Hamile kadın

Ben de hamileyken kadın erkek karnıma gözlerini dikerdi ve çok rahatsız olurdum. Saklama ihtiyacı hissederdim bol giyindiğim halde. İş yerindeki arkadaşlarım 4 Aydan sonra ben söyleyince haberdar olmuşlardı. Hamile olmak elbette ayıp değil hamile bir kadını rahatsız edici bakışlar atmak ayıp bence. Bu arada hamile kalamayan anne adaylarını da düşünüp çok göze batırmamak gerek. Göbeği açık bırakmak, bak burada çocuk var yazan tişörtler giyinmek vs. Onların da hevesi olabilir ve gördüğünde üzülebilir. Yoksa o göbeği saklamak imkansız zaten :)

Benim babam dogacagi günü hesaplamisti hatta bildi de :)
Insan babadan cekinir mi yav ne sacma. Hem utanilacak ne var dogum olayi olmasa insanlar olmaz o kadini biri dogrumamis mi?
Ben de 7 8 aylikken bir parka gitmistim sehirdeki en merkezi park!erkes karnima bakmisti rahatsiz olmustum bazi insanlar bunu cok yapiyor. Ben hamileuken esim hamile bayanlari gosterip bak o da tontis senin gibi diyordu gulduruyordu beni. Belki her bakan kotu niyetli degildir. Rahatsiz edici bakislar haric tabii

Bu arada benim de babam karnımı severdi sanki bebeğim doğmuşta seviyor gibi hissederdim öyle mutlu olurdum ki... Mucizevi duyguları paylaşmak böylesine güzelken kötü bir şeymiş gibi düşünmek ayıp bence. Eskiden de anne baba yanında insanlar evlatlarını sevemiyormuş bu mu doğru olan yani? Çocuklar dedelerini baba zannediyorlarmış falan :/

Bu zihniyeti ben de anlamıyorum. Aynı zihniyet evlenirken iç çamaşırı seçmeye gelir. Düğün gecesi ne olacağını bile bile herkes oynamaya gelir. Ama hamile olunca hemen akla başka şeyler gelir. Sokakta onca insan var. Onlar nasıl oluştu acaba? Hepsine bakılıp başka şeyler düşünmek gerekiyor.
En guzel yorum +1 :KK9: ha bir de ayni zihniyet ne zaman cocuk yapacaksin diye de insanin beynini afedersiniz şeyeder resmen..yatak odasi meselelerine karisirlar 1 dogurursun 2. ne zaman derler..hamile kalinca da lanetli gibi davranirlar

bence karakter meselesı...tum yaslılarımız o teyze gibi degil...ben sımdıkı genclıgı 40 yasımda anlamakta gucluk cekıyorum hatta bız gencken boyleydık demeye basldım bıle:))))yaslıları cok fazla takmamak gerekır....zaten takanda yok...onlar soylesın dursun herkes zaten dogru bildigini yapıyor...tıpkı simdiki cocukların bizi takmadıgı gibi...sımdıden ergen oglum anne ya sen eskı devirden kaldın bile diyor:))yaslılarda su var hepsinde degil ama cogunlugunda ılla dogru sandıklarını soyleyecekler...karsı tarafın bunu yapmıyacagını bildigi halde..oteyze sızın zaten bunu yapmıyacagınızı biliyor ama ıste buyuk olmak ona gore dogru sandıgını soylemek...ben boyle durumda ınanın gulup gecerdım....hepımeıızn etrafında boyle yaslı da var yasıtımızda var...ılla bırsey soyleyecekelr...bende bıldıgım dogruyu yaptıktan sonra hiç takmam

Bana da hamilelikte karnını belli eden kıyafetler giyersen Doğumun zor olur dediler bende dar olmasından kıyafetin sıkmaması açısından mı dedim yok insanlara belli edersen hamile olduğunu çok zor doğururmuşsun dedi şaka gibi ya resmen psikolojik şiddet
Kimseden utanmam herkese ilan ederim bu müjdeyi
Hamilelik kutsaldır
Mucizedir
Allah akıl fikir versin öylelerine

Ayni zihniyet cocuk sahibi olmayan insana ulu orta cocuk dusunmuyor musun sende mi kocan da mi sorun var , aman korunmayin sonra isterseniz olmaz vs. Derken utanmiyor buda bir nevi sex yapta cocuk olsun demek degil mi? Ama hamile kalirsanda ayip otur evinde ? Toplum da zihniyet kör malesef birsey anlatamazsiniz

Babamla göbek tokuşturup hangimiz önce doğururuz diye şakalaşan bir kadınım.
Şansıma göbeğim çok az oldu ve eşim her seferinde uyarırdı ‘ hiç hamile gibi durmuyorsun dar giy de herkes anlasın’ diye.
Ayıp bunun neresinde?

Ben 8 aylık hamileyken eşimle alışverişe çıkmıştık.E tabi karnım çok belli son ay olması itibari ile.Neyse ben eşimin koluna girmiş yürüyorduk.Yanımızdan biri çarşaflı diğeri normal pardesü giymiş iki bayan geçti.Ve geçerken biri kimsede utanma arlanma kalmamış dedi.Şu hale bak dedi bana bakarak.Eşim kadınların üstüne yürüdü bağırdı çağırdı.insanlar zor sakinleştirdi.Beni tahmin edersiniz ki çok korktum ve çok ağladım.Onları o gün Allah'a havale ettim.
Ben de tesetturluyum ama o zihniyete sahip degilim..boyle siniflandirmalar konuyu kaosa surukler hoş degil lutfen..iki acik sacik kadin diye bahsetsek nasil hos olmazsa bu da oyle..

Bende benzer bir olayla karşılaştım bu tür zihniyette insanlar çok var çevremizde..
ben daha 3aylık gebeyken düşük yaptım ve o günlerde babamın evine misafirliğe gitmiştim orda kanamam oldu ve hastaneye gidip kürtaj oldum
Evim uzakta olduğu için düşükten sonrada bir kaç gün babamın evinde kaldım beni ziyarete gelenler ise arkamdan ayy biz ona baktık utandık nasıl babasının evinde kalıyo bu halde dediler hep...

Bana hiç denk gelmedi bunlardan kızlar ya
Şaşkınlık içinde okudum :110:
Gerçi açtım ya şom ağzımı yarın gelir bulur beni de

Kızlar yaşlı bir uzaktan akrabam olan bir teyze bugün bana aynen şu cümleyi kullandı ; " biz hamileyken anamızın babamızın kapısına gitmezdik utanırdık !"
Bende insanların utanacağı bir çok şey var teyze ,senin gelinine yıllarca eziyet edip şimdi onun hizmetini beklemen gibi " dedim .

Dışarıya çıkıyoruz çoğu erkek saçma saçma bakıyor
Sadece erkekler olsa iyi hemcinslerimde de var bu tipler .
Yok hamile olduğun babaya söylenmez vs .
Gidipte babama hamileyim demiyorun , geçen ve gelişen süreçte bu zaten belli oluyor
Ben şimdi bu kafaya göre 9 ay babama gitmemeliyim
Hamile bir kadının dışarıda dolaşması , yemesi içmesi kadar doğal olmayan birşey olabilir mi ?
Yani ben hamileliğimden neden utanayım?
Çok özür dileyerek söylüyorum ama hamile bir kadına neden sex yapmış bu gözüyle bakılıyor sadece bunu anlamıyorum
Ahmak hocanin teki karınlarını şişirip sokakta dolaşmaya utanmıyorlar dememiş miydi
Toplumdan ne beklersin .

Kızlar yaşlı bir uzaktan akrabam olan bir teyze bugün bana aynen şu cümleyi kullandı ; " biz hamileyken anamızın babamızın kapısına gitmezdik utanırdık !"
Bende insanların utanacağı bir çok şey var teyze ,senin gelinine yıllarca eziyet edip şimdi onun hizmetini beklemen gibi " dedim .

Gidipte babama hamileyim demiyorun , geçen ve gelişen süreçte bu zaten belli oluyor
Hamile bir kadının dışarıda dolaşması , yemesi içmesi kadar doğal olmayan birşey olabilir mi ?
Çok özür dileyerek söylüyorum ama hamile bir kadına neden sex yapmış bu gözüyle bakılıyor sadece bunu anlamıyorum
Ayrıca tebrik ediyorum o kadına çok güzel bir cevap olmuş

Ne guzel cevabini vermissiniz icim sogudu

cehaletten baska bir sey degil.Hamilelik kesinlikle utanilacak bir sey degil ama bazi kadinlar millete hamile oldugu gostermek icin kirk takla atiyorlar. yolda yururken karnini oksamalarmi derrsin , karnini alttan gostere gostere tutmalarmi dersin, kafeye gidince garsona ay ben hamileyim sadece meyve suyu aliyim diyen bile gordum.

Bu tip sizi eleştiren insanlar,hamileliklerini baskı altında yaşayan ve buna karşı koymayan insanlar bence..eşi,kayınvalidesi,belki kendi annesi babası..hep demişler ki: öyle yapma,oraya gitme,hamilesin ayıp,hamilesin günah...ve bunlara maruz kalan da muhtemelen sesini çıkaramamış baskılar altında,kendi isteklerini geri plana atıp,hayatını zorlaştırmak pahasına denileni yapmış..
Şimdi ise zaman değişti tabi..yeni neslin kendi yapamadıklarını yaptıklarini,yasayamadiklarini yaşadıklarını gördükçe,biz yapmadık o da yapmasın,biz zor geçirdik onlarda zor geçirsin mantığıyla böyle tavırlar içinde oluyorlar işte..

bana da halamın eşi 'kızım bol şeyler giyin belli olmasın hamileliğin hoş değil' demişti.
vallahi tutuldum o kadar şok oldum ki beynim yanmış olacak ki bir şey diyemedim:KK14::KK14:

Bende suan bunu dusunuyorum.
Ben disari cikmicam karnim cikinca diyorum.
Insanlar oyle tuhaf suzuyorlarki hamile gorunce sasiriyorsun.

Hayir ne yani.
Can tasiyan bir anne.
Bakinca ne goruyorlar ben anlamiyorum.

Yok o babanin evine gidilmezmis vs vs oyle sacma sapan seyleri kimse soyleyemez bana sallamamda.

Insanlarin bakislarindan nefret ediyorum.
Esime ben tatile falan gitmem.
Ben bu yaz bir yere gitmicem diyorum.

Bu insanlarin bizde yarattigi baski

Back
X