• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Hamile depresyonu

Hamileyim ve bebeğimin sağlıklı doğmasından başka hiçbir dileğim yok. Ne cinsiyeti, kaşı, gözü hiçbir şeyi umrumda değil, yeter ki sağ salim alayım kucağıma. Siz de bol bol fiziken ve zihnen sağlıklı bir bebek dünyaya getirmek için dua edin, gerisi gerçekten boş.

Sizinki hamilelik depresyonu değil,hormonlarda değil buna sebep çünkü cinsiyet öğrenene kadar yaşamamışsınız bu duygu durumunu,ne zamanki beklentiniz boşa çıkmış o zaman girmişsiniz depresyona hiç övmeyeceğim kız evlat şöyledir,böyledir diye çünkü zaten kendiniz eğer sağ salim kucağınıza alabilirseniz utanacaksınız hislerinizden.
Daha bu sabah gebelik forumunda bebeğini doğumundan 4 saat sonra kaybeden bir anneyi okudum diyafragma hernisi yüzünden. Hemde bebeğinin rahatsızlığını 22. Haftada öğrenip bebeğinin yaşama şansının doğuma kadar bilinmeyeceğini,eğer olurda yaşarsa hemen ameliyat edileceğini bile bile onu kanıyla canıyla besleyen,bebeğine gönlünce alışveriş yapamamış,doğsun sağlıkla yaşarsa alırım gönlümün istediğini diyen bir anneyi.
İnsan ulaşamadıklarının delisi,elde ettiğininde nankörüdür diye bir söz var çok severim

2.çocuk için bu his olduğunda bir nebze anlaşılır, misal benim tek çocuğum var ve erkek, ilk çocuk için kız erkek farketmedi ama Allah nasip ederse 2.olursa kız isterim elbette,gönlümden geçen o, erkek olursa da karalar bağlamam, tedavi ile olmuş bir çocuk bu, sağlıkla gelsin inşallah konu sahibinin de ruhunun huzur bulmasını dilerim

Bence bu duygu durumu kendini şartlamaktan kaynaklanıyor. İlk başta doktor kız olacak deseydi, etrafınızdakiler "bana kız gibi geliyor" diye yorum yapsaydı vs. ve sonra erkek olduğu anlaşılsaydı aynı şekilde hissedebilirdiniz.

Benim gebeliğimin ilk zamanlarında hiç bulantım olmadı, sadece göbeğim top gibi şişti öyle çok genişlemedim, çin ve rus takvimlerinde erkek görünüyordu, rüyamda 2 kere oğlum olduğunu gördüm, etrafımdakiler de çoğunlukla erkek diye tahminde bulunuyorlardı, ileride baba oğul maça giderler diye hayaller aklıma düşüyordu.
Doktor cinsiyetini ilk telaffuz ettiğinde çok garip hissettim çünkü kendimi oğlum olacak diye şartlamıştım. O gün o garip his devam etti. Ertesi sabah uyandığımda kızım olacağı için çok mutlu olduğumu fark ettim. Kızımla ilgili hayallerim başladı. Şu an doktor bu oğlanmış yanlış görmüşüm dese yine aynı garip duyguyu yaşarım.

Yani demem o ki bence sizinki sadece şartlanmadan kaynaklı bir durumun haddinden fazla uzun sürmesi. Kendinizi ve bebeğinizi üzmeyin daha fazla:KK37:

siz cinsiyet önemli değili sonra dediniz ama benm neye tepki verdiğimi anlamadınız. uslup derken karşımda hiçbirşeyi kabullenmeyen biri varken uzatmamak için artık tamam diyorum. ben ilk mesajınıza tepki verdim gömmeseydiniz diye. gömmediğinizi sadece kızları övdüğünüzü sölediniz bende erkeklerin aramadığını gitmediğini sölüyosunuz kötülüyosunuz dedim. cinsiyet ayrımı yada kız bebek istiyosunuz demedm size ısrarla cinsiyet ayrımı yapmadığınzıı yazıyosunuz. yani benm yazdıklarımı kendinize göre okuypsunuz bu yuzden kestirip atmak adına bi önceki mesajımı yazdım. ki asla bir insana yaptığım bir uslup değildir bu. neyse ben yine de alttan alıyorum tekrardan. LÜTFEN YAZMAYINIZ. UZATMAK İSTEMİYORUM. bu ikinci oldu yazmayın dedikçe yazan da sizsiniz ayrıca.

Özelden yazmaniza gerek yok seffaf olun derdiniz neyse buradan yazin.
Su mesajınıza cevap dahi vermedim siz bunun üzerine özele geliyorsunuz
Biraz kendinize gelin lütfen.
Ben bu kadar abartılacak bir şey yazmadim uzattikca uzattiniz şimdi özelden geliyosunuz.
Taciz boyutuna getirmeye gerek yok.
Tekrar diyorum erkek çocuk daha az arar demek küfür değil hakaret değil bir gözlem bunu abarttica abarttiniz artık yeter.
Lütfen

Hem kızınızla dans edersiniz kına gecelerine gidersiniz kumsalda güneşlenirsiniz evi dekore edersiniz vs. hayal dünyaları da çok başka oluyor gayet eğlenceli yaşar gidersiniz. Bizim bi tanıdık abi ne zaman kız çocuğum oldu o zaman baba olduğumu bir başka anladım demişti. E tabi kapıdan girince babasına koşar hoşgeldin babacım der sarılır sırtına biner naz yapar dudak büker. Kız çocuklarının aileye kattığı aşk başkadır bana kalırsa.

Oğlanları da çok severim aynı dili konuşmaya başladıktan sonra pata küte güreşe dövüşe onlarla da bir güzel yaşanır ama bir pata küte durumu var yani:) aksiyon eksik olmaz evden onun tadı da başka.

Kız çocukları küçükken şirinler kabul ama ergenlikleri :eek:
Bunu da söylemeden geçemiciim :KK53:

Doğru valla, kendimden biliyorum :D
Günaşırı annemden nefret ediyordum ergenlikte :D anneyle kız çok didisiyor çok.
Annem demişti bana her kadın bir gun annesini anlarmis ama annesinin o yaşına geldiğinde derdi :D
Bu mantıkla hiç bir zaman tam anlayamayacagiz sanırım

Şükretki Rabbim o meleği size layık görmüş evlat hasreti çeken onca insan varken siz kalkmış cinsiyet ayrımı yapıyosunuz hamilelik hormonu falan bahane bizde geçtik o yollardan hamdolsun dua et sağlıklı sihatli olsun hala aynı düşüncedeyseniz Allahım seni affetsin o kafanı degiştir derim benim 1 kızım var onun kız kardeşi olmasını çok istiyorum ben hayatta olmazsam birbirlerine destek olsunlar koruyup kollasınlar diye ama siz kalkmış ilk çocukta cinsiyet ayrımı yapıyosunuz çok şey söylemek isterdimde neyseeeee..

Oyle dusunme annesii istemediğini hissediyordur:(( simdi kafan allak bullak ama birde soyle dusun o kadar tedavi olup bebegi olmayanlar var yıllarca cocuk ozlemi cekenler var. Sende bu durumda olabilirdin. Iyi seyler düşün bebisinle ilgili hayaller kur. Kizda olsa erkekte olsa o senin bir parçan. En olmadi bi psikologtan yardım al derim.

Bi nebze anlayabiliyorum...bana herkes senin kızın olur diye diye şartlandırmıştım kendimi...ki ısrarla erkek olduğunu hissetmeme rağmen...eşim de kız istiyordu

Erkek olduğunu öğrenince bi affalama üzülme geldi 1 dakikka sonra geçti :)
Çünkü tamamen şartlandırmıştım kendimi
Olay bu

Hormonal durumlardan kaynaklanıyor olabilir canım bu halin. Bu cinsiyet meselesini rafa kaldırıp bir süre hamilelik dışındaki konularla kafanı meşgul et. Nasılsa doğunca çok seveceksin ve iyi ki kız olmuş diyeceksin. Bu hislerini hormonlar körüklüyor o yüzden vicdan azabı çekme.

Kiz veya erkek olmasini biz secemiyoruz degil mi? Peki yaparken ne diye düsündün? Kiz olabilecegi ihtimalini dusunmedin mi hic? Erkek olacagindan emin miydin?

Oğlan çocukları ergenliklerini anneleriyle dikiş nakış yapıp ,hamur açarak geçiriyor sizde haklısınız:işsiz:

Böyle hazır cevaplara bayılıyorum :KK45:

Her neyse konu kız çocuğu şöyle erkek çocuğu böyleye gelmiş. İkiside evlat daha ötesi varmı :anne:

Kiz annesi olmak o kadar farkli o kadar tatli o kadar guzel birseyki bebisini kucagina aldiktan sonra bu dusuncelerin icin zamaninda amma sacmalamisim beee diyeceksin. Kiz annesi olmak ayricaliktir.

Bir hamilelik geçirdim. Binlerce şükür kızım oldu. İkinciyi istiyorum önce sağlıklı olsun diye dua ediyorum. Ne depresyon bildim ne de ah hormonlar diyeceğim durum olmadı. Sanırım nazımı çekecek kimse yoktu ondan :)

Bu hormonlar gerçekten insan kişiliğini bu kadar etkiler mi bilmem bilimsel yazılar okumadım. Ama konu sahibinin durumu hamilelikten değil bebeğin cinsiyetinden kaynaklı diye düşünüyorum.

Umarım bu duygunuzdan bir an önce vazgeçer düzelirsiniz.

Back
X