bu yazıyı diikkatle okuyun,işte bu durumumuza gelmemize sebep bu tarz kafalardır. halkı küçümsemektir.
işte bu konuda bu gazetecinin bu yazısından etkilenerek yazılmıuş. kara insanı yok deniz insanı et yenince kısa bacaklı olma. yok balık yemek şart yok patlıcan közlemek lazım. balık yiyince modern olacağız bak bak. ya solungqçlarımız çıkarsa diyeceğim geldi. bu halkını nasıl küçümsemektir inanıulır gibi. değil. bizi bu duruma getiren bu kafalar işte.yazıyı okudum
ve ne diyeceğimi bilemiyorum
nasıl bi düşünce tarzı nası bi özentilik nası küçüksemek bu
maalesef her kesimde böyle yazarlar var ve ben kendilerini okumamayı tercih ediyorum
çok kaliteli yazarlarımız varken neden böylelerinin yazılarını okuyalım ki
maalesef böyle düşünenler de çok oky
bu zihniyetler var olduğu için halk samimi bulmuyor
bizlere makarnacı koyun kıllı bacak yok bilmem ne derken sesiniz çıkmıyorda zübbe denilince çoşmuşsunuz
Türkiye toplumunun basireti, demokrasi bilinci bu ülkeye nefret tohumları ekmeye çalışan, milletin mahremiyetine tecavüz eden, ekmeğine göz diken, toplumun geleceğini çalmak için şeytanla bile ittifak kuran "nefret kulübü"nün topunu birden sandığa gömdü.
Siyasi tarihimizin bütün dönemlerini iyi analiz ettiğimizde, ülkeye ve millete yönelen bütün tehdit dönemlerinde toplumun nasıl bir basiret örneği sergilediğini, sandık düşmanlarına nasıl bir demokrasi dersi verdiğini çok iyi görürüz.
Artık elimizde zengin bir tecrübe var… Tarihimizde darbe kokusunun alındığı, korkunun zirve yaptığı bütün dönemlerde sessiz yığınlar kenara çekilir ve sandıkta sırasının gelmesini bekler.
Malum 17 Aralık'taki karanlık saldırının ardından Pensilvanya'nın öncülüğünde aynı nefret havuzunda bir araya gelen mahfiller topluma inanılmaz hakaretler yaptılar, kasetlerle tapelerle kişilerin yatak odasına kadar girme cüretinde bulundular, şantaj ve montaj kasetleriyle herkesi tehdit ettiler. Beddua seanslarıyla İslam medeniyetinin hiçbir döneminde görülmeyen bir utanca imza attılar. Karanlık bir istihbaratçı mantığıyla tek tek bütün toplum bireylerinin içine korku saldılar.
Ta Gezi'deki demokrasiye karşı yapılan kalkışmadan bu yana toplum yakıp yıkanları hafızasına nakşetti…
Kendisini makarnacı diye aşağılayan liberal züppelere, başı sıkışınca cuntacılara koşan, darbe çağrısı yapan devrimci faşistlere sabretti…
Hiçbir ahlaki değer tanımadan, Başbakan'a, ailesine küfreden, millete hakaret eden ağzı bozuk sahte aydınlara sabretti ama bir yere not etti…
Beddua seanslarıyla din bezirganlığı yapanlara sabretti ama onları çok iyi tanıdı…
Kıyafet değiştirerek demokrasiyi hedef alan yeni cunta taşeronları gördü ve hafızasına kaydetti…
Bıkmadan, usanmadan "diktatör masalları" üreten demokrat kılıklı avanak liberalleri en süfli halleriyle tanıdı ve bir yere not etti…
Ve 30 Mart'ta konuşma sırası kendisine gelince o konuştu… Türk'üyle, Kürt'üyle, Alevi'siyle, Sünni'siyle, azınlıklarıyla sabır ve ferasetle 30 Mart'ı bekleyen sessiz yığınlar sandıkta, "Darbeyi, demokrasiye uzanan elleri görüyoruz. Biz on iki yıldır yaşadığımız demokrasi ortamından, özgürlüklerden, barıştan, ekonomik kalkınmadan ve de istikrardan memnunuz" diyerek güçlü bir demokrasi sesi yükseltti.
Şimdi bu sarsılmaz demokrasi iradesi ve Tayyip Erdoğan'ın benzersiz seçim zaferi karşısında Fethullah Gülen ve darbe rüyası gören ortakları için muhasebe zamanı… Bundan sonra ya millet iradesine teslim olacaklar ya da şantajlı, montajlı darbe rüyaları görmeye devam edecekler.
Ama unutmayalım ki geçmişte askeri ve yargısal vesayeti, Balyoz'lu, Ergenekon'lu darbe girişimlerini bitiren bu toplum Pensilvanya markasıyla sunulan kılık değiştirmiş yeni darbe girişimini de 30 Mart'ta sandıkta püskürtmüştür.
Kabul edin artık kaybettiniz. Bu millet o çok güvendiğiniz tape cumhuriyetini de, paralel yapının resmi yayın organı gibi çalışan medyayı da sandığa gömdü. Ve unutmayın bu toplumun umudu vesayette değil, demokrasidedir…
http://www.aksam.com.tr/yazarlar/mehmet-ocaktan/halki-asagilayan-zuppelere-kapak-olsun/haber-296380
bizlere makarnacı koyun kıllı bacak yok bilmem ne derken sesiniz çıkmıyorda zübbe denilince çoşmuşsunuz
Ben hala dünkü, kürtlere özerklik veridiği konusunda takılı kaldım.
böyle konulara yazasım bile gelmiyor.
güzel ülkem ne hale geldi çok üzgünüm dünden berii
sizin deyiminizle sizlere "makarnacı koyun kıllı bacak yok bilmem ne" denilen bir başlık görmedim şimdiye kadar kk da. 3-5 kişiden duyduğunuz hakaretleri de herkes söylemiş gibi lanse edemezsiniz. Türkiye'nin, türk halkının geldiği durum gerçekten içler acısı yazık... çok yazık.
Düzeltme; Sizden sonra baya yorum yapılmış öyle bir başlık görmedim demiştim kk da ama sanırım varmış keşke denk gelseydim ona tepkim daha büyük olurdu.
Ama şunu unutmamalıyız 3-5 kendini bilmez makarnacı ya da başka bir şey diyor diye ya da 3-5 kişi züppe diyor diye bizler bilinçlı okur-yazar ne dediğini bilen mantıklı düşünebilen aklı olan halk olarak onların ekmeğine yağ sürmemeli ve söylemleri günlük konuşmalarımızda kullanmamalıyız.
Her düşüncede insanın bu konuda sağ duyulu olması gerekiyor.
Canım o başlıkta bizlerden birinin yazdığı bir konu değildi zaten yine onlar tarafından bakın bize ne deniyor gibisinden açılan bir başlıktı. Burada o kesime ya da bu kesime hakaret eden yazıları paylaşmasak yani burada paylaşınca o düşünceyi benimsemiş oluyorsunuz yani alenen züppe diyorsunuz size burada bizim kesimden hakaret içeren konu yazan olmadı hep hükümetle ilgili şeyler yazıldı konu olarak kişisel değil ama siz alıntı adı altında sürekli hakaret yazıları yazıp başkası yazmış canımm bende paylaştım bahanesi altına saklanıyorsunuz ya da yine bu kişi gibi densiz birinin size karşı yazdığı koyun, kıllı bacaklı gibi şeyleri paylaşıp bakın bize ne söyleniyor diye kızıyorsunuz.
çok önceden okuduğum bi kitapta kurtuluş savaşından sonra devletlerin halkın kenetlenmesinden korktukları ve bu sebeple strateji değiştirip halkı bölme planlarını devreye yavaş yavaş koyduklarını yazıyordu
ta o zamandan bu yana işleyen bir takım stratejiler varmış
:) taraflar karıştı sanırım. başlıkların açıkcası kimler tarafından açıldığını çok takip edemedim. Ben de o züppe denilen kesime giriorum onlara göre. Ama aslında bnm söylemek istediğim 1 kişi çıkıp züppe dedi diye ya da bi kişi çıkıp makarnacı fln dedi diye bunları forumda ya da günlük yaşamda kullanmak senin de deiğin gibi bu düşünceyi benimsemek anlamına geliyor.
Ben takip ettiğim için söyledim canım ya alıntı yazılarla bakın işte sizin zihniyetiniz bu deyip genelleme yapılıyor ya da yine alıntı bahanesi altında bize hakaret içeren şeyler yazılıyor oysa insanların kendi rahatsız olduğu şeyi başkasına yapmaması lazım bana göre bu yazı alıntı yazı adı altında edilen bir hakarettir ve bu yazılan paylaşılması yasak olmalı. Benim tarafımı tutan bir yazar da öbür tarafa hakaret etse tepki veriyorum. Kendi düşüncelerini yazamayacakları için başkası yazmış deyip topu atıyorlar. Mesela sosyal medya da bugün karşı partiden biri yine koyunların resmini paylaşmış karşısına domuz koymuş birkaç tane. İşte bize koyun diyenler diyor koyunlar domuzlara öyle bir şey yani o kadar kızdım ki kendisine koyun dendiği için kızan birinin karşındakine domuz demesi, bunu genellemesi. Domuz dinimizce günah yani bu benzetme nasıl yapılır Nihat Doğan yapmıştı twitter da üyeliği hacklendi oradan esinlendi galiba.. cevap yazmak istedim ama değmez dedim sonra laf söylemeye bile direkt engelledim sildim ki aynı işyerinde çalışıyoruz aynı kolidorda daha da yüzüne de bakmam.
bu yazıyı diikkatle okuyun,işte bu durumumuza gelmemize sebep bu tarz kafalardır. halkı küçümsemektir.
zamanında çok olay olmuştu bu yazı. 30pembe bundan bahsediyor. yazıyı yazanda.Ya ben o killici bacaka kadar okuymadim. Ilk bastan bile belli, halki küçümsedigini. Bu nasil bir terbiyesiz yazi ya?
zamanında çok olay olmuştu bu yazı. 30pembe bundan bahsediyor. yazıyı yazanda.
ama işte bir kaç kendini bilmezin düşüncesi herkesi bağlamaz.
yada karşıt görüşteki insanlar hepiniz böylesiniz demekte bunu yazan kadar taraflıdır ve yanlıştır.
siz demiş ya 30pembe. değil işte.siz değil. belki bu bahsedilen hepimizis aslında
mine kendindende bahsediyor aslında. kendinide böyle aşağılıyor... çünkü mine de, bu ülkenin insanı. bunu yazarak kendini ırkını ,ülkesini değiştiremez zaten. kimliğini nasıl değiştirecek ki.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?