Hamile kalamıyorum

Benim bir arkadaşıma daha aynı şekilde hemen çocuk yapmalısın yoksa ileride olmaz demişti doktorlar :KK70:.
28 yasimda bekarken endokrinoliji uzmani “senin hamile kalman cok zor” demisti. Uzerime ceket atilsa hamile kaliyorum. Cok inanmiyorum doktorlarin bu tarz soylemlerine.

Bir tanesini eşim gittiği için kapattık birisinde babası kalıyor
Ah tatlım sen o kocaya çok güvenme, o senden de toy. Bodrum'a gidince baskıdan kurtulacağını sanıyor galiba, halbuki babasının ekmeğini yediği sürece fizanda da olsa geleceğiniz ailesinin iki dudağı arasında olacak.

Ben uzun bir süredir tedavi oluyordum.ama hastalığımın ne olduğunu bilmiyordum net cevap alamadım en son gittiğimiz doktor bana polikistik over sendromu olduğunu söyledi.tedavi olup öyle hamile kalırsın dedi eşim 6 aylık askerlik görevini yapmaya gitti ve 3ay sonra izin kullandı test yaptım pozitif çıkmıştı askerde sürpriz yaptım bugün kan tahlili yaptırdım ve sonuç boş gebelik 😔💔😭😭😭😭😓😓😭😓
Üzülme hayırlısı.Yeniden olur.

Benim bir ailem yok var ama yok annem ve babam ben daha 3 yaşındayken ayrılıp başka bir evlilik yaptılar ben babaannemle kalıyordum 2. Sınıftayken babaannem vefat etti ben yalnız kaldım kimse bana sahip olmadı yengem evini temizletip bana para veriyordu o evde tek başıma yaşadım kimse bana elini uzatmadı 3 defa tecavüze uğradım çocuk esirgeme kurumunda kaldım çıkınca aile yakınlarım para karşılığı beni kullandırmak istediler yaptılarda ama bunun devamının gelmesine izin vermedim eşimle evlenmeye karar verdim onu daha 12 yaşında görmüştüm
Canım benim ya içim acıdı okuyunca o ailen olacak vicdansızlar sana kiymişlar resmen. Sen evlenmişsin hayatından da memnunsun anladığım kadarıyla. Ama içindeki o boşluk sebebiyle şimdi eşin ne derse yapmak için çırpınma ihtiyacı hissediyorsun. Kendi değerinin farkına varmani tavsiye ederim önce. Çocuk da olur elbette ama oku, kurslara git kendini geliştir. Şu an eşin askerde sen kimse kalıyorsun kaynananlarla mi yaşıyorsun ayrı mısın? Hiç kimse için hiç bir şeyi yapmaya mecbur değilsin canım unutma bunu. Tek borcun kendine.

bebeği sırf eşiniz ve ailesi istiyor diye mi istiyorsunuz. Çocuk olursa ona ne verebilirsiniz bu kafayla bilemedim. Bir insan neden 19 yaşında hemen anne olmak ister onu da anlamadım. sanırım çok baskıcı bir aileye gelin gittiniz anlayış sıfır biraz hayatınızı yaşasaydınız aceleniz ne?

Canım bugün REGAİB KANDİLİ dua et bu gece dualar geri çevrilmez kabul olurmuş 💕 ALLAH HERKESE NASİP ETSİN kimsenin kucağını boş birakmasin rabbim ben sana umut olurmuyum bilmem ama ben 5 yıl bekledim o yıllar içinde ben neler çektim neler yaşadım ne gözyaşları dokmedim eşimle ayrılma eşiklerine geldim çocuğum yok diye Allah yalvardım yakardım çok ama çok dua ettim ezanlarda namaz başlarında kuran okurken çok dua ettim arkadaşlarım hamile kaldı onları uzaktan seyrettim icim ağlayarak belli etmedim onlarda sağ olsun çok dua ettiler bana ben ne tedaviler görmedim aşılama yaptım tutmadı kan verdigimin hesabı yok testler dolu dolu yapardım negatif hep negatif çok dua ettim Allah'a çift çizgi görmek için sana bişe diyimmi ben tüp bebege karar verdim en son RABBİM COK BUYUK KARDEŞİM BANA tüp bebeğe gerek bırakmadı nasip etti çok şükür 💕 ben sana isdeyen yıllar boyu hasret kalmış herkese rabbim bu gecenin hürmetine nasip etsin inşallah
Kız 3 kez aile içi tecavüze uğramış, 18 yaşında kurtuluş olarak görmüş evlenmiş kayınvalideyle oturuyor. Koca ortada yok askerde. Ayrıca aileyle gelir ortak. Yani baba bugün yallah dese dükkandan kovsa beş kuruş paraları yok. Kayınvalide hem oğlunu hem gelini çocuk olmadığı için devamlı aşağılıyor, bak eltinin çocuğu oldu sen kısırsın, doğuramazsan kovarım vs tarzı konuşuyor. Sizin çocuğunuza Allah uzun ömür sağlık versin de bu ortama doğacak çocuğa yazık günah değil mi?

Canım benim ya içim acıdı okuyunca o ailen olacak vicdansızlar sana kiymişlar resmen. Sen evlenmişsin hayatından da memnunsun anladığım kadarıyla. Ama içindeki o boşluk sebebiyle şimdi eşin ne derse yapmak için çırpınma ihtiyacı hissediyorsun. Kendi değerinin farkına varmani tavsiye ederim önce. Çocuk da olur elbette ama oku, kurslara git kendini geliştir. Şu an eşin askerde sen kimse kalıyorsun kaynananlarla mi yaşıyorsun ayrı mısın? Hiç kimse için hiç bir şeyi yapmaya mecbur değilsin canım unutma bunu. Tek borcun kendine.
Eşimin ailesiyle yaşıyorum

19 yaşında tek derdim bugün saçımı nasıl yapsam, derslerden nasıl geçerim, arkadaşlarımla nereye gitsemdi. Küçüklüğümde derdim 20 yaşında doğrurum diye. Şimdi kaybımdan sonra bi 2 sene daha düşünmüyorum ki yaşım Küçük değil 27 yaşındayım. Kardeşimden dahi çok küçüksün, abla tavsiyesi gör bunu. Annelik heyecanı tabiki her kadın ister ama o sorumluluk bambaşka. Altından kalkamayabilirsin. Daha yaşadıklarını psikolojik olarak atlatmış gözükmüyorsun. Önce iyileş sonra çocuğuna iyi bir hayat ver. Sürünmeyin sende çocuğunda

evlenmek için evlenip koca çocuk istiyor diye çocuk yapıyorsunuz. Daha siz çocuksunuz:olamaz:

Kız 3 kez aile içi tecavüze uğramış, 18 yaşında kurtuluş olarak görmüş evlenmiş kayınvalideyle oturuyor. Koca ortada yok askerde. Ayrıca aileyle gelir ortak. Yani baba bugün yallah dese dükkandan kovsa beş kuruş paraları yok. Kayınvalide hem oğlunu hem gelini çocuk olmadığı için devamlı aşağılıyor, bak eltinin çocuğu oldu sen kısırsın, doğuramazsan kovarım vs tarzı konuşuyor. Sizin çocuğunuza Allah uzun ömür sağlık versin de bu ortama doğacak çocuğa yazık günah değil mi?
Dua edecek ALLAH' a cnm rabbim elbet bir yol gösterir ve o doğacak çocuğu biz bilemeyiz kaynanasinda Allah ıslah etsin öyle insanları vicdan merhamet versin hiç öyle denilir mi ya en sinir oldugum kelime senin çocuğun yok ALLAH böyle insanlardan hepimizi korusun amin RABBİM merhametlilerin en merhametlisidir kulunun Halini görür bende ilk evlendigim de burnumdan geldi görümce davası aynı evin içindeydik ne kavgalar ne gürültüler onun yüzünden eşimle aram bozuldu çok kez hepimiz bir sinavdayiz isde bende hamile kalamiyordum sorunlar vardı ama dua ederek kaderi değiştirirsin isde🌿

Eşim çok iyi biz bebek düşünmüyorduk ama tedavimizi yavaş yavaş yapıyorduk eşimin ailesi ikizinin bebeği oldu senin yok onlar sizden sonra evlendi diyorlarmış bu eşimin zoruna gitmiş ben gelince bebek istiyorum dedi sonra özür dilerim dedi ve kapattı
bu tam şey gibi ilkokulda derdik 'Anne Ayşenin kalemkutusu renkli, benim niye yok, hemen renkli kalemkutusu alalım biz de. Allah akıl fikir versin yani alınma ama gülerek okudum bunu olgunluğun o'su yok. Azıcık biraz büyüyüp olgunlaşıp ergenlik kafasıyla düşünmeyi bırakıp öyle mi gelseniz bu işlere acaba?

askerden 6 gün geldi onunla hamile kalmayı beklemek anlamsız :) ilk etap vitaminlerine hormonlarına baktır daha sonrasında rahim filmi falan çektir pko alakalı tedavini ol eşin gelince yumurtlama günlerini takip et ve o günlerde gün aşırı beraber olun ama en doğrsunu yine doktorlar bilir doktor ne derse onu yap

Amacım ve hedefim elbette var ama eşim bebek istiyor bende böyle olsun istemezdim 😔
Eşin bebek istiyor, tamam da eşin bebek istiyorsa kendi başına yapsın. Kendi başına yapamadığına göre ortak kararınız olmak zorunda yani senin ne istediğin de en az eşinin isteği kadar önemli. Bebek en çok senin hayatını etkileyecek. 19 yaş ve 1 yıllık evlilik çok erken bebek için. Eltinle bebek doğurma yarışına girmene gerek yok bu yaşta. Çocuğun olunca ne yazık ki kocana daha muhtaç bir hale düşersin. Bırak eltin çocukla ve kocasıyla boğuşurken sen evinin, rahatlığın, evliliğin tadını çıkar demek istiyorum. Bir yandan da böyle çevrelerde evlenir evlenmez çocuk yapmayanlara eşleri ve çevre tarafından yapılan baskıyı bildiğimden seni anlıyorum. Ama sen o baskıya izin vermezsen hiçbir şey yapamazlar.

'Size göre '... Ben şuna takılıyorum işte, size göre yanlış diye bu şekilde yaşayan birine saygı duymuyor oluşunuza. Evet gezip tozmak flört etmek kolay, çocuk yetiştirmek tabiki zor. Birinde sorumluluk var, diğerinde yok. Sorumluluk var kötü, sorumluluk yok iyi oyle mi? Düşünüyorum da nerde kaldı bizim çagdaslığımız? Çağdaş olmak gezip tozmak flört etmek demek değildir. Çağdaşlık başta herkesin tercihine saygılı olmayı gerektirir. 'Bana göre...'
ergen yaşta kızın elinde bir mesleği olmadan yapılan evliliklerin ya boşanma ya da kendi ayakları üzerinde duramayacağını bildiği için bir çeşit aldatılma/ mutsuz olmaya rağmen katlanmayla sonuçlandığını biliyorsunuzudr bu forumda dolanıyorsunuz. Benim çevremde gördüğüm okumadan yapılan genç evliliklerin çogu demeyim nerdeyse tamamı boşandı. Kendini hayatı tanımadan evlenirsem kaçınılmaz sonuç mutsuzluk, hele o yaşlarda çocuk yapmak bu devirde tam bir fiyasko oluyor

Hiç düzenli regl olmuyorum eşim ve ailesi bebeği çok istiyor benim eşim ikiz ve onların bebeği var bugün ögrendik eşim askerde şuan 2 ayımız kaldı çok baskı yapıyor
Eşinizle konuşun bence daha yaşlarımız küçük evliliğimizin tadını çıkaralım diye (ki erken evlenmişsiniz) kayınvalideniz istiyor diye de çocuk yapılmaz sırf onlar istiyor diye. Biz daha gezicez diyin kayınvalidenize susturun sessiz mi kalıyosunuz baskılara

Eşim çok iyi biz bebek düşünmüyorduk ama tedavimizi yavaş yavaş yapıyorduk eşimin ailesi ikizinin bebeği oldu senin yok onlar sizden sonra evlendi diyorlarmış bu eşimin zoruna gitmiş ben gelince bebek istiyorum dedi sonra özür dilerim dedi ve kapattı
Anne babanızla ilişkiniz iyi değilmiş anladığım kadarıyla. Eşimle bir sorunum yok diyorsunuz ne güzel, özür de dilemiş, bu da çok güzel. Şimdi "ben hamile kalamadım, eltim kaldı" diye eziklik psikolojine girerseniz, boynunuzu bu yüzden bükersen onlar da derler ki "bu kız boynunu büktüğüne göre cidden bir ayıbı, eksiği var" ve sizi ezerler. Ama "daha çok gencim, Allah ileride nasip eder, şimdi düşünmüyoruz" deyip hiç umursamazsan bir süre sonra kimse size hiçbir şey diyemez. Eşinizin ailesi belli ki cahil insanlar, çocuk yapılmayan evliliğe evlilik olarak bakmıyorlar. Bu konu açılınca "biz şimdilik düşünmüyoruz" deyip geçin. Çocuk istiyorsanız bile "sonra istiyoruz" deyin, böylece "çocukları olmuyor" diyemezler size. Onları hiç ilgilendirmez ailenizin (kocanız ve siz = aile) özeli. Gerçekten şu an çocuk için çok erken. Biraz kendi gelişiminize, ailenizin gelişimine vakit ayırın. Böylece çocuğunuz güzel, mutlu bir aileye gelir.

Sizin fertilite durumunuza gelirsek, zaten daha yeterince uzun süre uygun zamanda denememişsiniz. Bilgili de değilsiniz sanırım ne zaman nasıl hamile kalındığına ilişkin. Bu nedenle hamile kalamadığınızı düşünmedim, sadece nasıl kalınacağını bilmiyorsunuz. Yaşınız genç, polikistik over için doktora gidin ve düzenli tedavi olun. Doktor size bilgi verecektir. Sonrasında hamile kalmak istediğinizde de bunu doktora söyleyip nasıl etkili olarak hamile kalırım derseniz yine bilgi verir ama hamilelik için acele etmeyin bence.

Back
X