hamıle kalayım derken stres yapanlar dertleselım

doktora gidicem ama regl olup gidiyim çünkü reglin 3. günü bakılıyo hormonlara... daha önce yapıldı normaldi ama yinede herşey baştan yapılsın. rahim filmi falan çektirmedim ben. sen?

yok bende cekılmedım o raddeye gelmedım ins da gelmem.benım 3 gunu persembe oluyor.gıdıcem bakalım hormonlara bır baksın bırde vajınal ultrason yapıyormus sanırım degılmı.dun aksam saatlerınde regl oldum sence 3.gunu persembemı saysam karar veremedım.dun aksam cok az geldı halıyle.cunku yenı basladıgı ıcın.sence.

bizim bahçede bi anne kedi ile yavrusu akşamları ağacın altına gelip tatlı tatlı oynaşıyo ve ben onları izlerken bile ağlıyorum..akrabalarımın bebeklerini kucağıma alıp seviyorum ama annesiini görünce koşa koşa ğidiyo ya o kadar üzülüyorumki ne biliyim işte çok zor:çok üzgünüm:

3. 4. en geç 5. gün yapılıyor testler diye biliyorum. o yüzden perşembe gitsende farketmez...

bizim bahçede bi anne kedi ile yavrusu akşamları ağacın altına gelip tatlı tatlı oynaşıyo ve ben onları izlerken bile ağlıyorum..akrabalarımın bebeklerini kucağıma alıp seviyorum ama annesiini görünce koşa koşa ğidiyo ya o kadar üzülüyorumki ne biliyim işte çok zor:çok üzgünüm:

meraba sevıl arkadasım ya olayı bence bu kadar dramatıze etmeyın derım ben sabredın dua edın rabbım sızı sızden daha cok dusunur merak etmeyın.yanı ne bılıyım ya bu kadarı bana bıraz fazla gıbı gelıyor.bende ugrasıyorum ve benım gıbı nıcelerı.oyle dusunursen yanı o tarzda ınan bana arkadasım cok sey bulursun .yapma canım boyle.olur bırgun ıns hepımızın.guzel dusunelım guzel olsun.

selam kızlar konu tam benlik diyorum kafaya taka taka çook sık sağlık sorunu yaşıyorum ama elimde değil kendime bir dolu oyalantı bulsamda olmuyo hiç aklımdan çıkmıyor çok üzülüyorum RABBıM in gücüne gitmez inş ama çok doluyum bir rahatlayamıyorum zaten tedaviyide bıraktım mafoldumben

yumurtlama günüme kadar bi sorun yokk ama yumuırtlama günü geçince
tutttumu oldumu...ay şuram ağrıdı belirtimi ay şölemi oldum demektenn kendimi dinlemekten deliricemm..sanki regl dönemine kadar olan 10 15 gün geçmioo...

ama bu ay ilk defa yumurtlaama günümü hesaplamadımm..gün aşırı veya cnaım istediğinde ilişkiye giricem...zaten rabbim dilerse olacakk

bu ayda böle denemk istiyorum kızlar..

kizlar stres yapsak da bebek mi geliyior sanki, hepimiz once kendimizle konusmalyiz beynimizi farkli yonlerdirmeyi basarmak zorundayiz ayrica ne aciki ben tecrube ettim sonunda hamile kalinca da olay bitmiyorki daha yeni baslamis oluyor o yuzden, saglikli olmayacaksa aman hic kalmayayim diye dusunup hayirlisiyla diye dua etmeliyiz.
cok zor biliyorum inanin en iyi bilenlerdenim, yazimi gorduyseniz 21 ay bekleyip hamileligimin onuncu haftasinda hersey yolundayken kaybettim.
kizlar daha kotu ornekler bile var, Allah beterinden korusun lutfen sakin olmaya calisalim

merhaba bayanlar alın size bi çocuk özlemlisi daha sarın beni kucaklayın olurmu durumumu anlamayan okadar insan varki etrafında çok uzak olsanızda bana en azından duygu yakınımsınız ..nerden başlasam çocuk savaşımı anlatmaya aslında pek okadar uzun zaman olmadı ben 4 senelik evliyim ve 4 senedir çocuk ta çocuk diye tepinip duruyorum zaten bundan olmuyo bende biliyorum bukadar çok üstüne düştüğümüz için ama napcan elden birşey gelmiyo ben yapmasam o koca kafamın içindeki beyin sürekli çocuk diye çalışıyo neyse size hikayemden bahsedeyim bundan 4 sene önce ben daha evlenmeden başladı benim çocuk sendromum sanki hissetmiştim bunu yaşıyacağımı birgün arkadaşlar oturduk bebeklerden filan bahsediyoruz bana bir ağlama geldi ama nasıl bir görseniz içime bir acı düştü aniden birden hiç çocuk sahibi olamıcam hissi geldi neyse arkadaşların tesellisin filan derken geçti bu düşüncem bide üstüne yeni evlenicem ya hemen çocuk istemediğim için eşimle anlaşma yapıyorum yok şu ayda korunmayı borakırız bu ayda çocuğumuz olur falan filan derken neyse biz evlendik tabi benim zorlamalarımla ancak iki ay koruna bildik daha sonra başladık beklemeye ha bu ay olur ha bu ay olur yok tık yok takiii beşinci aya kadar evet beşinci ayda güzel haberi aldım nihayet hamileydim ama gel gelelim yaşıcaklarımdan bir nebze bile haberim yoktu ben sandımki hamile kaldım tamam iş bitti anne oldum sayılır herşey sorunsuz geçecek tıpkı diğerleri gibi derken bir gün bir kanama ve bebişim gitti çok üzüldüm ama bir yandan kendimi teselli edecekte birşeyler bulmuştum ya hiç hamile kalamasaydım bu daha kötü olurdu benim için diye düşünerek ilk düşüğün acılarını içime gömdüm daha sonra bir kere daha hamile kaldım ama baya bi aradan sonra sanırım birsene filan olması lazımdı bu sefer düşükte olmamıştı heeeh işte beklediğim gibi gidiyodu herşey kese göründü işte doktor umutlu konuştu taaki 7 . haftaya kadar bu seferde bebeğimin kalp atışları yoktu ve kürtaj yaparak onu benden alıcaklardı tabi bunu ilk duyduğumda doktoruma inanmadım ve bir iki doktor daha dolandım ve aynı şeyleri duyunca ikna oldum busefer içimde iki acı birden vardı biri bebeğimin acısı ikincisi kürtaj dı ne yapacaktım okadar korktumki inanın boğazıma inme indi bir lokma birşey geçiremedim boğazımdan o dönem neyse kürtajda oldum oda geldi geçti derken bu böle 5 kez devam etti herseferinde kalp atışalrı olmadığı için kürtaj oldum diceksinizki hiç kromozal tahlil olmadımı oldum kocaeli üni sinde ve sonuç kan pıhtılaşması hastalığı yani hamile kalınca 9 ay iğne vuruluyosun duymuşsunuzdur şu sıralar seren serengille birlikte bu hastalıkta tanınır oldu ama en son gebeliğimde bu iğneleri vurdurduğum halde bir sonuç alamadım şimdide zaten yine bir sene oluyo hamile kalamıyorum doktorum tamamen stres le alakası olduğunu sölüyo uzak durcakmışım stresten nasıl olacak aca o iş diye içimden dalga geçiyorum doktorumla ya insanın kesinlikle elinde olan bişey değil nasıl olsun ki zaten ben küçük bir yerde oturuyorum ve burda herkez birbirine akraba yani eşimin sülalesi ile sarılı dört tarafım beni yakalayan bebek yokmu diye soruyo yada arkamdan fısıldaşdıklarını duyuyorum bebeği yokmu daha diye ve ben gelince birden kesilen konuşmalar acıyan gözler falan filan neyse bide bende kayınvalde kayınpeder var çocuk sevdalısı e tabi il çocuklarının mutluluğunu görmek sevmek istiyolar kendi sülalemde her an bana bişeyler araştırıp bulan bide bunu dene diyen bir sürü insan var etrafımda evet iyiliğime uğraşıyolar ama ben çok yorulldum bukonu üzerine bir tek kelime bile duymak istemiyorum zaten etrafımda doğuran doğurana herkez hamile onları duymak bile zaten bana yetiyo kocamdan utanır oldum ona bu mutluluğu yaşatamamak çok acı veriyo ömrümden 10 yılım gitti bi çocuk yapcam die girip biyerde çalışıyım unutayım diyorum onada eşimden müsade çıkmıyo biraz kıskançta kendisi arkadaş desen yok robot gibiyim ortalarda ama rabbim bundan beterini vermesin bunu aratmasın diyorum offfff daha yazsam sayfalar olur ama bunu bile okurken sıkılmış olabileceğinizi düşünerek yarıda kesiyorum ve kader arkadaşlarım hepinizi canı gönülden anlıyorum ve sabırlar diliyorum rabbim bizi en kısa zamanda hayırlısıyla mutlu etsin herkezin eli kolu çocuk dolsun ne diyim daha herkeze bol bol slmlar

kızlar regl olmadım ama cumaya randevu aldım iyi bir doktordan. dün gece eşim gidelim dedi. anladı kafama çok taktığımı üzüldüğümü... bende bugün aradım doktora anlattım durumumu gelin o zaman bir muayene edelim dedi. bakalım ne diyecek!

bugün iş yerinde arkadaşlarla otururken yine benim bebek yapmama geldi mevzu... istemiyoruz daha diyorum. istiyoruz ama olmuyor diyemiyorum işte... kızıyorum da onlara... size ne kardeşim! içlerinden biri tüp bebekle hamile kaldı... baya sorunlar yaşadı ama şimdi 2 yaşında bir kızı var maşallah. sonra ğişman olmayın falan dedi o da...

oooffff ooffff........ bi olsa... hala doktora gidince muayenede diyorum belki hamile çıkarım :)) ne kadar salağım değilmi? hala polyannacılık oynuyorum.

benimde 5 yaşında kızım var memelkete gittiğimizde eş dost çok ara verdin kızında kocaman olmuş hemen yap bitane diyip duruyolar allah var kayınvalidem hiç sözünü etmedi ama eltilerim saolsun sanki açık arıyolar bende yaşım küçük daha diyorum ama 5-6 aydır korunmuyoruz ve olmuyo 1 sene önce 3.5 aylıkken düşük nedeniyle kürtaj oldum doktorada gitmek istemiyorum kötü bişey varda söylivercekmiş gibi geliyo rabbim isteyen herkese versin inşallah

ya gerçekten ne hissettiğimi bende bilmiyorum tarif edemiyorum! iş yerindeki arkadaşlarla iftar yemeğine gittik. eşli geldi herkes. neyse... orda bile çocuk konusu yaa resmen laf arıyolar artık çok sıkıldım. bi gün birini acayip tersliycem ama hadi bakalım hayırlsı... insanlar gerçekten çok düşüncesiz.

eve geldik. eşime bugün doktoru aradım dedim. bana ne dedi biliyomusunuz? ''hangi doktoru?'' sanki dün gece başkası dedi gidelim artık diye... ya gerçekten bu bile beni çok üzdü... bilmiyorum ben mi fazla alınganlık ediyorum? ama elimde değil. biraz daha ilgili olması lazım. çok ilgilense de onu da takarım ben kesin. bak çok istiyo ama ben ona bir çocuk veremiyorum diye yerim kendimi... ooofff........

mrb izmitligül seni çok ii anlıyorum bende aynı şeyleri çok yaşadım. aşılama yaptıdım yeni bekliyorum .allah sana kolaylık versinn hayırlar nasip etsin.elden gelen bişeyyok rabbim büyük.

slm evrim çok doğru söylüyorsun ddeğin gibide yapmaya çalışıyorum .yeni aşılamam oldu bekliyorum sizlerle paşlaştıkça rahatlıyorum.bazen benden daha kötüleride varmış diyorum.zor ama güzel bi yol değilmi?

mrb izmitligül seni çok ii anlıyorum bende aynı şeyleri çok yaşadım. aşılama yaptıdım yeni bekliyorum .allah sana kolaylık versinn hayırlar nasip etsin.elden gelen bişeyyok rabbim büyük.

teşekkür ederim canım anlayışın ve iyi dileklerin için inşallah aşılaman tutmuştur güzel hebrlerini bekliyorum

Kızlar 1-Meryem suresini 41 gün okuyun adet olursanız başkası okusun sonra 3 gün oruç tutun böyle hamile kalanlar var.2-Hz.Zekeriyanın duasını edin ALİ İMRAN suresi.3-Namaz kılmayanın duası kabul olmazmış namaza başlayın.4-Küçük çocuğu olan özellikle 4 yaşından küçük çocuğu olan arkadaşlarınızla görüşmeyin.5-Kendi başınıza evde kalmayın bişeylerle uğraşın.
Şimdilik fikirlerim bunlar...Sevgiler...

kızlar bugün bir labaratuvara gittik. çünkü dün gittiğim doktor bende pko olduğunu söyledi. bir sürü tahlil istedi. rahim filmi de çektir dedi. eşinde spermiyogram yaptırsın dedi.

bugün eşimin spermiyogramı için özel bir labaratuvara gittik. yazık canım benim. eline bir kap verdiler. bildiğin tuvalete gönderdiler. o içerdeyken zor tuttum kendimi. o kadar kötü hissettim ki... neyse çıktı sonra dışarı çıktık. çünkü birkaç saat sonra veriyorlar sonucu.

çıktık ve ben koptum. yolda yürüyoruz ama ben tutamıyorum kendimi... başladım ağlamaya. benim yüzümden nelere katlanıyorsun dedim. tamm bitti işte geçti artık dedi... olsun yaptırmam iyi oldu belki önemli bir durum var bilemeyiz falan diyor ama benim sinirlerim bozuldu bir kere... oooffff.........
kendime gelmem baya bir zaman aldı. sanırım artık iyice anladı eşim ne kadar çok kafama taktığımı...

canim benim okadar takma kafana insallah hersey yollunda gider bu cok zor ama moralini bozma.

kızlar bugün bir labaratuvara gittik. çünkü dün gittiğim doktor bende pko olduğunu söyledi. bir sürü tahlil istedi. rahim filmi de çektir dedi. eşinde spermiyogram yaptırsın dedi.

bugün eşimin spermiyogramı için özel bir labaratuvara gittik. yazık canım benim. eline bir kap verdiler. bildiğin tuvalete gönderdiler. o içerdeyken zor tuttum kendimi. o kadar kötü hissettim ki... neyse çıktı sonra dışarı çıktık. çünkü birkaç saat sonra veriyorlar sonucu.

çıktık ve ben koptum. yolda yürüyoruz ama ben tutamıyorum kendimi... başladım ağlamaya. benim yüzümden nelere katlanıyorsun dedim. tamm bitti işte geçti artık dedi... olsun yaptırmam iyi oldu belki önemli bir durum var bilemeyiz falan diyor ama benim sinirlerim bozuldu bir kere... oooffff.........
kendime gelmem baya bir zaman aldı. sanırım artık iyice anladı eşim ne kadar çok kafama taktığımı...
simeraycım aynı seyleri bizlerde yasadık ama sen biraz duygusal bırısın anladıgım kadarıyla.ama bıraz rahat davranmaya calıs bak esınıde uzmussun.bılıyorum tabıkı bu ısler cok zor baskaları pırt dıye hamıle kalırken bızler boyle durumlarla bas etmek zorundayız ama ne yapalım kı basa gelen cekılıyor.kımbılır belkıde allah bızım sabrımızı sınıyor bılemeyız.sabredıcez mucadele edıcez ve ınanıyorumkı sonunda hepımız bu savastan galıbıyetle cıkıcaz.sende buna ınan aksını hıc ama hıc dusunme.pozıtıf dusunelım pozıtıf olsun.hı unutmadan fazlada duygusal dusunme olayı fazla dramatıze etme yanı.ıns hepımız bırgun o meleklere kavusuruz.bol bol dua et su mubarek gunlerde.:kızgın:

ben yeni katıldım aranıza bende kullanıyorum folic asicden evet insana bi cesaret veriyo sanki herşeyin hayırlısı işte her adet zamanına kadr ster yapmamk elde olmuyo misskapris memnun oldum

Back
X