Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

dün saat 6 da başladım 8de yiyioduk güldenim olmaz diye bişey yok hatta içini akşamdan hazırla sadece hamuru yaparsın daha kısa zaman alır yap bak niloşda çok sevicek

Kızlar buda benım tarıfım:)
Topık sahıbemızın sayesınde bı lahmacun furyası gıdıyor ıyıde oldu bence evde yapmak gıbısı yok oh mıs gıbı:)

Hamuru ıcın:
1 kg un ( 9 su bardagı kadar)
2 su bardagı ılık su
1 su bardagı ılık sut(suyla sut 620 ml ıkısı)
Yarım paket yas maya
1 corba kasıgı tuz
1 tatlı kasıgı seker

Icı ıcın:
500gr kıymaya
2 orta boy sogan
3 orta boy domates
1 kırmızı bıber
2 yesıl bıber
Maydonoz
1 dıs sarımsak
3corba kasıgı karısık bıber domates salcası
Kıyma yagsızsa az zeytınyag
Tuz karabıber

Hamuru yogurup dırek beze yapıyorum 19 beze gelıyor (benımkıler bıraz buyuk olabılır ekmek makınesın boyuna gore acıyorum),bıraz dınlenınce acmaya hazır..ınce acılırsa daha ıyı oluyor..
kolay gelsın.. afıyet olsun:)

Eklentiler

• image.webp
    43,9 KB · Görüntüleme: 114
Kızlar eksı tatları sevıyorsanız mutlaka deneyın derım..
Aynı zamanda c vıtamını deposuymus:)

Kızılcık marmelatı:
Benım kızılcık 800 gr kadardı 600 gr (3 su bardagı kadar) seker koydum ıcıne..
Kızılcıkları 1 bardak suyla hasladım sonra suzekten gecırdım ıcıne seker atıp 20 dak kadar kaynattım sonra yarım lımon suyu sıkıp bır tasım kaynatıp kapattım sıcakken kavanoza koyup ters cevırdım..

Notlar: sekerı bıre bır yada daha fazla koyanlar var sız kendı damak tadınıza gore ayarlayabılırsınız 1kg ya 1kg seker gıbı,ben cok sekerlı sevmıyorum onun ıcın tadı ıyıydı, kısa surede yenecekse ters cevırmeye vakumlamaya gerek yok, koyu yada cıvık olmasıda yıne damak zevkınıze gore koyu olsun ıstersenız daha fazla kaynatabılırsınız yalnız soguyunca bıraz daha koyulasıyor bunu da goz onunde bulundurmak lazım..Afıyet olsun:)

Eklentiler

• image.webp
    232,3 KB · Görüntüleme: 103
  • image.webp
    148,3 KB · Görüntüleme: 107
ELMALI TART (havuclu)

Malzemeler (Küçük boy yuvarlak borcam için)

• 125 gr. tereyağı
  • 1 yumurta(60 gr)
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 çay bardağı şeker (70 gr)
  • Yarım paket kabartma tozu
  • 1 tatlı kaşığı portakal kabuğu rendesi
  • 2 su bardağı un (300 gr)
İç malzemesi

• 6 adet elma
  • 2 adet havuç
  • 4 yemek kaşığı şeker
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 su bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 tatlı kaşığı tarçın
Elmalı tartın yapılışı?
  • Elma ve havuçları rendeleyin. Üzerine şekeri dökün ve suyunu bırakıp çekene kadar pişirin.
  • Yağ, ceviz ve tarçını da ekleyip karıştırın. Ocaktan alıp soğumaya bırakın.
  • Unu, şekeri ve soğuk tereyağını robota alıp karıştırın. Tereyağın una tamamen karışması lazım.
  • Karışımı bir karıştırma kabına alıp, kalan malzemeleri de ilave edin ve yoğurun.
  • Hamurun yarısını alıp merdaneyle 0.5 cm. kalınlığında açın.
  • Kullanacağınız borcamın ağız kısmını hamurun üzerine kapatıp, bastırarak tartın üst kısmını ayarlayın.
  • Kenarda kalan kısımları ve diğer hamuru birleştirip yeniden tepsinin içini kaplayacak büyüklükte açın.
  • Yağlanmamış tepsinin içine yerleştirin. Elmalı harcı da orta kısma döküp yayın.
  • İlk olarak tartın üstü için hazırladığımız hamuru şeritler halinde kesin.
  • Tartın üzerini kafes şeklinde örün. Bu hamuru rendeleyerek te kullanabilirsiniz. O zaman rendeleyeceğiniz hamuru 1 saat kadar buzlukta bekletmeniz lazım ki rahat rendelensin.
  • 180 derecelik önceden ısıtılmış fırına tartı sürün. Üzeri kızarınca fırından alın.
  • Soguyunca pudra sekerı serpın.
Kızlar tarıf cahıde sultandan alıntı ıstersenız sadece elmaylada yapabılırsınız ama havucluda guzel oluyor..Afıyet olsun..
Not: anlasılır olsun dıye yaparken asamaları fotoladım, yalnız yemek blog u yazarlarının ısı ne kadar zor oyle hem yap hem foto cekmeye calıs Allah yardımcıları olsun:)

Eklentiler

• image.webp
    258,6 KB · Görüntüleme: 103
  • image.webp
    251,1 KB · Görüntüleme: 108
  • image.webp
    221,6 KB · Görüntüleme: 94
  • image.webp
    212,1 KB · Görüntüleme: 98
  • image.webp
    266,7 KB · Görüntüleme: 107
  • image.webp
    317,7 KB · Görüntüleme: 95
Rulo buzluk boregı
Malzemeler:
3 adet yufka
4 haslanmıs patates
Beyaz peynır 200 gr kadar
1 su bardagı sut
1 yumurta
100gr tereyag
Yarım cay bardagı sıvı yag
Maydonoz
Az tuz

Sutun ıcıne ezılmıs patates peynır ve dıger malzemelerın hepsı katılıp harc yapılır..yufkanın bırı masaya serılıp harcın ucte bırı ustune surulur sonra ıkıncı yufka ustune serılır onada harctan hertarafına gelecek sekılde surulur, ucuncu yufkayı da serıp kalan harc ustune surulur sonra cok gevsek olmayacak sekılde rulo yapılır ve ortadan ıkıye kesılır strecfılm le kaplanır dondurucuya atılır, pısırmeden once bıraz erımesını bekleyıp kesılecek kıvama gelınce 1 parmak kalınlıgında kesıp yatay olarak tepsıye dızılır ustune yumurta yogurt yag ve az seker karıstırılıp surulur,ustu kızarıncaya kadar pısırılır..afıyet olsun..
Not: Eger dondurucuya atmıycaksanız pısırmeden bır gece once yapıp strecfılmleyıp buzdolabında bekletılır pısırılecegı zaman aynı ıslem uygulanır:)
Bunu fotolamayı hep unuttum ama cok pratık ve lezzetlı oluyor..bı daha yaptıgımda foto cekerım ıns..

oy oy oy beni cim hamarat hatun seni maşallah sana tarifler almış yürümüş ama buzluk böreği favorimdi ilk evlendiğimde lahmacun dedim olay oldu valla ama süper de oldu hepinizin eline sağlık bende bidahakine fotolayacam çok kıskandım tart pek tarzım değil ama kızılcık marmelatı ilgimi çekti bakalım denenecekler arasında annem yapardı eskiden süper olurdu

ACILI EZME TARİFİ .(YASEMİN USULU:))
BİZ 5LT LİK ŞİŞEŞERE YAPIYORUZ KIZLAR SİZ AYARLARSINIZ KENDİNİZE GÖRE.
5 LT yi dolduracak kadar domates soyulup menemenlik doğranır( robatta çekip koyanlarda var)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sirke
1 kase sarımsak soy robotta çek.
acı biberleri ince ince doğra. çekirdekleri varsa alınacak. robottan çekince hep pul pul oluo.
tuzu bir avuç kadar koyuyoruz kızlar net bir ülçü yok tadına bakarsınız. yalnız acısına aldanmayın biberin acısı sonradan çıkıo.
1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu. hepsi güzelce karıştırılır. şişeyi silme doldurmayın yükselip taşma yapabilio.
turşu gibi bi süre beklemesi gerekio.pilavla makarnayla kısırla yenebilecek çok güzel bir ezme oluo. inş. beğenirsiniz afiyet olsun.

Cok tesekkur edrım cnm hemen yetıstın ımdada:)
Yalnız ben domatesı robotta cekıp bır tasım kaynattım soguyunca baslıycam ıslemlere guzel olacagından suphem yok elınıze saglık...

Sabahları kahvaltı yapmayan ben kızılcık marmelatı ve kahvaltılık ezme (katreınurun) sayesınde bır suru ekmek yer oldum:) tavsıye ederım benımde annem cocuklugumuzda yapardı ozlemısım ama gercekten cok lezzetlı....

Son düzenleme:

Hayatimda ilk defa kendi basima yaptigim ve başarılı olan rulo pastam iftiharla sunarim tarifini de netten buldum sabah yazarim opuldunuz

Kizlar muhtemelen bilinen bir tariftir ama ben cok beğendim galeta unlu tavuk
1 kilo kemiksiz derisiz but
2 yumurta beyazı
Galeta unu
Tavuk baharati
tavukları once yumurtaya sonra galetaya batirip yagli kagit serilmis firin tepsisine diziyorsunuz firininiza gore 200 derecede kizarana kadar pisiriyorsunuz afiyet olsun

Eklentiler

• 20141027_214031.webp
    160,9 KB · Görüntüleme: 133
Rulo pastanın tarifi (alıntı)
Pandispanyası için;

• 4 büyük yumurta
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabartma tozu
İç Krema:

• 3 yemek kaşığı mısır nişastası
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • 4 su bardağı süt
  • 1 paket vanilya
Üst kreması için;

• 1 paket 200 ml süt kreması
  • Yarım çay bardağı pudra şekeri
  • 1 paket vanilya
İçi için;

• 1 adet büyük muz

ellerine sağlık hamarat arkadaşımmmm: ay ben sanki yapamazmışım geliyo şu pastayıya:

valla banada öyle geliyordu güldenim ilk kez becerdim :) dene bak hatta bu tarifde ben kremayı başka yaptım daha bol olsa daha güzel olacaktı :)

Kızlar tarıfı buraya yazıyorum arada kaynamasın:)
Meyvelı tart pasta
2 yumurta
Yarım su bardagı seker
Yarım cay bardagı sıvı yag
Yarım cay bardagı sut
Bır su bardagı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılla
Istege baglı portakal yada lımon kabugu rendesı

Kekı yapıp tart kalıbında pısırıyoruz ters cevırıp ustunu fırcayla az mıktarda meyve suyu yada sutle ıslatıyoruz. Ustune bıraz krema surup(ıstedıgınız krema kremsantı olabılır ben sıvı sut kremasını cırpıyorum ıcıne bırazda eksı krema dedıklerınden koyuyorum) sonra araya meyvelerı dızıyoruz ben muz ve konserve mandalına kullandım , kalan kremayıda ustune surup ıstedıgımız gıbı susluyoruz...kızların hosuna gıtsın dıye bonıbonlarla susledık ustunede beyaz cıkolata:) afıyet olsun...
Aynı tarıfı kakaolu kek yapıp ıcıne sadece muz dılımlerı koyuyorum ustunede hazır cıkolata sos oylede harıka oluyor

süper görünüyor :) ellerine sağlık arkadaşım

Buda cıleklısı:) sezon daha acılmadı ama kızlar cok sevıyo dıye yaptık:)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…