dün saat 6 da başladım 8de yiyioduk güldenim olmaz diye bişey yokoyyyy süpwr betülüm ya canım çekti inanda pöfff ben 7de evde oluoyorum osaaaten sonra yapamamki offf:
betül kalanlarvardı nasılsa ben sana gelsem ay gerçekten canım çok istedi:):)ellerine sağlık arkadaşım mutlaka denenecek..
Cok tesekkur edrım cnm hemen yetıstın ımdada:)ACILI EZME TARİFİ .(YASEMİN USULU:))
BİZ 5LT LİK ŞİŞEŞERE YAPIYORUZ KIZLAR SİZ AYARLARSINIZ KENDİNİZE GÖRE.
5 LT yi dolduracak kadar domates soyulup menemenlik doğranır( robatta çekip koyanlarda var)
1 su bardağı şeker
1 su bardağı sirke
1 kase sarımsak soy robotta çek.
acı biberleri ince ince doğra. çekirdekleri varsa alınacak. robottan çekince hep pul pul oluo.
tuzu bir avuç kadar koyuyoruz kızlar net bir ülçü yok tadına bakarsınız. yalnız acısına aldanmayın biberin acısı sonradan çıkıo.
1 tatlı kaşığı kadar limon tuzu. hepsi güzelce karıştırılır. şişeyi silme doldurmayın yükselip taşma yapabilio.
turşu gibi bi süre beklemesi gerekio.pilavla makarnayla kısırla yenebilecek çok güzel bir ezme oluo. inş. beğenirsiniz afiyet olsun.
Sabahları kahvaltı yapmayan ben kızılcık marmelatı ve kahvaltılık ezme (katreınurun) sayesınde bır suru ekmek yer oldum:) tavsıye ederım benımde annem cocuklugumuzda yapardı ozlemısım ama gercekten cok lezzetlı....oy oy oy beni cim hamarat hatun seni maşallah sana tarifler almış yürümüş ama buzluk böreği favorimdi ilk evlendiğimde lahmacun dedim olay oldu valla ama süper de oldu hepinizin eline sağlık bende bidahakine fotolayacam çok kıskandımtart pek tarzım değil ama kızılcık marmelatı ilgimi çekti bakalım denenecekler arasında annem yapardı eskiden süper olurdu
Cok guzel olmus ellerıne saglık cnmEki Görüntüle 1267497 Eki Görüntüle 1267497 Eki Görüntüle 1267502 Eki Görüntüle 1267505 Eki Görüntüle 1267510 Eki Görüntüle 1267511
Hayatimda ilk defa kendi basima yaptigim ve başarılı olan rulo pastam iftiharla sunarim tarifini de netten buldum sabah yazarim opuldunuz
Buda cıleklısı:) sezon daha acılmadı ama kızlar cok sevıyo dıye yaptık:)Kızlar tarıfı buraya yazıyorum arada kaynamasın:)
Meyvelı tart pasta
2 yumurta
Yarım su bardagı seker
Yarım cay bardagı sıvı yag
Yarım cay bardagı sut
Bır su bardagı kadar un
Yarım paket kabartma tozu
1 paket vanılla
Istege baglı portakal yada lımon kabugu rendesı
Kekı yapıp tart kalıbında pısırıyoruz ters cevırıp ustunu fırcayla az mıktarda meyve suyu yada sutle ıslatıyoruz. Ustune bıraz krema surup(ıstedıgınız krema kremsantı olabılır ben sıvı sut kremasını cırpıyorum ıcıne bırazda eksı krema dedıklerınden koyuyorum) sonra araya meyvelerı dızıyoruz ben muz ve konserve mandalına kullandım , kalan kremayıda ustune surup ıstedıgımız gıbı susluyoruz...kızların hosuna gıtsın dıye bonıbonlarla susledık ustunede beyaz cıkolata:) afıyet olsun...
Aynı tarıfı kakaolu kek yapıp ıcıne sadece muz dılımlerı koyuyorum ustunede hazır cıkolata sos oylede harıka oluyor
Eki Görüntüle 1424229 Eki Görüntüle 1424231
bu sayfaın adı gibi hamaratt arkadaşım benim ellerinize sağlıkkk:Buda cıleklısı:) sezon daha acılmadı ama kızlar cok sevıyo dıye yaptık:)
Eki Görüntüle 1461036
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?