- 6 Ocak 2014
- 5.231
- 3.690
- 198
Sagolasın cnm benım:)bu sayfaın adı gibi hamaratt arkadaşım benim ellerinize sağlıkkk:
benicim çok teşekkür ederim arkadaşım ama senin tarifide istiyorum cnm zahmet olmazsa yani yarışmadaki tarifi..Katreınur arkadasın afyon bukmesı:)
Yöresel yemek deyince aklima ilk gelenlerden biri oldu memleketim afyonun meşhur bükmesi. Cok bilinen bisey degil ama yiyen herkes cok begeniyor. İnşallah siz de beğenirsiniz:) tarife geçeyim;
Malzemeler
Hamuru için;
4 su bardağı un
1 su bardağı kadar su
1 tatli kaşığı tuz
Sosu için;
125 gram tereyağı
Yarim su bardağı sıvı yağ
2-3 kaşık haşhaş
İç malzemesi;
1 su bardağı yeşil mercimek
1 tatlı kaşığı tuz
Biraz karabiber
Eki Görüntüle 1455001
Yapılışı
Öncelikle mercimegi yıkayıp pisiriyoruz. Iyice pistikten sonra suyu kalirsa süzüyoruz. Tuz ve karabiberini katiyoruz. (Mercimek haricinde patates peynir ıspanakta koyabilirsiniz.ama en güzeli mercimek oluyor)
Sonra sivi yag ve tereyağını bi tavaya alip tereyağını eritiyoruz.
Eki Görüntüle 1455015
Eki Görüntüle 1455019
Bu arada hamurumuzu yoğurup 4 bezeye ayırıyoruz.
Eki Görüntüle 1455020
Bir bezeyi alip çay tepsisi büyüklüğünde açıyoruz.
Eki Görüntüle 1455024
Annem görmesin bu yufkayi
Açtığımız yufkayi kenara alip diğer bezeyi de ayni büyüklükte açıyoruz. Önce erittigimiz yağdan sürüyoruz.
Eki Görüntüle 1455032
Sonrada yarim kaşık kadar haşhaş sürüyoruz.( haşhaş miktarını kendinize göre ayarlayabilirsiniz. Sevmiyorsaniz hic kullanmasaniz da olur)
Eki Görüntüle 1455034
Kenara koydugumuz yufkayi alip bu yufkanin üzerine koyuyoruz
Eki Görüntüle 1455039
Yağ ve haşhaşı ayni sekilde bu yufkaya da sürüyoruz.
Eki Görüntüle 1455044
Bu aşamada püf noktasina geldik. Cekistirerek yirtmadan sündürüp büyütüyoruz:)
Eki Görüntüle 1455059
Ve rulo şeklinde sariyoruz.
Eki Görüntüle 1455062
Eki Görüntüle 1455067
Yaklaşık 3 parmak kalınlığında parçalara kesiyoruz
Eki Görüntüle 1455071
Her bir parçayı oklavayla açıp içine mercimek koyup kapatiyoruz
Eki Görüntüle 1455074
Eki Görüntüle 1455077
Eki Görüntüle 1455080
Eki Görüntüle 1455083
Kapattigimiz taraf alta gelecek şekilde yağlanmış tepsiye diziyoruz.
Eki Görüntüle 1455086
Üzerine erittigimiz yagdan sürüp önceden ısıtılmış fırında 180 200 derecede yarim saat kadar pisiriyoruz.
Eki Görüntüle 1455088
Eki Görüntüle 1455092
Eki Görüntüle 1455093
Afiyet olsun
Himmm harika gorunuyorKızlar tarıfı buraya yazıyorum arada kaynamasın:)
Meyvelı tart pasta
2 yumurta
Yarım su bardagı seker
Yarım cay bardagı sıvı yag
Yarım cay bardagı sut
Bır su bardagı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılla
Istege baglı portakal yada lımon kabugu rendesı
Kekı yapıp tart kalıbında pısırıyoruz ters cevırıp ustunu fırcayla az mıktarda meyve suyu yada sutle ıslatıyoruz. Ustune bıraz krema surup(ıstedıgınız krema kremsantı olabılır ben sıvı sut kremasını cırpıyorum ıcıne bırazda eksı krema dedıklerınden koyuyorum) sonra araya meyvelerı dızıyoruz ben muz ve konserve mandalına kullandım , kalan kremayıda ustune surup ıstedıgımız gıbı susluyoruz...kızların hosuna gıtsın dıye bonıbonlarla susledık ustunede beyaz cıkolata:) afıyet olsun...
Aynı tarıfı kakaolu kek yapıp ıcıne sadece muz dılımlerı koyuyorum ustunede hazır cıkolata sos oylede harıka oluyor
Eki Görüntüle 1424229 Eki Görüntüle 1424231
Canım eklıycem bı ara kendımınkı kopyala yapıstır olmadı nedense:)benicim çok teşekkür ederim arkadaşım ama senin tarifide istiyorum cnm zahmet olmazsa yani yarışmadaki tarifi..
tekrar ellerinize sağlık..
Elıne saglık cnm baya zahmetlı kendın acma falan ama tat harıka olmustur kesın, denıycem bunu tesekkurlerUzun zamandan sonra bir ramazan guju buralardayim gecen gun denedigim ve cok begendigim bir tarifi paylasmak istedigim sizlerle herkeze tavsiye edilir
Lazanya Tarifi (Ev Yapımı)'ın Malzemeleri
Lazanya hamuru için:
2 yumurta2 su bardağı un1 tatlı kaşığı tuz
Haşlamak için:
Kaynar su
Kıymalı iç harç için:
300 gr dana kıyma2 yemek kaşığı sıvı yağ1 tane soğan2 tane sivri biber2 tane domates1 tatlı kaşığı domates salçası1 çay kaşığı tuzKarabiber, kimyon
Beşamel sos için:
2 yemek kaşığı tereyağı3 yemek kaşığı un2, 5 su bardağı süt1 çay kaşığı tuzKarabiber
Üzeri için:
1 su bardağı kaşar rendesiLazanya Tarifi (Ev Yapımı)'ın Yapılışı
İlk olarak hamuruzu hazırlamakla işe başlıyoruz. Yumurta, un ve tuzu bir kaba alıp güzelce yoğuruyoruz. Sert bir hamur elde ediyoruz. 20 dakika hamuru dinlenmeye bırakıyoruz. Bu arada kıymalı harcımızı hazırlamaya başlıyoruz. Sıvı yağı ve kıymayı tavaya alıyoruz. Kıymayı güzelce kavuruyoruz. Sonra soğanın ekleyip kavurmaya devam ediyoruz. Sonra salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Sivri biber ve domatesi ekleyip biraz daha pişiriyoruz. Son olarak tuz ve baharatları ekliyoruz karıştırıp ocağımızı kapatıyoruz.
Sonra beşamel sosumuz için tereyağını alıp eritiyoruz. Unumuzu ekleyip güzelce kavuruyoruz. Sonra sütümüzü yavaş yavaş ekliyoruz. Kek kıvamında akışkan beşamel sosumuzu hazırlıyoruz. Tuz ve karabiber koyup karıştırıyoruz. Beşamel sos hazır.
Sonra bekleyen hamuru tezgaha un serpip merdane yardımıyla incecik açıyoruz. Sonra şeritler halinde kesiyoruz. Bu arada hamuru haşlamak için suyumuzu kaynatmaya başlıyoruz. Kaynayan suyun içine tuz ve sıvı yağ koyup hamurlarımızı atıp 1-2 dakika haşlayıp hemen soğuk suya alıyoruz. Sonra kevgirle çıkarıyoruz. Sıra geldi malzemeleri bir araya getirmeye. Dikdörtgen borcamımızı alıp tabanını yağlıyoruz. Sonra hamuru tabana döşeyip üzerine önce kıymalı harçtan sonra beşamel sostan koyuyoruz. Üzerine tekrar hamuru koyuyoruz. Bu şekilde 3 kat yapıyoruz. Üzerine rendelenmiş kaşar koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında 200 derecede 20-30 dakika üzeri kızarana kadar pişiriyoruz. Lazanya yenmeye hazır. Afiyet olsun. İyi iftarlar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?