Hamile Kalabiliyor muyum?

Drottine

Let it go with the flow..
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
31 Mayıs 2010
928
320
133
Merhaba arkadaşlar,
Ben 2 senedir Yasmin hapı ile korunuyorum. 4 sene daha korunmaya devam edeceğim ancak merak ettiğim bir şey var.
Eşimle 4 sene sonrasına kadar çocuk sahibi olmama konusunda anlaştığımız için, en azından gebe kalmama sorun çıkaracak bir engel var mı yok mu diye şimdiden test yaptırmak istiyoruz. Bu testler nelerdir, bilginiz var mı? Bu testi eşim de ben de yaptıracağız ve herhangi bir sorun varsa şimdiden başlasak belki ancak çözüm olacak:)
Cevaplarsanız çok memnun olurum.
Teşekkürler.

:44:

gunaydın cnm kadının korunması ileride zor gebeliğe neden oluyor diye biliyorum.yaklaşık 2 seneye giriyorum ve hiç korunmadım benim çocuğum olmuyor.sebebi sebebsiz infertilite.eğer önceden baktırmak istiyorsanız eşinizin sperm analizine sizin hormonlarnıza ve yumurtalıklarınıza bakarlar:89::89::89::89::89::89::89::89:

Evet canım, kadının korunmasının da elbette etkileri olacaktır ancak, asıl neden her zaman kişiselmiş. Dogum kontrol hapı tek basına hamileligi engelleyemezmiş. Yoksa asla kullanmazdım. Uzun ve derin bi araştırma yaptım. Bu testleri eşim ve ben gidip kadın dogumda mı yaptıracagız?
Bu arada Allah inşallah saglıklı bir bebiş nasip eder...

Sanırım doğum kontrol hapının etkisini değil farklı bir sorun olup olmadığını öğrenmek istiyorsunuz, zaten hapla ilgili tereddütünüz olmasın, 5 yıldır düzenli olarak yasmin kullanıyordum ve bıraktığım ay hamile kaldım...
Bir kadın doğum uzmanına giderseniz, ultrasonla genel muayne yapıyorlar, troid ve hormonlara da bakıyorlar, ilk etapta başka bir şey yapılmıyor, 1 yıllık denemenin sonucunda çocuk sahibi olunmazsa daha detaylı tetkilere başlanıyor. Bu esnada isterseniz bir ürologdan eşinizin sperm sayısına da baktırabilirsiniz.

Son düzenleme:

evet cnm kadın doğum uzmanına gidersenz size yardımcı olurlar.eşiniz isterse farklı bir yerdede analiz verebilir.tabiki kontrol hapı tek başına etken değildir ama ben öyle bildiğim için söyledm.hiç kullanmadığım için ne desem doğru sayılmaz.Allah sizede verir inş.istediğinz zamanda bekletmeden:)

Bencede en doğrusunu yaparsın canım şimdiden öğrenirsin
boşuna zaman kaybetmezsin :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…