hamile iken namaz kılmanın bebeğe sakıncası var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Ben pilates yapıyorum mesela namaz sorun olmaz, bence namaz sizi zorlamıyorsa faydası bile olur, ama eğilip kalkarken bazı yerlerinizin zorlandığını hissediyorsanız oturarak kılmayı tercih edebilirsiniz.Özellikle de son aylarda secde zor olabilir.
Önemli olan niyettir, Allah kabul etsin.

arkadaslar ne sekilde olursa olsun yine de namazinizi kiliniz bence geriye kalan butun dusunceler hep vesvese seytan hamilelik bebek tanimiyor calisiyor cani cehenneme..onu def edin birde cevsenden bir yaprak okuyun namazdan once kolay ve rahat kilacaginizdan eminim,ben oyle yaptigim zamanhic bir zorluk cikmiyor..ne olursa olsun lekelenme olsa dahi abdestinizialip yine kilin Rabbim kabul eder ama asla birakmayin.....sevgilerimle.

Son düzenleme:
kızlar lekelenme konusuna gelince eğer elinizden bışey gelmıyosa o özür sayılır sanırım. Çünkü adet kanı değil ve sız engel olamıyorsunuz akmasına o yüzden özür kanı sayılır ama bi arastırın da ıstersenız :)

Bu lekelenmeler adetten sayılmadığı için namaza engel değildir..Yalnız şu var her vakit namazı için abdest alınacak yani abdest tazelenecek....

dinimiz kolaylik dini ama farzi terk etme dini degildir

ayakta kilamayan oturarak ,oturarak kilamayan yatarak
gücü yetmeyen gözleriyle..ama namaza engel yoktur namazin zararida yoktur
sadece gücünün yettigi pozisyonda zorlanmadan eda edilmeli..ve kullugun gerekcesi olarak müslümanlarin ölene dek devam etmesi gereken bir ibadet...

oturarak sandalyede kilanlarin ilk rekatta tekbiri ayakta almalari gerekiyor cünkü bu vacip,ancak ayakta bas dönmesi v.s yasanacagindan korkuluyorsa oturdugu yerdede tekbir alinabilir..mustafa karatas hocamiz kanal 7 de yaptigi aciklamada oturarak namaz kilan kisilerin önlerine secdeye giderken bir nesne almamalari gerektigini acikladi
yani secde icin önünüze ucakta evde arabada disarda v.s masa /yastik v.s alip alnimizi dayamamiza gerek yok sadece böylesi durumda,kafamizi rukudan daha fazla egmeye calisiyoruz
ama dedigim gibi zorlamadan oldugu kadari ile insallahuRahman...

bende dokuz ay boyunca kildim namazlarimi sadece son üc ay sandalyede oturarak kildim oda egilmekte zorlandigim icin
insan yeterki istesin namazin bahanesi olmamasi lazim rabbim hepimizin namazlarini kabul eylesin

Selam hanimlar,
Bende 6 aylik hamileyim. Bende zorlandigim icin oturarak kilmak istiyorum ama kayinvalidem ayakta kilmam icin zorluyor. Herseyi yapiyorsun da bunumu yapamiyorsun diye kiziyor. Bende cok zorlanmama ragmen ayakta kilmaya calisiyorum. Gobegim asagida oldugu icin normal olarak bile zor egiliyorum, belim ve karnim agriyor, elimle masaj yapinca rahatliyorum.

çok şaşırdım yaa.. nasıl karısıyor senin namazına? Ne kadar yüz vermişin kaynanana? Bebeğe birşey olsa vebalini kim tasıyacak?

ben tum hamileligim boyunca kildim oturarak ve farzlarini sadece..cunku oturamiyordum fazla ve egilemiyordum..bence sende oturarak kil bana annem soyledi zorlama kendini sonucta keyfinden oturarak kilmiyorsun dedi...yani dinimiz zorlama dini degilki sonucta yerine getiriyorsun...benimde daha oncede belimde kas uzamasi olmustu 2 rekatta egilemiyordum ozaman bile oturarak kildim

oturarak kılabilirsin tabii ki rahatsız oluyorsan
dinimiz kolaylık dini

ben çok ayakta duramıyorum ya da yürüyüş yapamıyorum, tek hareketim namaz ... ve kesinlikle insan vucuuduna faydalı hareketlerdir benceçç

36.haftama giriyorum ve çok rahat namazımı kılıyorum bebeğime ve kaslarıma çok faydası olduğunu düşünüyorum,sadece ilk aylardaki hızlıca yerden kalkmıyorum biraz daha yavaş oluyor hareketlerim ama oturmaya gerek bile kalmadan kılıyorum çok şükür

bende kılıyorum çok şükür otururken zorlanıyorum sonuna kadar rahat kılabilirim inşallah doğuma az kaldı bakalım onuda rahatlıkla atlatabilirim inşallah...

hamilelikteki faydalı egzersizlere baktığınızda çoğu namaz hareketlerine benzer canım yan zararı yok aksine faydası var
yalnız benim şuan mide bulantısı ve baş dönmesi problemim oldugundan oturarak kılıyorum

bende secdeye gidince nefesim kesiliyo o yüzden önüme küçük bir sehba koyup kılıyorum

bende oturarak kılıyorum daha 3. ayımdayım ama bulantılardan ayakta kılamıyorum bence hamileyken zor diye bişey yok ki gözle bile kılınabiliyor

bende kiliyorum ayakta problem yok ama secdeye giderken egilemiyorum o yüzden oturarak kiliyorum Rabbim kabul etsin insallah Namazlarimizi

Hiç namaz kılmanın zararı olabilir mi?sayılamayacak kadar faydası var bilakis.ister oturarak gücün yetiyorsa ayakta.ben ilk iki hamileliğimde deayaktakıldim,ilkinde hiç sorun yaşamadım ama ikincisinde previa vardı ona rağmen abdest alırken bile ayağımı lavaboya kaldırıodum şimdi kendime kızıyorum.hamileliğim hüsranla bitti.şimdi daha dikkatliyim zaten 6.haftada kanamam oldu o zamandan beri oturarak kılıorum.kılmamak diye bişey sözkonusu olamaz benim hayatımda.kizıma da bunu aşılamaya çalışıyorum.

namaz kılmak son bi kaç haftadır zorluyor beni secdeye giderken çok zorlanıyorm sırt ağrılarımda başladı bi kılıp bir bırakmaktan bıktım kendimden nefret eder hale geldim ayakta dururken falan zor olmuyor acaba ben nasıl kılmalıyım bilen biri yanıtlarsa çok sevinirim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…