Hamile kalamıyorum

Anne babanızla ilişkiniz iyi değilmiş anladığım kadarıyla. Eşimle bir sorunum yok diyorsunuz ne güzel, özür de dilemiş, bu da çok güzel. Şimdi "ben hamile kalamadım, eltim kaldı" diye eziklik psikolojine girerseniz, boynunuzu bu yüzden bükersen onlar da derler ki "bu kız boynunu büktüğüne göre cidden bir ayıbı, eksiği var" ve sizi ezerler. Ama "daha çok gencim, Allah ileride nasip eder, şimdi düşünmüyoruz" deyip hiç umursamazsan bir süre sonra kimse size hiçbir şey diyemez. Eşinizin ailesi belli ki cahil insanlar, çocuk yapılmayan evliliğe evlilik olarak bakmıyorlar. Bu konu açılınca "biz şimdilik düşünmüyoruz" deyip geçin. Çocuk istiyorsanız bile "sonra istiyoruz" deyin, böylece "çocukları olmuyor" diyemezler size. Onları hiç ilgilendirmez ailenizin (kocanız ve siz = aile) özeli. Gerçekten şu an çocuk için çok erken. Biraz kendi gelişiminize, ailenizin gelişimine vakit ayırın. Böylece çocuğunuz güzel, mutlu bir aileye gelir.

Sizin fertilite durumunuza gelirsek, zaten daha yeterince uzun süre uygun zamanda denememişsiniz. Bilgili de değilsiniz sanırım ne zaman nasıl hamile kalındığına ilişkin. Bu nedenle hamile kalamadığınızı düşünmedim, sadece nasıl kalınacağını bilmiyorsunuz. Yaşınız genç, polikistik over için doktora gidin ve düzenli tedavi olun. Doktor size bilgi verecektir. Sonrasında hamile kalmak istediğinizde de bunu doktora söyleyip nasıl etkili olarak hamile kalırım derseniz yine bilgi verir ama hamilelik için acele etmeyin bence.
Bana kalırsa şuan düşünmüyorum zaten polikistik over den dolayı çok kıllanmam falan oldu önce kendimi düzene koyup öyle yapmak istedim ama eşimin ailesi maalesef böyle düşünmüyor

Eşinizle konuşun bence daha yaşlarımız küçük evliliğimizin tadını çıkaralım diye (ki erken evlenmişsiniz) kayınvalideniz istiyor diye de çocuk yapılmaz sırf onlar istiyor diye. Biz daha gezicez diyin kayınvalidenize susturun sessiz mi kalıyosunuz baskılara
Asker eşiyim kayınvalidemle yaşıyorum 2 ay kaldı eşimin gelmesine mecbur susuyorum herşeye

bu tam şey gibi ilkokulda derdik 'Anne Ayşenin kalemkutusu renkli, benim niye yok, hemen renkli kalemkutusu alalım biz de. Allah akıl fikir versin yani alınma ama gülerek okudum bunu olgunluğun o'su yok. Azıcık biraz büyüyüp olgunlaşıp ergenlik kafasıyla düşünmeyi bırakıp öyle mi gelseniz bu işlere acaba?
Konuyu bilmeden yargılama yapmayın ben bebek düşünmüyorum baskı içindeyiz eşimle beraber

Amacım ve hedefim elbette var ama eşim bebek istiyor bende böyle olsun istemezdim 😔

İstemeyeceğiniz hayatlara size mahkum bırakan biri eşiniz.
Tabi hayat ne getirdi de erken evlenip bu denli çocuk baskısına maruz kaldınız bilemiyoruz. Ancak bebek öyle stresle olan bir şey değil. Polistik over ile de bir çok insan hamile kalıyor çok yaygın bir hastalık. Kendinizi suçlu hissedeceğiniz bir durum yok.
Eşiniz size baskı yapacak olduğunda az yüksekten konuşun. Hayatı baskılarla, ikizleriyle kıyaslamak istemediğiniz vs...
Bunun dışında belki ömür boyu çocuğumuz olmayacak (ki olur sizin ki stresten olmamıştır, küçücüksün daha) benimle çocuk için mi evlendin vs...
Stres yaptırırsan tabi olmaz. Kaç kişi yazıyor çiziyor insanın zihni rahat olmalı sevişirken o kadar çocuk odaklı bakarsan olmaz vs diyebilirsin.
Biraz sakin kalın baskılarla kendinizi insanların boğmasına müsaade etmeyin.
İlla ki bu baskıya maruz kalıp, doğuracağım dersen de ovulasyon testi alıp yumurtlama gününü takip edip ilişkiyi o günlere denk getir ne diyeyim.

Doktorların "bir an önce deneyin" dedikleri insanlar genelde hormonları menopoza yakın genç insanlar oluyor. Bir de konu sahibi bi yerlerde bi şeyleri sürekli yanlış anlatıyor. Hiçbir doktor 1 sene içinde yapın yoksa olmaz deyip süre vermez. Bir de kan tahlili yaptırdım boş gebelik diyor. O süreci de anlayamadım pek
Erken menopoz belirtisi görüyorsa haklılar. Ama bende pkos var sadece. Arkadaşımda pkos + yumurta tembelliği var. Bizi doğru yönlendiren doktorlar pkos için tedavi ettiler, “ileride hamile kalmak istediğinde zor olur, tedavini aksatma” dediler. 25’ten önce çocuk yapmalısın yoksa sonra olmaz demek için, hastalık tecrübemle, pkosun yeterli olacağını düşünmüyorum. Rezerv sıkıntım, yumurta kalitesi sıkıntım yoktu, sadece yumurtalarım çatlaması gereken zamanlarda çatlamıyordu.

Dua edecek ALLAH' a cnm rabbim elbet bir yol gösterir ve o doğacak çocuğu biz bilemeyiz kaynanasinda Allah ıslah etsin öyle insanları vicdan merhamet versin hiç öyle denilir mi ya en sinir oldugum kelime senin çocuğun yok ALLAH böyle insanlardan hepimizi korusun amin RABBİM merhametlilerin en merhametlisidir kulunun Halini görür bende ilk evlendigim de burnumdan geldi görümce davası aynı evin içindeydik ne kavgalar ne gürültüler onun yüzünden eşimle aram bozuldu çok kez hepimiz bir sinavdayiz isde bende hamile kalamiyordum sorunlar vardı ama dua ederek kaderi değiştirirsin isde🌿
Ya bırakın bu işleri, 7. sınıfta tecavüze uğramış, niye o zaman yol göstereni olmamış? 12-13 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Siz Allah ıslah etsin dediniz diye ıslah olmuyor kimse? Otomatiğe bağlanmış gibi merhamet ıslah amin vs... Biraz gerçeğe gelin. Çoğumuz anneyiz ve eminim hiç birimiz çocuğumuz böyle ortamda büyüsün istemez. Benim bu yaz 16 yaşına girecek kızım var. Aklım çıkıyor kötü bir şey yaşar diye. Elin adamı kadını habire kovarım atarım seni diye hakaret tehdit edecek öyle mi?

Konu sahibinin kocası bile annesi çok baskı yapıyor diye çocuk istiyor.Ben de böyle olsun istemezdim yazıyor, kız çaresiz görüyor kendini. Biri 19 diğeri daha 20'li yaşlarda. Afedersiniz kıçlarında donları yok daha. Ev desen kayın ailenin, iş desen yine kayın ailenin. Çocuk desen yine kayın aile karar veriyor. Yazık değil mi bu kıza, ne çocukluğunu ne genç kızlığını yaşamış. Kocam dediği adam da ergenliği yeni bitirmiş.

Kocası yanında yok, askerden gelsin evlerini ayırsınlar, biraz ayakları üstünde durmaya çalışsın sonra anne olsun. Tutturmuşsunuz dua et, rabbime sığın... Herkes sizinle aynı şartlarda değil, siz gidin 10 tane doğurun ama travmaları olan kafası karışık çaresiz olduğunu hisseden genç bir kadına da ille de üre bak çok güzel demeyin.

Benim de iki çocuğum var kimsenin anneliğine laf edemem ama bir kadın önce kendisi yere sağlam basmalı. Sabit geliri olsun, çalışma hayatını deneyimlesin, kimse ileride ne olacağını bilemez. İlle de çalışacak da demiyorum. En azından evi barkı kesesi ayrı olsun. Oturacaksa da kendi evinde otursun kaynanasının yanında sığıntı olmasın. Belki aile insafa gelecek, huzur verecek ve gençlerin işleri yürüyüp gidecek. Belki de tam tersi kayın aile bir sebepten atacak bunları evden. Neyle nasıl geçinecekler, bir de üstüne bebek.

Olmasa daha iyi güzel konu sahibesi, sen kendin daha çocuksun. Yani hayattan ne anladın ki daha kucağına çocuk almak istiyorsun :110: Bence önce mümkünse bir okula gitmeye bak, olmazsa da meslek edinme kursuna git. Mutlaka gelir getirecek bir becerin ve kendi gelir kaynağın olsun. 19 yaşında çocuk sahibi olup ne yapacaksın, sonsuz kada eve tıkılacaksın.

Konuyu bilmeden yargılama yapmayın ben bebek düşünmüyorum baskı içindeyiz eşimle beraber
Hem bebek düşünmüyorsun hem de hamile kalamıyorum diye konu açıyorsun. E kalma zaten şu yaşta ve de istemiyorken. Daha gençsiniz ikiniz de birkaç yıl birbirinize alışın, gezin, tozun, evliliği oturtun ve birikim yapın sonrasında düşünürsünüz çocuğu. Kaynanam baskı yapıyor diye çocuk yapılmaz. Hazır değiliz, düşünmüyoruz şu an vs deyin kapatın çenesini. Bebeğine sen bakacaksın kaynanan değil, o yüzden onun karışma hakkı yok unutma bunu.

Canim sen cok zor seyler yasamissin. Kendi yaralarini iyilestirmeden bosver bebegi. Baskilari da dinleme. Esine soyle ailesini sustursun. Esinizle de evleri ayirin. Sen de bir ise gir ve gizlice birikim yap. Hayatta ne olacagi belli olmaz

Ya bırakın bu işleri, 7. sınıfta tecavüze uğramış, niye o zaman yol göstereni olmamış? 12-13 yaşındaki çocuktan bahsediyoruz. Siz Allah ıslah etsin dediniz diye ıslah olmuyor kimse? Otomatiğe bağlanmış gibi merhamet ıslah amin vs... Biraz gerçeğe gelin. Çoğumuz anneyiz ve eminim hiç birimiz çocuğumuz böyle ortamda büyüsün istemez. Benim bu yaz 16 yaşına girecek kızım var. Aklım çıkıyor kötü bir şey yaşar diye. Elin adamı kadını habire kovarım atarım seni diye hakaret tehdit edecek öyle mi?

Konu sahibinin kocası bile annesi çok baskı yapıyor diye çocuk istiyor.Ben de böyle olsun istemezdim yazıyor, kız çaresiz görüyor kendini. Biri 19 diğeri daha 20'li yaşlarda. Afedersiniz kıçlarında donları yok daha. Ev desen kayın ailenin, iş desen yine kayın ailenin. Çocuk desen yine kayın aile karar veriyor. Yazık değil mi bu kıza, ne çocukluğunu ne genç kızlığını yaşamış. Kocam dediği adam da ergenliği yeni bitirmiş.

Kocası yanında yok, askerden gelsin evlerini ayırsınlar, biraz ayakları üstünde durmaya çalışsın sonra anne olsun. Tutturmuşsunuz dua et, rabbime sığın... Herkes sizinle aynı şartlarda değil, siz gidin 10 tane doğurun ama travmaları olan kafası karışık çaresiz olduğunu hisseden genç bir kadına da ille de üre bak çok güzel demeyin.

Benim de iki çocuğum var kimsenin anneliğine laf edemem ama bir kadın önce kendisi yere sağlam basmalı. Sabit geliri olsun, çalışma hayatını deneyimlesin, kimse ileride ne olacağını bilemez. İlle de çalışacak da demiyorum. En azından evi barkı kesesi ayrı olsun. Oturacaksa da kendi evinde otursun kaynanasının yanında sığıntı olmasın. Belki aile insafa gelecek, huzur verecek ve gençlerin işleri yürüyüp gidecek. Belki de tam tersi kayın aile bir sebepten atacak bunları evden. Neyle nasıl geçinecekler, bir de üstüne bebek.
Sakın kalın öfkeyle bir yere varılmaz insanlarla kavga edilerek de biryere varılmaz sizde BUKADAR isyanker olmayın hayat şartları pahalı düzensiz cokuste evet biliyoruz bu onun hayatı öğüt verebilirsin ama azArlayarak degill iki çocuğunda ALLAH sana bağışlasın ama sabretmek zorundayız dünyaya çivi çakma dik herkesin hayatını görüyoruz TV lerde programlarda ben de kaynanamla yasiyorum bu insandan insana fark var tekrar söylüyorum vicdan merhamet olmadığı sürece kimseden insanlık goremessiniz sizin de piskolojiniz bozulmuş inşallah düzelirsiniz Allah'a emanet olun 🌿

Sakın kalın öfkeyle bir yere varılmaz insanlarla kavga edilerek de biryere varılmaz sizde BUKADAR isyanker olmayın hayat şartları pahalı düzensiz cokuste evet biliyoruz bu onun hayatı öğüt verebilirsin ama azArlayarak degill iki çocuğunda ALLAH sana bağışlasın ama sabretmek zorundayız dünyaya çivi çakma dik herkesin hayatını görüyoruz TV lerde programlarda ben de kaynanamla yasiyorum bu insandan insana fark var tekrar söylüyorum vicdan merhamet olmadığı sürece kimseden insanlık goremessiniz sizin de piskolojiniz bozulmuş inşallah düzelirsiniz Allah'a emanet olun 🌿
Ne sakini ne öfkesi iyi misiniz siz? Kızcağızı azarlamadım tam tersi çaresizliğini dibine kadar hissettim. Kendisinden 3,5 yaş küçük kızım var benim. Ne sabit fikirli birisiniz yahu, kocasında da kayın ailesinde de merhamet vicdan yok işte. Kızı hamile bırakıp iyice elini ayağını bağlamaya çalışıyorlar. Bir çekilin aradan da kendisine yol gösterip ablalık yapalım. Kız istemiyor işte anne olmak çocuk doğurmak, sırf kabul görmek için boyun eğiyor. Cahil kaynanasının kendisini kabul edip seveceğini düşünüyor.

Kim elinden tutacak bu kızın, siz mi? Tecavüz edilirken sabretmiş işte yetmiyor mu size? Biri sizin çocuğunuza zarar verse sabret imtihan dünyası çivi çakmadık mı diyeceksiniz? Millet kendi çocuğu evladı olunca aslan kaplan kesiliyor, başkasının hayatı söz konusu olunca rabbime sığın. Bu devirde kimse kaynanasıyla oturmak zorunda kalmamalı, kimse istemediği halde hamile kalmamalı, kimse istemediği halde eve tıkılmamalı. Kimseye ben de kaynanamla oturuyorum güzellemesi yapmayın. Herkes mecbur değil buna. Kocası bile annem istiyor çocuk yapmamız lazım kafasında, karısının fikrine isteğine düşüncesine önem vermeyen bir hödük.

Kız belki biraz bizden güç destek alır, neyin ne olduğunu anlar daha sağlıklı düşünür. İkide bir sabret kuzum kaderin buymuş merhamet bla bla manevi baskı yapmayın gencecik kıza. Sizin çocuğunuza saldırırlarsa, ailece ezerlerse siz sabredersiniz.

Ne sakini ne öfkesi iyi misiniz siz? Kızcağızı azarlamadım tam tersi çaresizliğini dibine kadar hissettim. Kendisinden 3,5 yaş küçük kızım var benim. Ne sabit fikirli birisiniz yahu, kocasında da kayın ailesinde de merhamet vicdan yok işte. Kızı hamile bırakıp iyice elini ayağını bağlamaya çalışıyorlar. Bir çekilin aradan da kendisine yol gösterip ablalık yapalım. Kız istemiyor işte anne olmak çocuk doğurmak, sırf kabul görmek için boyun eğiyor. Cahil kaynanasının kendisini kabul edip seveceğini düşünüyor.

Kim elinden tutacak bu kızın, siz mi? Tecavüz edilirken sabretmiş işte yetmiyor mu size? Biri sizin çocuğunuza zarar verse sabret imtihan dünyası çivi çakmadık mı diyeceksiniz? Millet kendi çocuğu evladı olunca aslan kaplan kesiliyor, başkasının hayatı söz konusu olunca rabbime sığın. Bu devirde kimse kaynanasıyla oturmak zorunda kalmamalı, kimse istemediği halde hamile kalmamalı, kimse istemediği halde eve tıkılmamalı. Kimseye ben de kaynanamla oturuyorum güzellemesi yapmayın. Herkes mecbur değil buna. Kocası bile annem istiyor çocuk yapmamız lazım kafasında, karısının fikrine isteğine düşüncesine önem vermeyen bir hödük.

Kız belki biraz bizden güç destek alır, neyin ne olduğunu anlar daha sağlıklı düşünür. İkide bir sabret kuzum kaderin buymuş merhamet bla bla manevi baskı yapmayın gencecik kıza. Sizin çocuğunuza saldırırlarsa, ailece ezerlerse siz sabredersiniz.

Siz böyle ince fikirli insan olduğunuzu mu saniyorsunuz kalp kırarak elinize ne gecti şimdi ablalık yapacağına yanına al ozaman annelik yap madem bu kadar kendini çok yiprattin benim elimden ne gelir ve doğmamış çocuğumun hakkinda aptal saptal konuşmayın size burda kibar olmaya çalıştıkça saygısızlıginiz hat safada bana sakin yazmayin ve bu konu açıldığında ben o konuya göre yorum yaptım kız konunun basliginda tecavüzden mecavuzcen konu açmamış yeter ya yazmayin bana Arkadaşım bizim elimizden birşey gelmez ne kadar çok konuşursan konuş icraat gosder ozaman burda klavyeden yazmakla olmuyor bir tek sizmi iyi insanlarsiniz sanki ben kötü birşey konuşuyormusum gibi size hakaret etmiyorum birşey yapmıyorum ne bu bana karşı öfkeniz utanmasaniz telefonun içinden cikacaksiniz yazma ban kardesim yazma git hadi işine bak terbiyesiz terbiyesiz konuşuyorsun ordan bana snaa ne kötülüğüm oldu d BUKADAR üstüme geldin benim konuştuğun kelime kelime değil sen nasıl doğmamış bır bebeğe beddua ediyorsun kimse hayatını zorla isdemez herkes kaderini yaşar siz inancsız bir insansınız seni Allah'a havale ediyorum

Bana cidden yazma bak şuan çok kötu oldum azcik insanlığın varsa yazma ben sabırlı bı insanim sana güzelce konuştukça sen azdin iyice ben kötü bse demiyorum ben hakaret etmedim zorla bi kelime kullanmadim seninde iki çocuğun var kimseye beddua etme döner dolaşır seni bulur ALLAH bilir ben kötülüğüne birşey demiyorum benim yazdığım yorumumuda amin inşallah yazmıştı konunun sahibinden daha çok siz saldiriyorsunuz

konuyu anlattığın kadarını yorum yapıyorum yani çocuk istemeyen bir çift nasıl baskı olabilir ki. Eşin annesine şu an düşünmüyoruz erken diyemiyor mu. Nasıl aile içi diyalogsuzluk bunlar

Ö
Siz böyle ince fikirli insan olduğunuzu mu saniyorsunuz kalp kırarak elinize ne gecti şimdi ablalık yapacağına yanına al ozaman annelik yap madem bu kadar kendini çok yiprattin benim elimden ne gelir ve doğmamış çocuğumun hakkinda aptal saptal konuşmayın size burda kibar olmaya çalıştıkça saygısızlıginiz hat safada bana sakin yazmayin ve bu konu açıldığında ben o konuya göre yorum yaptım kız konunun basliginda tecavüzden mecavuzcen konu açmamış yeter ya yazmayin bana Arkadaşım bizim elimizden birşey gelmez ne kadar çok konuşursan konuş icraat gosder ozaman burda klavyeden yazmakla olmuyor bir tek sizmi iyi insanlarsiniz sanki ben kötü birşey konuşuyormusum gibi size hakaret etmiyorum birşey yapmıyorum ne bu bana karşı öfkeniz utanmasaniz telefonun içinden cikacaksiniz yazma ban kardesim yazma git hadi işine bak terbiyesiz terbiyesiz konuşuyorsun ordan bana snaa ne kötülüğüm oldu d BUKADAR üstüme geldin benim konuştuğun kelime kelime değil sen nasıl doğmamış bır bebeğe beddua ediyorsun kimse hayatını zorla isdemez herkes kaderini yaşar siz inancsız bir insansınız seni Allah'a havale ediyorum
Bafelix adlı üye doğmamış bebeğe beddua etmemiş ki.Kimse kaderini yaşamaz,seçimlerinin sonuçlarını yaşar.Ayrıca kimsenin inancı da sizi ilgilendirmez.Biraz haddinizi bilseniz keşke.

Ö

Bafelix adlı üye doğmamış bebeğe beddua etmemiş ki.Kimse kaderini yaşamaz,seçimlerinin sonuçlarını yaşar.Ayrıca kimsenin inancı da sizi ilgilendirmez.Biraz haddinizi bilseniz keşke.
Ben mi suçluyum şimdi umarım sizinde çocuğunuz bilmem aile baskısı yaşar masar gibi kelimele kullanıyor sabahtandir bana etmediği laf kalmadı ben bişe demedim hiç kendisine haddini aşan o lütfen burda adeletli olun okuyun ikimizin postunu okuyun yorumlari sabhatndir iyi davranıyorum demedigini bırakmadı baa

Bana kalırsa şuan düşünmüyorum zaten polikistik over den dolayı çok kıllanmam falan oldu önce kendimi düzene koyup öyle yapmak istedim ama eşimin ailesi maalesef böyle düşünmüyor

Cano sen eşine de ailesine de güvenerek iş yapma bana kalırsa. Cahil insanlar gibi geldiler bana, 19 yaşındaki çocuğun tepesine de çocuk çocuk diye dikilmezsin yahu :KK51: Bence kocanı oyalamaya, ikna etmeye bak. Sana doyamadım, evliliğimizi baş başa yaşamak istiyorum de bir şeyler uydur o sırada da kendi hayatını kuracak gelir elde etmenin yollarını ara. Umarım her şey güzel olur.

Ö

ben farklı bişe demedim zaten kimsenin hayatına karışamayiz dedim kaderi yaşar hrkes diyorum bana o taraftan saldırıyor sanki hakaret ediyormusm gibi ya lütfen

Ben mi suçluyum şimdi umarım sizinde çocuğunuz bilmem aile baskısı yaşar masar gibi kelimele kullanıyor sabahtandir bana etmediği laf kalmadı ben bişe demedim hiç kendisine haddini aşan o lütfen burda adeletli olun okuyun ikimizin postunu okuyun yorumlari sabhatndir iyi davranıyorum demedigini bırakmadı baa
Ama siz her mesajınızda Allah,kitap karıştırıyorsunuz.Dini yorum yapıyorsunuz.Somut,yol gösterici bir öneriniz yok ki.Ben de yazdım.Keske eşini ikna etse eğitimine devam etse,çalıssa,tedavi olsa …

Back
X