Hamile Halimle Yatılı Misafir :(

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.
Madem eşiniz diyemiyor izin alsın siz en ufak şeye karismayin yemek bulaşık çamaşır süpürme vs .ayrıca onlarda ki de dusuncesizlik ennuygunu kv nin evinde kalması. Eşinize kardeşi söylediğinde onunda bizim de doğum artık yakın eşim ağırlaştı siz annemlere geçersiniz vs demesi lazım. Ayrıca bu neden söylenemez anlamıyorum. Sanki küfür et diyoruz . Erkeklerin bu tutumuna da sinir oluyorum

6 yıllık uğraş, 4 tane düşük ve birçok operasyondan sonra 37 haftalık hamileyim. İlk günden beri çok ağır geçiyor. 32. haftamdan itibaren izne ayrıldım. Bulantı ve kusmam hiç bitmedi. Evi temizleyemiyorum ve son 1 aydır yemek de yapamıyorum. Uyduruk şeylerle geçiştiriyoruz. Temizliğe arada kadın geliyor. Canımı sıkan konuya gelirsek. Eşimin abisi şehir dışında yaşıyor. Onun eşi de hamile. 3 hafta önce yaşadığımız şehre geldiler ve yatılı olarak bizde kaldılar. Halbuki bizden başka eşimin ablası, diğer erkek kardeşi ve kv hepimiz aynı şehirdeyiz. Hadi birşey olmaz surat asmayayım dedim elimden geldiğince hizmet ettim. Az önce yine abisi aradı. Bebekte gelişim geriliği saptanmış. Yaşadıkları şehirde riskli gebelik bölümü yokmuş. Yakınlarındaki 2 şehri önermiş doktorları ama işimiz uzun sürerse diye sizin yaşadığınız şehre geleceğiz dedi. Randevu olaylarını sordu. O kadar ev varken sanırım yine bizde kalmayı planlıyorlar. Çıldıracağım. Bu arada her an doğum yapabilirim. Doktorum bebeğimin biraz iri olduğunu haftalık kontrollerle takip edip her an alınabileceğini söylemişti. Eşim abisine hayatta müsait değiliz diyemez.

Esin babalik izninde abisine paşa paşa hizmet edecek o zaman.Aynen bunu soyle esine.Sen hizmet edeceksen buyursunlar gelsinler de.

Bura düşünmeniz gereken kişi kaynınız. O kendi çocuğu için doktora geliyor ama yeğenini, yengesini düşünmüyor. Madem aradı madem illa ki o şehre gelecek baska bir yerde kalsınlar hatta bunu da telefonda belirtsinler. Hey Allahım ya bencilliğe bak sen. Insanı enayi yerine mi koymaya çalışıyorlar? Siz once kendinizi bebeginizi düşünün. Tekrar arayıp gelip kalacaklarını ima ederlerse siz diyin rahatsızım soyle böyle biraz halden anlamalı insan!!

kadının karnı burnunda şu düşündüğü derde bak yaaa

bu erkekler ne kadar öküzler yaaa :sinirli:
Aklıma izlediğim bir video geldi. Birkaç adama suni sancı veriyorlardı. Kadınların ne çektiğini anlasınlar diye. Nasıl kıvranıyor, bağırıyorlar filan. Bence bu deneyime 9 ay boyunca üzerlerine +10 kilo bağlamak, hormon takviyesi filan da eklenmeli ve her erkek kişiye zorunlu ders gibi verilmeli. Yanı başlarında olan bitenin farkına başka türlü varacak gibi görünmüyorlar.

Canım 37 hafta baya baya doğum haftası..benim arkadaşım 36 biri 37 benimde 38 de oldu.nasıl gelmek isterler aklım almıyor..bu gidişle stresten doğum bile yapabilirsiniz.bana kalırsa eltinizi arayın kasılmalarım var annemlerde geçireceğim doğuma kadar deyin bu vesileyle size kırılmamış olurlar.hayirli doğumların olsun inşallah.

Eşinle bir an evvel konuş ve durumu anlat görmesini sağla. Erkekler bazen düşünmeden hareket ediyor. Konuyu da daha fazla düşünüp kendine dert etme bebeğini etkiliyor bu durum.

Bence eltiniz sizde kalmaya karar verirse buyrun gelin ama ben yerimden kalkamıyorum zaten rahatsızsın ben sana bu halimle yardımcı olamam istediğim gibi ağırlayamam dersin. Eşşek değilse anlar anlamazsa da kendi bilir

Abisi açıkça söylemiş mi sizde kalacağız diye, belki de siz sıranızı savdığınızdan başkasına giderler. Yoksa siz iki karnı burnunda kadın, artık erkeklerden hizmet beklersiniz

kvye agirlastim birkaç gün sende kalayim da yemek temizlik derdinden kurtulayim diye gidin.

Kvde ni aricaksın diceksin ki
Anne malum doğum yakın çok ayakta duramıyorum artık zorlanıyorum eltimler geldiğinde sizde kalsın.
Bitti gitti bukadar

Bence kayinvalidenizi arayın, misafir agirliyacak durumda değilim bugün yarin dogum olabilir, bu seferlik siz ağırlılayın de. Kayinvalidenizde eltinizi arayıp, sizde kalmasinin ayıp olacağını kendisinde kalabilceklerini söylesin. Siz tamamen atin üstünüzden ay ne münasebet ya. Ama hata eşinizde sizi düşünmüyor.

Bence eltiniz sizde kalmaya karar verirse buyrun gelin ama ben yerimden kalkamıyorum zaten rahatsızsın ben sana bu halimle yardımcı olamam istediğim gibi ağırlayamam dersin. Eşşek değilse anlar anlamazsa da kendi bilir
"Canım yabanci yer mi,ne hizmeti " der akşama kadar kendi işlerinin peşinde dolanır akşam gelirken evin erkeğini " birşeye ihtiyaç var mı ,biz geliyoruz ,ay bir yorulduk bir aciktik...neyse gelince konuşuruz " diye ararlar.Zaten fikir sahibi olsalar öncesinde 3 hafta kalmazlar,şimdi de aramazlardi

gelirlerse sen de hep yat, o kadar millet ne yiyip ne içecek?
hep beraber kv ye gitmeniz lazım yemek vs yiyip sizin kendi evinize dönüp onların orda kalması lazım,
size gelmeleri asla olacak bir şey değil...
elti kişisi neden seni arayıp sormuyor müsaitlik durumunu,
olmadı sen eltini ara, misafir etmek isterdim ama kötü durumdayım de gelmesinler

Eşiniz hakkında bu kadar detay vermeniz ne kadar iyi olmuş. Kadının içi açılmıştır kendi kocası bu kadar düşüncesizken sizin kocanızın ne kadar anlayışlı bir eş olduğunu duyunca değil mi?
insanlar hep başkalarının planlarına ,kararlarına göre yaşamak zorunda değiller ...başka türlüsü de mümkün ,bak biz bu durumlarda şöyle davrandık in ornekleri bunlar.

Ne kadar düşüncesiz insanlar var ya Allah merhamet vicdan versin doğurdu doğuracak kadının evine misafirliğe gidiyorlar pes artik

Back
X