hamile iken namaz kılmanın bebeğe sakıncası var mı?

• Konu Sahibi Konu Sahibi EU1
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

bence oturarak kılabilirsin.. bir arkadaş söylemiş önüme sehpa koyuyorumdiye. ben de sandalyeye oturuyorum yemek masasına bir seccade seriyorum ve o şekilde kılabiliyorum. Allah inşallah kabul eder. ben şüphe etmiyorum. sonuçta kılmamak daha çok vicdan azabı yaşatıyor insana.. doğrusuyla yanlışıyla da olsa kılıyoruz Allah kabul etsin..bence öyle yapın siz de manevi olarak inanın çok iyi geliyor( bu arada bende siz gibi bir kılıp bir bırakanlardandım. merak etmeyin şeytan bizlerle uğraşıyor:)

ben zarar vereceğini düşünmüyorum. komşumuz doğuma gideceği sabaha kadar namazını hep normal şekliyle kıldı ama tabi yavaş hareketlerle. Rabbim nasip ederse bende son anıma kadar ayakta kılmak istiyorum.

Allah kabul etsin cümlemizin namazını duasını evet dediğiniz gibi kılmadığım zaman dah kötü oluyorum şimdilik ayakta kılıp secdeye giderken oturduğum yerde eğilmeyi deniyorum inşallah doğuma kadar rahatça kılarız namazlarımızı Allah yardımcımız olsun teşekkür ederim

benim bir arkadasimin teyzesi doguma girmeden onceki ana kadar kilmis hatta dogumu inanilmaz kolay olmus!!!
Konu baya eski ama yazmadan geçemedim,
tam 40 haftalık doğum yaptım ve sabah namazını kılıp doğuma gittim.
2 saat sancı çekip 15 dakika da doğum yaptım.
Kızım beni hiç yormadı sağolsun.

Bazı arkadaşlar sehoaya yada amsaya secde ederek kılıyorlarmış namazlarını fakat bu doğru bir yöntem değil.
Tabi ki bilmeden yapıldığı için namazlarını kabul olmadı diyemeyiz.
ama makbul olanı yre oturup bacaklarını uzatarak ima ile namaz kılmaktır.
rukuya varırken aynı pozisyonda başınızı biraz öne eğere ruku görevini yerine getirebilirsiniz
secde için ise rukudan birazcık daha öne eğerek secde görevini yerine getirebilirsiniz
googleden ima ile namaz kılmak diye araştırarak bulabilirsiniz.

ilk zamanlar kılınıyor da son aylarda secde etmek pek mümkğn olmuyor ben oturarak kılıyorum secdeye eğilemiyorum artık 38.haftamdayım çünkü zor oluyor ayrıca vajinama keskin sancı yapıyor zorlamaya gerek yok.

Elbette bi zararı yoktur. Hatta faydası olduğuna inananlardanım. Son güne kadar ayakta kılmak istiyordum. Yalnız 5.. Aya kadar ayakta kılabildim. Sonra açılmam ve düşük tehlikem oldu. Tembellik ettim bıraktım bi ara. Bu defa suyum geldi 1 çay bardağı kadar. Namazı ihmal ettiğim için oldu .

Hatta namazı bırakınca rüyamda kızımı gördüm ağlıyordu.neden ağlıyor acaba dedim. Bebeğim konuşmaya başladı. Ve dediki aslında benim ne istediğim çok basit dedi. Ben namaz kılmamı istediğine yordum. Hemen namaza devam ettim.

Fakat riskli gebelik olduğundan abdest alırken ayağımı kaldırmıyorum. Ayağıma su döküyorum. Ve oturarak kılıyorum. Allah hepimizin ibadetlerini kabul etsin inşallah...

doguma gidene kadar kıldım
son ay oturarak kıldım
zararınıda görmedim

ilk haftalarda normal kıldım.sonrasında ara ara düşük tehlikem oldu kanama lekelenme olduğu zamanlarda
bıraktım hiç kalkmadım yataktan.şimdi oturarak kılmaya devam ediyorum biraz riskli geçtiği için

Benimde hamileliğim riskli ağrılarım var ve rükuda bile ağrılarım oluyor bebeğe birşey olacak diye çok korkuyorum oturarak kılıyorum o yüzden ama içimde rahat değil. Bazen zorlasam mı diye düşünüyorum ama O'na birşey olacak korkusu beni bitiriyor

ben ayakta kılıyorum ama daha da zorlanırsam secdami yere sererim oturarak kılarım diye düşünüyorum sonuçta sizinde düşük riskiniz varsa bence zorlamayın islam kolaylık dinidir ve ameller niyetlere göredir Allah kabul etsin.

Allah tüm namaz kilanlarin namazlarini kabul etsin. Ben kilamiyorum. Devamli halsizim

Hamileliğimin son gününe kadar kıldım namazımı çok şükür. İlk aylarda zaten sıkıntı yok.son aylarda da şişliklerim,bacak ve bel ağrılarım sebebiyle sandalyede oturarak kıldım.inanılmaz manevi bir huzur veriyor. Fiziksel hiçbir zararı da olmaz. Tabi sen kendini zora sokmazsan...

Allah tüm namaz kilanlarin namazlarini kabul etsin. Ben kilamiyorum. Devamli halsizim
Bende de halsizlik baş dönmesi çok oluyo arada kaçırıyorum yine de kılabiliyorum çok şükür sende zorla biraz kendini bırakma bence namazını bir de aynı haftada doğum yapıcaz galiba :) tahmini doğumum 26 ağustos

Kızlar 6 haftalik hamileyim ama çoğu zaman halsizim yemek yiyemiyorum yerken bile yoruluyorum çoğu zaman namazlari mi kilamiyorum hep yatmak istiyorum kendi kendime soruyorum oturarak kılsam diye ama içim rahat etmiyor siz ne dersiniz özellikle yatsı ve öğlen hep kazaya bırakıyorum şimdiden teşekkürler

Kızlar 6 haftalik hamileyim ama çoğu zaman halsizim yemek yiyemiyorum yerken bile yoruluyorum çoğu zaman namazlari mi kilamiyorum hep yatmak istiyorum kendi kendime soruyorum oturarak kılsam diye ama içim rahat etmiyor siz ne dersiniz özellikle yatsı ve öğlen hep kazaya bırakıyorum şimdiden teşekkürler

Kazaya bırakmak yerine elbette oturarak kalmanız daha iyi olur.

hamile arkadaşlar bizlere de dua edin hayırlısından inş tabii amin

En son bir yıl önce yorum yapılmış kimseler yokmu acaba otururak namaz kılmayı bilmiyorum 3 aylık gebeyim bazen hiç halim olmuyor şeytan diyo farzını kıl halin yok :) yinede şükür kılıyorum ilerleyen günlerde sanırım oturup kalkmak zor olacak oturarak kılmayıda ögrenirim inşallah

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…