Hamile kalinca cok mutlu olacagim sanmistim

michie

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
21 Nisan 2013
2.825
3.482
108
34
Takvimimden gorebileceginiz gibi 11 haftalik hamileyim.
4 yillik evliyim.
Madden manen planlanan istenen bir gebelikti. İlk cocugmz olacak insallah.
Hamilelil bolumunde de bi baslgm vardi beni orda takilanlar bilir.

Gelelim soruna,
hamile kaldgm andan beri hayat benim icn cok zorlasti.
Son 2 ayin bir bucuk ayi hastanelerde gecti. Tansiyonum dusuyor ve bayilabilen biri degilim. Hayatmda hic bayilmadim. Ama hemsire arkadasimla konustmda buralara dustuyse bayilman normal olurdu diyor. O, bu sebeple bu kadar kotu hissettgmi dusunuyor.
Hiperemezis diyor kendi doktorum. Yani gebeliktr gorulen bulantinin cok siddetli olma hali. Surekli seruma ihtiyac duyma durumu. Cnku su icemiyorm. Yiyemiyorm. İstifra etsem de etmesem de hep oguruyorum.

Bu isin sadece gebelikle ilgili boyutu.
Bu surecte is yukum komtrol edemedegm bir boyuta cikti.
Aksine bebegi yapmak icin en hafif calistgm donemi secmstk. Ders programim hafifti. Ama gorevlendrme cikti. Su an her sabah 7de evden ckp aksam 6da variyorum.
Cok merhametsiz kisilerle calisiyorum. Rapor almak gbi bir durumum yok.1 ay sonra adaylgmn kalkmasi icn sinava girecegm tam is gunlermn dolmus olmasi gerekiyor.(bu durumu da hamile kaldktan sonra ogrendm bu arada)

Esim bir kac hafta once calistgi is yeri iflas etttgi icin isten ayrildi....

Dogal olarak bana cok destek olan o adam gitti huysuz ve kavga arayan biri geldi. Aramiz bozuluyor. Bunu gorunce cok uzuluyorum.

Ailemden uzakta zorunlu hizmetteym.
Kiz kardesm birkac gun once geldi yardmci olmak amaciyla. KV asla boyle seylere karismaz hic beklemedm de. Kendisi toruna bile sevinmedi.

Cok uzun yazdm ama durumu anlayin diye.
Ben artk depresyona girdgmi dusunuyorm. Gulumsemeyi unuttum.
Bebegime sevinemiyorum. Sadece ve sadece aglamak istiyorum.sanki hamile kaldktan sonra her sey ters gitmeye basladi. Artk hic biseyin kontrolu bende degil.cok mutsuz ve caresiz hissediyorum....

Yasadığinız bütün talihsizlikler bir gün son bulacak ama bugünler gebelikten ötürü güzellestiginizi kesfetmeniz gereken bugünleri hatirlamayacak olmak uzucu olabilir kendinizi kesfedin hicbirseye takilmayin hayat bu kadar onemsenecek kadar uzun degil

Sakin ol. :)
2. Trimester harika geçecek. Hissettiğin, yaşadığın her kötü duygu ya da olay 14. Haftada son buluyor.
İşin kötüsü 35ten sonra yine bu moda giriyorsun
harika degil normal gecmesine bile raziyim. Fiziken Biraz iyi hissetmeye o kadar ihtiyacm var ki

Benim hamileliğim resmen sinir topu gibi gezdiğim zamanlar.. Üstelik bir sebepte gerekmezdi. Çok zor geçti benimkilerde..

En kısa zamanda herşey yoluna girer inşallah. Ilk iş eşinle konuşmalısın. Desteğine her zaman kinden fazla ihtiyaç duyduğunu söyle.

benn de buna uzuluyorm. En buyuk hayalim evlat sahibi olmakti kendimi bildm bileli. Bu duygulari doyasiya yasayablmek icn her seyi duzeltmeden hamile bile kalmak istemedim.
Smdi pismanim keske hemen denemeye baslasaydk zaten olan oluyor, kontrol sahibi olamiyorum olaylar uzernde

onun neden boyle oldgunu biliyorum. O da biliyor. Onune gecemiyorum her sey batiyor diyor.
Hamile kaldgmdan beri temzlgi bir kez bile elletmedi,siler supurur. Kokudan yemek yapamaz hale gelnce onunla da ilgilendi. Hassas bir adam.
Ama o hali tamamen gitti. Baska bir donemde olsa idare edeblrdm. Smdi bana sesinin yukselmesine bile katlanamiyorum...

lütfen kendinizi toplayın
sunu unutmayın bulantı saglıklı bir gebeliğin işaretidir
olucak bunlar mutlaka hormonlardan
su an içinizde canınızn bir parcası var tüm hayatı tiiii ye alın
sadece bebeğinize odaklanın o öyle güzel bir mucizeki
iş para tamam önemli ama o evlat mumla arasanız bulamayacgnz bişey
size yüce rabbim layık görmüş vermiş ne güzel
sizinde işinz var cabalayın elinzden geldiği kadar
oldugu yere kadar
bebeğinize odalanın lütfen
karnınızı sevin onla konusun
tüm bu sıkıntılar geçiçi ama evlat kalıcı
hersey olur çöldeki kusun agzına bile yüce rabbim rıskını veriyor
kimseyi caresiz bırakmaz
beni dinle bunu unutma
sadece bebeğinle keyifli vakit gecir bu harika bir duygu
anneciğim bak birlikte iş gidiyoruz uslu dur deee konus yavrunla
ben hep konusurdum kızımla su an pırıl pırıl br evladım var
herseyi izah eder onunla konusurdm hamileyken ve doğunca küçük bebekkende

Cnm seni cok iyi anliyorum
Benimde ilk 4 ayim hep kusma ile gecti
Hersey koktu buzdolabi ve bulask makibasi acamiyordum mecbur kalinca burnumda mandal
4 aydan sonra yine ara ara kustum ama baya azaldi agzimdaki acilik dogurana kadar surdu hep eksi yedim
Sukurki 37+3 de dogurdum
Oyle bir haldeydimki yatakdan tv koltuğuna oradan yataga berbattim
Simdi 2. Cocuk korkutuyor beni
Esinizle durumunu konussaniz
Kis kardesiniz daha fazla kalsa yaninizda
Cok zor anliyorum yemek yapamiyordum ben
Kolay kokusuz seyler pisirin ben hep oyle yaptm arada esim aldi
Beslenmek de zorundasiniz
Zofran filan kullananlar oluyo iyi geliyomus
Bunlar aklima gelenler
Birde baskasinda yemek yiyordum ama evde yiyemiyordum ev bile kokuyordu
Esiniz bu durumunuza bakarak size yardimci olmali
Geciyor cnm zorda olsa Allah yar ve yardimciniz olsun inss

cok guzel yazmissinz allah evladinizi bagislasin.
Bebegimi cok seviyorum ama kendimi kotu hissettgm icn bag kuramiyorum onunla. Bu sebeple daha cok vicdan azabi cekiyorum.
Biliyorm ki iyilessem, iyi hissetsem her seyi yoluna koyacak guce sahibim.
Hep yarin olsun da bi yolunu bulurum elbet diyen bi insanken, yarin olunca kim bilir baska neler cikacak diye dusunen bir insan oldum bu beniccok uzuyor

kardesimin kalmasina hic bisey demez zaten kendi dusundu bunu da. Ben sana iyi bakamiyorm her gun ayni yemegi yapiyorm kimi istersen onu getirtelm dedi.
Ama aramz cok acildi esmle ben ona uzuluyorm. Konusunca kavga ediyoruz brn fenalasiyorum diye korkuyor ama bu yuzden gunlerdr dogru durust konusmuyoruz. Arkadaslik etmesini bile ozledm. Ayni evdeyz ama sanki baska baska yerlerdryz

hiççç kendini üzme sakın
bak sana sunu diyorum bir hayal alemindesin ve hersey olucagına varır dee
hep relax ol bebeginle ilğilen kendine ona iyi bakmaya calıs
o yavrukarnında herseyi hisseder unutma
aranızda eşinle bir yabancı var gibi düşün o duymasın gibi
duygularına hakim olmaya calıs stres acısından
ben hamileyken bir siir okudum
nasıl agladım beni bir görsen
BEN ANNEYİM DİYE ADI
OKUDUM OKUDM AGLADIM
çünkü ben anne oluyordum karnımı oksadım yavrum dedim
o öyle farklı bir duygu karmasasıki
anlatılmaz yasanır
gebelik çokkk özel bir dönemdir yemene uykuna keyfine en dikkat edecegn dönem
işi blursun parayı bulursun peki o yavruyu bulabilirmsin
lütfen allahın sana emanet ettiği verdiği o pırlantayı koru sev üzme kendinide
ben kızıma pırlantam dr öperim

Cnm hamileligin getirdigi hormanlardanda kaynaklaniyor insan herseye alinip agliyor esinize bunu anlatin kendinizi cok farkli hissettiginizi ona istemeden alinganlik yapabileceginizi soyleyin bu gunler gecicek birbirimizi yipratmayalim deyin bu hashas dönemde ilgi beklediginizi anlatin erkeklere bazi seyleri acikca anlatmak lazim gorselerde anlamazlar icindeki duygu durumunuzu

tamam birde şöyle düşünelim bak
borcun varmı
esinizin mesleği varmı vasıflı
peki muhtac mısınz her türlü seye(hepsinn çözümü var)
bunlara cevap ver yazacagım devamını

cnmm ya ne kadr zor gectigini hamilelik bolumunden biliyorum. fiziksel olarak rahatladiginda manevi olarak da rahatlayacaksin hersey batiyor suanda anliyorum. bak 11. haftadasin 12 - 14 arasi gececek insallah bulantilar da. daha iy hissedeceksin insallah

tamam birde şöyle düşünelim bak
borcun varmı
esinizin mesleği varmı vasıflı
peki muhtac mısınz her türlü seye(hepsinn çözümü var)
bunlara cevap ver yazacagım devamını
borcumuz yok. Ben iyi kazaniyorum cok sukur yokluk cekecegmi evladima da yokluk cektirecegmi dusunmuyorum.
Esimin geldgmz yerde dukkani vardi. Onu kapadik. Burda kendi isi disinda calisti. Yine is bulacagini dusunuyorum. Bulamasa da madden cok etkilenecegmzi sanmiyorum.
Zaten birikim yapmstk.
O benden cok geriliyor burda akraba arkadas kimse yok herhalde evde tek basima ne yapacagm diyordur.

evet canim cok dogru fiziksel bir rahatlasam, is temposu da beni yormayacak. Zihnen de toparlanacagm. Boyle cok ust uste geldi... Caresiz hissettm

ah canim anlatiyorum anlatmam mi o da farknda hep hassas davranmsti ama bu issizlk mevzusu onu cok degistrdi. Ben su anlik evde kalmasina memnuNum bile. Bana daha cok destek oluyor. Su an madden degl manen coktum cnku.
Ama ayni fikirde deglz galiba onunla

Sakin ol. Zor günlerin çoğu bitmiş emin ol. Çok değil bir iki hafta sonra bulantilarin geçecek. İlk 12 haftada çok normal. Kimi kadinin senin gibi zor geçer. Vücudun adapte olmaya calisiyor su an. Zaten doktorun da gereken vitamin desteğini verecektir. Hep iyi şeyler düşün. Stres ve mutsuzluk gebeliğin gidisatini çok etkiliyor. Var olan sorunları düşünüp mutsuz olduğun surece daha kotu hissedersin. Benim cok rahat geçti su güne kadar ama her ogurdugumde nedenini düşünüp mutlu oldum. 12. Haftadan sonra çok rahatlarsin. Zaten son uç aylik donem çok mutlu geçecek. Bebisinin hareketlerini hissetmeye baslayacaksin mesela. Bu arada sik sik bebeginle konuş. Duymaz diye düşünme duymasa da hissediyor sesinin gücünü ve o da sana güç veriyor. Ve mutlaka esinle ciddi ciddi konuş. Maddi zorluk halledilir ama manevi boşluk çok zor. Bunlar sizin en güzel zamanlariniz olmali. Hatta esin de bebeginizle konuşmaya baslasin. Su an onun desteğine çok ihtiyacin var. Allah saglicakla yavrunu kucagina almayi nasip etsin sana.

yaniiii daha ne olsun su tabloya bak harika aslında
eşiniz yeni iş bulabilir
sizin işinz deseniz harika bir kazanc iyi bir iş(su bulantı dönemi gecince işinize yogunlasırsınz işinz ne bilmiyrm ama iyi kazandıgız basrılı bir teknik mesleğinz var belli)
gebelik desenz gayet saglıklı bulantı saglıklı gebeliğin işartidir
yani su an asılmayacak dert edecek hiçbişey yok birikimde varmıs daha ne olsun
kendinizi toplayın bebeginize odaklanın
sonra bu günler gecer üzülürsünz gebeliğimi rahat geciremedim ben ne yaptım niye dert ettim bunları diye

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…