• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halk egitim kurslarında kaçak ögrenci...

O bayanla daha çok ilgilendi bizimle o kadar ilgilenmedi.Soruları alelacele cevaplayın geçiştirdi.Açıkça söyleyeyim Rölyef kursundayım ve öğretmenin bire bir ilgilenmesi gereken bir sanat.
Şikayet edecekseniz bu cümlelerle şikayet etmelisiniz.Kaçak öğrenci meselesini bahane etmek yerine asıl şikayetinizi dile getirin ki kızdığınız öğretmeniniz gibi konuyu saptırıp yalan konuşmayasınız.

Selamünaleyküm Ben ....belediyenin halk eğitime bağlı kadın evinde bir kursuna gidiyorum.Bugün Halk eğitim müdürü sınıfımızı ziyaret etti ve yoklama aldı.O sırada bir bayan hızla sınıftan çıktı ve yanımdaki arkadaşımda yoklama alınırken çıkan bayanın ismini de söyledi fakat bir baktık ki kadının adı yoklama defterinde yok.Ögretmen hemen "o benim eski öğrencim sadece bu günlük burada" dedi.Hepimiz şaşırdık çünkü kadın kurs başından beri bizimleydi.Kursta kaydı yokmuş ve kaçak duruyormuş.Halk eğitim müdürü ile göz göze gelince kafamı " hayır yalan söylüyor "diye salladım.Umarım anlamıştır.
Ögretmende kendini bize çok dürüst tanıttı.Kesin sertifikanızı vericem bir daha kursuma yazılamazsınız,gelemezsiniz dedi ama kendi kacak ögrenci sokmuş.Şimdi kurs müdürünün haberinin olduğunu sanmıyorum.Yarın kursun son günü acaba kaçak öğrenciyi yarın ihbar edeyim mi?
Halk eğitim müdürüne mi söylemeliyim yoksa kursumuzun resepsiyonist bayanına mı önce söylemeliyim?
Kafam karıştı.Eger haksızlığa ses çıkarmaz isek bu devam eder gider.....
Fikirlerinizi alabilir miyim?

Vay be ne haksızlık ne haksızlık yahu işiniz gücünüz yok mu?

Çok benzer bir kursa annem gidiyor. Kafa dağıtmak için, bir şeyler öğrenmek için vs..

Orda bir sürü arkadaşı oldu. Mesela birkaç teyze sizin tabirinizle kaçak (kayıtsız) olarak dikiş öğreniyorlar. Okuma yazmaları olmadığı için ilkokul diplomaları yok o yüzden sağolsun hoca bu şekilde gelin demiş.

Şimdi ise o teyzeler okuma yazma öğrensin diye yine aynı yerde olan okuma yazma kursuna da uazılmalarına vesile olmuş.

Kadınlar, okumayı öğrendikleri zaman resmi kayıt da açacaklar. Şimdi bu hoca kötülük mü yapmış oluyor. Dürüstlüğünden ödün mü vermiş oldu?

Birazda yapıcı, olumlu olun ya ispiyoncu olunca Allah aşkına elinize ne geçecek?

Son düzenleme:
Selamünaleyküm Ben ....belediyenin halk eğitime bağlı kadın evinde bir kursuna gidiyorum.Bugün Halk eğitim müdürü sınıfımızı ziyaret etti ve yoklama aldı.O sırada bir bayan hızla sınıftan çıktı ve yanımdaki arkadaşımda yoklama alınırken çıkan bayanın ismini de söyledi fakat bir baktık ki kadının adı yoklama defterinde yok.Ögretmen hemen "o benim eski öğrencim sadece bu günlük burada" dedi.Hepimiz şaşırdık çünkü kadın kurs başından beri bizimleydi.Kursta kaydı yokmuş ve kaçak duruyormuş.Halk eğitim müdürü ile göz göze gelince kafamı " hayır yalan söylüyor "diye salladım.Umarım anlamıştır.
Ögretmende kendini bize çok dürüst tanıttı.Kesin sertifikanızı vericem bir daha kursuma yazılamazsınız,gelemezsiniz dedi ama kendi kacak ögrenci sokmuş.Şimdi kurs müdürünün haberinin olduğunu sanmıyorum.Yarın kursun son günü acaba kaçak öğrenciyi yarın ihbar edeyim mi?
Halk eğitim müdürüne mi söylemeliyim yoksa kursumuzun resepsiyonist bayanına mı önce söylemeliyim?
Kafam karıştı.Eger haksızlığa ses çıkarmaz isek bu devam eder gider.....
Fikirlerinizi alabilir miyim?
Yetmez gazeteye de ilan verin Birleşmiş milletlere de şikayet edin. Ne histeriklisiniz. Kadın o kadar emek vermiş size kursta

Benim halam yıllarca öğretmenlik Halk egitimde yaptı. Dikiş, nakış gibi alanlarda. Eski öğrencileri kayıtsız geldiği oldu, benimde gidip halamdan ders aldığım oldu. Altı üstü Halk eğitim kursu sanki sertifika verince uzaya gidilecek.

Annem rölyef kursuna gitti. Kolay bir şey değil ama bence sizin tepkiniz fazla. Hocaya seslendiğiniz zaman bakmadiysa, sizinle ilgilenmediyse bu konu hakkında konuşmanız. lazımdı

Niye bu kadar kişiye normal geldi anlamadım. Eğer ortada bir yanlış olmasaydı öğretmen müdürün yanında saklama gereği duymazdı. Sakladığına göre yanlış yapıyor demek ki.
Diğer kadın da öğretmen de masum değil.

Kaç yaşındasınız bilemiyorum ama tavrınız ve cevaplarınız bana ergenlik çağındaki henüz olgunlaşmamış bir genci anımsattı. Madem dediğiniz gibi konu diğer hanımefendinin kaçak olarak gelmesi değil, öğretmenin sizle ilgilenmiyor oluşu o zaman bunu daha önce şikayet etmeliydiniz. O zaman haklı durumda olurdunuz. Ama bunca zaman şikayet etmemişsiniz kurs bitmiş hocanın kayıtsız birini aldığı ortaya çıkmış şimdi kime şikayet etsem diye koşturuyosunuz. Hocanın haklı olduğunu savunmuyorum evet sonuçta kayıt dışı öğrenci almış ama herkesin kendi malzemelerini alarak geldiği bir kursta niye sizin hakkınıza girmiş oluyor diğer kişi anlayamadım. Madem hoca bu kadar açık ve net bir şekilde diğer öğrenciyle ilgilenip sizlere hiç zaman ayırmadı o zaman kurstaki geri kalan bütün öğrenciler de buna şikayet ederdi diye düşünüyorum. Bana yaptığınız sadece kıskançlık veya çekememezlik gibi geldi

Amin sınıfta yer sıkıntısı çektik ve öğretmen daha çok o bayana yardımcı oldu doğru düzgün soru soramadik.Beni daha çok öğretmenin haksızlık yapması üzdü yoksa bayanla bir alıp veremediğim yok asla.
Baydınız cidden :işsiz:
Neden kadın demekten imtina ediyorsunuz

Ay bilemedim ben umursamazdım muhtemelen sende umursamazdın ama belli ki o kişiye birşey yüzünden takmışsın ayrıca halk eğitimde kullanılan şeyleri biz aliyoruz diye biliyorum devletin malı kullanılmıyor

Size batan ne anlamadım? Ev kadınları hobi olsun diye kaydoluyor genelde o kurslara, kayıtlar da hemen doluyor. Kaydı olmadığı için sertifika da alamaz, belli ki uğraş olsun diye geliyor. Size ne yani? Bana aşırı komik geldi bu kadar dert edinmeniz, bir de müdüre kafa falan sallamışsınız arkadaşını şikayet eden ilkokul çocuğu gibi. Biri malzemeleri harcıyor demiş ama benim annem de o kurslara katılıyordu, boyalarını tuvallerini hep kendileri alıyorlar. Bu kişinin size bir zararı oldu mu? Hem taşkınlık yapan bir tip hem de bedava geliyormuş şikayet edeyim de kurtulalım da demiyorsunuz anladığım kadarıyla. Sattığı tablolardan para kazanıyor demişsiniz, sana ne kardeşim sen de sat kazan çok kolaysa. Ne desem bilemedim, kurs yarın bitiyormuş bence siz hemen yeni bir uğraş bulmaya bakın, belli ki çok ihtiyacınız var kafanızı dağıtmaya.
Nasıl size batan ne? Kayıt dolmuşsa yedekte bekler, yer boşalmazsa başka bir zaman tekrar dener. Ölüm kalım meselesi de mi kaçak giriyor?

Kurslarda misafir öğrenci yasak. Kursu tekrar almak isteyen de tekrar kaydolup öyle katılım sağlamak zorunda. Tekrar kaydolursa sertifika alamaz. Ayrıca bir kişinin bile artması öğrenciler üzerindeki ilgiyi azaltıyor ve çalışma alanını daraltıyor ki zaten eğitmen vaktini daha çok kayıtsız öğrenciye ayırmış.

Benim halam yıllarca öğretmenlik Halk egitimde yaptı. Dikiş, nakış gibi alanlarda. Eski öğrencileri kayıtsız geldiği oldu, benimde gidip halamdan ders aldığım oldu. Altı üstü Halk eğitim kursu sanki sertifika verince uzaya gidilecek.
Dikiş kursuna gitti ben de. Hocanın birkaç defa farklı gündeki kursiyerleri geldi, kimi zaman da binadaki personel. Zaten makine ve çizim ve kesim yapacak masa kısıtlı, niye biz bir şeyleri tam öğrenemeden kursu bitirelim?

Kimi öğrenmek kimi ise kariyeri için gidiyor. Kendime sadece 3 parça bir şey dikebildim. Pek de bir şey öğrenemedim. Sertifikam oldu ama öğrenememişim, napayım sertifikayı? Dışarıdan gelenler ise hocanın desteğiyle elbiselerini dikip gittiler. Hoca kursun son günü sizinle ilgilenemedim de dedi ama ne çare?

Bazıları da ücretli malzemeden bahsetmiş. Daha uyguna gelmesi için ortak alınabiliyor veya bazen zorunlu oluyor.

Konu sahibi, sertifikanız basılsın, sonrasında CİMER'den şikayet edin gitsin. Üşenirim diyorsanız da idareye gidip belirtin. Öbür sefere öğretmen, kurallara riayet ederek hareket eder.

Aman nolacak, ne var bunda diye diye ne hallere geldik, geliyoruz.

Yetmez gazeteye de ilan verin Birleşmiş milletlere de şikayet edin. Ne histeriklisiniz. Kadın o kadar emek vermiş size kursta
Ülkemizdeki kaçaklar bu kadar şikayet edilmedi kimler geldi kimler geçti fon müziği gibi her neyse evet şikayet etsin herşeyi şikayet ederiz herşeyden şikayet ederiz bari şu ay biraz az şikayet etsek tabi siz bilirsiniz .Konu sahibi siz öğretmene sinir olmuşsunuz artık elinizmi yatkın değil o kursa yada yetenek kısmında mi sorun onu bilemem takmişsiniz bir kere fakat belki de bir kere olsun 3 güne bitecek dediğiniz bir halk eğitim kursunda biraz yapıcı olursanız belki bu hoşluk iyi birşey olarak size geri döner enerji meselesi kimbilir .Ayrıca yüzlerce sertifikasi olan var sertifika değil en iyi yaptığın şeyde para kazanılıyor halk eğitim merkezlerini bu kadarda abartmaya gerek yok zaten süper ogrenilmiyor orada etkin olunmayan alan

Nasıl size batan ne? Kayıt dolmuşsa yedekte bekler, yer boşalmazsa başka bir zaman tekrar dener. Ölüm kalım meselesi de mi kaçak giriyor?

Kurslarda misafir öğrenci yasak. Kursu tekrar almak isteyen de tekrar kaydolup öyle katılım sağlamak zorunda. Tekrar kaydolursa sertifika alamaz. Ayrıca bir kişinin bile artması öğrenciler üzerindeki ilgiyi azaltıyor ve çalışma alanını daraltıyor ki zaten eğitmen vaktini daha çok kayıtsız öğrenciye ayırmış.
Yapılan zaten doğru değil ama yana yakıla nereye gitsem de şikayet etsem diye düşünmeye ne gerek var? Şahsen böyle bir şey için ne bu kadar düşünmek sitelere konu açmak dert edinmek normal gelmiyor. Kurs yarın bitiyormuş zaten, konu sahibinin adalet duygusuyla değil de hocanın diğerlerine daha az ilgi gösterdiğini düşündüğü için ders olsun diye şikayet etmek istediği de ortada. Ekonominin hali ortada, büyük ihtimal kendine hobi edinmek isteyen bir kadın gelmiş kimseye zararı olmadan işine bakıyor. Doğru demiyorum, olan olmuş, dert edecek bir şey yok diyorum. Cimere yazın diyorsunuz bir de, yok içişleri bakanını arayalım

Evet ögretmen herkese gelin dedi.Yoklamayı hesaba katmamış.Ben duruma saskınlığımdan siz güzel bayanlara fikir danışmak istedim. Boyle durumlarda bir gece üstüne yatmak iyi galiba.Yarın o bayanın gelebileceğini sanmıyorum çünkü çok utandı.Zaten son gün.
Zaten Halk eğitimin bir ihbar hattı olduğunu sanmıyorum sadece öğretmen kendi utancıyla kalsın bir daha yapamaz sanırım
Size emek vermiş kadın, size hiçbir kötülük yapmadığı halde dediklerinize bakın. Utancıyla kalsınmış. Utanacak be yapmış? Vardır mantıklı bir sebebi kayıtsız olmasının diğer kadının belki de. Öğretmeni doktoru vs iki karşılaştılar diye, satın aldığını sananlardansınız galiba .

Ögretmen ona ayırdığı zamanı bize ayırmadı.Gittigim kurs teke tek ilgilenilmesi gereken bir kurs.ve sınıf küçük fazla masa açıp çalışmak zorundayız.Biz bir tablo yapana kadar ogretmen kadına yardım etti 5 tablo yaptılar....Sadece fikir danısıyorum kızmanızı gerektirecek bir durum yok

Sattığı tablolardan para kazanıyor
Tablo satan kadının maddi koşullarını biliyor musunuz? Belki zor durumdadır o yüzden yardım edilmiştir🙄

Back
X