- Konu Sahibi sahtehayat
-
Okudum zaten...
Mantıksız birşey dediğimi düşünmüyorum:82:
Okudum zaten...
Mantıksız birşey dediğimi düşünmüyorum:82:
canım , konusahibi arkadaş diyor ki her adetimde 2 gün çok zor geçer yatarım hep diyor o yüzden haberleri olmuştur zaten 1 defa duydular mı tarihi helede çocuk istiyolarsa unuturlar mı hiç bide kendiside aynı tarihte oluyormuş hayatta unutmaz
Öyle kal o zaman
Olur kalırım...
Demek istediğimi anlatamadım galiba...Kendimden örnek vereyim.
Bakın benim regl dönemlerimde ağır geçer. Öyle böyle değil...
Gerçi ben en başından beri araya paylaşım konusunda sınır koydum eltime ve kaynanama...
Mesela benim eltim afedersiniz kabız olsa,ishal olsa, adet olsa, sevişmese bile söyler gerekli/gereksiz her şeyi bana...
Söylemekle de kalmaz, bana da sorar...Ben olabildiğince konuyu kapamaya,cevap vermemeye çalışırım.
Aslında samimiyet göstergesi sandığımız bazı şeyler, gereksiz paylaşımlardan başka birşey değil.
Hele de sizin eşinizin ailesinin yaptığı gibi;bir adet üzerinden bile bu kadar ince hesaplar yapılıyorsa!
Ben regl dönemlerimde kendimi kötü hissettiğimde insanlara başka türlü birşey der,kendimi iyi hissetmediğimi söyler gider odamda dinlenirim.
Demek istediğim bu...
İnsanlara açıklama yapmak zorunda değilsiniz...
Başta belki bu sınır korunsaydı iyi olurdu, ama bundan sonrası için birşeyleri en azından indirgeyebilirsiniz...
Paylaşımları gözden geçirin derken kastettiğim buydu...
Başım ağrıyor diyin, işim var diyin, migrenim tuttu diyin... Sonuç olarak; regl üzerinden böyle hesaplar yapılıp sizin canınızı sıkıyorlarsa mümkün olduğunca bu konuda ser verin sır vermeyin...
Tek çözüm bu...
Her ay aynı zamanda ısterınden ızın alıp dınlendıgım ıcın benım yuksek zekalılar anladı ıste... Bana gorede bunları konusmak ayıptır zaten .. Gecen kaynanam abimin yanında cocuk ıstemıyolar dedı o söyledi ben utandım aynı şekilde abimde öyle... Gorumcelerım esımın yanında yatak sırlarını anlatan bırı esım sus desede utanmaz.. Memelerini acar cocugunu emzırır tovbe ben hayatta yapamam... Zaten bız nısanlıydık ben kaynanama gıtmıstım kayınpederım sagdı o zaman baktım ıkı gorumce acmıs memeler dısarda cocuk emzırıyolar... Babalarının yanınndaaa esımmm orda ordan anlamıstım utanmaz olduklarını ben yapamam hanı cocuk emzırırsın ama onunda bı adabı var ort ustune bırsey gec yan odaya hayret bırsey
Benimkileri anlattın sanki...Bu kadar benzerlik olur.
Benim üstümde de bir çocuk baskısı var hemde öyle böyle değil.
Üstelik daha 1,5 senelik evliyiz; yapılması gereken daha başka önceliklerimizin olduğunu söyleyince biz kötü oluyoruz!
Hele daha hazır olmadığımı/olmadığımızı söyleyince beni uzaylı ilan ettiler neredeyse...
Gerçi benim başka türlü sağlık sorunlarımda var, bu durumlarımdan haberleri yok. Olsa en fecisinden kıyamet kopar...
Aslında bu konuda bende çok dertliyim, benim sorunumun içinde sorun var resmen.
Sinir oluyorum çocuk baskısı kurmalarına; size ne bizim cinsel hayatımızdan değil mi..?!
Yani tamam herkes ister torun torba da, bunların ki artık sıkboğaz etmekten başka birşey değil.
Bıktırıyorlar insanı, sayelerinde nefret ettim çocuklardan...
benimde ilk 6 ay herkes bebek sordu sonra biraz bıraktılar 1 yıl sonra yine başladılar sonra yine sormadılar sonra yine başladılar.. yani bu böööyle gider...
şimdi kimse sormuyoolmadıgını anladılar heralde zaten kayıvalidem söylemiş eşime bi doktora filan gidin diye sen ne dedin dedim.. bakarız dedim diyo bende ne diye söylüyosun bakarız diye dedim hassasım bu konuda kimseye söyleme diyorum o da onun annesi gerci ama sorun bende oldugu için konuşmak istemiyorummmm
bide kayınvalidem cok boşbogaz herkese gider anlatır biliyorum huyunu taaa antalyadaki kuzenleri bile ögrenir yani biliyorum
üf kendi derdimiz yetmezmiş gibi birde milletle ugrasıyoruz..
canım istemiyoken rahat düşünmüyoz deyip geciyosun bizde öyleydik ama 2 yıl sonunda karar verdik şimdide olmuyo bu defa daha kötü oluyosun istiyorken istemiyorum demeye çalışmak... yada düşünüyoruz demek ne biliyim daha zor ... inşallah siz isteyince hemen olur canım..
Hani derlerle Allah düşmanımın başına vermesin diye gerçekten vermesin..
benimde ilk 6 ay herkes bebek sordu sonra biraz bıraktılar 1 yıl sonra yine başladılar sonra yine sormadılar sonra yine başladılar.. yani bu böööyle gider...
şimdi kimse sormuyoolmadıgını anladılar heralde zaten kayıvalidem söylemiş eşime bi doktora filan gidin diye sen ne dedin dedim.. bakarız dedim diyo bende ne diye söylüyosun bakarız diye dedim hassasım bu konuda kimseye söyleme diyorum o da onun annesi gerci ama sorun bende oldugu için konuşmak istemiyorummmm
bide kayınvalidem cok boşbogaz herkese gider anlatır biliyorum huyunu taaa antalyadaki kuzenleri bile ögrenir yani biliyorum
üf kendi derdimiz yetmezmiş gibi birde milletle ugrasıyoruz..
canım istemiyoken rahat düşünmüyoz deyip geciyosun bizde öyleydik ama 2 yıl sonunda karar verdik şimdide olmuyo bu defa daha kötü oluyosun istiyorken istemiyorum demeye çalışmak... yada düşünüyoruz demek ne biliyim daha zor ... inşallah siz isteyince hemen olur canım..
Hani derlerle Allah düşmanımın başına vermesin diye gerçekten vermesin..
Sen yine 1,5 sen iyi benim ilk ay başladı ya
Valla sonunda diycem ben kısırım cocugum olmuyo cok hassasım bu konuda ustume gelmeyın o zamanda curuk gelın olurum amaBirde benim kaynanamda gozumu korkutuyo ıste cocuk olunca bızde kalcakmıs yanında alcakmıs koynunda yatırcakmıs o yuzden kaynanama bu kadar yakınken ıstemıyorum zaten bu sekılde ısrar edıyolr hıc ıstemıyorum sonundada rabbım bana cocuk vermıycek senmısın ısyan eden der gibi (Allahım istiyorum ama zamanı gelince zoruna gitmez inşallah )
Benim zaten çocuğum hiç olmayacak;yani mucize bir mucize gerek sağlık sorunum yüzünden...
Ama bunu ailesi bilmiyor ve hiçbir zaman bilmeyeceklerde...İleride eşim yüzünden olmadığını söylemek zorundayız onlara.
Şu an imkanım olsa bile çocuk doğurmayı düşünmem-hatta doktor son ihtimalim olduğunu söylediğinde bile düşünmedim.
Çünkü gerçektende ne eşim ne ben böyle birşeye hazır değiliz. Böylesine ciddi bir sorumluluğu almaya hazır değilim.
Gel gör ki hiçbir zaman anne/baba olamayacağımızı bilmek çok ama çok can acıtıyor...Gerçekten çok hashasım bu konuda.
Üstüne bir de ailesi bu kadar baskı yapınca; anlatamam onlar "çocuk çocuk" derken benim hissettiklerimi,yaşadıklarımı...
Zaten bu konuda oldukça hashas ve üzgünüm,onlar sayesinde bu sorunumu kabullenip unutmaya çalışırken sağolsunlar habire yaramı deşiyorlar.
Kulak tıkamaktan ve paylaşımlar konusunda mesafe koymaktan başka elden birşey gelmiyor malesef...
İlişkinizi ve hayatınızı düzene koyduktan sonra, kendinizi sorumluluk almaya hazır hissettiğinizde çocuk yapmaya karar verin...
Dilerim hayatınızda herşey sizin için en hayırlı zamanda olsun...
Ben bunu yıllarca yaşadım. En sonunda psikolojimi bozdular..
Bi gün kv gelmiş "Sana bişey sorcam, bu benim görevim." diye.. Allah Allah diyorum neymiş bunun görevi..:26:
"Çocuğunuz mu olmuyo yoksa korunuyo musunuz???!!"
"HönK!!!!" Al sana bir kaya nerene dayarsan daya die bi laf var ya aynen öyle oldum....
Ben bu tip konularda duruşun çok önemli olduğunu düşünüyorum.
Bazen sert olmak gerek bu da öyle bir konu.
5 yıllık değil 5 aylık evlisiniz
kaldı ki farzedelim ki siz veya eşiniz sorunlu gebe kalmanız zor
bu laflar ne kadar berbat bir ruh haline getirir insanı
çocuk mevzusu bile saçma bence 5 aylık evlilikte ,değil ki adet günlerinizi takibe almak.
ikiz olacak diye heveslenmek uluorta konuşmak
çekin kenara kadın kadına konuşun..
oğlun istemiyor bende istemiyorum ama sen bu konuyu konuştukça hiç yapasım gelmiyor diyin.
artık diliniz ilişkiniz nasılsa
kayınvalidem bu şekilde davranamaz çok yakınız ama bu yakınlık yok aramıza.
kaynınızın yanında açmış galiba mevzuyu utanacağına bozun!
anne ayıptır abimin yanında ettiğin lafa bak çok üzdün beni diyin..
anlamıyorum o bu kadar müdahaleci siz öyle bakıyor musunuz suratına ?
off bu konudan o kadar çok dertliyim ki
bayramlar akraba ziyeretleri zehir oluyor
kafamı gören bebek yok mu diyesoruyor
ilk sene korunduk bunu biliyorlar
korunmayı bıraktık 3. ay hamile kaldım ne yazıkki düştü
düşükten sonra adet düzenim bozuldu
haliyle düzensizlik hamileliği geciktiriyor
7 ay düzensizlikle uğraştım şimdi dü<ene girdi rabbim ne zaman nasip edecek bakalım bekliyoruz
ama milletin ağzını büzemiyorsun
sormaları o kadar çok zoruma gidiyor ki
acaba bebekleri olmuyor mu tarzındaki bakışları doktora gittinizmi diye soranlar falan filan
geçenlerde kaynanam aradı telefonda diyorki bana hamilelik nasıl gidiyor
ne hamileliği ben hamile falan dğilim o nerden çıktı
güya aklınca bana damardan baskı yapıyor
bu benim elimde olan bişey değilki
allah ne zaman nasip etti bakalım
inşallah tez zamanda kardeş. anne olmak muhteşem bir şey olsa gerek...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?