• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halk egitim kurslarında kaçak ögrenci...

Allah başka dert vermesin. Biz de derdimiz var sanıyoruz. Siz kadınla ya da hoca ile olumsuz bir sey mi yaşadınız yoksa bu duruma durduk yere kafa yorup dert etmeniz çok garip geldi bana. Adı zaten yoklama da yoksa sertifika da alamaz. Tablo da yapıp satabiliyorsa helal olsun.

Allah başka dert vermesin. Biz de derdimiz var sanıyoruz. Siz kadınla ya da hoca ile olumsuz bir sey mi yaşadınız yoksa bu duruma durduk yere kafa yorup dert etmeniz çok garip geldi bana. Adı zaten yoklama da yoksa sertifika da alamaz. Tablo da yapıp satabiliyorsa helal olsun.
Amin sınıfta yer sıkıntısı çektik ve öğretmen daha çok o bayana yardımcı oldu doğru düzgün soru soramadik.Beni daha çok öğretmenin haksızlık yapması üzdü yoksa bayanla bir alıp veremediğim yok asla.

Bazen kayıt kontenjanı doluyor hanımefendı o yüzden hocalar sız ıstersenız gelın ama kaydınız olmaz der ve kaydı olmayan serftıka alamaz zaten yanı burda kaçak bır durum yok. Ben de halk egıtımde çalıştım ordan bılıyorum.

Bazen kayıt kontenjanı doluyor hanımefendı o yüzden hocalar sız ıstersenız gelın ama kaydınız olmaz der ve kaydı olmayan serftıka alamaz zaten yanı burda kaçak bır durum yok. Ben de halk egıtımde çalıştım Ordan bılıyorum.
Olabilir.Halk eğitim müdürü gelince öğretmen yalan söyledi.Birtek Müdire hanımın haberi yok o halde.

Olabilir.Halk eğitim müdürü gelince öğretmen yalan söyledi.Birtek Müdire hanımın haberi yok o halde.
Bazen sayıyı çok göstermek için de çağırıyorlar kursum kapanmasın dıye müdürün yoklama alacağını tahmin etmedı muhtemelen.

Bazen sayıyı çok göstermek için de çağırıyorlar kursum kapanmasın dıye müdürün yoklama alacağını tahmin etmedı muhtemelen.
Evet ögretmen herkese gelin dedi.Yoklamayı hesaba katmamış.Ben duruma saskınlığımdan siz güzel bayanlara fikir danışmak istedim. Boyle durumlarda bir gece üstüne yatmak iyi galiba.Yarın o bayanın gelebileceğini sanmıyorum çünkü çok utandı.Zaten son gün.
Zaten Halk eğitimin bir ihbar hattı olduğunu sanmıyorum sadece öğretmen kendi utancıyla kalsın bir daha yapamaz sanırım

resepsiyon falan yetmez mit'e haber verin bence o kurtarir milli guvenlik soz konusu
Böyle bir haksızlığa uğradığınız da siz ne yaparsınız?Kural koymaya gerek yok zaten istedigimiz yere girelim ...Hem sınıf küçük başkasının yerini işgal,zamandan çalmak...Suç öğretmende kayıtsız kimseyi alamaz ki kurum müdürü çok katı.

Hoca butun kurs boyunca bir kisiyle ilgilenmiş ve siz soru bile soramamissaniz buna sene içinde itiraz etmeniz daha mantikli olurdu, kacak oldugunu ogrendikten sonra degil.
Ettik dinlemedi.Sonra sonra dedi arada uğradı sagolsun.

Selamünaleyküm Ben ....belediyenin halk eğitime bağlı kadın evinde bir kursuna gidiyorum.Bugün Halk eğitim müdürü sınıfımızı ziyaret etti ve yoklama aldı.O sırada bir bayan hızla sınıftan çıktı ve yanımdaki arkadaşımda yoklama alınırken çıkan bayanın ismini de söyledi fakat bir baktık ki kadının adı yoklama defterinde yok.Ögretmen hemen "o benim eski öğrencim sadece bu günlük burada" dedi.Hepimiz şaşırdık çünkü kadın kurs başından beri bizimleydi.Kursta kaydı yokmuş ve kaçak duruyormuş.Halk eğitim müdürü ile göz göze gelince kafamı " hayır yalan söylüyor "diye salladım.Umarım anlamıştır.
Ögretmende kendini bize çok dürüst tanıttı.Kesin sertifikanızı vericem bir daha kursuma yazılamazsınız,gelemezsiniz dedi ama kendi kacak ögrenci sokmuş.Şimdi kurs müdürünün haberinin olduğunu sanmıyorum.Yarın kursun son günü acaba kaçak öğrenciyi yarın ihbar edeyim mi?
Halk eğitim müdürüne mi söylemeliyim yoksa kursumuzun resepsiyonist bayanına mı önce söylemeliyim?
Kafam karıştı.Eger haksızlığa ses çıkarmaz isek bu devam eder gider.....
Fikirlerinizi alabilir miyim?
Bu kişi başvuruyu kaçırmış olabilir.Öğretmenin komşusu arkadaşı olabilir.Öğretmen müdüre mecburen böyle konuşmuş olabilir çünkü yasak.Doğruyu da söylese müdür insani olarak izin verirdi diye düşünüyorum.Sizinle ne ilgisi var nasıl bir haksızlığa uğradınız onu anlayamadım.Kurs bitince sertifikanızı otomatik alırsınız zaten sorun yok.Öğretmene başka bir sebepten mi kızgınsınız acaba?

Bu kişi başvuruyu kaçırmış olabilir.Öğretmenin komşusu arkadaşı olabilir.Öğretmen müdüre mecburen böyle konuşmuş olabilir çünkü yasak.Doğruyu da söylese müdür insani olarak izin verirdi diye düşünüyorum.Sizinle ne ilgisi var nasıl bir haksızlığa uğradınız onu anlayamadım.Kurs bitince sertifikanızı otomatik alırsınız zaten sorun yok.Öğretmene başka bir sebepten mi kızgınsınız acaba?
O bayanla daha çok ilgilendi bizimle o kadar ilgilenmedi.Soruları alelacele cevaplayın geçiştirdi.Açıkça söyleyeyim Rölyef kursundayım ve öğretmenin bire bir ilgilenmesi gereken bir sanat.

Misafir ogrenci olabilir ama misafir ogrencide kayitli olur eger ogretmen kurum
Mudurununde bilgisi disinda ogrenci aliyorsa evet soylemelisiniz boyle birsey yapamaz hakki yok bende usta ogreticiyim direk mudurunuzle konusabilirsiniz

Selamünaleyküm Ben ....belediyenin halk eğitime bağlı kadın evinde bir kursuna gidiyorum.Bugün Halk eğitim müdürü sınıfımızı ziyaret etti ve yoklama aldı.O sırada bir bayan hızla sınıftan çıktı ve yanımdaki arkadaşımda yoklama alınırken çıkan bayanın ismini de söyledi fakat bir baktık ki kadının adı yoklama defterinde yok.Ögretmen hemen "o benim eski öğrencim sadece bu günlük burada" dedi.Hepimiz şaşırdık çünkü kadın kurs başından beri bizimleydi.Kursta kaydı yokmuş ve kaçak duruyormuş.Halk eğitim müdürü ile göz göze gelince kafamı " hayır yalan söylüyor "diye salladım.Umarım anlamıştır.
Ögretmende kendini bize çok dürüst tanıttı.Kesin sertifikanızı vericem bir daha kursuma yazılamazsınız,gelemezsiniz dedi ama kendi kacak ögrenci sokmuş.Şimdi kurs müdürünün haberinin olduğunu sanmıyorum.Yarın kursun son günü acaba kaçak öğrenciyi yarın ihbar edeyim mi?
Halk eğitim müdürüne mi söylemeliyim yoksa kursumuzun resepsiyonist bayanına mı önce söylemeliyim?
Kafam karıştı.Eger haksızlığa ses çıkarmaz isek bu devam eder gider.....
Fikirlerinizi alabilir miyim?
Burada bahsettiğiniz haksızlık tam olarak nedir?
Size ne gibi zararı var mesela? Gelip orda takılıyor belli ki kime ne gibi zararı var?

Misafir ogrenci olabilir ama misafir ogrencide kayitli olur eger ogretmen kurum
Mudurununde bilgisi disinda ogrenci aliyorsa evet soylemelisiniz boyle birsey yapamaz hakki yok bende usta ogreticiyim direk mudurunuzle konusabilirsiniz
Çok teşekkür ederim profesyonel yorumunuz için.

Size batan ne anlamadım? Ev kadınları hobi olsun diye kaydoluyor genelde o kurslara, kayıtlar da hemen doluyor. Kaydı olmadığı için sertifika da alamaz, belli ki uğraş olsun diye geliyor. Size ne yani? Bana aşırı komik geldi bu kadar dert edinmeniz, bir de müdüre kafa falan sallamışsınız arkadaşını şikayet eden ilkokul çocuğu gibi. Biri malzemeleri harcıyor demiş ama benim annem de o kurslara katılıyordu, boyalarını tuvallerini hep kendileri alıyorlar. Bu kişinin size bir zararı oldu mu? Hem taşkınlık yapan bir tip hem de bedava geliyormuş şikayet edeyim de kurtulalım da demiyorsunuz anladığım kadarıyla. Sattığı tablolardan para kazanıyor demişsiniz, sana ne kardeşim sen de sat kazan çok kolaysa. Ne desem bilemedim, kurs yarın bitiyormuş bence siz hemen yeni bir uğraş bulmaya bakın, belli ki çok ihtiyacınız var kafanızı dağıtmaya.

Yaptigi normal bir sey olsaydi müdüre yalan soylemezdi. Basvuruyu kacirmis olan herkes derse gelebiliyorsa neden basvuru var? Yer isgal ediyor sonucta belki dusunsenize her basvuru kaciranin geldigini...
Bana doğru gelmedi.

Amin sınıfta yer sıkıntısı çektik ve öğretmen daha çok o bayana yardımcı oldu doğru düzgün soru soramadik.Beni daha çok öğretmenin haksızlık yapması üzdü yoksa bayanla bir alıp veremediğim yok asla.
Sırf bir kişi fazla diye mi bu sıkıntıları çektiniz?
Ne kadar abartmışsınız. Bir dönem ben halk eğitim kurslarına katıldım para vermiyorsunuz bedava zaten yapılan iş, malzeme her ne ise kişi kendisi ödüyor.
Bazı kursların adı farklı oluyor ama eğitmen sizi oraya kaydediyor vs değişik durumlar var.
Ama bunun dürüstlükle arkadan iş çevirmekle bir ilgisi yok sistemsel bir hata vardı o noktada.
Ayrıca siz kurs alırken hocadan rica etseydiniz lütfen şu konuda daha çok ilgilenin zorlanıyorum vs deseydiniz veya gerekirse 1 saat geç çıkıp veya erken gelip bir şekilde ayarlasaydınız eminim hoca elinden geleni yapardı.
Bu arada bir hemcinsiniz bırakın da el emeğinden para kazansın ne var bunda ?
Sizde öğrenin ilerde sizde satın ne güzel işte.
Müdürlerde zaten prosedür gereği denetliyorlar arada bir kontrol ediyorlar.
Öyle bir anlatmışsınız ki birileri emeğinize paranıza göz koymuş sizi dolandırmış gibi sanki çok tuhaf bir konu gerçekten .

Back
X