Hamarat 2012 Kasım Anneleri Tarifleri :) :72: :kkk: :nazar:

Tuzlu pastane kurabiyesi

125 gr tereyağı
Yarim çay bardagi sıvıyağ
1 yumurta (beyazi icine sarisi üzerine)
3 y.kaşığı sirke
1 y.kaşığı şeker ( ben tuzlu kurabiyelerdeki tatlimsi tadi cok seviyorum o yüzden 3 4 yemek kasigi katiyorum)
1 tatlı kaşığı tuz
Aldigi kadar un

Istediginiz gibi sekil verip uzerine susam corek otu serpip 180 derece önceden ısıtılmış firinda pisiriyoruz.
Afiyet olsun:)

kırmızı biber çorbası

kırmızı biber(salçalık olanlardan)
sarımsak
tuz
un
tereyağ
su(tercihen et suyu yoksa bulyonla tad verebilirsiniz)
baharat

kırmızı biberleri soyun.içinin çekirdeklerini çıkarın.bikaç parçaya ayırın.sarımsakları da doğrayın.bir tencereye biberleri,sarımsakları,tuzu ve suyu alın.biberler güzelce haşlansın.biberler haşlandıktan sonra altını kısın
ayrı bir tavada tereyağı eritin.içine unu ve baharatları ekleyin.hafif kavurduktan sonra biberleri kaynattığınız sudan biraz ekleyip özlenmesini sağlayın ve pütür kalmayıncaya kadar karıştırın.
sosu biberlerin içine dökün.
yavaş yavaş karıştırıp birbirine iyice karıştıktan sonra blendırdan geçirin.
yaklaşık 10 dakika daha kaynatıp altını kapatın.
afiyet olsun
not:4 kişi için malzemeler: 3 tane ortaboy biber,1,5 litre su,2 diş orta boy sarımsak,1 kaşık tepeleme tereyağ, 1 kaşık silme un.çeyrek bulyon(eğer et suyunuz yoksa).tuz ve baharatları damak tadınıza göre ayarlarsınız

ellerine sağlık canım ama resim istiyorum :)

canım benim iyi oldu biliyo musun ben de hep karıştırıp duruyodum ya ellerine sağlık :)

annemler gelince mutlaka yapmam lazım çook teşekkür ederim annecim görsün kızını

ben de bilmiyodum canım maden suyu karıştırıyorum ben de o da puf puf yapıyo kabartma ile aynı herhalde maden suyu ama hep artıyodu şişe boşa gidiyodu kabartma tozu daha mantıklı

Acılı kahvaltilik salça

Adini bilmiyorum ben böyle bi ad koydum:)
Kizlar annemler kasalarla yapiyorlar o yuzden net bi olcu veremedi. Ben 20 kilo domates icin olan yaklasik olcuyu yazayim
Siz azaltarak yapabilirsiniz

20 kg domates
7 kg kırmızı biber
1 kg istediginiz bi aci biber (lstege gore artirip azaltabilirsiniz)
1 2 baş sarimsak
Biraz sirke
Biraz zeytinyagi
Biraz seker
Damak tadina gore tuz

Yapılışı
Domates biber acibiber robattan gecirilip koyulasincaya kadar kaynatilir. Sarimsak da robattan gecirilip icine katilir biraz da o pisirilir. Indirmeye yakin diger malzemeler de katilip biraz daha kaynattiktan sonra kapatılır. Kavanozlara koyulur. Kahvaltilarda afiyetle yenir

canım çekti iyi mi

ya ama ben diyetteyim bu bana deli gibi ekmek yedirtir ama ben bunu kahvaltı haricinde çorbanın yanında pilavın üstünede de çok yerim çok severim hatta kısa bir anımı anlatıyım bir kere yaptık bundan son 1 kase kaldı 3 kız kardeş kavga ediyıruz sen yicen ben yicem die falan sonra neyse üzerinden baya zaman geçtikten sonra evi dipli köşeli temizlerken mutfak dolabının ücra köşesinde o kalan bi tabak sosu bulduk küflenmiş olarak birimiz saklamış ve unutmuşuz kimseye yar olmamıştı :)

küflenen sosa mı üzülsem 3 kardeşe mi :)

kızlar ne zamandır yazıcam yazmaadım aklıma gelmişken yazayım
yoğurtlu kabak
kabakları minik minik küp küp doğayıp az zeytinyağında kavuruyoruz ve üzerine sarımsaklı yoğurt döküyoruz :)
ne kadan basit ama süppper oluyo kabak sevmeyen eşim bile bayıla bayıla yedi küp küp doğramak çok harika yapıyor tadını ilk duyduğumda çok saçma gelmişti ama deneyin :)

benim eşim de sevmez yemez de ama kabak olduğunu sölemeden yedirsem kanar mı acep

madem konu kabaktan açılmış bende bi kabak salatası tarifi vereyim:
2 adet kabak 6 adet salatazeytin yağ sarımsaklı yoğurt tuz.

kabakları ve salatayı rendelioruz sularını sıkıp bi kaba alıoruz içerisine biraz zeytin yağı ve sarımsaklı yoğrdu ve tuzu ilave edip karıştırıyoruz ve afiyetle yiyoruz:):)
afiyet olsun..

Ev usulü Lahmacun (internet ve benim tarifim karışımı denenmiş süper olmuştur bilginize)
HAMURU İÇİN;

• Yarım su bardağı ılık süt
  • 1.5 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı şeker
  • 1,5 tatlı kaşığı kuru maya
  • 4su bardağı un
  • LAHMACUNUN İÇİ;
    • 200 gram kıyma
    • 2 büyük soğan
    • 3 adet domates
    • Yarım çay bardağı zeytinyağı
    • 1,5 çorba kaşığı salça(domates ve biber karıştırıp)
    • tuz,karabiber,pul biber biiraz kimyon yeteri kadar maydanoz
    YAPILIŞI
  • İlk olarak ılık süte şeker ve mayayı ilave edip kabardıktan sonra un,tuz ve sıvı yağ karışımına katıp, kulak memesi kıvamında bir hamur elde etmek için ılık su ilavesiyle yoğuruyoruz.30-35 dakika mayalanmaya bırakın.(isteyen ekmek hamuru kullanabilir ben tercih etmedim sütle daha hoş oluyor.) İçi için soğan ve biberi ince ince kıyıp tuzla ovun ki diriliklerini kaybetsinler.Domates ve maydanozu da kıyıp içine ilave edin.kıyma,sıvı yağ,salça,tuz ve baharatları ilave edin iyice yoğurun 10 dakika dinlendirin.Bu sırada hamurda mayalanacaktır.Tezgaha un serpip tabak büyüklüğünde açın unlanmış tepsiye tek tek koyup iç harcını üstüne elinizle yayın.Maksimum derecelik fırında 7-8 dakika pişirin ama sürekli kontrol edin.Yani pembe bir hal alınca çıkarın.Fırından ilk çıktığında sert oluyor.Lahmacunları üst üste dizin ve üstlerine bez örtün bu onları yumuşak yapıyor.Yeşillik ve ayranla servis yapın. Tek tek açıp fırının yanında beklemek yorucu ama evde temiz temiz yapıp yemek çok zevkli buna değiyor emin olun şimdiden afiyet olsun

oyyyy süpwr betülüm ya canım çekti inanda pöfff ben 7de evde oluoyorum osaaaten sonra yapamamki offf:
betül kalanlarvardı nasılsa ben sana gelsem ay gerçekten canım çok istedi:):)ellerine sağlık arkadaşım mutlaka denenecek..

cnm ben bunun havuçlusunu yapıyorum
havucu rendeleyip zeytinyağda öldürüp üzerine sarımsaklı yoğurt döküyorum

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…