• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Halk egitim kurslarında kaçak ögrenci...

Ortada bi haksızlık ve yanlış var ama yanlışı yapana değil de karşı çıkana tepki göstermiş çoğunluk şaşırdım. Madem herkes kaçak girebiliyor kayıt olmanın bunun için uğraşmanın ne anlamı kaldı. Hoca da yanlış olduğunun farkında ki yalan söylemiş.

Şikayet eder misiniz bilmiyorum ama rahatsız olmanıza hak verdim ben
Aynı düşüncedeyim. Bizim millet alışmış her yerde dayın varsa girersin mevzusuna. Yorumlarda bana dokunmayan yılan bin yaşasın muhabbetleri. Hoş değil bunlar. Kadın söylüyor işte, millete dürüstlük dersi vermeye çalışıp yakınını kuralları gözetmeksizin kafasına göre almış kursa. Başka biri gitse kuralları gözetip kesinlikle almayacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu durumda çifte standart.. Ülkenin genelinde olduğu gibi, birilerine kurallar geçerliyken yandaşsan "buyur, geç" .. Herkes için uygulamayacağı iltiması tanıdığı bir kişiye de uygulayamaz. Haksızlığı görüp susmak ya da susmamak size kalmış ama tam o anda tepki verilmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Keşke o anda herkesin içinde söyleseydiniz.

Ay gerçekten sizin gibi insanları asla ama asla anlayamıyorum ben, ne geçecek elinize kadına / öğretmene zarar gelse? Nasıl bir tatmin ihtiyacı bu? Kötülükten beslenmek neden?

1) Alt tarafı haftada 1-2 sa gidilen basit bir halk eğitim kursu, uni diploması değil 2) halk eğitimlerde herkes kendi kullandıklarını alır, kadının kaynakları kullandığı iddianız düpedüz yalan 3) böylesi bir ekonomik krizde kadıncağız bir şeyler yapıp satmak istemiş, öğretmen de yardımcı olmuş, kimseye bir zararları olmamış, arkasında ne gibi bir hikaye olabilir, halk eğitimde aldıkları kursla sanat kaçakçılığı zinciri mi kurmuşlar sizce? Ya da orada 2 takılmayla milyon dolarlık sanatçı mı oldu?

asıl kendinize sormanız gerekeni yazayım ben: “neden böyle bir insan olduğunuz”

Haklısınız tabiki. Öyle ya da böyle siz kaydolmaya hak kazanmışsınız. Ama hocanın size ayıracağı mesainin bir kısmı kayıt olmayan birine de harcanıyor. İtiraz ederdim her türlü haksızlık. Ortada öyle ya da böyle bir haksızlık var. Zaten bu ülke her şeye amaaan dediğimiz için bugün bu halde. Adı üstünde Halk eğitim. Orası da bir eğitim kurumu. Eğitmenler saat başı belli bir kontenjan dahilinde ücret alıyor, kayıt olacaksın öyle geleceksin. Kurumlardaki başı boşluktan nefret ediyorum.

Ben satış yapmıyorum ki.Yapanın kazancı bol olsun.Ben kadından çok öğretmenin yaptığına içerledim.Eski öğrencisi değil yeni öğrencisinin akrabası.Ogretmen hem dürüstlük dersi verip hemde böyle birsey yapınca hepimizi şaşırdık.
Öğretmen babanızı mı öldürdü neye içerliyorsunuz? Koca kadınsınız derdinizi anlatırsınız öğretmene biter, kurs bitmiş gitmiş, arkasından sinsice oraya mı şikayet etsem buraya mı şikayet etsem, aferin size

resepsiyon falan yetmez mit'e haber verin bence o kurtarir milli guvenlik soz konusu
Ahahahahhw +1 dir ya
Böyle bir haksızlığa uğradığınız da siz ne yaparsınız?Kural koymaya gerek yok zaten istedigimiz yere girelim ...Hem sınıf küçük başkasının yerini işgal,zamandan çalmak...Suç öğretmende kayıtsız kimseyi alamaz ki kurum müdürü çok katı.
Aman ne sınıfmış ne kursmuş sizinki ya
Size batan ne anlamadım? Ev kadınları hobi olsun diye kaydoluyor genelde o kurslara, kayıtlar da hemen doluyor. Kaydı olmadığı için sertifika da alamaz, belli ki uğraş olsun diye geliyor. Size ne yani? Bana aşırı komik geldi bu kadar dert edinmeniz, bir de müdüre kafa falan sallamışsınız arkadaşını şikayet eden ilkokul çocuğu gibi. Biri malzemeleri harcıyor demiş ama benim annem de o kurslara katılıyordu, boyalarını tuvallerini hep kendileri alıyorlar. Bu kişinin size bir zararı oldu mu? Hem taşkınlık yapan bir tip hem de bedava geliyormuş şikayet edeyim de kurtulalım da demiyorsunuz anladığım kadarıyla. Sattığı tablolardan para kazanıyor demişsiniz, sana ne kardeşim sen de sat kazan çok kolaysa. Ne desem bilemedim, kurs yarın bitiyormuş bence siz hemen yeni bir uğraş bulmaya bakın, belli ki çok ihtiyacınız var kafanızı dağıtmaya.
Elinize sağlık da bazısına ne desen boş
Size emek vermiş kadın, size hiçbir kötülük yapmadığı halde dediklerinize bakın. Utancıyla kalsınmış. Utanacak be yapmış? Vardır mantıklı bir sebebi kayıtsız olmasının diğer kadının belki de. Öğretmeni doktoru vs iki karşılaştılar diye, satın aldığını sananlardansınız galiba .
+1

Niye bu kadar kişiye normal geldi anlamadım. Eğer ortada bir yanlış olmasaydı öğretmen müdürün yanında saklama gereği duymazdı. Sakladığına göre yanlış yapıyor demek ki.
Diğer kadın da öğretmen de masum değil.
Öyle ya da böyle bir kurumda usulsüzlük yapılıyor amaan ne olacak deniyor. Başka yerde yapılsa böyle bir tepki verilir miydi, sanmam.

Konu başlığına bakın sanki tüm Türkiyede ki kurslar bunu yapıyormuş gibi.

Zaten müdürün yoklama aldığını gören hoca bir daha bunu yapmayacaktır

Sen sadece birinin ekmeğiyle oynamış olacaksın.

Bence söyleyin.o zaman neden kurallar var herkes ne olacak ki kadın sertifika almayacak ki karışma yazmış.Ben kurallara uyan düzgün bir vatandaşken neden buna göz yumayım.Yanlış bir şeyin sonu kimseye zarar vermiyor diye doğru olmuyor.İşte bu yüzden ahlak olarak zayıf kalıyoruz.

Aynı düşüncedeyim. Bizim millet alışmış her yerde dayın varsa girersin mevzusuna. Yorumlarda bana dokunmayan yılan bin yaşasın muhabbetleri. Hoş değil bunlar. Kadın söylüyor işte, millete dürüstlük dersi vermeye çalışıp yakınını kuralları gözetmeksizin kafasına göre almış kursa. Başka biri gitse kuralları gözetip kesinlikle almayacağını hepimiz gayet iyi biliyoruz. Bu durumda çifte standart.. Ülkenin genelinde olduğu gibi, birilerine kurallar geçerliyken yandaşsan "buyur, geç" .. Herkes için uygulamayacağı iltiması tanıdığı bir kişiye de uygulayamaz. Haksızlığı görüp susmak ya da susmamak size kalmış ama tam o anda tepki verilmesi gereken bir durum olduğunu düşünüyorum. Keşke o anda herkesin içinde söyleseydiniz.

Yorumlardan sa goruldugu uzere milletin cebinden para filan cikmadigi surece kendine dokunmadikca hicbir kurala uyulmak zorunda değil, uymaya calişana da baski yaparlar
Yiiiilllar evvel toplu taşimada dikkatimi cekmisti. Sofor duraktan yeni ayrilmisti vatandasin biri de kapiya tiklamaya basladi hani sofor dursun kendisini alsin diye ama orasi durak degildi. Sofor almayacakti ama icerdeki insanlar basladi soylenmeye "al, alsan ne olacak, yagmur yagiyor al" sofore baski uygulayip kapiyi actirmislardi.
Hic bisey degismemis hala ayni kafa insanlar...

Cebinizden para cikmadikca kural olmasin, hindistan gibi yaşayin ne diyelim.

sizi niye bu kadar rahatsız etti ki ?

Konu sahibi, sertifikanız basılsın, sonrasında CİMER'den şikayet edin gitsin. Üşenirim diyorsanız da idareye gidip belirtin. Öbür sefere öğretmen, kurallara riayet ederek hareket eder.

Aman nolacak, ne var bunda diye diye ne hallere geldik, geliyoruz.
Evet ne var bunda diyip sonra da memleket ne hale geldi diyoruz.
Yorumunuz için teşekkür ederim

Hepinize çok teşekkür ederim değişik yorumlar olması güzel,yorum saygı çerçevesinde yapıldığı sürece asla gocunmam.Mesele ne para kazanmak ne de birine kafayı takmak.Zamanımız kısıtlı olduğu halde kayıtsız bir öğrenci için zamanımızın çalınması ve yer sıkıntısı yaşanması.Benim gibi birçok bayan çok yardım alamadı.Ama bilirsiniz çoğu kişi sizler gibi amaannn bosverci olduğu için kimse birsey yapmıyor.tekrar teşekkürler

Tablo satan kadının maddi koşullarını biliyor musunuz? Belki zor durumdadır o yüzden yardım edilmiştir🙄
Evet Fethiyede dükkanı var durumu gayet iyi.Allah daha çok versin kadınla sorunum yok.benim takıldığım öğretmenin yaptığı kurallara aykırı.Bende her istediğim yere gireyim o zaman .Kurallara ne gerek var?

Hepinize çok teşekkür ederim değişik yorumlar olması güzel,yorum saygı çerçevesinde yapıldığı sürece asla gocunmam.Mesele ne para kazanmak ne de birine kafayı takmak.Zamanımız kısıtlı olduğu halde kayıtsız bir öğrenci için zamanımızın çalınması ve yer sıkıntısı yaşanması.Benim gibi birçok bayan çok yardım alamadı.Ama bilirsiniz çoğu kişi sizler gibi amaannn bosverci olduğu için kimse birsey yapmıyor.tekrar teşekkürler
bence bunu ilk yorumunuza ekleyin.

Evet ne var bunda diyip sonra da memleket ne hale geldi diyoruz.
Yorumunuz için teşekkür ederim
O baska bu baska. Memlekette olan bitene bi sey demez sizin gibiler ama eften puften olaylarin pesine duser kisisel garezden.
Her sey bitti el isi kursuna gelen "kacak" ogrenci sorun oldu. Bak banlanmak istemiyorum diye bu kadar yaziyorum. Varsin kursta kacak olsun ya..
Hak savunmak onemlidir ama biraz neyi savunuyorum diye de once bi bakmak lazim. Senin icin de guzel bir davranis degil bu, hayatin bu kadar degersiz mi senin? Bi konuda harekete gecmeden once ugrastigina deger mi bunu dusunmelisin her zaman

Sattığı tablolardan para kazanıyor
Belki paraya ihtiyacı var ev geçindiriyor bilemeyiz. Ben eğer ki bana bir taşkınlığı yoksa şikayet etmezdim. Karşı tarafın durumunu bilmiyoruz isminin verilmesini istemiyor olabilir korkuğu şeyler olabilir.

Belki paraya ihtiyacı var ev geçindiriyor bilemeyiz. Ben eğer ki bana bir taşkınlığı yoksa şikayet etmezdim. Karşı tarafın durumunu bilmiyoruz isminin verilmesini istemiyor olabilir korkuğu şeyler olabilir.
Evet haklısınız olabilir.

Selamünaleyküm Ben ....belediyenin halk eğitime bağlı kadın evinde bir kursuna gidiyorum.Bugün Halk eğitim müdürü sınıfımızı ziyaret etti ve yoklama aldı.O sırada bir bayan hızla sınıftan çıktı ve yanımdaki arkadaşımda yoklama alınırken çıkan bayanın ismini de söyledi fakat bir baktık ki kadının adı yoklama defterinde yok.Ögretmen hemen "o benim eski öğrencim sadece bu günlük burada" dedi.Hepimiz şaşırdık çünkü kadın kurs başından beri bizimleydi.Kursta kaydı yokmuş ve kaçak duruyormuş.Halk eğitim müdürü ile göz göze gelince kafamı " hayır yalan söylüyor "diye salladım.Umarım anlamıştır.
Ögretmende kendini bize çok dürüst tanıttı.Kesin sertifikanızı vericem bir daha kursuma yazılamazsınız,gelemezsiniz dedi ama kendi kacak ögrenci sokmuş.Şimdi kurs müdürünün haberinin olduğunu sanmıyorum.Yarın kursun son günü acaba kaçak öğrenciyi yarın ihbar edeyim mi?
Halk eğitim müdürüne mi söylemeliyim yoksa kursumuzun resepsiyonist bayanına mı önce söylemeliyim?
Kafam karıştı.Eger haksızlığa ses çıkarmaz isek bu devam eder gider.....
Fikirlerinizi alabilir miyim?

Back
X