıktan sonra biter. Geri kalan isteğe bağlıdır. Kızın ailesi istemiş yapmış diye diğer tarafı mecbur bırakmaya hakları yok. İki genç imkanları dahilinde istediklerini çalışır kazanır yaparlar. Armut piş ağzıma düş yaklaşımı bana göre ters. Farkındaysanız arkadaşın söyledikleri ya da yaptıkları konusunda fikir beyan etmedim. Neden benimle tartişmaya girme gereği duydunuz onu da anlamadım.

Öyle şey mi olur canım ? İnsan 1 kere evleniyor.. Bütçesinin elverdiği ölçüde düğün, balayı vs. bu gibi şeyler yapılmalı fikrimce..
Ha ben mesela yeterli maddi imkanı olmayıp yemekli düğün yapanları anlamıyorum, yahu kardeşim madem imkanın yok niye milleti doyuruyorsun ?
O parayla gider borçlarını kapatırsın yani.. Bu tür şeyler masrafa girer işte. Yoksa bence herkes şöyle güzel bir düğünü hak eder insan hayatında 1 kere evleniyor..
Ki zaten siz şaşalı bişey istememişsiniz.. Nişanlınızın halasının yaptığı yanlış, nişanlınızın yaptığı ondan daha büyük yanlış..
Bu düşünceleri ciddiye alıp size çıtlatmamalıydı bile..
Düğün istediğinizde ısrar edin.. Bütçeniz yettiğince bir düğün yapın bence.. İnsanın içinde ukde kalıyor sonra annemden biliyorum..

Son düzenleme:
oturup düzgünce konusun bence anlaması lazım. sonuçta ikinizin de en mutlu günü olacak nasıl böyle bir bencillik yapabilirler ki? ömürde 1 defa oluyor kuru kuru olması taraftarı değilim. masraftan kaçınmak için mi yapıyorlar yoksa hoşlanmadkları için mi gürültüden filan?

Şuan ki durum ne bilmiyorum ama yapıştırdığın cevaba bayıldım ağzına sağlık

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…