Hamile kalamamak evliliğimi çok yıprattı...

5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
İnşAllah daha büyük imtihanlarla sınanmazsın ve en kısa zamanda bebeğin olur ama seni fazla karamsar gördüm. 1 senedir bebeginiz olmuyor diye intiharin eşigine gelmek de nedir. 5 sene boyunca olmadı. Benden sonra evlenen herkes doğurdu, hepsinin hamilelik sürecine sahit oldum. Ne kadar zordu anlatamam. Bu 5 sene icerisinde bir kez gebe kaldim ve 2 aylikken kalbi atmadi ve gitti benden. Sonra 3 sene daha olmadi. Cok zor günlerdi ama asla kendimi bırakmadim. Esime boşanalım demedim. İntihari asla aklımdan geçirmedim. Hep çabaladım, farklı doktorlara gittim. Ve sonunda yavrumu kucağıma aldım. Darısı başına ama fazla ajite yapıyorsun. Bu konuda seninle empati kuramıyorum kusura bakma. Bu durumu bu kadar kafaya takarsan sağlık problemin olmasa da gebe kalamazsın. Stresten kilo almışsın, kilo da gebeligi zorlaştıran etkenlerden. Kendini bu şekilde koyvererek asla çözüme ulaşamazsın, ulaşsan da yıpranmış ve yıpratmıs olursun. Doktorunu seç ve eşinle tedaviye git. Spora başlamanı siddetle tavsiye ederim. Artı olarak terapi görürsen senin icin daha kolay geçer bu süreç.

5 senedir birlikteyiz. 2 senedir de evliyiz ilk 6 7 ayda maddi durumlardan dolayı düşünemedik. Sonra eşimde bende atanınca herşey düzeldi. Belki size saçma gelecek ama biz tanıştığımızdan beri bebek hayali kuran bir çiftiz. Cinsel hayatımız hep vardı ama korunuyorduk. Bazen kazalar oluyordu ama hiç hamile kalmamıştım. Aklımıza bir sorun olabileceği gelmemişti doğum kontrol prezervatif kombine korunmaydı. Evlendikten 7 ay sonra denemeye başladık. 2 ay olmayınca doktora gittik bize 1 yıl içinde olmazsa sorun vardır dedi bizde denemeye devam ettik korkmadık durumdan. Öyle böyle derken 1 yılda geçti hala olmadı. Bebek özlemi eşimide benide çok yordu ve yıprattı gitmediğim hastane doktor kalmadı. Stresten 80 kilo oldum en son bugün sabah gittiğim doktor alay etti boşuna uğraşma böyle doğuramazsın sende kim bilir ne hastalıklar vardır dedi haklı da işin kötüsü. Doğuştan diyabetliyim stresten fsh prolaktin ne varsa yükselmiş. Rahmimin şekli doğuştan bozuk ne yazıkki bu yüzden böbrek anomalimde var. Tekrar kan testi istedi bankodaki kızda benle ilgilenmedi muhabbete dalmıştı uyarınca saçma sapan davranınca bağırdım ne biçim hastanesiniz diyip çıktım yolda eşim aradı sinirden duramadım ağladım yol boyunca sanki biri boğazımı sıkmış gibi düğümlendi hala acıyor. O da beni böyle görmekten artık çok bıktı. İstersen boşanabilirz diyorum kabul etmiyor seninle çocuk yüzünden evlenmedim diyor ama çok istiyor biliyorum instagramda bebek videosu görünce gözleri parlıyor. Son bir aydır herşeye alınmaya kavga etmeye başladık. Ona bu kötülüğü nasıl yapabilirimki ömür boyu. Olmuyor işte belki hiç olmayacak umut verende yok zaten sanırım intiharın eşiğine doğru gidiyorum. Uzaktan baksanız imrenilen bir hayatım var. Çoğunun hayali olan iş ev herşey var. Diceksinizki olumlu bak güzel düşün ilk 1 sene aklımdan bile geçmemişti olumsuz şeyler acele bile etmiyoduk şehir şehir gezdik tozduk gün aşırı rutin ilişkimiz oluyordu. Yinede olmadı problem kocamda değil bende
Sabah doktora hangi amaçla gittiniz? Direkt aşılama ya da tüpbebek olayına geçseniz?

benimde 3 yıldır olmuyor cocougum ıkımızdede sorun bulunamıor 3 asılama yaptık ve yıne olmadı senı anlıyoruz evlat ozlemı yasıyoruz ama pes etmemelısın kendıne ınanmalısın zayıflayarak motıve et kendını nelere care buluyorlar.esınde de problem cıkabılırdı sen onu bırakırmıydın evlenırken ne yasıycaz bılemıyoruz ama rabbım saglıklı ve hayırlısını nasıp etsın suan bıze şer gorunen belkıde hayırdır bunuda bılmıoruz sana dedıklerımı kendıme de sureklı dıyorum olumlu dusun olumlu olsun ınsallah

Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli
canım senin karşına iyi bir doktor çıkmamış şuana kadar anladığım kadarıyla, doğru yönlendirildiğinde inşallah sen de hayırlısıyla anne olursun,öncelikle hangi şehirde yaşıyorsun, o şehirde yaşayanlar sana doktor tavsiyesinde bulunabilirler, ben de 1 düşük yaptım ve 14 aydır hamile kalamadım, doktorum testlere başladı, şuan hsg çekilecek mesela, lütfen öncelikle sakin olmaya çalış ve kendine senin de içine sinecek , bu konularda elektrik te çok önemlidir, öyl ebir doktor bul derim

Adapazarında yaşıyorum heryere giderim sıkıntı olmaz. Şöyleki doğuştan şekli bozukmuş tüplere spermin gitmesi imkansız dediler darlıkta var şeklinden dolayıda bebek büyüyemezmiş eksik uzuvlu olurmuş belki on tane doktora gittim hiçbiride ameliyat demedi doğuştan yapacak birşey yok dediler
Açıkçası ben bir çözümü olmadığına inanmıyorum durumunuzun ,eğer imkanınız varsa Ankara'da çok methedilen bir doktor var Kaan Aydos ,infertilite uzmanı ve Prof kendisi, burda da kendisiyle ilgili çok yazı okudum, en azından bir arayıp durumunuzu anlatabilirsiniz, belki gelin der, çözümü var der

29 yaşındayım inşallah amin
yolun daha çok başındasın öncelikle diyabet ilaçlarını düzgün alıp hormon dengeni düzeltip biraz zayıf. Zayıflamak psikolojine de iyi gelir. Bugün karar ver çocuk sahibi olmaya yarın başlıyosun çocuk videolarından etkilenmeye, başkalarının çocuklarına bakıp iç geçirmeye ama herkesin farklı süreçleri var. Bu durum eşinle boşanmana sebep olmamalı daha sıkı sıkı birbirinize bağlanmanızı sağlamalı beraber çözüm bulmalısınız.
20 haftalık hamile arkadaşım var doğuştan diyabet ve hormon düzensizliği var 2015 de evlendiler ve kız şimdi 35 yaşında. Hemde 100 kilo 155 boy. ben bile ihtimal vermiyodum hamile kalabileceğine ben düşük yaptım onun hamileliği gayet sağlıklı devam ediyo.

Canım inan haline çok üzüldüm, daha çok gençsin belli ki 5 senelik evliyiz diyorsun..Daha çok zaman var, lütfen böyle düşünme. Ayrıca o ne biçim doktor öyle dalga geçmek ne demek ???? Moralini düzeltmek çare bulmaya çalışmak varken neden bu kadar seni üzüyorlar yazıklar olsun.. Öncelikle amh değerine herhangi bir devlet hastanesinde baaktır. Sonra da iyi bir doktor bul. İstanbuldaysan eğer, Doç. Dr. Sabri Cavkaytar'ı önerebilirim. Kuzenim bir çok merkez de denedi farklı doktorlarla.. 4.denemesini Sabri bey ile yaptı ve şuan çok şükür ki gebe. Gebelik sürecinde bile kuzenimi arayıp durumunu soruyor . Doktorla iletişim bu çıkacağın yol için çok önemli. Seni her konuda rahatlatacak, hem psikolojik olarak hemde tıbbi süreçte yanında olabilecek bir hekim bulduğunda gerisi de Allah'ın izniyle oluyor. İnşallah rabbim gönlüne göre verir ve bir an öncek ucağına nur topu gibi bir bebiş alırsın :)

İyi bir doktora gitmelisin.Sen henüz 1 yıl beklemişsin ve 2 yıllık evlisin.Herşey de yolunda diyorsun daha ne.Geriye önce kendin ve sağlığın için kilo vermek ve bu kiloyu korumak kalıyor.Kilo verdikçe umudun artacak ve herşeye olumlu bakmaya başlayacaksın bile eminim.

Birçok arkadaş gibi ben de 4 yıl çocuk sahibi olmayı bekledim.Kilomdan dolayı ve sizden bir farkla eşimde de varikosel sebebiyle 36 ay boyunca her ay hüsran yaşadım.Ama inatla bir anda kilo verdim kilo verince anında hamile kaldım.İyiki de kilo vermişim ve saglıklı beslenmeyi öğrenmişim hem hamileliğim rahat geçti şükür hemde dogum sonrası kilo derdim olmadı.Daha rahat ilgilenebiliyorum evim eşim Bebegim ve kendimle.Bu yüzden kırılma bazen Bam teline basmak gerekiyor ki birşeyler için silkelenip kendine gelebilesin.O yüzden kötü düşünme herşey sırasıyla oluyor.Önce kendine düşeni yap daha çok yenisiniz.

Canım inan haline çok üzüldüm, daha çok gençsin belli ki 5 senelik evliyiz diyorsun..Daha çok zaman var, lütfen böyle düşünme. Ayrıca o ne biçim doktor öyle dalga geçmek ne demek ???? Moralini düzeltmek çare bulmaya çalışmak varken neden bu kadar seni üzüyorlar yazıklar olsun.. Öncelikle amh değerine herhangi bir devlet hastanesinde baaktır. Sonra da iyi bir doktor bul. İstanbuldaysan eğer, Doç. Dr. Sabri Cavkaytar'ı önerebilirim. Kuzenim bir çok merkez de denedi farklı doktorlarla.. 4.denemesini Sabri bey ile yaptı ve şuan çok şükür ki gebe. Gebelik sürecinde bile kuzenimi arayıp durumunu soruyor . Doktorla iletişim bu çıkacağın yol için çok önemli. Seni her konuda rahatlatacak, hem psikolojik olarak hemde tıbbi süreçte yanında olabilecek bir hekim bulduğunda gerisi de Allah'ın izniyle oluyor. İnşallah rabbim gönlüne göre verir ve bir an öncek ucağına nur topu gibi bir bebiş alırsın :)
2 yıllık evlilermiş sanırım.

Bende 2 hafta önce sizin gibiydim 4 yıllık evli 14 ay dır bebek isteyen bir ciftiz.14 ay öncesine kadar çift korunma yöntemiyle sıkı sıkı korunduk. 1 sene de olmayınca normal dedik takı eşim in varikosal old öğrenene kadar kadın doğum doktorum aylarca saçma sapan uygulamalar da maddi manevi yıprattı beni.ve en son gittiğimde eşim in değerlerine bakıp tüp bebek bile olmaz bu değerle deyip gönderdi.
Hiç durmadan ağladım eşim boşanabiliriz bike dedi.Tabi ki asla o sağ olsun yanında olsun da benimde bu dünyadan sinanmam bu yüzden olsun .Şimdi toparladım ke dimi farklı farklı doktorlara gidicez en son ortak karar verip ne uygulanması gerekiyorsa onu yapıcaz .Tüp bebek defalarca yaptırma şansım yok maddi gücüm yetmez arabayı satarız ilk etapda dedik.Biz elimizden geleni yapmaya çalışıcaz Ve tabiki Rabbim ol derse olur bunun bilinciyle sabırla bekliycez.Ha artık benim de bi hamile görünce boynum bükülmeye başladı çocuk magazinden geçince boynum yamulana dek gözlerimi alamıyorum ama olsun bizim gibi olmayan insanları daha iyi anladım eğer bir gün hamile kalırsam sokak da dışarıda hanem dışında elim karnımda gezmiycem

Bir yumurtaligim yoktu...
Rahimin ici dolu ve tersti...
Polikistik over ile
Bir cok doktorun senin cocugun olmaz demesiyle
Bir tesadüf sonucu ERCAN KÖSE yi tanidim
Umutsuzca gittim...
Dogru tedavi ile evlat sahibi oldum.
Orda o kadar umutsuz insanla tanistim ki anlatamam sizin durumunuz cok hatif onlarinkinin yaninda mitlaka gidin ona
Allah size ve isteyen herkese hayırlı saglikli evlat nasip etsin inşallah

Eğer istanbuldaysan ben de bir doktor önermek istiyorum. Kaç kişi ona giderek hamile kaldı İnan sayısını bilmiyorum. Üstelik değişmediyse devlet hastanesinde

Herdaimgunes Herdaimgunes Arkadaşım ne intiharı Allah aşkına?
Hayatı niye bu kadar dramatik hale getiriyorsunuz?
Şunun şurasında daha 1 yıl olmuş çocuğumuz olmuyor diye kendi kendinize yaptıklarınıza bir bakın.
İnsanlar senelerce tedavi olup bir dünya masraf ediyor.
Ayrıca hiç çocuğu olmayan çiftler var hepsi boşanıyor mu zannediyorsunuz?
Evlilik birbirini seven iki insanın hayat birlikteliğidir, çocuk ise bunun süsü.
Hediye gelen paketin üzerine süs takmayı unutsak hediyenin değeri azalır mı?
Ayrıca nasip kısmet denen bir şey var.
Anladığım kadarıyla eğitimli birisiniz, lütfen silkinin ve kendinize gelin.
Hayata,evliliğe olan bakış açınızı da tekrar gözden geçirin lütfen.
Unutmayın siz bebek sahibi olma işine ne kadar odaklanır ve bunu hayat-memat meselesi haline getirirseniz o kadar da psikolojik olarak yıpranırsınız.
İstanbul'a yakın mesafede olmanız bir avantaj, size Emsey hastanesi kadın doğum servisini tavsiye ederim.
Gebze Anadolu Sağlık merkezi var yine size yakın. Her iki hastane de işinde oldukça iyi doktorlarla çalışıyor.
Tedaviye başlayın biraz da tevekkül edin,
Allah hayırlısıyla nasip eder inşallah.

Canim. Sen kg ver Allahın izniyle bebek de olur . kg vermen lazım ama adetlerin düzenlimi

Ben pek moral veremeyeceğim ama malesef ki çok iyi anlıyorum. Her regl dönemınde içten içe ağlamaktan bıktım. Doktorlar operasyonlar hayal kırıklıkları... umutlar yok oldu. Sadece geceleri rüyamda hamile kadınlar sevdiğim bebekler...

Rahmin var, yumurta üretiyorsun, eşin sağlıklı. Sadece vücudun henüz hazır değil. Sabırlı ol ve sakin kalıp iyi beslenerek bedenine yardımcı ol. Anne olacaksın inşallah.

Boşanmazdım tabiki ama problem kendimde olunca ona haksızlık gibi geliyor ben diyabetimle yaşamayı öğrendim çocukluğumdan beri ama bu kadın doğumculara gittiğimden beri psikolojim yerle bir oldu yok kolun kesilir yok kör olursun yok çocuğun olsada sakat olur ben mi insan olana denk gelemedim bilmiyorum diyeceğim dünyanın parasını bayılıp doçentlere proflara gidiyorum yani umutlarımı aldılar sanki bundan sonra yaşasamda kötü şeyler gelirmiş başıma gibi konuşuyorşar sürekli

Artık tıp çok ilerledi, bir çok yolu var çocuk sahibi olmanın ancak kilo vermelisin. Diyabette çok tehlikeli kilolu gebelik, doktorlar bazen acımasız olabiliyorlar ama doğruyu söylemeleri her zaman tercihim, umut tacirlerini sevmiyorum. 41 yaşındayım, çocuğun olmaması ne demek gayet iyi biliyorum sana tek diyeceğim bu konuyu kafanda büyütme, dramatize etme, çocuğun olmaması dünyanın sonu değil. Ve iyi bir doktor bul, İstanbul'da isen tavsiyem Hüsnü Görgen dir, çok tecrubeli, güleç, işinin ehli, insana güven veren bir doktordur

Seni çok çok iyi anlıyorum canım. Yaşadıklarının aynısını yaşadım ve hissettiklerinin aynısını ben de hissettim bir dönem. Asla umudunu kaybetme, olacağına inan, çok dua et. Ve duanın yanında doktora gitmekten de yılma. Elinden gelen her şeyi yap. Tüm tahlillerini, tetkiklerini yaptır. Kilo ver. Beslenmene dikkat et. Sorunun her neyse ona uygun bitkisel kürler dene doktoruna sorarak. Bunları yaparken çok dua et, kılmıyorsan namaza başlayabilirsin. Bana doktorlar bir sorun yok dediği halde ben ısrarla her ay yine gidiyordum, kendi kendime her ay yeni bir şey deniyordum. Her şey Allah'tan şüphesiz ki ama çabamız da çok önemli. Allah gönlünüze göre versin inşallah en kısa zamanda kucağınızı doldursun.

Back
X