Hamile iken bulantılarınınız ne zaman geçti, kokulara ne zaman dayanabildiniz?

mad_sad

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Nisan 2011
1.047
5
66
İstanbul
Hamilelik her kadının içinde bir düş, güzel bir istek küçük bebecik, ama hamileliğinizi öğrendikten kısa bir süre sonra mide bulantılarınız yüzünden hayattan soğuma noktasına geldiniz mi? ne zaman bulantılarınız geçti, yemek yapılan alanlara, mutfaklara giriş yapabildiniz? bir gününüz kusmadan sonuçlandı, haydi tecrübeli hanımlar bilgi paylaşımı yapın tüm sıkıntılı hamilelere ışık olun. herkese evvela gönlündeki gibi hamile kalmasını, sıkıntısız bir hamilelik geçirmesini ve güzel bebişini sağlıkla sıhhatle kucağına alıp büyütmesini diliyorum Allah'tan, aminn Rabbim sen hepimiz için dualrımızı kabul et:49::49:

4 uncu aydan ıtıbaren tamamen gecer ama bellı bır zaman sonunda mıdede yanma yanı asit kacagı baslıyor neyse kendı adıma konısım az kaldı sabretmekten baska carem yok herkese kolay bır hamılelık gecırmelerı dılegımle ...

sevgili bebekpoyraz açtıgım konuya güzel katkılarından dolayı önce teşekkür ederim:) kaç aylık hamilesin? bende mide yanması ekşimesi ilk zamnalardan beri tam gaz devam ediyor:( demkki o da azalmıyormuş:( olsun bakalım sıhhatli doğsun bebişlerimiz o yeter bize:) hayırlı kolay huzurlu hamilelikler diliyorum Rabbimden:71:

benim mide bulantılarım hiç geçmemişti hatta bikeresinde 5 aylıktı ozaman doktor önce beni aldı eşime biraz bekle dedi kız sen yoksa nazmı yapıyosun dedi valla naz değil ölüyorum hiç bişey yiyemiyorum dedimartık dicek bişe bulamıyorum saçı çıkıyodur dedi midem gündüz bulanıyo gece yanıyordu buzdolabının önünden geemiyordum mutfağa hiç girmedim aç yaşadım resmen vitaminlerle ayakta kaldım hatta doğuma giderken bile istifra edipte gittim yani halinize şükredin gerçi güzel bir yönü oldu hiç kilo almadım oğlum 4 kilo doğdu ben doğumdan çıktığımda gebe kalmadan önceki kilodaydım

ayy korktum walla ukde55:S bende hiç mutfaga adım atamıyorum, içine iki adım girsem kusuyorum, doktor ilaç veremem daha 3 ayın bitsin dedi, yemek yemek tam bir azap çünkü her şeyden tiksiniyorum, kocam eve gelene kadar aç kalıyorum o gün, annem uzakta kayınvalidem ise çok çok uzakta bana yardımcı olabilcek kimsem yok şu aralar, tek tesellim geçer 3 aydan sonra diye bekliyorum geçmesse eyvah..:( mide asiti gece yanmaları hepsi hepsi bende de var:( Rabbim soıhhatlibebişler kolay dogumlar nasip etsin hepimize, sizin bebişiniz ne kadarlık? :)

bebiş artık 5 yaşında ikinci için çalışmalar yapıyoruz ama gerçekten aynı senin durumundaydım ilaç vermediler hiç doktordan istemiştim başkaları kullanıyomuş bende isterim diye:61: ama vermedi onlar çok zorda kalmadıkca kullanılmamalı karaciğeri çok yoran şeyler dedi yani doktor seni kandırıyor teselli etmek için iyi niyet yani aslında ileç vermicek bana öyle yaptı 4 ay olsun dedi bekledim sonrada bunları söyledi ya ben oturma odasından tiksindim salona geçtim oturma odasının önünden geçmiyodum annemin evinden tiksindim ona hiç gitmedim en son yatak odasından doğuma gittim bende senin gibi eşim gelene kadar aç kalıyodum ama bu sefer yemek getirdiği tepsiden tiksindim bak nerden hatırladım şimdi 2ciyi yapamıcam ama kilo almadım o iyi inşallah seninki geçer ne ilginç şey şu hamilelik:66:

sevgili ukde55 walla bana ışık oldunuz, durumum aynı bende evimden tiksiniyorum, sevmiyorum birden evden sıkılmaya bunalmaya başladım özellikle yatak odamdan, bu yüzden uykudan ölmem gerekiyor ki o odaya girip hemen yatayım, maşallah bebişiniz 5 yaşında olmuş:) ayy darısı benim başıma inşAllah o günleri hayırlısıyla görebilmeyi nasip etsin Allah ım:) bana vitaminde vermedi doktor, kan değerleri düşük demirim düşük, beklicez ilaç veremem daha dedi:( üstelik benim birde kızamıkcık bağışıklığım yok, dktor ilk 3-4 ay kendini bi eve kapat bi koru dedi, hamilelik zor vesselam ama hamd olsun Rabbim herkese hamilelik nasip etsin en kolay şekilde geçirsinler inşAllah:) sizde en güzel durum kilo almamanız olmuş, ve bebişinz çok sağlıklı maşAllah maşAllah:))

inşallah sende sağlıkla kucağına alırsın günler göz açıp kapayıncaya kadar geçiyo büyüyolar tadını çıkaramadan bebekliklerinin allah isteyen herkese nasip etsin eğer bulantın devam ederse 4 aylıkken bazı testler yapıyo doktor hiç bişe yemedin halde dolu dolu istifra ettiğin için sendeki bütün vitaminlerde bebeğe geçtiği için bu testler annedeki vitaminlerin durumu hakknda bende kalsiyum demir ve c vitamini eksikliği çıkmıştı ialç içmekte işkence biliyorum ama aynı durumdyız çok iyi anlıyorum seni hep naz yapmakla suçlandım uzaktakiler tarafından ama yanıma gelen anlıyodu halimi bide hastaneye yatırabilir doktor hazırlıklı ol beslenemediğin için serum yapıyolar o biraz toparlıyo karnın doyuyo resmen:66: allah yardımcın olsun sağlıkla kucağına alırsın inşallah ama benim oğlum çok usluydu seninde öyle olur bence biz arkadaşlarla bi istatistik yaptık komik ama hamilelikte bizim gibi çok midesi bulananlar kilo alamayanların bebekleri uslu oldu ama hiç sıkıntısı olmayıp yeme içmede sorun yaşamayanların bebekleri gazlı ve yaramaz oldu umarım senin bebiş annesini hiçç üzmez çok uslu olur

benim tam 4aysurdu zayifladim valla hicbirsey yiyemiyordum et tavuk bunlardan zaten doguma kadar tiksindim 4aydan sonra biraz rahatladim 5-6.ayda mide yanmasi basladi

güzell dileklerin için çok teşekkür ederim ukdecim:71: inşAllah akıllı uslu bir bebiş olur, bebim bebekliğim çok uslu imiş, ama eşimin çocukluğu tam bir felaketmiş, kibritle falan gezerdim diyor, tam bir karın agrısıymış:)) çok çektirmiş çokkk, ikide bir hatun ya inşAllah sana çeker çocuğumuz bana çekerse ikimizinde çekeceği var diyip duruyor, katkılarından dolayı gönülden tesekkür ederim:71::71:

bende balık çok severdim çok yerdim ama bilhassa balık ve tavuktan çok tiksiniyorum derinsss, siz sanırım doğumunuzu yaptınız sağlıkla sıhhatle bir ömür diliyorum :49:

benim içinde paylaşmak bi zevkti böyle araştırmacı nazik bir annenin bebeği çok güzel yetişir eminim çok iyi bir anne olucaksın sen hamilelinin tadını çıkar bebekler sağlılkla doğsun allah güzel yazılar yazsın biz uğraşırız sokakta gördüğün yaramaz çocuklar varya onlar anneleri için dünyanın en iyi çocukları yani insan kendi çocuğunu kıyaslayamıyor hatta kendi çocuğu olunca başkalarının bebekleri eskisi gibi çekici gelmiyor bu yüzden sen dünyanın en akıllı bebeğinin annesi olucaksın bide şu kusmaların geçse dua edicem senin için belkide 4. ayda biter :71::71:

benim içinde paylaşmak bi zevkti böyle araştırmacı nazik bir annenin bebeği çok güzel yetişir eminim çok iyi bir anne olucaksın sen hamilelinin tadını çıkar bebekler sağlılkla doğsun allah güzel yazılar yazsın biz uğraşırız sokakta gördüğün yaramaz çocuklar varya onlar anneleri için dünyanın en iyi çocukları yani insan kendi çocuğunu kıyaslayamıyor hatta kendi çocuğu olunca başkalarının bebekleri eskisi gibi çekici gelmiyor bu yüzden sen dünyanın en akıllı bebeğinin annesi olucaksın bide şu kusmaların geçse dua edicem senin için belkide 4. ayda biter :71::71:

ayyy, bu güzel yazılarınız hem beni çok mtlu etti hem de çok mahcup oldum:17: çok teşekkür ederim:71: bende size yürekten katılıyorum insanın yavrusu her halukarda ona en güzel en şirin gelir, henüz annelik duygusunu tatmadım ama inşAllah sayılı gün çabuk geçer, dualarınız için ayrıca teşekkür ederim, size arkadslık isteğide yolladım ilginiz bilginiz yönlendirmeniz beni çok mutlu etti dayanamadım kabul ederseniz çok mennun olurum

3. aya girmeme 10 gun kaldı... ılk ay sureklı karın agrısı cektım ...tam o gectı dıyecektım kı ustune bırde mıde agrısı ve bulantıları eklendı... ama allaha hamdolsun kı 1 ay kadar sürüp gectı... cok sukur artık pek yok... kokulara karsı duyarlılık , hassasıyet falan fılan sımdılık hala devam edenler... :24:

3. aya girmeme 10 gun kaldı... ılk ay sureklı karın agrısı cektım ...tam o gectı dıyecektım kı ustune bırde mıde agrısı ve bulantıları eklendı... ama allaha hamdolsun kı 1 ay kadar sürüp gectı... cok sukur artık pek yok... kokulara karsı duyarlılık , hassasıyet falan fılan sımdılık hala devam edenler... :24:

ayy canım, biz seninle çok yakın zamanlarda doğum yapıcaz :) inşAllah hep böyle güzel devam eder hamileliğin, keyfin bol, bebişin sağlıklı olsun:66:

ben sitenin acemisiyim bilseydim nasıl arkadaşlık yollanacağını bende sana yollardım inan haberlerini almak isterim allah yardımcın olsun annelik hissihemen olmuyo kimisi hemen hissttiğini söylüyo ama ben inanmıyorum benim oğlum tedaviyle oldu çok istiyerek ama bende kucağıma almadan bilemedem anne olmak nasıl bişey onun kokusunu bi duy o zaman bide asla ondan vazgeçemeyeceğini inşallah hasta olmaz ama en küçük bir rahatsızlığında bebeğin allahım ona bişey olmasın yaşayamam diyosun tecrübesizlik ben sarılık olduğunda çok ağlamıştım o zaman anladımki bu küçücük şey bensizde yaşar biri mutlaka bakar ama ben onsuz nasıl yaşarım dedim ozaman anne oldum işte şimdi eline kıymık batsa ağayabilirim onla birlikte kendine iyi bak sağlıkla kal

ben sitenin acemisiyim bilseydim nasıl arkadaşlık yollanacağını bende sana yollardım inan haberlerini almak isterim allah yardımcın olsun annelik hissihemen olmuyo kimisi hemen hissttiğini söylüyo ama ben inanmıyorum benim oğlum tedaviyle oldu çok istiyerek ama bende kucağıma almadan bilemedem anne olmak nasıl bişey onun kokusunu bi duy o zaman bide asla ondan vazgeçemeyeceğini inşallah hasta olmaz ama en küçük bir rahatsızlığında bebeğin allahım ona bişey olmasın yaşayamam diyosun tecrübesizlik ben sarılık olduğunda çok ağlamıştım o zaman anladımki bu küçücük şey bensizde yaşar biri mutlaka bakar ama ben onsuz nasıl yaşarım dedim ozaman anne oldum işte şimdi eline kıymık batsa ağayabilirim onla birlikte kendine iyi bak sağlıkla kal

Bende yeniyim acemilik hala üstümde, hatta alıntı yaparak yazmayı yeni öğrendim:26: ayrıca arkadslık kabulu için ayrıca teşekkür ederim, annelik çok başka, Rabbim kendi merhametinden annelerede veriyor, annelerde öyle şefkatli öyle sevgi dolu oluyor çocuklarına, Allah evladınızı size bağışlasın, bende bol bol mutluluk ve sağlık diliyorum

21. haftamın son günündeyim. ve hala mide bulantım var benim. yemeklerden tiksiniyorum et tavuk bunları zaten görmek dahi istemiyorum. balık yiyorum allahtan. sütten tiksindim. onun yerine yoğurt yiyorum. et yerine kuru fasulye yemeye çalışıyorum ki ondan da nefret ederim hep açım ben ya hiçö doymuyorum. kilo veriyorum sürekli normalde balıketliyim ben ama hamileliğimde erimeye başladım kötü durumdayım. artı bide şimdi mide yanması eklendi. kötüyüm yani...

21. haftamın son günündeyim. ve hala mide bulantım var benim. yemeklerden tiksiniyorum et tavuk bunları zaten görmek dahi istemiyorum. balık yiyorum allahtan. sütten tiksindim. onun yerine yoğurt yiyorum. et yerine kuru fasulye yemeye çalışıyorum ki ondan da nefret ederim hep açım ben ya hiçö doymuyorum. kilo veriyorum sürekli normalde balıketliyim ben ama hamileliğimde erimeye başladım kötü durumdayım. artı bide şimdi mide yanması eklendi. kötüyüm yani...

acil şifalar, kolay bir doğum, hayırlı sıhhatli annesini çok mutlu edicek bir bebişiniz olması dualarımla:66:

selam arkadaşlar ben hamileliğimin 3.ayının 3. haftasındayım benim mide bulantım daha yeni geçti mutfağa girmek istemiyordum yemek yaparken çok tiksiniyordum kaynanam çok kızıyordu bana sen bu bebeği öldüreceksin diye çok şükür ki bebeğim sağlıklı ve bulantılar geçti darısı başınıza:49:

Back
X