Hamile bayanlar kanser tedavisi gören hastayı ziyaret edebilirmi?

rabia1984

SaBıR ve ZaMaN
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
8 Mart 2010
1.363
8
358
İstanbul
Merhaba Arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama kafam birkaç gündür koç karışık.5 aylık hamileyim ve çalıştığım iş yerinde genç bir çocuk kanser tedavisi görüyor hastanede, onu çok ziyaret etmek istiyorum ama kanser tedavisi olanı ziyarette insanlar mikrop kapar diye bir duyum aldım ve inanın aklımdan hiç çıkmıyor bu duyum.Kendimde biraz takıntılıyım ziyarete gitsem bile sürekli kendimi yiyeceğim.Böyle birşey varmı arkadaşlar kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi? Çok saçma gelecek belki bu soru ama aklıma mukayyet olamıyorum birde ziyarete gitmek istiyorum.

kanser öyle hastaneden falan bulaşacak bir hastalık değildir. Öyle olsa doktorlar, hemşireler yada ailenin diğer fertleride yakalanırdı bu hastalığa. Ama tabiki hastane ortamı orada kanser değil ama farklı bir mikrop kapma olasılığın her zaman var. Allah o arkadaşının yardımcısı olsun.

cnm kanser bulaşıcı bişey deildir senin için hastanedeki diğer mikroplar dışında sana bişey zarar vermez mikrop kapma işide senin için deil kanser tedavisi gören kişi için gerekli çünkü kemoterapi ve diğer ilaçlar kişinin mikroplara karşı savunmasız kalmasına neden oluyo tedavi olan kişinin enfeksiyon kapmaması için aslında ziyaret edilmemesinde fayda var yani hasta olan kişinin iyiliği için

Doktor hastalığı ne olursa olsun kesinlikle hasta ziyeretine gitme demişti arkadaşıma. Ben de babaannemi görmeye gitmiştim bunu duymadan önce ama 2. gidişimde annem bahçeye indirmişti, o şekilde görüşmüştük. Bence telefonla bildirin durumunuzu ve gitmeyin. Hastane ortamı sonuçta riske atmayın bebğinizi.

Merhaba Arkadaşlar, konuyu doğru yeremi açtım bilemiyorum ama kafam birkaç gündür koç karışık.5 aylık hamileyim ve çalıştığım iş yerinde genç bir çocuk kanser tedavisi görüyor hastanede, onu çok ziyaret etmek istiyorum ama kanser tedavisi olanı ziyarette insanlar mikrop kapar diye bir duyum aldım ve inanın aklımdan hiç çıkmıyor bu duyum.Kendimde biraz takıntılıyım ziyarete gitsem bile sürekli kendimi yiyeceğim.Böyle birşey varmı arkadaşlar kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi? Çok saçma gelecek belki bu soru ama aklıma mukayyet olamıyorum birde ziyarete gitmek istiyorum.

özür dilerim ama yazdıkların gerçekten şaka gibi , kanser insanın hücrelerinin zarar görmesi ve dna sının bozulması ile oluşan bir rahatsızlıktır. Mikrop kapma konusunda birşey diyemem hastane burası , ama "kanser bulaşırmı veya bebeğe geçermi?" diye bir cümle beni ürküttü açıkçası .. Bence doğum yapmadan önce bebeğinizle ve doğumla ilgili seminerlere katılın.. tabiki sadece tavsiyedir ...

canım öncelikle arkadaşlarına geçmiş olsun. sanada hayırlı doğumlar diliyorum. kanser tedavisi olan hastanın yanına genelde ziyaretçi almazlar çünkü başka bi enfeksiyon kapmasın diye. mesela grip gibi sana zararı radyoterapi alıyosa eğer hemen aldıktan sonra etrafada yayar. sende radyosyon alma diye ama gölünü rahat tut 7 aylık hamileyken yengemin akciğer kanseri olduğunu öğrendik her an yanındaydım onu hiç yanlız bırakmadım. Allaha şükür bişeycik de olmadı. bence git ve vicdan azabı yaşama derim Allah yardımcısı olsun..

böyle saçma şey duymadım.sözleriniz çok kırıcı.kanser bulaşıcı bir hastalık değil verem olsaydı o zman kork derdim.
hastane ortamı mikroplu olabilir o yüzden gitmezseniz gitmezsiniz.

Açtığınız bu konuya çok şaşırdım ve sinirlendim. Ki çağımızda bu kadar fazlalaşan kanserin insanlarımız tarafından bilinmemesi, daha doğrusu yanlış bilinmesi büyük cahillik. Kusura bakmayın ama internetten bi ufak araştırmayla bile kanserin hücre hastalığı olduğunu ve insandan insana BULAŞMAYAN bir hastalık olduğunu rahatlıkla öğrenebilirdiniz.
Bebeğinizi koruma içgüdüsünden dolayı haklı olabilirsiniz ama lütfen araştırın bu tür konuları. Arkadaşlarımızda bahsetmişler asıl önemli olan kanser tedavisi olan hastanın mikrop kapmaması. Allah bebeğinizi korusun ve o hasta çocuğa da inşallah şifasını versin.

bu mesajın üstünden yıl geçmiş ama yine de yazmak istedim... 2,5 yıldır kanserle mücadele ediyorum okuduğum şey beni o kadar yaraladı o kadar üzdü ki maalesef böyle düşünen çok fazla insan var... böyle düşünen birisi bence asla bi kanser hastasını ziyaret edip onun mücadelesini kösteklemesin...

Kusura bakma ama sorun çok saçma geldi bana kanser bulaşıcı deyilayrıca kanser hastalrının mikrop kapmaması lazım hamilesin kontrol için hastaneye gidiyorsun aynı şekilde geçmiş olsuna gidebilirsin ayrıca hastaya moral vermiş olursun hasta duası almış olursun

Back
X