- 29 Şubat 2012
- 7.898
- 15.458
- 298
Ama o psikoloji çok etkiler hamile kalıp kalmamayı,hem de eşinle arana soğukluk girmemesi için kafana takma derim.Bebek icin evlenmedim ama genc anne olmak istiyorum herkesin kendi tercihi sonucta
Cnm ben varım bunları yaşayan sırf bu psikoloji yüzünden 5 sene olmadı hiçbir sorunumuz yoktu ama o kadar çok takıyodum ki anlatamam yaşadığım şehirden uzak bir yere evlenmiştim kimsem yoktu sadece eşimin ailesi çalışmamıda istememişti evdeydim kafamı bu çocuk fikrine taktım bebeğim olsa kimseye ihtiyaç duymazdım falan her doktor psikolojik dedi ama ben tedaviye başlamak istedim bu sefer daha çok takmaya başladım daha çok beklentiye girdim tabii hormon ilaçlarından kilo aldım çok yıpradım sonra aşılama yine yok ama hala bir sorun yok en son sebebsiz infertilite dediler tüp yapın dediler bu arada eşimle aramız açıldı bu yüzden çekilmez biri olmuştum bir kavga sonu ailemin yanına döndüm 2 ay ayrı yaşadık geldi konuştuk aldı beni eve geldik istersen gidelim tüp bebek tedavisine dedi düşündüm ve istemedim çok yıpranmıştık olmazsa olmasın dedim artık yorulmuştum kurslara yazıldım arkadaş edindim biraz çevrem oldu sonunda sonra zaten mesleğim vardı ama uzak kalmıştım işe girdim artık hayır diyemedi oda ve eve döndükten 6 sonra hiçbişey yapmadan hamile kaldım şaşırdım daha ilk maaşımı almamıştım bile düşün.İşte böyle herşey psikolojik tabi eğer bir rahatsızlık yoksa.O yüzden sakın takma hem daha yeni evlisin ama böyle yaparak sadece geciktirmiş olursun bebeşi.Hiç düşünme benim gibi yapma kendi oyalancak bişeyler bul cnm bu fikri at kafandanYa zaten bende bu durumdan sikayetciyim elimde degil ve kurtulmak istiyorum.. Akısına bırakmak istiyorum .. Benim bi kac sikayetim vardi ben o yuzden doktora gitmistim zaten esim bu kadar takmiyo o herseyin akisina birakti ben niye boyle hirs yapjorum valla bilmiyorum farkindayim daha cok yeni evliyim ama bu psikolojiden sıyrılamıyorum
Senin adina cok sevindim gercekten bu konuyu acarken boyle bi hikaye duymak istiyodum .. önerilerini dikkate alicam biraz kendime mesgale bulucam artik bakalim insallah basarabilirim tesekkur ederim yazip benimle paylastigin icin umarim bende basarabilirim tek sıkintım zaten kenimi ve esimi yipratmamak onuda bosuna strese sokmamak umarim bende en yakin zamanda beynimden atarim bu takintiyi cok tesekkur ederim onerilerin icinCnm ben varım bunları yaşayan sırf bu psikoloji yüzünden 5 sene olmadı hiçbir sorunumuz yoktu ama o kadar çok takıyodum ki anlatamam yaşadığım şehirden uzak bir yere evlenmiştim kimsem yoktu sadece eşimin ailesi çalışmamıda istememişti evdeydim kafamı bu çocuk fikrine taktım bebeğim olsa kimseye ihtiyaç duymazdım falan her doktor psikolojik dedi ama ben tedaviye başlamak istedim bu sefer daha çok takmaya başladım daha çok beklentiye girdim tabii hormon ilaçlarından kilo aldım çok yıpradım sonra aşılama yine yok ama hala bir sorun yok en son sebebsiz infertilite dediler tüp yapın dediler bu arada eşimle aramız açıldı bu yüzden çekilmez biri olmuştum bir kavga sonu ailemin yanına döndüm 2 ay ayrı yaşadık geldi konuştuk aldı beni eve geldik istersen gidelim tüp bebek tedavisine dedi düşündüm ve istemedim çok yıpranmıştık olmazsa olmasın dedim artık yorulmuştum kurslara yazıldım arkadaş edindim biraz çevrem oldu sonunda sonra zaten mesleğim vardı ama uzak kalmıştım işe girdim artık hayır diyemedi oda ve eve döndükten 6 sonra hiçbişey yapmadan hamile kaldım şaşırdım daha ilk maaşımı almamıştım bile düşün.İşte böyle herşey psikolojik tabi eğer bir rahatsızlık yoksa.O yüzden sakın takma hem daha yeni evlisin ama böyle yaparak sadece geciktirmiş olursun bebeşi.Hiç düşünme benim gibi yapma kendi oyalancak bişeyler bul cnm bu fikri at kafandan
Iste bende onu sıkmamak icin birazda takmamak istiyorum umarim atlatirimAma o psikoloji çok etkiler hamile kalıp kalmamayı,hem de eşinle arana soğukluk girmemesi için kafana takma derim.
Dimi bende daha evlilige yeni atilmisken cocuk diye strese giriyorum bi yandan da boyle dusunmuyo degilim zatenEsinin dert etmemesi bi problem olmadigi manasina gelmiyor. Insanlar esin de dr a gitsin demis sen esim dert etmiyor demissin. Kafana takma akisina birak. Kafani yoracak isler yap. Calismiyorsan kursa falan git gununu dolu dolu yasa. Ama esin de dr a gitsin. Ben tup bebekle bebek sahibi oldum sorun bendeydi ama dr esime de bazi testler yapti. O nedenle bilemezwin ama dr oncesinde keyfini cikar evliliginin.
Anladım canım.bende senin gibiydim.27 yaşında evlendim.hiç korunmadık.2 ay olmayınca 3. Ayımızda esimle dra gittik.o kadar erken yani.sonuc esimde varikosel çıktı.9 ay once ameliyat oldu.toplamda 27 aydır hala bekliyoruzDaha çok erken evliligim ve esim bu kadar dert etmiyo zaten doktorlardan en az 6 ay sonra gelin diyolar o yuzden esimi suan doktorlara suruklemek istemiyorum cunku ortada onun acisindan cok abartilacak bisey yok .. Sorun benim kafaya cok takmam sadece ben bu kadar dusunmemek istiyorum hepsi bu
Haklisin canim hersey olabilir aslinda icimizi rahatlatmak icin esimlede doktora gidebiliriz dedigin gibi soru isareti kalmazAnladım canım.bende senin gibiydim.27 yaşında evlendim.hiç korunmadık.2 ay olmayınca 3. Ayımızda esimle dra gittik.o kadar erken yani.sonuc esimde varikosel çıktı.9 ay once ameliyat oldu.toplamda 27 aydır hala bekliyoruz
İşte öyle.6 ay 1 sene falan beklemeden dra gitmekte fayda var.en azından soru işareti kalmaz bi sorun varsada tedavi ye baslanır.
Zaman bi sekilde geciyo kafaya takmamak lazım Rabbim zamanı geldiğinde ol dediğinde oluyor
Bu arada gercekten ilk senede cocuk olmaması cok iyi oldu aslında evliliğe alısıyosun esinle istediğin gibi geziyosun
Oyle valla dimi cocuk oluncada ay eve tikıldım ay cocuktan bisey yapamiyorum diye sikayet edicem ... Kaşınıyorum ben galibaKuzum ne aceleniz var? Elbet olur yahu, eve tikilip kalacaksiniz zaten hele once bir gezin tozun hayatin evliligin tadini cikarin
KesinlikleOyle valla dimi cocuk oluncada ay eve tikıldım ay cocuktan bisey yapamiyorum diye sikayet edicem ... Kaşınıyorum ben galiba
Ne olur ne olmaz hiç kimseye cocuk istediğinizi soylemeyinHaklisin canim hersey olabilir aslinda icimizi rahatlatmak icin esimlede doktora gidebiliriz dedigin gibi soru isareti kalmaz
Haklisin tatlim.. Amin insallah canim benim Rabbim gonlumuze göre versin insallahNe olur ne olmaz hiç kimseye cocuk istediğinizi soylemeyin
O hatayı ben yaptım cunku.ayda 3 kere soranlar oluyor gerisini sen düşün.baskı ikiye katlanıyor ve seni üzecek laflar soyluyorlar insanlar.
Allah tez zamanda sana bana ve isteyen herkese versin.
Hamile kardeslerimizde bizlere dua etsin
Aynen tatlim dogru soyluyosun zamani geldiginde benimde tadicam insallah anneligii :)Kesinlikle
Valla ben evde oturmaktan biktim
Bari sen yanma
Sakasi bir yana acele etme canim herseyin zamani var
Rica ederim canımSenin adina cok sevindim gercekten bu konuyu acarken boyle bi hikaye duymak istiyodum .. önerilerini dikkate alicam biraz kendime mesgale bulucam artik bakalim insallah basarabilirim tesekkur ederim yazip benimle paylastigin icin umarim bende basarabilirim tek sıkintım zaten kenimi ve esimi yipratmamak onuda bosuna strese sokmamak umarim bende en yakin zamanda beynimden atarim bu takintiyi cok tesekkur ederim onerilerin icin
Cnm dua ederim hep ediyorum zaten ben çok uzun zaman bekledim aynı şeyleri bende yaşadım bide egeliyim güneydoğuya evlendim burda çocuk herşey çok laf söyleyen oldu düğünlere bile gitmiyodum artık sen kimseye bakma vakti zamanı vardır elbet üzülme sakınNe olur ne olmaz hiç kimseye cocuk istediğinizi soylemeyin
O hatayı ben yaptım cunku.ayda 3 kere soranlar oluyor gerisini sen düşün.baskı ikiye katlanıyor ve seni üzecek laflar soyluyorlar insanlar.
Allah tez zamanda sana bana ve isteyen herkese versin.
Hamile kardeslerimizde bizlere dua etsin
Haklisin canim kulak arkasi edicem herkesi onlarda beni cok etkiliyo belki onlari dinlemesem kendimide bu kadar sıkıntıya sokmıcammmmCnm dua ederim hep ediyorum zaten ben çok uzun zaman bekledim aynı şeyleri bende yaşadım bide egeliyim güneydoğuya evlendim burda çocuk herşey çok laf söyleyen oldu düğünlere bile gitmiyodum artık sen kimseye bakma vakti zamanı vardır elbet üzülme sakın
Kocam bana gelip boyle bisey soylemiyo nasil okuyosun anlamadim ... ben ornek olarak oyle yazdim durumu anlatmak icin .. Ayrica ben bu konuyu bu psikolojiyi nasil atlatmaliyim bi oneri verin diye actim .. beni yadirgayin falan diye degil yani.. ben surekli kuruntu yapip bu konuyu dusunmek istemiyorum hepsi buçocuk istediğim halde kocam gelip " bugün yumurtlama günün, hadi çocuk yapalım" dese, yeminle cinsellikten soğur ve yapmazdım yani.
bismillah yani bu ne acele?
kocan sana söylüyor demedim zaten.Kocam bana gelip boyle bisey soylemiyo nasil okuyosun anlamadim ... ben ornek olarak oyle yazdim durumu anlatmak icin .. Ayrica ben bu konuyu bu psikolojiyi nasil atlatmaliyim bi oneri verin diye actim .. beni yadirgayin falan diye degil yani.. ben surekli kuruntu yapip bu konuyu dusunmek istemiyorum hepsi bu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?